yoksa seninkidemi yazmazgillerden parkon, benimkide yazmamak ya da en kısa haliyle yazmak için 30 takla atıyo
bence çocukların yazmayı sevmemesi testin kolaya alıştırması, bizim zamanımızda pek test yoktu, ödevlerde yaz babam yaz, yazılılarda yaz babam yaz
valla ortaokulda sınavlar test değilde yazılı şeklinde olursa yandı benimki
yok canım ya, o kadar sabredemedim kısa kısa gitti hep, işe yaramayan kursları bitirtmede neden ısrarcı olayımki hem vakit hem nakit kaybı
t. amerikan derneğine yollamıştım türkçe animasyon izletmişler hep, buz devri gibi, kitaplarda bi kaç alıştırma...
yerel bi kursa yolladım, ordada ingilizce konuşma, diğer çocuklar kötü etkileniyo demiş hoca
yine bi zincir kursa yollıcaktım, onda da görüşmeye gittim iki defa baktım onlardan da bi cacık olmıcak
yollamıcam artık kursa mursa
inan kendi okullarının bünyesinde açılan kurslardan hiç bi farkları yok
ama broşürlerine internet sitelerine baksan şahaneler
lisede yaz dönemi yurtdışı şansını deneriz belki
yine kafam karıştıı :26::26::26::26::26::26:Aslında yaş itibarıyla da kursların faydası olmuyor chess.
Kendimden biliyorum,benide 2. sınıfta 1 sene ingilizce kursuna göndermişti bizimkiler,ama pek birşey öğrenememiştim o kursta.
Birazda o yüzden çok acele etmiyorum çocuklar için.
gül umarım tedavisi kolay çabucak geçecek bir durumdur.kura bizim okulda baskılardan dolayı 4.sınıflara yapıldı sadece .çıkan çocuklar torpili olmayan, sessiz sakin ailelerin çocuğu oldu.müdürün masasına yumruğunu koyan veliden tutunda,avaz avaz bağırıp okulu başınıza yıkarım diyen veliyi miMerhaba arkadaşlar
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.
Oğlum sürekli kabız bir çocuktu.Kabız olmasına rağmen günde iki kere tuvalete çıkar.Bunun içinde ben diyette gibi hazırlarım hep yemeklerini.Çorbasız öğünümüz yoktur.Hergün muhakkak mevsim meyvelerinden üç porsiyon yediririm.
Bir elma veriyorsam dengelesin diye yanına bir armut,üç erik koyarım.Sebze ağırlıklı beslenen bir aileyiz.En sevdiği makarnayı bile on günde bir yaparım.Çok su içer.Bütün bunlara
rağmen dört gündür tuvalete çıktığında poposu kanıyor.Ama öyle bir iki damla değil hani afedersiniz biz regl iken klozete oturduğumuzda nasıl kan olur öyle oluyor.Kendiside bizde çok korktuk.Hemen acile gittik dr hanım yüzeysel olarak baktı ve derin çatlakları olduğunu söyledi.Krem,sıcak su banyosunun içine atılacak toz ve bağırsak düzenleyici bir şurup verdi.Ama muhakkak bir çocuk cerrahının görmesi gerektiğini söyledi.Böyle beslenen bir çocukta bunun hiç normal olmadığını,günde iki kere yediği sebze ve meyveler sayesinde tuvalete çıktığını,kilosunun gayet normal olduğunu ama arştırılması gereken bir durum olduğunu söyledi.Bakalım yarın sabah randevumuz var.
Bu arada dün okulda boşta kalan sekiz öğretmen için öğrenciler arasında kura çekimi yapılmış.Sınıfımızdan oniki öğrenci ismi belirlenmiş.Oğlum ayrılan çocuklar arasında yok.İsmi çıkan çocukların velileri okulda imza topluyorlarmış.Yalnız çocuklarımız aynı sınıfta devam etsin diye değil:26::26: , kura yeniden çekilsin diye
günaydın hanımlar,
oğlum istiklal marşının 10 kıtasını yazmakla meşgul
sanırım daha kaynak aldırmadığından bu tarz ödevler veriyo öğretmenimiz, artık alsakda normal rutine dönseler, herhalde bu değil diğer hafta sonu olur toplantı:26:
Bizde henüz fotokopi ve hikaye kitaplarıyla yetiniyoruz.Dün okulda okudukları kitapla alakalı sorular vermiş öğretmeni.
Son sorunun cevabı çok uzunmuş benimki bir cümle yazıp ..................... (3 nokta koymuş)
Bütün akşam güldüm,kızım yazsana devamını diyorum ''anne biz 3 noktayı niye öğrendik,böyle sorular için ''diyor.Yazdırtamadım
Bakalım öğretmeni ne diyecek.
çocukları kolaya alıştırdılar.oğlumun yazısı düzeldi ama yazmayı asla sevmeyecek.öğrtmen kafanızdan bir hikaye yazın dediğinde kalemi defteri eline almak yerine klavyenin başına geçip işi pcden halletiyoksa seninkidemi yazmazgillerden parkon, benimkide yazmamak ya da en kısa haliyle yazmak için 30 takla atıyo
bence çocukların yazmayı sevmemesi testin kolaya alıştırması, bizim zamanımızda pek test yoktu, ödevlerde yaz babam yaz, yazılılarda yaz babam yaz
valla ortaokulda sınavlar test değilde yazılı şeklinde olursa yandı benimki
sizin okullar ne şenlikliymiş ya, bizim okulda hiç hareket yok, çok sıkıcı
bu kadar hareket çok fazla
öğretmenimiz sınıfı beğenmediği için çocukları boş sınıflara alıp dersi orada işletiyor. tabi her günde müdüriyette
bu arada oğlum makasla saçlarına şekil vermişbunu neden yaptığını sordum .bu yıl okulla birlikte kendine yeni bir yol çizdiğini söyledi.feriha dizisindeki emir de kendine bulduğu yolda işe ilk saçlarından başladı dedi
bu kadar hareket çok fazla
öğretmenimiz sınıfı beğenmediği için çocukları boş sınıflara alıp dersi orada işletiyor. tabi her günde müdüriyette
bu arada oğlum makasla saçlarına şekil vermişbunu neden yaptığını sordum .bu yıl okulla birlikte kendine yeni bir yol çizdiğini söyledi.feriha dizisindeki emir de kendine bulduğu yolda işe ilk saçlarından başladı dedi
ben arkadaşlarından geride mi olur diye korkuyorum .bu kurslarda alacağı eğitimi az çokta biliyorum .oğlum renkleri ,saymayı çat pat cümleler kurmayı pc den öğrendi. kurslarda daha fazlası şu an için olmayacaktır .sürekli konuşmadığı için pratik yapmayıp unutacaktır en iyisi ertelemek galiba.Melda ingilizce kursu için acele etmemeni öneririm canım.Henüz kurslardada ,özel okullardada çok fazla birşey öğretmiyorlar bu yaştaki çocuklara.Biraz büyüsünler,kolayca öğrenirler.
Oğlumu 1.sınıfta devlet okulunda çok iyi bir öğretmen var diye özele vermedim.4.sınıfta öğretmeni okuldan ayrıldı ve bizde özele aldık.İngilizce hiç görmediği için çok zorlanır diye panik oldum,ama 1 ay içinde 4. sınıfa kadar öğretilen ingilizceyi okulda öğrendi ve arkadaşlarıyla aynı seviyeye geldi.Küçük yaşta dil daha kolay öğrenilir mantıığı günlük hayatta sürekli ingilizceyle muhattap olan çocuklar için geçerli.6 veya 7. sınıfta takviye yapmak daha verimli oluyor.
ay çok güldüm, ne yoluymuş o, yakında tibete gitmesin
ben arkadaşlarından geride mi olur diye korkuyorum .bu kurslarda alacağı eğitimi az çokta biliyorum .oğlum renkleri ,saymayı çat pat cümleler kurmayı pc den öğrendi. kurslarda daha fazlası şu an için olmayacaktır .sürekli konuşmadığı için pratik yapmayıp unutacaktır en iyisi ertelemek galiba.
hergün hangi mevzuyla geleceğini şaşırmış durumdayapar mı yapar
bu arada canımı sıkan bir başka durum var biz okul açılmadan önce beslenmesi için alışverişe çıktık. büyük bir marketten kolilerde su ,süt falan aldık
oğlum sütün tadının kötü olduğu söylüyordu. bugün bardağa boşaltıp baktım sütler bozulmuşşson kullanma tarihine saklama koşullarına çok önem veririm başıma bu geldi marketin bu hatayı yapmış olması çok kötü hergün beslenmesine ikişer ikişer koyuyordum benim oğlum derdini anlatacak yaşta bilmeden anlamadan içen çocuklar ne olacak
koliyle aldığımız litrelik sütlerde bozuk çıktı yarın gidip şikayet mi etsem .
chess bu yıl beslenmeniz ne oldu :44::44::44::44:
neden süt aldınki canım belki sevgili hökömetimizin süt dağıtma özverisi devam ederdi bu dönemde,o zaman içerdi
bence geri götür tabii ya, herkese satacaklar o sütleri belkide kendileride varkında değil, paranı alamasan bile uyarmış olursun, belki üç beş çocuğu zehirlenmekten kurtarırsın
ben artık uht süt içirmiyorum faydasına inanmıyorum, hergün dörtte bir teker kaşarını yoğurdunu her gün yumurtasını yiyo, yeterli diye düşünüyorum kalsiyum protein için
yok canım şuan beslenme serbest tam benim istediğim gibi yani, içecek koymuyorum, sanırım 1. sınıflar bizim sebile el koymuş, sadece su koyuyorum içecek, ama veli toplantısından sonra o eziyete geri dönülecektir.
Arkdaşlar merhaba
Doktorumuza gittik.Uzun süreli bir tedaviye başlıyoruz.Altı ay kadar devam edecek.Doktorumuz içerde derin bir çatlak olduğunu söyledi.Beslenmesine aynen bu şekilde devam edin dedi.
Kakanın hiç tutulmamasını geldiğinde hemen yapılmasını tutulduğununda bağırsağın kaka içindeki sıvıyı yuttuğunu ve böylece sertleşmeye başladığını söyledi.Tedavi edilmediğinde ilerleyen yıllarda bu hemoroide dönüşürmüş.
Ayrıca biz sabahçı olduk.Saat 07:10 da ders başı yapacağız.Nasıl olacak hiç bilmiyorum.Saat altı gibi uyanmak zorundayız.Sabahın köründe yollara düşeceğiz oğlumla.Birde bunun kışı var ayazı,karı,buzu var.Servis için konuştum.Hiçbir şoför kızılay trafiğine girmek istemiyor haklı olarak.Bakalım ne yapacağız....
arkdaşlar merhaba
doktorumuza gittik.uzun süreli bir tedaviye başlıyoruz.altı ay kadar devam edecek.doktorumuz içerde derin bir çatlak olduğunu söyledi.beslenmesine aynen bu şekilde devam edin dedi.
Kakanın hiç tutulmamasını geldiğinde hemen yapılmasını tutulduğununda bağırsağın kaka içindeki sıvıyı yuttuğunu ve böylece sertleşmeye başladığını söyledi.tedavi edilmediğinde ilerleyen yıllarda bu hemoroide dönüşürmüş.
Ayrıca biz sabahçı olduk.saat 07:10 da ders başı yapacağız.nasıl olacak hiç bilmiyorum.saat altı gibi uyanmak zorundayız.sabahın köründe yollara düşeceğiz oğlumla.birde bunun kışı var ayazı,karı,buzu var.servis için konuştum.hiçbir şoför kızılay trafiğine girmek istemiyor haklı olarak.bakalım ne yapacağız....
Parkona noldu yahu