İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

kesinlikle haklısın ezber yoluyla ingilizce öğrenen görmedim, eğer göndereceğin kurs zincir kurslardansa paylaşırsan sevinirim, gerçi kurstanda çok ümitli olma derim yabancı hoca vermeyecekse dersleri tabii
şu bilsemdeki kitabı bi araştırayım merak ettim

Chess göndereceğim kurs bizim üniversitenin açtığı bir kurs,
İngiliz bir okutmanımız var,daha ziyade konuşma pratikleri üzerinde duruyor.

Arkadaşlar merhaba
Oğlum hasta doktor,hastane işleri ile uğraşıyoruz.
İki gündür doktordayız.Cuma günü çocuk cerrahı randevumuz var.
Ne kötü şey bu çocukların rahatsızlanması.Allah bütün çocuklara sağlık versin.
Doktor işlerini hallettikten sonra dönerim.Kendinize ve kuzucuklara iyi bakın.
Haa bu arada aynı öğretmen ve sınıf mevcudu ile başladık okula.
İlk gün Türkçe kitabının başındaki şiiri ezberleme ve yazma ödevi verildi.
Dün ne ne ödev verdiler hiç bilmiyoruz.Yardımcı kitap konusunu öğretmenimiz veli toplantısında
konuşur.Saat 12:10 da derse girip 17:10 da çıkıyorlar.Kafam o kadar dağınık ki daha sonra gelişmeleri yazarım.
Hoşçakalın...

Arkadaşlar merhaba
Dün ne ne ödev verdiler hiç bilmiyoruz.Yardımcı kitap konusunu öğretmenimiz veli toplantısında
konuşur.Saat 12:10 da derse girip 17:10 da çıkıyorlar.Kafam o kadar dağınık ki daha sonra gelişmeleri yazarım.
Hoşçakalın...

çok geçmiş olsun canım, cerrah derken... nesi var oğlunun umarım önemli bişey değildir.

yeterli değil orası öle de
hangi ara toplandı söylendi alındı hazırlandı konu işlendi ödev verildi
bu ne hız =)

son 1 yıldır sürekli yakınıyorum yahu meldam sanırım bunalımdayım
bütün yaz bunları düşünmekle geçirmiştir zamanı:KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1:
seyyahalemi umarım herşey istediğin gibi olur
Niye faydan olmasın ya,
daha burda çooook faydamız olacak birbirimize.

Kaynak kitaplarımız haftaya gelicekmiş meldam,
Gelir gelmez burdan paylaşırım bende.

Okulda ingilizce kitabı olarak KİDS BOX kullanıyorlar.Oğlumu bu sene başka bir okula aldım,ama burdada hem Kids box hemde millieğitimin kitabını kullanacaklarmış canım.
Oğlum Bilsemde Chit chat kullanıyor.
Ben dil konusununun üstende çok durmadım bugüne kadar Chess.Okulda öğrendikleri ve okuldan verilen kitaplar dışında extra yaptığımız birşey yok.Dile karşı fazla ilgileride olmadığından belkide.Önümüzdeki yaz 3 haftalık bir kursa göndermeyi planlamıştım şimdilik.
Ama bu bahsettiğim okul kitapları bana çokta mantıklı gelmiyor tavsiye etmem.Bizim zamanımızdan çok farklı şekilde öğreniyorlar ingilizceyi.Tamamen kalıplar ve kelime ezberleme yaptıkları şey.Kitapta alıştırmaları anlamak için mutlaka yardım almaları gerekiyor.İngilizceyi ileri düzeyde biliyorlarmış gibi yukarda anlatıp,aşşağıda kelime alıştırması yapması bekleniyor.Hala çözebilmiş değilim mantıklarını o yüzdende ikisinide 6. sınıfın yaz tatilinde hızlandırılmış kursa gönderme kararı aldım.
teşekkürler :KK34::KK34::KK34::KK34:
ingilizce kurslarını iyi araştırmak gerekli çoğu para tuzağı :KK14::KK14::KK14::KK14:burada cumartesi amerikan kültür derneğinin kursu başlıyor, yollamayı düşünüyorum .

kesinlikle haklısın ezber yoluyla ingilizce öğrenen görmedim, eğer göndereceğin kurs zincir kurslardansa paylaşırsan sevinirim, gerçi kurstanda çok ümitli olma derim yabancı hoca vermeyecekse dersleri tabii
şu bilsemdeki kitabı bi araştırayım merak ettim
sen yabancı dil kursuna göndermiştin değil mi canm:26:.gönderdiysen tüm kurları bitirdi mi?
Arkadaşlar merhaba
Hoşçakalın...
geçmiş olsun umarım ciddi bir sorun yoktur
acil şifalar diliyorumm

bütün yaz bunları düşünmekle geçirmiştir zamanı:KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1:
seyyahalemi umarım herşey istediğin gibi olur

teşekkürler :KK34::KK34::KK34::KK34:
ingilizce kurslarını iyi araştırmak gerekli çoğu para tuzağı :KK14::KK14::KK14::KK14:burada cumartesi amerikan kültür derneğinin kursu başlıyor, yollamayı düşünüyorum .

sen yabancı dil kursuna göndermiştin değil mi canm:26:.gönderdiysen tüm kurları bitirdi mi?

geçmiş olsun umarım ciddi bir sorun yoktur
acil şifalar diliyorumm

yok canım ya, o kadar sabredemedim kısa kısa gitti hep, işe yaramayan kursları bitirtmede neden ısrarcı olayımki hem vakit hem nakit kaybı
t. amerikan derneğine yollamıştım türkçe animasyon izletmişler hep, buz devri gibi, kitaplarda bi kaç alıştırma...
yerel bi kursa yolladım, ordada ingilizce konuşma, diğer çocuklar kötü etkileniyo demiş hoca:KK53:
yine bi zincir kursa yollıcaktım, onda da görüşmeye gittim iki defa baktım onlardan da bi cacık olmıcak
yollamıcam artık kursa mursa
inan kendi okullarının bünyesinde açılan kurslardan hiç bi farkları yok
ama broşürlerine internet sitelerine baksan şahaneler
:KK53::KK53:
lisede yaz dönemi yurtdışı şansını deneriz belki

Son düzenleme:

yok canım ya, o kadar sabredemedim kısa kısa gitti hep, işe yaramayan kursları bitirtmede neden ısrarcı olayımki hem vakit hem nakit kaybı
t. amerikan derneğine yollamıştım türkçe animasyon izletmişler hep, buz devri gibi, kitaplarda bi kaç alıştırma...
yerel bi kursa yolladım, ordada ingilizce konuşma, diğer çocuklar kötü etkileniyo demiş hoca:KK53:
yine bi zincir kursa yollıcaktım, onda da görüşmeye gittim iki defa baktım onlardan da bi cacık olmıcak
yollamıcam artık kursa mursa
inan kendi okullarının bünyesinde açılan kurslardan hiç bi farkları yok
ama broşürlerine internet sitelerine baksan şahaneler
:KK53::KK53:
lisede yaz dönemi yurtdışı şansını deneriz belki

Aslında yaş itibarıyla da kursların faydası olmuyor chess.
Kendimden biliyorum,benide 2. sınıfta 1 sene ingilizce kursuna göndermişti bizimkiler,ama pek birşey öğrenememiştim o kursta.:KK1::KK1:
Birazda o yüzden çok acele etmiyorum çocuklar için.

Aslında yaş itibarıyla da kursların faydası olmuyor chess.
Kendimden biliyorum,benide 2. sınıfta 1 sene ingilizce kursuna göndermişti bizimkiler,ama pek birşey öğrenememiştim o kursta.:KK1::KK1:
Birazda o yüzden çok acele etmiyorum çocuklar için.

doğru diyosun kurs işini ortaokul lisede düşünmek lazım, oğlum film izlediklerini haftalar sonra söyledi, kurs nasıl olmalı onun bile bilincinde değilki, faydalı oluyomu olmuyomu kendi idrak etsin

Arkadaşlar merhaba
Hoşçakalın...

merhaba canım Allah kuzucuğuna şifalar versin :KK19:

Merhaba arkadaşlar
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.
Oğlum sürekli kabız bir çocuktu.Kabız olmasına rağmen günde iki kere tuvalete çıkar.Bunun içinde ben diyette gibi hazırlarım hep yemeklerini.Çorbasız öğünümüz yoktur.Hergün muhakkak mevsim meyvelerinden üç porsiyon yediririm.
Bir elma veriyorsam dengelesin diye yanına bir armut,üç erik koyarım.Sebze ağırlıklı beslenen bir aileyiz.En sevdiği makarnayı bile on günde bir yaparım.Çok su içer.Bütün bunlara
rağmen dört gündür tuvalete çıktığında poposu kanıyor.Ama öyle bir iki damla değil hani afedersiniz biz regl iken klozete oturduğumuzda nasıl kan olur öyle oluyor.Kendiside bizde çok korktuk.Hemen acile gittik dr hanım yüzeysel olarak baktı ve derin çatlakları olduğunu söyledi.Krem,sıcak su banyosunun içine atılacak toz ve bağırsak düzenleyici bir şurup verdi.Ama muhakkak bir çocuk cerrahının görmesi gerektiğini söyledi.Böyle beslenen bir çocukta bunun hiç normal olmadığını,günde iki kere yediği sebze ve meyveler sayesinde tuvalete çıktığını,kilosunun gayet normal olduğunu ama arştırılması gereken bir durum olduğunu söyledi.Bakalım yarın sabah randevumuz var.
Bu arada dün okulda boşta kalan sekiz öğretmen için öğrenciler arasında kura çekimi yapılmış.Sınıfımızdan oniki öğrenci ismi belirlenmiş.Oğlum ayrılan çocuklar arasında yok.İsmi çıkan çocukların velileri okulda imza topluyorlarmış.Yalnız çocuklarımız aynı sınıfta devam etsin diye değil:26::26: , kura yeniden çekilsin diye :KK53::KK53:

Merhaba arkadaşlar
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.
Oğlum sürekli kabız bir çocuktu.Kabız olmasına rağmen günde iki kere tuvalete çıkar.Bunun içinde ben diyette gibi hazırlarım hep yemeklerini.Çorbasız öğünümüz yoktur.Hergün muhakkak mevsim meyvelerinden üç porsiyon yediririm.
Bir elma veriyorsam dengelesin diye yanına bir armut,üç erik koyarım.Sebze ağırlıklı beslenen bir aileyiz.En sevdiği makarnayı bile on günde bir yaparım.Çok su içer.Bütün bunlara
rağmen dört gündür tuvalete çıktığında poposu kanıyor.Ama öyle bir iki damla değil hani afedersiniz biz regl iken klozete oturduğumuzda nasıl kan olur öyle oluyor.Kendiside bizde çok korktuk.Hemen acile gittik dr hanım yüzeysel olarak baktı ve derin çatlakları olduğunu söyledi.Krem,sıcak su banyosunun içine atılacak toz ve bağırsak düzenleyici bir şurup verdi.Ama muhakkak bir çocuk cerrahının görmesi gerektiğini söyledi.Böyle beslenen bir çocukta bunun hiç normal olmadığını,günde iki kere yediği sebze ve meyveler sayesinde tuvalete çıktığını,kilosunun gayet normal olduğunu ama arştırılması gereken bir durum olduğunu söyledi.Bakalım yarın sabah randevumuz var.
Bu arada dün okulda boşta kalan sekiz öğretmen için öğrenciler arasında kura çekimi yapılmış.Sınıfımızdan oniki öğrenci ismi belirlenmiş.Oğlum ayrılan çocuklar arasında yok.İsmi çıkan çocukların velileri okulda imza topluyorlarmış.Yalnız çocuklarımız aynı sınıfta devam etsin diye değil:26::26: , kura yeniden çekilsin diye :KK53::KK53:

çok geçmiş olsun canım, normal bişey olmadığı belli, umarım tedavisi kolaydır
o zaman kuranın adil olduğunu düşünmüyorlar, eee sizde imza toplayın o zaman, tekrar kura çekilirse tabii ki başka çocuklar çıkacak ee onlara haksızlık değil mi
malesef birileri yanacak illa, bu yaşlarda hiç bi çocuk sınıfından ayrılmak istemez

çok geçmiş olsun canım, normal bişey olmadığı belli, umarım tedavisi kolaydır
o zaman kuranın adil olduğunu düşünmüyorlar, eee sizde imza toplayın o zaman, tekrar kura çekilirse tabii ki başka çocuklar çıkacak ee onlara haksızlık değil mi
malesef birileri yanacak illa, bu yaşlarda hiç bi çocuk sınıfından ayrılmak istemez

Umarım chess,çok korkutuyor beni bu durum.Anlamıyorum bu kadar dikkat ederken nasıl oluyor.Eşimin arkadaşının çocukları o kadar düzensiz besleniyorlar ki kadın bir gün yapmazsa diğer gün muhakkak hamurişi,makarna yapar.Küçük olan oğlu beş yaşında çocuk nerdeyse bir günde bir ekmek yer.Ne zaman gitsek elinde yarım ekmek dolanır durur.Çocuklar kabağın,pırasanın ne olduğunu bilmez.Durumlarıda gayet iyi.Ben hergün iki kuru incir,iki kuru kayısının arasına fındık,badem ne varsa koyar yediririm.Bir hafta boyunca yediği ekmek iki dilimi geçmez zaten sevmezde ekmeği.Bağırsakları çalışsın ,rahat etsin, acı çekmesin diye.Yanlış anlaşılmasın Allah ım bütün çocuklara sağlık,sıhhat versin.Onlarda hiç hasta olmasın ama bu kadar dikkat ettiğim halde bunu yaşamak beni üzüyor.
Evet adaletsiz olduğunu düşünüyorlar ama üslup yanlış.Haklı olabilirler ama böyle yaparak haksız konuma düşüyorlar.Televizyon kanalları,gazeteciler gelmiş kendilerini en iyi ifade edecekleri yerde birbirlerine girdiler.Senin ki şımarıktı o yüzden gitti,benimkinin ne suçu var diyor biri.Diğeri seninki tembeldi o yüzden gitti... Birbirlerine girdiler yani sorma...

Son düzenleme:
Evet canım sezeryan ve 34 haftalık doğdu.Daha doğrusu biz tüp bebeğe yönlendirilmişken oldu oğlum.Doktorumuzda son haftayı bekleyip riskli bir durumla karşılaşmamak için erken aldı.
Neden sordun canım?Yoksa yaşadıklarımızın sezeryanlamı bir alakası var?

Evet canım sezeryan ve 34 haftalık doğdu.Daha doğrusu biz tüp bebeğe yönlendirilmişken oldu oğlum.Doktorumuzda son haftayı bekleyip riskli bir durumla karşılaşmamak için erken aldı.
Neden sordun canım?Yoksa yaşadıklarımızın sezeryanlamı bir alakası var?

canım bi kaç yerde okudum, normal doğumda bebek doğarken geçtiği kanalda bi takım mikroplar yutuyormuş ve bu mikroplar bağırsak florasının temelini oluşturuyormuş, sezeryanda o mikroplarla hiç karşılaşmıyo tabi, yani bağırsak florası olması gerektiği gibi olmadığından bağırsak problemi çok yaşarlarmış ömür boyu. benim oğlumda sezeryan, sizin sorunlar başımıza gelmedi ama bende beslenme tarzına göre çok kabız olduğunu düşünüyorum oğlumunda. tabii bence sizde extra başka bişeyler olmalı çünkü ağır şeyler anlattıkların, ama sezeryanda etkenlerden biri olabilir belkide

Son düzenleme:
canım bi kaç yerde okudum, normal doğumda bebek doğarken geçtiği kanalda bi takım mikroplar yutuyormuş ve bu mikroplar bağırsak florasının temelini oluşturuyormuş, sezeryanda o mikroplarla hiç karşılaşmıyo tabi, yani bağırsak florası olması gerektiği gibi olmadığından bağırsak problemi çok yaşarlarmış ömür boyu. benim oğlumda sezeryan, sizin sorunlar başımıza gelmedi ama bende beslenme tarzına göre çok kabız olduğunu düşünüyorum oğlumunda. tabii bence sizde extra başka bişeyler olmalı çünkü ağır şeyler anlattıkların, ama sezeryanda etkenlerden biri olabilir belkide

Ben bunu hiç düşünmemiştim.Yarın doktora bunuda sorarım.Sağol.
(Yanlış yazdım 36 haftalık doğdu)

Son düzenleme:
Ben bunu hiç düşünmemiştim.Yarın doktora bunuda sorarım.Sağol.

gülcüm doktor muhtemelen alakası yok der, benim okuduğum makaleler genelde diğer doktorlar tarafından onay görmeyen doktorlara ait. zaten artık bu konuda yapacak bişeyde yok, ben çok üzülmüştüm bunları okuduğumda keşke normal doğum yapsaydım diye ama geçmiş ola, bu saatten sonra bi anlamı yok:KK1:

gülcüm doktor muhtemelen alakası yok der, benim okuduğum makaleler genelde diğer doktorlar tarafından onay görmeyen doktorlara ait. zaten artık bu konuda yapacak bişeyde yok, ben çok üzülmüştüm bunları okuduğumda keşke normal doğum yapsaydım diye ama geçmiş ola, bu saatten sonra bi anlamı yok:KK1:

Keşke değil mi.Adı üstünde nor-mal....

günaydın hanımlar,
oğlum istiklal marşının 10 kıtasını yazmakla meşgul
sanırım daha kaynak aldırmadığından bu tarz ödevler veriyo öğretmenimiz, artık alsakda normal rutine dönseler, herhalde bu değil diğer hafta sonu olur toplantı
:26:

Bizde henüz fotokopi ve hikaye kitaplarıyla yetiniyoruz.Dün okulda okudukları kitapla alakalı sorular vermiş öğretmeni.
Son sorunun cevabı çok uzunmuş benimki bir cümle yazıp ..................... (3 nokta koymuş)
Bütün akşam güldüm,kızım yazsana devamını diyorum ''anne biz 3 noktayı niye öğrendik,böyle sorular için ''diyor.Yazdırtamadım:KK1::KK1::KK1::KK1:
Bakalım öğretmeni ne diyecek.:KK1::KK1:

Bizde henüz fotokopi ve hikaye kitaplarıyla yetiniyoruz.Dün okulda okudukları kitapla alakalı sorular vermiş öğretmeni.
Son sorunun cevabı çok uzunmuş benimki bir cümle yazıp ..................... (3 nokta koymuş)
Bütün akşam güldüm,kızım yazsana devamını diyorum ''anne biz 3 noktayı niye öğrendik,böyle sorular için ''diyor.Yazdırtamadım:KK1::KK1::KK1::KK1:
Bakalım öğretmeni ne diyecek.:KK1::KK1:

yoksa seninkidemi yazmazgillerden parkon, benimkide yazmamak ya da en kısa haliyle yazmak için 30 takla atıyo:KK53:
bence çocukların yazmayı sevmemesi testin kolaya alıştırması, bizim zamanımızda pek test yoktu, ödevlerde yaz babam yaz, yazılılarda yaz babam yaz:KK1:
valla ortaokulda sınavlar test değilde yazılı şeklinde olursa yandı benimki
:KK53:

X