yani şimdi ikisi e ile başlarsa 3 . de e ile başlasın güzel olur.tamam canım bak bakalım, kız niye haksızlık olsun, hiç öyle bişey düşünmedim ben mesela, biri Sümeyye, diğeri Beyza.
yani şimdiden biraz kulağımıza hoş gelen isimler olur mu diye canım .isim arayışları başladı mı dilek..
Emin olmasın ya. fadimemkız acelen ne dur daha birsürü ay var, önce bir emin olalım, derken Emin mi olsa acaba?
biz turşuyu içine doğramayız ama yanında yeriz..yani şimdi ikisi e ile başlarsa 3 . de e ile başlasın güzel olur.
ama kız derse doktor o zaman farklı olabilir. haksızlık olmaz gibime geliyor. benimki de ilginç demi fadime.
yani şimdiden biraz kulağımıza hoş gelen isimler olur mu diye canım .
zaten son zamana kadar hiç netleşmiyor ki. hep acaba deniyor da. doğduktan sonra netleşiyor .
hep öyle oldu çocuklar
kızlar hocamızdan kısır tarifini aldım.
içine bol miktarda ince ince turşu doğramış.
taze soğan yerine kuru soğanı ince doğrayıp tuzla ovmuş , suyunu sıkmış öyle koymuş.
bol miktarda limon suyu. az miktarda nar ekşisi koymuş.
maydonoz , zeytin yağı . bulgur.
ve salça.
malzeme bunlar.
ama harikaydı. acı da koymuştu. güzel yakışmış acısı
he ya canım . biz de yanında yeriz . hiç içine doğramamıştım.biz turşuyu içine doğramayız ama yanında yeriz..
evet yazın yapmak gerekli..he ya canım . biz de yanında yeriz . hiç içine doğramamıştım.
bi tarif daha verdi.
4 tane patlıcan var.
patlıcanları alaca soy , dörde böl.
haşla.
sonra ince ince doğra.
kavanoza koy.
içine limon suyu , sirke, sarımsak, zeytin yağı , az nar ekşisi koy . kapağını sıkı kapat . bir kaç saatte hazır bi meze oluyormuş. yiyenler çok beğenmiş . o da sık sık yaparmış. yazın patlıcanın bol zamanı yapmak lazım. bazen ne yapsam derken çürüyorlar dolapta çünkü.
yani olabilir de olmayabilir de, sonuçta eşin de emre, yani 4.e yle uğraşacağına aklına yatan güzel başka bir isim de olabilir bence.yani şimdi ikisi e ile başlarsa 3 . de e ile başlasın güzel olur.
ama kız derse doktor o zaman farklı olabilir. haksızlık olmaz gibime geliyor. benimki de ilginç demi fadime.
yani şimdiden biraz kulağımıza hoş gelen isimler olur mu diye canım .
zaten son zamana kadar hiç netleşmiyor ki. hep acaba deniyor da. doğduktan sonra netleşiyor .
hep öyle oldu çocuklar
kızlar hocamızdan kısır tarifini aldım.
içine bol miktarda ince ince turşu doğramış.
taze soğan yerine kuru soğanı ince doğrayıp tuzla ovmuş , suyunu sıkmış öyle koymuş.
bol miktarda limon suyu. az miktarda nar ekşisi koymuş.
maydonoz , zeytin yağı . bulgur.
ve salça.
malzeme bunlar.
ama harikaydı. acı da koymuştu. güzel yakışmış acısı
niye ki acep?Emin olmasın ya. fadimem
hiç duymadım, hemen de hazır oluyormuş, ya varya neler var yapsan da, bilmek lazım? patlıcanın kırmızı biberle közlenip salatası yapılıyorya, ben ona da bayılıyorum, harika oluyor. patlıcan biber közlenip, ayrı bir yerde soğan-domates-sarımsak kavrulup, bu közlenmeiş patlıcan-biber de doğrayarak ilave ediliyor, 5 dakika hepsi birlikte kavruluyor ocakta, bu da harika oluyor.he ya canım . biz de yanında yeriz . hiç içine doğramamıştım.
bi tarif daha verdi.
4 tane patlıcan var.
patlıcanları alaca soy , dörde böl.
haşla.
sonra ince ince doğra.
kavanoza koy.
içine limon suyu , sirke, sarımsak, zeytin yağı , az nar ekşisi koy . kapağını sıkı kapat . bir kaç saatte hazır bi meze oluyormuş. yiyenler çok beğenmiş . o da sık sık yaparmış. yazın patlıcanın bol zamanı yapmak lazım. bazen ne yapsam derken çürüyorlar dolapta çünkü.
canım emin neden istemiyorum.yani olabilir de olmayabilir de, sonuçta eşin de emre, yani 4.e yle uğraşacağına aklına yatan güzel başka bir isim de olabilir bence.
hımmm aklımızda olsun bakalım, turşu da güzel olur tabii içinde.
unturum ben bunları ya hadi bakalım, aklımda tutmaya çalışayım, aslında yapsam mı akşam sıcağı sıcağına turşu da var. yemeğim var ama olsun, kısırı da kız seviyor, beslenmelerine de koyarım, akşam üşenmezsem yapayım.
niye ki acep?
hiç duymadım, hemen de hazır oluyormuş, ya varya neler var yapsan da, bilmek lazım? patlıcanın kırmızı biberle közlenip salatası yapılıyorya, ben ona da bayılıyorum, harika oluyor. patlıcan biber közlenip, ayrı bir yerde soğan-domates-sarımsak kavrulup, bu közlenmeiş patlıcan-biber de doğrayarak ilave ediliyor, 5 dakika hepsi birlikte kavruluyor ocakta, bu da harika oluyor.
ay ay . turşusunu annem yapar fatmam . ay ay .evet yazın yapmak gerekli..
yaz turşusu yaparken içine bazen doğrarız patlıcan ekşili sarımsaklı turşu oh mis..
bende ciğer kavurması var..ay ay . turşusunu annem yapar fatmam . ay ay .
ben de turşu kavurdum . evde var hala kavruntusu. bol soğan ile kavururuz biz .
akşama yerim .
dunden su böreği açma mercimek köfte ve ıslak kek var. . bunları yiycez dedim .kocam kola alalım akşam dedi. bizde menü belli sizde ne var.
canım vereyim . çok nefis oldu.bende ciğer kavurması var..
sizede afiyet olsun canım..
açmanın tarifi verirmisin canım..
canım çok mu sık yapıyor, bir görüş istersen?Dilek geçmiş olsun
kızlar dikkat dağınıklığı için rehber öğretmenle konuşayım mı sizce???
3 x 1 = 1 yapmış bikaç yere çok dikkatsiz yaaa
ya başka konularda da var ödev yaparken neredeyse amuda kalkacak :)) şekilden şekile giriyor. çok basit soruları ya okumaya üşendiğinden bilmiyorum hatalı yapıyor yani bilmemesi imkansız olan şeyler..canım çok mu sık yapıyor, bir görüş istersen?
görüş o zaman canım, neden yapıyor olabilir? benimki yeni geçtiği bir konu olduğu zaman zorlanıyor, ama aynı konuda biraz ilerlediler mi maşallah yapıyor. ilk etapta hepsi üşeniyor ama, okumaya olsun, kendi kendine yapmaya olsun, hazır cevap gelsin istiyorlar. bunu kırmak lazım, acaba sen cevaplarsın diye mi yapıyor?ya başka konularda da var ödev yaparken neredeyse amuda kalkacak :)) şekilden şekile giriyor. çok basit soruları ya okumaya üşendiğinden bilmiyorum hatalı yapıyor yani bilmemesi imkansız olan şeyler..
soruyu bana okutmaya çalışıyor :))))görüş o zaman canım, neden yapıyor olabilir? benimki yeni geçtiği bir konu olduğu zaman zorlanıyor, ama aynı konuda biraz ilerlediler mi maşallah yapıyor. ilk etapta hepsi üşeniyor ama, okumaya olsun, kendi kendine yapmaya olsun, hazır cevap gelsin istiyorlar. bunu kırmak lazım, acaba sen cevaplarsın diye mi yapıyor?
seni yanında istiyor o zaman canım, bilinçli sanki? onunla açık açık konuşmayı denesen, biraz duygu sömürüsü yaparak, çok yorulduğunu, işlerinin çok olduğunu, onun sana yardımcı olması gerektiğini, kendi kendine ödev yapabilecek yaşa geldiğini, biraz da duygu sömürüsü yaparaktan, böyle yaptığı zaman çok üzüldüğünü, aslında zekisin, sen bunları yapabilirsin gibi cümlelerle vs. ne bileyim böyle dene bir de bakalım?soruyu bana okutmaya çalışıyor :))))
bide kolay soruyu 2 kezde okutsam anlamıyor ben okuyunca hemen yapıyor..
her zaman olan bir şey değil tabi ama bu ara sık olmaya başladı
hep ben okusam soruları benimki de hiç hayır demeyecek..soruyu bana okutmaya çalışıyor :))))
bide kolay soruyu 2 kezde okutsam anlamıyor ben okuyunca hemen yapıyor..
her zaman olan bir şey değil tabi ama bu ara sık olmaya başladı