ben yürüyerek gidersem 10-15 dk arasıevet canım yaklaşık 30 km mesafemiz var ama istediğim zaman gidebiliyorum,
ısaltamaya da gerek yok mu yani.fasülyeye göre daha çabuk pişer..
ıslatmaya ve düdüklüye gerek kalmaz..
bebeğim artıkın dur desen ya.
yavaşlasan ya.
fadime gibi elma bulundur çekmecende her zaman.
çok geçmiş olsun.
inşallah tez zamanda iyi olur kuzum.
yani havalar soğuk ve bu sıpalar hiç laf dinlemiyor.
dün benim oğlanın santranç kursu vardı okulda.
saat 10 da oldu.
11.30 da bitmiş.
koşarak bakıcı teyzeye gitmiş . 1 tas çorba içmiş ve çıkmış evden.
okul 13.10 da başlıyor.
arkadaşı varmış santranç sınıfında annesi onu almaya gelmeyecekmiş . onun yanına gitmiş . 1 saat kağıttan uçak uçurmuşlar karşılıklı sınıfta.
hafta sonu savunma sporuna yazdıracağım emir i. okulda hafta sonu kurs var. geçen dönem açıldı. 2. dönemde yeni öğrenci alırlar mı bilmiyorum.
emirin akşam ödevleri yine açılar ile ilgili fotokopi.
sıfatlar ile ilgili test
ailede iş bölümü ve adil ne demektir diye bir soru.
adaletli olmak ile ilgili sorular vardı.
böyleydi.
aslında varya canım nasılda karışık kızartma istiyor ama direniyorum
geçen ben yaptım. harika oldu.
patates , kırmızı kapya biber , yeşil biber ve sarımsaklı yoğurt. yaz günü gibi oldu ev. ne güzeldi.
az yedikten sonra problem yok zeliş. bol yoğurtlu tarafından yersin.
evet veciha teyzemize gidiyor.
bebeğini görmeye daha gidemedim kadının . hediyesini aldım ama .
bu hafta sonu cumartesi misafirim var yine gidemem de.
haftaya inşallah.
ediz kreşe bugün ağlamadan girdi.
ama gece çok ağladı.
korkuları olmuştu 2 aydır.
akıllı tv de bi şaka görmüştü hatırlarsınız. şimdi her şeyi irdeliyor. korkuları çok.
dün okulda uzay ile ilgili bi çizgi film izlemişler. projeksiyon ile duvara yansıtılmış.
orda siyah elbiseli bi adam varmış. elleri siyahmış,
köpeği varmış . kızlar 8.30 da yatırdım. saat 10.30 da uyuttum ancak. sürekli ağladı. o adamdan çok korktum. o gerçekti. duvarda konuşuyordu canlıydı diyor.
neyse geçen sene sevdiği bir arkadaşının onunla oynamadığından yakındı.
bu yıl hep küçükler var sınıfta. bizim ediz başka büyüklerin sınıfına kaçıyormuş. onlarla oynamak istiyormuş. onlar da git döveriz seni diyorlarmış.
sınıf arkadaşı tırtıldan tüpün üstüne çıkmış. ediz de çıkmak istemiş. kız git demiş . ediz gitmmemiş . ediz i ittirmiş. ediz çok üzülmüş. ben de onunla tüpün üstünde durmak istiyordum ama diyor.
vs vs . anlattı ağladı. anlattı ağladı. sabah da öğretmeniyle konuştum. tek tek anlattım.
ediz anlat öğretmenime diye tembihledi beni çünkü.
sonra içeri ağlamadan girdi bugün.
iyiydi. alışacak tabi.
börülceyi haşlıyorum iyice pişirmeden ama.. suyunuda dökmüyorum..
tavada soğanı öldürüp salçasını koyuyorum.
kaynayan börülcenin içine katıyorum ve iyice pişiriyorum bu kadar.
kuru baklayı hiç görmedim ve duymadımda.
ben bakla zamanında içini çıkarıp domatesle sarartıp buzluğa atıyorum..
buyrun börülce yemeği..
Ay 2 dakika gelmedim ne kaynatmışsınız, Dilek ben de yapmıştım da, Yeşim tarif etmişti.ben ekmeksiz yiyebiliyorum ki.
patateslerinden yiyorum ya . onlar da ekmek gibi oluyor zaten.
dün akşam 2 köfteyi zar zor yedim.
patates haşlaması yedim bolca . tuzlayıp. midemi bastırdı.
başka da bi şey yiyemedim.
bugün için sabah brokoli havuç patates ve soğanı haşladım çıktım.
akşam blenderden geçiririm. içine süt koyuyor muydum kızlar .
fadimeeeeeeeeeeee
sen mi yapmıştın bu çorbadan .
haribuu muuuuuuu
evet . bazı çocuklar fazla etkileniyor. benim çocuklar hemen etkilenir. ikisi de . büyük olan hadi büyüdü . çok olmuyor onda. ama o da bazen national geographic de uzay belgeselleri izliyordu . bakıcı teyze eve gelirken.çizgi filmler çok önemli..bazı çocuklar çok etkilenir..
iyi hadi alışıyormuş çok sevindim..
hatırlıyorum Dilek, senin konunun üstüne cuk diye oturmuşlardı inanılmaz bir şekilde.yok canım ya . bunlar başka 3 tane bayandı.
hamilelerdi falan .
hatta fadime bu ne tesadüf falan diye yazmıştı.
hepsi birden toplanıvermişti.
canım unu tereyağıyla kavurcak mıydım. onu yaparım . patates havuç ve soğan ile diye bir yere not almıştım . onu buldum hepsini haşladım.Ay 2 dakika gelmedim ne kaynatmışsınız, Dilek ben de yapmıştım da, Yeşim tarif etmişti.
tereyağında unu kavurup, üzerine süt döküp onu pişirip, kaynayan brokolilere karıştırıyorduk canım.
oğluş kreşe başlamış hayırlı olsun canım, öbür bakıcıdan ayrıldınız değil mi şimdi, iyi oldu boşver.
ay yine korkmuş kıyamam canım yaa, böyle böyle büyüyecekler, anlatsaydın bari Dilek, korkulacak bişey olmadığını.
zamanla alışır sınıfına da merak etme, kaynaşırlar, ilk günler olur böyle şeyler.
kızartmadan bahsetmişsiniz karışık kızartmaya bayılırım, offfff olsa da yesek, canımı çektirdiniz baki ben de yapayım hafta sonu bari dicem de, hafta sonu köydeyiz.
kız anasının merak ettiği yerde oğlu da aynı olacak tabii, diyene bakevet . bazı çocuklar fazla etkileniyor. benim çocuklar hemen etkilenir. ikisi de . büyük olan hadi büyüdü . çok olmuyor onda. ama o da bazen national geographic de uzay belgeselleri izliyordu . bakıcı teyze eve gelirken.
onda uzaylıların varlığını kanıtlayan resimler falan yayınlanmış. ufo görmüş olan insanlarla röportaj yapılmış.
ufo görüntüleri yayınlanmış.
o zaman uzun süre korkmuştu . manyak oğlan hem izliyor . hem merak ediyor . hem de çokk korkuyor
evet canım unla yağı kavur, üstüne bir bardak süt döküp iyice bir pişir, sonra da haşladığın sebzelerin üsütne döküp biraz daha kaynat. sonra da blendırdan geçirirsin.canım unu tereyağıyla kavurcak mıydım. onu yaparım . patates havuç ve soğan ile diye bir yere not almıştım . onu buldum hepsini haşladım.
süt koyuyor muyduk fadimecim. hatırla bi . hafızanı yokla.
canım ediz e anlattım böyle senin yazdığın gibi . bana dedi ki . "sen beni anlamıyorsun. "
aynı şeyleri abisi de söyledi"sen de beni anlamıyorsun "diyor. çok bilmiş
hepisi kayboldu gitti kızlar.hatırlıyorum Dilek, senin konunun üstüne cuk diye oturmuşlardı inanılmaz bir şekilde.
yok canım ya . bunlar başka 3 tane bayandı.
hamilelerdi falan .
hatta fadime bu ne tesadüf falan diye yazmıştı.
hepsi birden toplanıvermişti.
kız ben öyle meraklı değilim ki.kız anasının merak ettiği yerde oğlu da aynı olacak tabii, diyene baksabah sabah hiç güleceğim yoktu. sanki sen çok farklısın
tamam şimdi tam oldu tarifevet canım unla yağı kavur, üstüne bir bardak süt döküp iyice bir pişir, sonra da haşladığın sebzelerin üsütne döküp biraz daha kaynat. sonra da blendırdan geçirirsin.
Allah dermansız dert vermesin canım, tabii çok zor canım ya, bir de evladın yani, elinden gelen bişey yok. İnşallah şifa bulmuştur oğlu da.hepisi kayboldu gitti kızlar.
geçici süre için geldiler gittiler demek ki.
bi tanesini buldum . temmuz annelerine yazmış en son ocak ayında
2 kızı vardı
3 ye hamileydi.
kızı istemişti illa kardeş.
onun oğlu olacakmış şimdi.
diğerlerini bulamadım.
bir de senanaz ı merak ediyorum .
oğlu nasıl oldu diye.
o arkadaşımın işi de çok zor.
Allah dermansız dert vermesin. diğer türlü herşey hallolur. takıyoruz falan ama . gelip geçiyor taktığımız şeyler şükür.
çok şükür.
canım meraklı derken, ilgili, herşeyi öğrenmeye meraklı yani, kötü anlamda değil, zeki oldukları için demek istedim.kız ben öyle meraklı değilim ki.
ya da meraklıyım .
bilemedim . kafam karıştı.
evet ıslatılmıyor.ısaltamaya da gerek yok mu yani.
ben yarın bi pişireyim bakalım.
bundan piyaz yapar benim kaynanam.
çok da güzel olur.
öyle de yapılabilir.
tamam fadimem anladım .canım meraklı derken, ilgili, herşeyi öğrenmeye meraklı yani, kötü anlamda değil, zeki oldukları için demek istedim.
canım benim ya.akşam benim ufak kız da bana ne dedi biliyor musun, anne neden sizin düğününüz olmadı diye sordu. Biz kaçarak evlenmiştik biliyor musunuz, sonradan gelinlikli foto çekindik ama düğünümüz olmadı yani, bir mevlüt okuttular o kadar. bir de eşyamız falan dört dörtlük olmadı haliyle.
diyor ki, anne siz neden kaçtınız, annenler vermedi mi? evlenseydiniz 2 dedemler de aynı masraf yapıp evimizi herşeyinizi alsalardı bunun gibi cümleler, bir görsen sanırsın biri öğretti.
ben de babana sor kızım dedim, onlarda meşhurdur bilir misiniz kız kaçırmak, masrafsız hallediyorlar, ben salak da kandım işte, bu da büyük konuşmamdan kaynaklı, kızken birgün köyde komşu kızı kaçmış da, demiştim ki hiç unutmam
''BU kaçan kızları da hiç anlamıyom''
demiştim, kendi başıma geldi, 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi yani. neyse kızlar işte bu da benim kaderimmiş Allah bugünümüzü aratmasın, çok şükür bugünlere geldik, eşyamız da evimiz de oldu neyseki.
akşam benim ufak kız da bana ne dedi biliyor musun, anne neden sizin düğününüz olmadı diye sordu. Biz kaçarak evlenmiştik biliyor musunuz, sonradan gelinlikli foto çekindik ama düğünümüz olmadı yani, bir mevlüt okuttular o kadar. bir de eşyamız falan dört dörtlük olmadı haliyle.
diyor ki, anne siz neden kaçtınız, annenler vermedi mi? evlenseydiniz 2 dedemler de aynı masraf yapıp evimizi herşeyinizi alsalardı bunun gibi cümleler, bir görsen sanırsın biri öğretti.
ben de babana sor kızım dedim, onlarda meşhurdur bilir misiniz kız kaçırmak, masrafsız hallediyorlar, ben salak da kandım işte, bu da büyük konuşmamdan kaynaklı, kızken birgün köyde komşu kızı kaçmış da, demiştim ki hiç unutmam
''BU kaçan kızları da hiç anlamıyom''
demiştim, kendi başıma geldi, 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi yani. neyse kızlar işte bu da benim kaderimmiş Allah bugünümüzü aratmasın, çok şükür bugünlere geldik, eşyamız da evimiz de oldu neyseki.
tamam fadimem anladım .
canım benim ya.
çok büyük konuşmuşsun . büyük konuşma diye bilerek söylemiş eskiler demek ki.
kızın da tabi artık bazı şeyleri merak ediyor.
kıyamam.
koca tarafında pek bi akıllıymış maşallah. kaçırıp hallediyor masrafsız.
olsun . bak eviniz de var arabanız da. şükür .
benim de düğün olmadı . ben istemedim. çalgı çengi. güzel bir nikah yaptık. davetiyeli nikah şekerli . yemekli . o kadar .
benim oğlanlar da hep der ki gelinlikli fotoğraflarımı gördüklerinde ben niye burda değilim . emir küçükken sorardı. sen sonradan doğdun deyince çok sinirlenirdi.
şimdi ediz aynısını yapıyor.
beni niye götürmediniz . beni evde mi bıraktınız .
bi de kafasını öte tarafa çevirir hıııhhh diye. aynı babaannesi. hahahahah
hee. kızçem. ben de gelecek bayanlara yapayım mı bunun salatasını , yerler mi ki bu gacılar bunu. ne dersin.evet ıslatılmıyor.
zaten bayanlarda günlerde salatasını yapıyorlar çok güzel oluyor..