İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

heeee güle güle kullansın o zaman arabacıklarını, oğlanlarda araba, kızlarda bebek merakı. benimki de her markete gittiğimde bebek bakar.

canım ya . sarmaları götürdün demek.
afiyet olsun oğluşuna da sana da
düğüne de getmiş . oh mis gibi. iyi gelmiştir

canım şimdi benim oğlanda da var cevap verme. sanıyorum yaşının özelliği bu durum. ben de kızıyorum. bazen bi çimdik atıyorum .
el kaldırıyor bazen.
bi şey diyorum . Niye ? diyor. her lafa "niye?"
yani yapmak zorunda değilim demek istiyor.
napcaz bu durum da geçecek inşallah.
kaynanoşlar zaten bi şey dememişti. çok sevinmiş gibi gelmişti bana telefonda söylediğimde.
oraya gidince de bende hamile havasını göremediler.
zaten 4 ay bitmeden benim karnım hiç görünmez . 4 ay dolunca az bi şey çıkar.
ben de rahat hareket ederim.
ben bile unutuyorum hamile olduğumu gün içinde.
bazen düşünüyorum ne zaman 11+5 oldum.
yani yakında cinsiyet öğrenirim belki . böyle düşündüğümde ben hamilemiyim ki diyorum.
hareketlenmeye başladığı zaman belki farkına varırırm. o zaman da ayrı bir şok yaşarım sanıyorum . karnımdaki hareket de ne diye.
hele şu tatilde çok koşturduk çocuklarla. hiç durmadık. hiç aklıma da gelmedi hamile olduğum tüm hafta. unuttum gitti.
ama kaynanamın annesi de vardı bir kaç gün kaynımda.
belgesel kanalı izliyorduk. yılan çıktı. kayınpederime kaş göz yapıyor değiştir kanalı diye.
kayınpeder de değiştirdi. ay dedim noldu izliyorduk. korkarsın dediler. ama değiştirrtmedim kanalı . izledim.

Valla dün beni çıldırttı Fadime. Yine test çözmesi için odasına gönderdik.Beni çağırdı.Kitabı açmış biz bu konuyu görmedik, o konuyu görmedik falan.Ben de Türkçe testi açtım yapsın diye. Bu sefer de ben soyut-somut,tekil -çoğul hatırlamıyorum yapamam demez mi, ben çıldırdım.Bildiğini biliyorum çünkü 1 gün önce de aynı konudan test çözdü ve yanlışlarını anlattım ben ona.
Ben de dedim ki bunlar 1.sınıf konuları bunları da yapamıyorsan ben 3 e gidiyorum deme. Okul açılınca da öğretmenine de söyleyeceğim sınıfta bıraksın dedim.Ama işte ne kadar etkili olacak bilemiyorum.

Dilek bayılıyorum senin şu enerjine.Hiç kendini dinleyip de ah vah yapmıyorsun. Kocan kıymetini bilsin valla.

ay canım ya. senin kız iyice yokuşa sürmüş işi.
ben olsam ben de çıldırırdım. dil pabuç gibi maşallah . lafa gelince bi milyon . icraata gelince bahaneler bahaneler. çok kızıyorum ben böyle yaptığında oğlan. öyle çok konuşuyorum ki . söylediklerine çok pişman oluyor. onda dil varsa bendeki dil fırıncının küreği. yok öyle . 3 kuruşa 5 köfte.

canım kocam kıymetimi biliyor belki ama hiç çaktırmıyor .
özlemişim kocamı zaten 1 haftada. iyi adam bee..
kaynanoşlar olmasaydı ben kocamla güzel bir akşam geçirebilirdim de. hahahahah. işte . napcann..
zaten hiç söylenmeye gelmez ki eşim. . hemen lafı çarpar . mıy mıy vs. gözünün yaşına bakmaz o kalp kırmada. hiç düşünmez ötesini.
zaten ben de söylenen hatun değilim. bilerek almış beni diyorum. dayanamazdı başka türlüsüne.
Allah ellerine düşürmesin kimsenin . kocalarımızın da.

canım yaaa ne desem bilemiyorum, inşallah toparlanırlar biran önce. Yoksa zor bunlarla işimiz.
Senin kız da, benim büyük kız gibi, ufak o kadar değil benim de, misal beraber yaptık mı, yapıyor, iş başına oturtmakta.
ama büyük çok genişşş, hiç umrunda değil, ders çalışması, aynı senin dediğin gibi 10 dakika sürer, bilemedin 15 dakika. ders çalış kızım dedin mi, çalıştım ben der, oysa işte 3 tane zayıf getirdi, 2.dönem ne yapacak bilmiyorum artık.
Allah akıl fikir versin hepsine inşallah.

ah canım benimmm, hangi koca biliyor ki kalp kırmamayı, lom lom söylesinler. Dediğin gibi Allah ellerine düşürmesin, bugünümüzü aratmasın.
bir de hiç yaptıklarnın farkında da olmazlar değil mi, bazen ben küserim-kırılırım, o farkında bile olmaz biliyor musun? sizinkiler de öyle mi, kabalar işte nihayetinde yani, ince düşünmek ne arasın onlarda.

hee aynı.
bazen farkında olur . bazen hiç olmaz. işine gelmez.
ama ben söylerim canım.
içimde kalmasın.
bu sabah uyuyamadım horultundan dedim durdum.
saat 4.30 da uyandım çünkü.
tencere gibi kaynadın sabaha kadar bee. bırak sigarayı diye söylendim. bi de surat yaptım. gık demedi bugün.
muhatap olmak istemedi sanırsam .

Ben de söyleniyorum ama üzülüyorum da neden böyle diye.
Amin canım Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.

Benim ki de ben oturursam yapıyor Fadime ama benim tek işim o değil ki. Ben sürekli onunla oturamam ki. Diyorum sen yap bilemediklerini beraber yaparız. Başlıyor yapmaya sonra sürekli ama sürekli anne bunu anlamadım diye çağırıyor. Biraz da ilgi istiyor ama ben de diğer işlerimi yapamayınca geriliyorum işte. Zamanımız yok ki bizim hangi birine yetişelim.

çok haklısın canım.
bi şekilde başında oturabilsen keşke. kısa zamanda bitirseniz . sen de diğer işlerine başlasan. yoksa git gel sinirleri bozulur insanın. verimli ev işi de yapılmaz ki öyle.
inşallah kısa zamanda düzelir bu durum

haklısın canım, sonuna kadar katılıyorum ama işte onlar da küçükler daha, ne bileyim büyüdükçe belki biraz daha sorumluluk sahibi olurlar, yapacak bişey yok. Dua etmekten başka, inşallah sorumluluğunu bilen gençler olarak yetiştirmeyi nasip etsin rabbim.
Komşum da diyor ki, öğret yemek yapmasını kızına, büyüğe yani, ben de istemiyorum zorla bişey öğretmek. Gelsin kendi dursun, baksın, ama yokkkkkkk hiç ne heves var, ne istek. Ben de sevmem öyle söylene söylene iş yaptırmayı, mecbura düşünce nasıl olsa öğrenecek dedim, çekemem onun afra tafrasını, çünkü çok homurdanır benim kız, öffff-tüffff adamı kanser eder. Dün pudingli pasta yaptırdım ikisine, tencereye koydum pudingle sütü, çağırdım, gel kızım pişir bunu dedim, sonra da verdim tepsiyi bisküvileri, hadi götür kardeşinle yapın dedim. Biz mi yapcaz diyor, ben de dedim, istersen mutfak bulaşık doluydu, tavuk vardı pişireceğim, e istersen dedim, bulaşıkları yıka-tavuğu pişir, ben de onu yapayım
sonra bu sessizce gitti.

hahahahha
bizim burda bi arkadaşın 15 yaşında kızı var.
lise 1 e başladı bu yıl.
onun kızı yapıyor her türlü yemek yaz tatilinde bizim arkadaşın kızı yapar yemekleri hep . annesi gider hazır yer.
yazın onların bağ bahçe işleri olur. yemek yedikten sonra bahçeye geçerler.
bi kızı daha var 9 yaşında
4. sınıfta
ona da yaptırmış geçen yoğurtlu çorba. başında durdum diyor. hadi bakalım sen yap . ben sana söyleyeyim demiş . bi güzel yapmış ki içmişler.
o kızı annesine çay da demliyor.
bizim burda okula gidiyor. her sabah annesi ile geliyor. annesi temizlik işlerini yapıyor burda. hocaların odasına gidiyor arkadaş.
kızı da çay demliyor. gözlerimle şahit oldum. su alıyordu mutfaktan. ne yapıyorsun dedim. anneme çay demliyorum dedi. demleyip okula geçiyor .
bi kızçem olaydı ben de bunları yaptıraydım. ay pek hoşuma giderdi fadimem . sen iyi yaptırmışsın pastayı.
yaptır arkadaşım. ucundan tutsunlar.
ben 2 oğlum var diyorum. onlara bile yaptırıyorum az az . yetişemem yoksa hiç bir işe.

Selam kızlar, güzel bir hafta olsun hepimiz için,

Dilekkk hoş geldin özledik maşallah bitirdiniz tatili oh dinlendiniz ne güzel.

Geçen haftalara göre biraz daha rahatlamış olsam da yoğunluğum devam ediyor, bugün teknisyenimde yok kendi işlerime hiç bakamaz oldum sürekli imalata gidip geliyorum. Hasta olmuş gelemedi bugün.

ay maşallah canım yaaaa, ne imrendim. yaptırdım da, çok tembel benim büyük, ufak biraz daha ilgili, bakalım yemek pişirebilecek yaşta aslında ama daha yaptığı sadece, yumurta kırmak-makarna pişrmek bir de hazır çorba o kadar. Ben de isterdim, şimdi evde mesela, ben gidene kadar yemekleri pişirse, ne güzel olurdu, geçenlerde de lahana sarması vardı, onu koydurdum ocağa, suyu biraz fazla olmuş ama pişmişti. benimki böyle basit basit şeyler yapıyor anca.

yemeğimi yedim geldim,
kıymalı karnabahar yemeği+sebzeli bulgur pilavı+yoğurt+tere. Tam diyetlik bir öğün oldu Dilekim.

canım benim kolay gelsin. yoğunsun yine.
tatil bitti zelişçim. senin oğluşun döndümü yuvaya.
teyzeniz döndü mü evine. ?
yemeğimi yedim geldim,
kıymalı karnabahar yemeği+sebzeli bulgur pilavı+yoğurt+tere. Tam diyetlik bir öğün oldu Dilekim.
canım güzel menu olmuş. çok beğendim.
ben 2 yumurta ile domatesli omlet yedim. aslında sabah için yapmıştım. ama geç kalınca cam kavanoza koyup işe getirdim.
2 dilim ekmek.
3 tane galeta
biraz yabanmersini kurusu biraz çekirdekli kuru üzüm kurusu yedim.
akşama kaynanoş et yapıyor.
kahvaltı hazırlamadım çocuklara . öğlen için de bi şey hazırlamadım.
ohh be ne rahatmış böyle. akşama da yemek hazır.
inşallah 2 hafta kalır bizle. dua edin bana

avatarımı değiştirdim kızçeler . gördünüz mü. kendimi alıştırayım dedim.

Evet Canım avatarın güzel beğendim hatta yazacaktım atlamışım. İnşallah kalır kv istediğin kadar sende rahat edersin biraz. Oğluşum evet döndü eve istemeye istemeye de olsa çünkü teyzesinin izni de bitti.

Bende mercimek çorbası, taze fasulye ve pilav yedim.

canım ya inşallah kalır bizimle 2 hafta. biz elimizden geldiğince hoş tutmaya çalışıyoruz ama . onlara belli olmuyor. ani bi kararla gitmek istiyorlar. kral kalkışı bu sanıyorum.
oğluşun da gelmiş .oğlan anneannedeyken sen biraz özgür takılsaydın kocanla keşke.
her zaman bu fırsat bulunmuyor çünkü.
benim çocuklar yazın size gelecez babaanne dedi babaanneye.
anne babanız olmadan olmaz . o sorumluluğu kabul edemem dedi kaynanoş.
yine beni yolda bıraktı gacı yaaa..
nolur sanki. o zamanlar da 7 aylık olacağım . çok kızdım gacıya.

anama yollasam diyorum. ama orda da babam var ..babam çocukları cips çikolata yağmuruna tutuyor. alma deyince de kavga çıkartıyor. bir de tüm gün bilgisayarda oturmalasına müsade ediyor.

afiyet olsun canım, inşallah kalsınlar 2 hafta da sen de rahat et canım.
avatarını gördüm canım, güzel olmuş, bakalım sağlıcakla bebiş de gelir inşallah.

afiyet olsun Zeliş, senin menü de güzelmiş. Taze fasulye yemeyeli çok oldu, geçen yıl biraz fazla koymuşum buzdolabına, eşim kızdı, ben de koymadım bu sene buzluğa, ama özledim aslında. seneye az da olsa koyayım bari kendime. Barbunya da canım istiyor, ondan da yok dolapta.
kuru barbunya yapıyor musunuz kızlar, nasıl oluyor? hiç yapmadım alsam mı diyorum, kilosu da 7-8 tl.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…