İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

o ne saşma iş ya
yemin ederim artık daha saçma bişi yapamazlar diyorum
her gün gene bişi buluyolar
pes
Mesajı okuyunca 'kız seni alan yaşadı' diye bir şarkı vardı sabah sabah aklıma o geldi.

kızlar bizim bu çarşamba ikinci ortak sınavımız var siziler oldunuz mu hiç ?

:26:

hanımlar bişey sorcam, çocuğumuzun üni. yi yurtdışında okuması için belli kriterde okullardan mı mezun olması lazım, yurt dışında okumak için şu şartlar gerekir diye bişey var mı?
Canım eğer hedeflediğiniz okul dünya çapında okullarsa,harward,yale,stanford veya oxford gibi mutlaka robert,inanç türkeş vakfı lisesi veya koç gibi yutdışı eğitim sistemminede uygun bir okuldan mezun olmalı çocuklar.
Ama yurtdışında birsürü okul var,ortalama okullara not ortalamasını yüksek tutup,toefl dan da yüksek sonuç alırsa grme olasılığı var.Ama mezun olduğu okulun tanınan bir okul olması herzaman artı puandır.
Birde Öss den 165 üstü puan alınca başvurulabilen,parayı verdikten sonra mutlaka girilebilen okullar var yurtdışındada.Onlardanda mezun olmanın bir anlamı yok bana göre.
Bazı okullar için Wiscar(zeka) testide geçerli olabiliyormuş.
Çocukların hazırladığı proje veya katıldıkları yarışmalarda Uluslararası bir derece kazanması yutdışında burs kazanmasını sağlayabilir.
Onun haricinde her şekilde yurtdışında para ile okunuyor canım.
Bunlar şimdilik bildiklerim,öğrendikçe sana aktarırım.

Peki benim oğlum 6. sınıfta,o sbs ye girmiyecek
o ne sınavına gircekmişki.:26:

kızlar bizim bu çarşamba ikinci ortak sınavımız var siziler oldunuz mu hiç ?
Biz genel sınav olmadık daha hiç,
Ama okul genelinde 2 hafta bir sınav oluyorlar.
Bizim öğretmenimiz hafta 1 sınav yapıyor.
o ne saşma iş ya
pes

Yaparlar,onlar herşeyi yapar.

o ne saşma iş ya
pes

gerçekten çok saçma bişey ya çocuklarımızı deneme tahtası haline getiriyorlar zaten bu sınav olayı başlı başına saçma sen didin çabala senlerce sonra gel öss ye 3 saatlik bir sınavda kaderini belirle olacak şeymi bakalım çocukalrın okul hayatı bitene kadar daha neler görücez neler yaşayacağız

temelde para ve dil
gerisi olur

aynen canım temelde öncelikle para o olduktan sonra dil de olur özel okullarda kolejlerde olur senin çocuğun istediğin kadar başarılı olsun ama duyulmayan bir okulda okuyorsa ilerki eğitim hayatında bir işe yaramaıyor o nedenle zaten onalrın daha iyi bir eğitim alması için çalışıp didiniyoruz

Son düzenleme:

bodozlama deneysel sistem açılımı nasıl
ya allah aşkına, öğretmenler bilecek ve veliere söylemeyecek nasıl olcak o iş, öğretmenin kapısında yatarlar valla söyle diye
tübitak olunca güven vermesi gerekiyodu ama vermedi nedense
pööfff anca konuşuruz işte bizde, sanki bize soran varda
tek isteğim bari adil olsun

canım o zaman teorik olarak özel bişey gerekmiyor diyebilir miyiz, sanırım yazdıkların rakipleri elemek için şeyler, doğru mu anladım:26:

günaydın canım sana da
evet ya çocuğum sınava girecek ben durumunu bilmeyeceğim var mı böyle saçmalık ben çocuğumu iyiyse ya da kötüyse durumu nasıl yönlendireceğim off valla ya ne olacak bu böyle bilemiyorum

aceba beğenirsiniz de neden fikir vermezsiniz

sevmiyorsa matemetiği zorlamayın bence de. bizim en sevdiğimiz matematik, ama hayat bilgisinden nefret ediyor, sevdiremiyorum, kasmıyorum da. el yazısından da şikayet geliyor sürekli, bıktım valla. napıyım yani, sevmiyor, üstüne gidince de ağlıyor, sakinleştirmek imkansız oluyor. off ya, bence çok üsteliyorlar.

bende arada 8 yaş olunca abilik yapar ohh diyodum nerdee, ali ayağı rahat durmuyo. zor alıyoz bazen elinden. napıyım kanım kaynadı diyo
sabredicem artık bakalım, başka çare yokk

Son düzenleme:
İyi bir okul veya burs için geçerli yazdıklarım canım.

yani parkoncum bi şekilde bi fırsat oldu diyelim, ama siz bu bu bu okullardan mezun değilsiniz olmaz, şu şu şu belgeler lazımdı ekstradan olmaz, gibi zorunluluklar yok, senin dediklerin kağıt üstünde gerekli olan şeyler değil dimi, kağıt üzerinde gerekli olan şeyleri bilelimde pişman olmayalım herhangi bir fırsat olması durumunda:26:

kağıt üstünde gerekli olan dil canım
bi de bolca kağıt para

parkonun dedikleri nitelikli bir okul için

zaten zorlaadıkça geri tepiyo
saldım çayıra ben de

şu yazı meselesini hiç anlamıyorum
35 yaşındayım kendi yazımı bir hafta sonra ben bile okuyamam
neden herkes aynı şekilde yazmak zorunda bilmiyorum

aynen canım bizimkide matematik hastası ama hayat bilgisini sevmiyor ama öğretnei ile konuştuğumda hayat bilgisi için fazla kasmayın çocukalrı diyor önemli olan metamatik ve türkçe diyor aman zaten ben de hayat bilgisi için pek zorlamıyorum hiçbir zaman

ay yoook hiç öyle düşünme valla küçükten çok büyüğü el üstünde tutuyosun onu idare ediyosun en ufak bişeye alınıyorlar küsüyorlar

hayat bilgisi çok saçma bi ders ya, tek tip insan yaratmaya yönelik, kimse kafasını kullanmasın, duruma göre hareket etmesin, kitapta yazanları yapsın, bu mudur, çocukların çocuğu böyle düşünemiyo zaten

ya öğretmen kendisi söylüyor çelişkili konular oluyor çocuklar anlayamıyor bazen diyor zaten evede hiç hayat bilgisi ödevi vermez kendiside farkında bence saçmalığın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…