bence iyi diil, çocuklar illallah diyor, ödevler eziyete dönüşünce. bu ödevin mantığı eğer çocuğa akşamı da zehir etmekse tamam ama, eğer sorumluluk geliştirmekse kesinlikle hatalı bi yol. ben hatırlatıyorsam ödevini yap diye, o zaman hedefimizi tutturamamışız demektir
e aslında doğru yani, zayıf diil ki orta
woow çocuktaki otokontrole bak, maşallah
kendisi o eksiği kapatsa
saol canım
başarılar size de
yeni sisteme göre hayatımız sınav olcakbilincine erken varmış senin ki
maşallahh. hayalimdeki çocuk :)
mesela biz çok rahatız..1,2 sayfa yaprak kağıt, ödev tamam..okula gittim öğretmen okadar met etti ki birşey de diyemedim zorla çocuğumu kötülüyor olmamak için.ben mi çok şey istiyorum diye kendime sorgulamaya başladım.
aynen canım bizde de öyle çok az ödev veriyor akşam mesela hiç ödevi yoktu çok ders vermeye karşı öğretmenimiz ama bizim veliler de kaşınıyo yanlız
işte çok ödevi gelseydi, elini bile sürmicekti belki bıkcaktı
anne baba öğretmen baskısıyla yapması başka kendi içinden gelerek yapması başka
Hay maşallah
ne zaman ortadan kaybolsam kaynatıyosunuz
pc başında pineklerken de sırra kadem basıyosunuz
banane okumuyom işte
sağolun kızlar valla ama bence bu kadar da fazla akşam saat 12 de ben yattım velet hala test çözüyodu 80 tane çözmüş hedefi 120 taneymiş yat oğlum artık diyorum hayır hedefi gerçekleştirmem lazım diyor ben de bıraktım ay akşam birde ben uyuyorum gelmiş beni uyandırıdı şu soruyu anlayamadım bana söylermisin dememzmi çocuk okuyor ama ben uyku sersemi anyamıyorum valla bir cevap söyledim ama o an doğrumudur bilmBem
bence bu az ödev, çok ödev yapmasıyla ilgili değil, çocuğun içinden geliyor. sınavda başarılı olmak istiyor ve onun için çalışıyor. aferin ona ..
bu ödevlerin ortası yok galiba. kimi çok veriyor kimi az. bizimki hiç gibi birşey..
dün öğretmeni matematikten soru sormuş, bizimki yapmış. öğretmen neden bu kadar akıllısın demiş. bizimki de annem bana hergün 20tane test çözdürüyor da ondan demiş. öğretmenden beklediğim cevap gelmiş, güzel ama fazla yüklenmesin :) bu arada hergün de çözdürmüyorum.
öğretmen ve çocuk rahat ben de rahat olursam ipin ucu kaçacak, haberi yok..şimdi öğretmenim bana böyle dedi diye çözmek istemiyecek..
bence kesinlikle ödevle de ilgisi var, oyun çocuğu daha bunlar bizim baktığımız gibi bakamazlar derslere
çok ödev okuldan bıkkınlık vermekten başka işe yaramıyor bence
ödev dediğin günlük tekrardan oluşan 2 sayfa bişey olmalı, çocukları yormamalı
kendimizden pay biçelim, eve gelip hala iş yerindeki işleri yapmaya devam etsek yatana kadar işten nefret etmez miyiz ederiz, ne heves kalır ne istek
bence kesinlikle ödevle de ilgisi var, oyun çocuğu daha bunlar bizim baktığımız gibi bakamazlar derslere
kendimizden pay biçelim, eve gelip hala iş yerindeki işleri yapmaya devam etsek yatana kadar işten nefret etmez miyiz ederiz, ne heves kalır ne istek
bence bu az ödev, çok ödev yapmasıyla ilgili değil, çocuğun içinden geliyor. sınavda başarılı olmak istiyor ve onun için çalışıyor. aferin ona ..
bu ödevlerin ortası yok galiba. kimi çok veriyor kimi az. bizimki hiç gibi birşey..
dün öğretmeni matematikten soru sormuş, bizimki yapmış. öğretmen neden bu kadar akıllısın demiş. bizimki de annem bana hergün 20tane test çözdürüyor da ondan demiş. öğretmenden beklediğim cevap gelmiş, güzel ama fazla yüklenmesin :) bu arada hergün de çözdürmüyorum.
öğretmen ve çocuk rahat ben de rahat olursam ipin ucu kaçacak, haberi yok..şimdi öğretmenim bana böyle dedi diye çözmek istemiyecek..
ben de çok ödeve karşıyım..bunun bir normali olmalı diyorum. biz de ortak sınav falan yapılmadığı için, seviyelerini bilmediğim için belki de bu endişem. öğretmen de yeni ve alışamadım kendisine görüştüğüm diğer velilerde öyle. insan ister istemez öncekiyle bir karşılaştırmanın içine giriyor..daha öncede az ödevimiz olurdu ama emindim okulda birşeyler öğrendiğinden..
aferin canım oğluna ama telaş yapma böyle laflar çocukalrı daha çok motive ediyor
evet canım çok hakslısın gerçekten çok ödev çocuğu sıkar bıkkınlık verir yani onlar tabiki oyun çocuğu daha fazla yükü kaldıramzlar valla biizmki bazen bugün hiç canım ders yapmak istemiyor der kendine bırakırım sen bilirisin derim sonuçta senin sorumluluğun nasıl yapmak istiyorsan sen karar ver derim
ben bunu geçen hafta sordum doktora
oyun kısmını yani
adam dedi zaten normal o çocuk oyun çocuğu
bozuk olan sistem
oyun çocuğunu bu yükün altına sokan sistem
aslında çocukların oyun oynaması dersleri de oyun tarzında yapması gerekir
normal olan sıla dedi
ne güzel canım kendi sorumluluğunu kendisi alıyor, benimki ben itelemesem hiçbişeye elini sürmez
gerçi ben ekstra test almıyorum ama kitap okumasını çok önemsiyorum
ödev çoksa hiç okumak istemez, ödev yoksa 50 sayfa bile okur bi oturuşta
aa yok ben yapma desemde içi rahat etmez biliyorum akşam yine öğretmen ödev vermemiş bugün sınav var diye test çözmücem dedi ama yine içi rahat etmedi gitti geldi birkaç test daha çözdü
kitap okuma da da bizim de çok şükür bir sorunmuz yok sınıfta yine kitap kurdu olma yolunda ilerliyoruz