bence kesinlikle ödevle de ilgisi var, oyun çocuğu daha bunlar bizim baktığımız gibi bakamazlar derslere
çok ödev okuldan bıkkınlık vermekten başka işe yaramıyor bence
ödev dediğin günlük tekrardan oluşan 2 sayfa bişey olmalı, çocukları yormamalı
kendimizden pay biçelim, eve gelip hala iş yerindeki işleri yapmaya devam etsek yatana kadar işten nefret etmez miyiz ederiz, ne heves kalır ne istek
benim ikizlerim var bu sene başladılar .okuldan geliyorlarr uzerini degiştir yemek yedikten sonra yarım saat cızgı flim sonrasında her biriyle 2 saate yakın ders calısıyoruzz.bu .1.sınıf die kendimi avutuyorum 2-3 gittklerinde bu kadar zorlanmam kendileri yaparlar die düşünüyorum...şimdi siz tecrübelisiniz bu konuda ..ilerleyen senelerdede mi bu şekilde olulurz ..gene bu zaman harcarmıyım okumayı ogrenmeye çalıştıklarından bu sene zor geçiyor obur senelerde kolaylasırmı???
resimde olmasa hayatta okumaz sılaben artık karikatürlü kitap almıyorum, bi tek son saftiriğin son kitabını alırım başkada almam artık herhalde, bu arada türkçeye çevrilmiş son kitap, ah kalbim adı, saftirik hayranlarına duyurulur, sanırım bu kitapta aşık olcakhb de 13 lira
bırakın dağınık kalsınvalla bu konuda ne kadar çocukla inatlaşmak lazım bilemiyorum
çocukları sindirmeyelim sonra, bırakalım özgürce kendi düşüncelerini savunsalar mı
nasılsa ortaokulda onları sindiren bi kaç öğretmen çıkacaktır
benim ikizlerim var bu sene başladılar .okuldan geliyorlarr uzerini degiştir yemek yedikten sonra yarım saat cızgı flim sonrasında her biriyle 2 saate yakın ders calısıyoruzz.bu .1.sınıf die kendimi avutuyorum 2-3 gittklerinde bu kadar zorlanmam kendileri yaparlar die düşünüyorum...şimdi siz tecrübelisiniz bu konuda ..ilerleyen senelerdede mi bu şekilde olulurz ..gene bu zaman harcarmıyım okumayı ogrenmeye çalıştıklarından bu sene zor geçiyor obur senelerde kolaylasırmı???
direk ödev çokluyğuyla ilgili. bizim 2. okulumuz, şehir değişikliği nedeniyle. 1. okulda akşam az bir ödevi olurdu,i onu da kendisi ben hatırlatmadan yapardı. ama burda gitmek istemiyo ki dersin başına, bıkıyo dersten.
bir de şey sorayım, siz ne kadar kitap okuyorsunuz bir dönemde. biz 80-120 sayfalık kitaplardan 25-30 tane okuyoruz her dönem. fazla resim de yok, toplasanız 5-6 sayfa ancak eder. geçen sene 67 kitap okumuş mesela, ama bu sene zor, pek istekli değil, onun istediği türde kitapları bulmazsam hiç okumayacak.
resimde olmasa hayatta okumaz sıla
cydkns, ejderha avcıları, haylazlar okulu serilerinide sevebilir, herhalde haylazlar okulunu daha çok sever, 4 lira hb de, seri bunlarda, ilk kitaplarını alıp deneyebilirsin
Chess senin oğlan durduk yerde kitap mı okuyor:26::26:Hemde saftirik mi:44:
Benim oğlan geçen sene okudu saftirikleri.Zaten bir saftirik serisi birde eğlenceli bilgi serisi,başkada kitap okumuyor.
Bücür zaten hiç evde oturup kitap okumaz.Neyseki onun öğretmeni okulda hergün 1 saat okumaya ayırıyor.Ayda birde okudukları kitaplardan sınav yapıyor okul.O da olmasa biz yandık yani.
canım saftirik serisini geçen sene okudu, şimdi 7. si çıkmı, hatta burdaki çoğu oğlumuz okudu
valla canım bazen ben itekliyorum bazen kendi okuyor, o an ki moduna göre, mesela kane güncelerine ben hiç oku demedim , kitapları sevdiğinden hem kendisi okudu
ben o yöntemi pek etkili bulmuyorum açıkcası, sınav zoruyla kitap okumak çocuklara itici gelebilir, yani çocuk ilerde kitap okumayı sevmez gibime geliyo
Seyyah senin iş görüşmen bardı,ne yaptın canım.
Bende üye oldum bu morpa kampüse ama deneme sınavı nerde bulamadım sadece öğretmenleremi acaba deneme sınavı
Deneme sınavı öğrencilere yapılıyor biz kontrol edebiliyoruz.
Türkçe açıklarını her gün bir okuma metni üzerinden değerlendirebileceğiniz bir link veriyorum
http://intranet.hevokullari.k12.tr/odevler/ buradan kelime hazinesini geliştirebilir, ifade yeteneği artar.
3. Sınıf Günlüğü Dokümanları Sayfa-126 günlük ödevlerinden arta kalan zamanı içinse buradan ödev indirebilir farklı sınıflarla müfredatta nerede olduğunuzu veya eksik konunuz olup olmadığını binlerce öğretmeni takip ederek karar verebilirsiniz.
Eğer merkezi okullarda iseniz puan üstünlüğünden dolayı daha yaşlı öğretmenler ile karşılaşabilirsiniz.Bütün öğretmenler 600 000 kişi olduğuna göre bir kişinin en çok 20 öğretmenle değerlendirme yapması bence yanlış.
Bence de Türkçe sınıfta değil okul dışında öğrenilir. Dilbilgisi konuları artık kaldırılıyor.Bu açıdan okumaya ağırlık verilmesi kanımca doğru olur.Okuma hızları önemli olmakla birlikte okuduğunu anlaması da çok önemlidir.Heceleyerek çok iyi problem çözen öğrenciler de oluyor.İngiltere'de ve japonya'da ilk 3 sınıfta sadece okuma ve yazma ile 4 işlem gösteriliyor.Bizde bütün dilbilgisi verilip çocuğun okumadan soğuması çok güzel sağlanıyor.Bu müfredat ve sistem varken dilbilgisi konularından uzaklaşma biraz mümkün olmayacak gibi görünüyor. Çünkü sıralama sınavlarında 1 soru fark yarattığı için dilbilgisi konularını hedefi olan çocukların öğrenmesi gerekli.
Siz de eviniz de her gün bir deyim bir atasözü öğrenerek ve bunları post-it ile dolaplarına yapıştırarak Türkçe'sine katkıda bulunabilirsiniz.Timaş yayınlarından Levent ve Şirin dizisini şiddetle öneriyorum.Okumayı sevmeyen erkekler bile bu serinin ikisini de bitirdi.Her kitap okuduğunda ona kendinizin yaptığı bir çıkartma verebilirsiniz.
Öğretmenimizde senin gibi düşündüğü için 1. dersi kitap okuma yaptı.Sınıfta hepberaber okuyup öyle giriyorlar sınava.Sınavlardada her sınıfın ilk üçüne madalya veriyorlar.
Başka da kitap okumuyor benimki.Zaten vakitleride yok çocukların,o yüzden bende çok oralı olmuyorum.Bugün 11 e kadar ödev yaptı.Zaten 5 e doğru eve geliyor,yemek yiyip yarım saat dinlenip ödev yapmaya başlıyor.Hafta sonuda öğretmen okulda çalıştırıyor,ödevide çok veriyor.Yaz tatilinde bile kitap oku diyemiyorum çocuğa.2 test kitabı ve 6 hikaye kitabı ödev vermişti öğretmeni.Bu çocuk ne zaman oyun oynasın,kıyamıyorum.
günaydın hanımlar oğluşumun sınavı çok iyi geçmiş sadece 1 yanlışı var o da klasik hayatbilgisinden bakalım 2 gün sonra sonuçlar açıklanacak durum nasıl olacak
niye çıkarıyon eşofmanı yahu,arkeolog dediğin eşofmanlı olur zatihenüz hazırlık aşamasındayım canım
kıayfet neyim aldım eşofmanı çıkarıp
bekliyorum çağrılınca gidicem
Tebrikler.günaydın hanımlar oğluşumun sınavı çok iyi geçmiş sadece 1 yanlışı var o da klasik hayatbilgisinden bakalım 2 gün sonra sonuçlar açıklanacak durum nasıl olacak
6 kitap iyiymiş parkon bizim yaz tatili ödevi 30 kitaptı, ama oğlum kitapları beğenmediğinden sadece 2 sini okudu