dün aradım eve gelmeden bülbül metnini oku diye uzun çünkü.. okumamış...
okuduk beraber ama çok sinir oldum..ya dedim bir kere de dediğimi yap ve oku diye sert çıktım ağladı..off off..
aman Allahım 94 sayfa...günaydın canım
bizim de aynı konudan 30 tane soru vardı. fotokopi vermiş
en güzel şeklini öğretemen anlatır diye düşünüyorum.
bugün güzelce öğretmenini dinlesin fadimem . sen ara söyle
türkçeden ödev vardı.
söyle bi kontrol ettim
yine yattım salonda . uzun yatıyorum . 3 lü koltuk benim oldu artıkın
yatakta kitap okuyor artık uyumadan
her akşam bir kitap bitiriyor. 94 sayfalık oluyor gelen kitaplar.
dün levent konya da yı okudu. bu levent serisi de çok güzel
canım bazen öğretmenler de çocukları karıştırıyor biliyor musun. belki başka çocuktan bahsetti öğretmeni
ödevlere devam.
günaydın canım
bizim de aynı konudan 30 tane soru vardı. fotokopi vermiş
en güzel şeklini öğretemen anlatır diye düşünüyorum.
bugün güzelce öğretmenini dinlesin fadimem . sen ara söyle
türkçeden ödev vardı.
söyle bi kontrol ettim
yine yattım salonda . uzun yatıyorum . 3 lü koltuk benim oldu artıkın
yatakta kitap okuyor artık uyumadan
her akşam bir kitap bitiriyor. 94 sayfalık oluyor gelen kitaplar.
dün levent konya da yı okudu. bu levent serisi de çok güzel
canım bazen öğretmenler de çocukları karıştırıyor biliyor musun. belki başka çocuktan bahsetti öğretmeni
ödevlere devam.
kız niye ağlatıyon sen çocuğu .dün aradım eve gelmeden bülbül metnini oku diye uzun çünkü.. okumamış...
okuduk beraber ama çok sinir oldum..ya dedim bir kere de dediğimi yap ve oku diye sert çıktım ağladı..off off..
bu sene okuyor fatmacım..açıldı şükür.aman Allahım 94 sayfa...
bizim 10 sayfayı geçmez okuduğumuz. bazen de 1 sayfa olur..
maşallah maşalah..
canım doğru söylüyorsun oyun oynayacakta zaten 12:30 da okuldan çıkıyor ben eve 18 de geliyorum.. o zamana kadar oyun da oynuyor tv de seyrediyor.her zaman diyorum biraz okuma yap, ödevlerinden yapabildiklerini yap diye..tamam diyor ama yapmıyor...sabır da kalmıyor bazen ama ya..Off oluyor canım ya bizimki de bazen yapıyor bazen de sallıyor, dün babası aldı okuldan doktora götürdü kontrole akşam üstü geldiler eve aradım kitabını oku dedim. Gittim ki okumamış sadece 1 sayfa okuyup bırakmış. Baştan kızdım bende ama sonra düşündüm de bu çocuğun oyunda oynaması lazım sürekli sürekli okul-ödev olmuyor işte...
Daha sabırlı olmamız gerekiyor biliyor musun bu zor hele benim için daha da zor ama başka çare yok ki...
Sende sakin olmaya çalış canım, zamansızlık tüm bu sıkıntılarımızın nedeni ama elden gelen bir şey de yok...
canım doğru söylüyorsun oyun oynayacakta zaten 12:30 da okuldan çıkıyor ben eve 18 de geliyorum.. o zamana kadar oyun da oynuyor tv de seyrediyor.her zaman diyorum biraz okuma yap, ödevlerinden yapabildiklerini yap diye..tamam diyor ama yapmıyor...sabır da kalmıyor bazen ama ya..
saçını başını yolcaktım o derece yani..kız niye ağlatıyon sen çocuğu .
aynen bizim gibi işte Fatmacım, o saatte çıkıyor bizimki de. Arada çıkışmak lazım, hiç canını sıkma. motive edecek bişeyler mi bulmak lazım acaba? ne bileyim işte ödevlerini yaparsan beraber oyun oynarız-kek yaparız, o tarz bişey desen de mi yapmaz ki? offf biz de şaşırdık artık nasıl ders çalıştırcaz bunlara diye.canım doğru söylüyorsun oyun oynayacakta zaten 12:30 da okuldan çıkıyor ben eve 18 de geliyorum.. o zamana kadar oyun da oynuyor tv de seyrediyor.her zaman diyorum biraz okuma yap, ödevlerinden yapabildiklerini yap diye..tamam diyor ama yapmıyor...sabır da kalmıyor bazen ama ya..
sürekli ilgilendiğimiz için böyle oluyor ki anlamadım.Dilek maşallah oğluşa, sardı bu levent-şirin serisi senin oğlana.
biz de öyle cümleler kurmadık daha, can-can not görmüşler, örnek i can swim, ya da i can not swim diye cümle kurabiliyor.
3 lü koltuk ve sen Dilekim, ayrılmaz bir ikili oldunuz, istirahat et bakalım.belki kocan da daha akıllı-uslu davranır, 9 ay bunun keyfini yaşarsın.
Fatma canım üzülme, zaman zaman hepsi istiyor o bağırışlardan, söylediklerimizi yapsınlar o zaman ama değil mi? benim ki de 1 gibi anneannede oluyor, akşam biz gidene kadar 6 gibi orda oluyoruz, hiç dersle ilgilenmiyor sıpa, televizyon-oyun derdinde. İlla ki akşama bırakılacak o ödevler.
ne yapalım bir şekilde bugünler de geçecek.
zeliş senin oğlan sınıfta katılım mı sağlamıyor acaba, ingilizce dersinde? yoksa öğretmen niye öyle desin ki, demek ki parmak kaldırmıyor? okuma yapmışsınız, biz bu aralar sanki okumada yapmıyoruzakşam bir sorayım bakayım kıza, niye kitap gelmiyor? evde var gerçi kitaplarımız da.
beraber oyunu deneyeyim..ödev çabuk biterse istediğin bir oyunu oynarız diye..aynen bizim gibi işte Fatmacım, o saatte çıkıyor bizimki de. Arada çıkışmak lazım, hiç canını sıkma. motive edecek bişeyler mi bulmak lazım acaba? ne bileyim işte ödevlerini yaparsan beraber oyun oynarız-kek yaparız, o tarz bişey desen de mi yapmaz ki? offf biz de şaşırdık artık nasıl ders çalıştırcaz bunlara diye.
merakla bekliyorum..Ama temelde şu vardı .
insan beyni sonsuz bilgiyi alabilir .
bu mümkün.
bunu bilmek yeterli gibi bişeydi . yaa
ne kadar balık hafızalıyım .
bulcam o an ne düşündüğümü yalnız..
inat ettim
fatmacım . hatırlayamıyorummerakla bekliyorum..
mesela bi sihir yapan adam geziyor sokak sokak .fatmacım . hatırlayamıyorum
bi tane belgeselde de bilim ve sihir konusu vardı.
çok ünlü sihirbazların gösterilerini bilimsel olarak açıklıyorlardı.
. bunu normalde yapmak mümkün değil diyebileceğin şeyleri bilim olarak açıklıyordu
yani insanlar sihire öyle inanıyor ki . çünkü gözlerinin önünde yapıyor.onları ortak ediyor. onlar da şahit oluyor.
bunda da inanmanın ne kadar önemli olduğunu düşündüm . yani inanırsan olur . bu da var. ama diğeri aklıma gelmiyor yaa.
discovery de izledim bunu fadimecim.emir oğlan sihirbazları çok sever..onun sayesinde biz de izliyoruz .mesela bi sihir yapan adam geziyor sokak sokak .
önüne 3 genç denk geliyor . elinde boş bi kutu kola kutusu var .
gençten yüzüğünü istiyor . genç veriyor ve kutu kolanın altına değdiriyor yüzüğü. bi el hareketiyle yüzük kutunu içine düşüyor.
sonra gencin eline tutuşturuyor kutuyu . basıyor gidiyor . kamera gençleri çekmeye devam ediyor .
gençler altını üstünü inceliyor . yok yüzüğü çıkaramıyorlar .
kutuyu kesiyorlar ki genç yüzüğünü alıyor. ama çok şaşırıyorlar .
bunu açıklamadı ama adam .
yaaaa baban da iyiymiş, ne güzel eğlendiriyormuş sizi. emir de onun yolundan gidiyor demek ki.discovery de izledim bunu fadimecim.emir oğlan sihirbazları çok sever..onun sayesinde biz de izliyoruz .
babama çekmiş . oda bize sihirbazlık gösterisi yapardı elinden geldiği kadar. hahahah