afiyet olsun canım..ben hamileyken sakatat yemiyordum zelişx
salam sucuk ve hazır ton balığı da yememelisin diye düşünüyorum..
bende yarın olucam ondanmı acep bir sinirlilik ve sıkıntı hali varhaklısın canım.fotokopiyi yaşıyoruz.dejavu olduk resmen.
karnım çok ağrıyor bugün ..adet günüm geliyor da söylemesi ayıptır. onun sıkıntısı var bende
zeliş koypala yapıştır yapıyorum doktorlarsitesinden.
Gebelikte sakıncalı besin maddeleri
- Çiğ, iyi pişmemiş her türlü et
- Taze, pastörize olmayan peynir ve süt
- Karaciğer, dalak, böbrek
- Yüksek cıva seviyesi içeren derin su balıkları, midye
- Çiğ yumurta
- Çiğ salam, sucuk, sosis, pastırma
- Her türlü kızartma
- Hazır yemekler
- Bitki çayları
- İki fincandan fazla siyah çay ve kahve.
- Konserve gibi uzun süre beklemiş yiyecekler
Gebelikte alınması gereken besin ögeleri
Et, yumurta, baklagiller: Protein ve demir ihtiyacını karşılar. Beyin, kas, kemik, diş gelişimi ve kan yapımını sağlar.
Süt ve süt ürünleri: Protein ve kalsiyum kaynağıdır. Kemik, diş gelişimi ve büyümede görevlidir.
Sebze ve meyveler: Vitamin ve mineral kaynağıdır.
Tahıllar: B grubu vitaminler ve kalori sağlar.
Yağ ve şeker: Sadece enerji açığını kapatır.
Doğal yetişen hormonlu olmayan sebze ve meyveler, soğuksu balıkları, küçükbaş hayvanların etleri, doğal bal insan bünyesine uygun olan besin maddeleridir.
yine doktorlar sitesinden alıntı yaptım zeliş
ben çiğ olarak tüketmek zararlı diye biliyorum.kız ben bu saydıklarını zaten normalde de yemem ki sevmiyorum yani... Sadece pizza yersem yemiş oluyorum. Bugünde aldım ama sadece 2-3 tane tadımlık attım ağzıma o kadar onlarda minik minikdi.
haa ama haftasonları sucuklu yumurta yaparım illa bir gün
peki zararlı mı bunları yemek
bende yarın olucam ondanmı acep bir sinirlilik ve sıkıntı hali var
ben de 3 dilim pırasalı börek, 1 tane tavada yumurta-domates salatalık yedim kızlarrr.
afiyet olsun..bizde de aynı menü var ciğer pilav sebze çorbası ve ayran..çıktım geldim bile kızzzz
sebze çorbası az pilav ve az ciğer az salata yedim
ay ayyy bak sabah bende kötüydüm de şimdi iyiyim şükürr
hahah..kesinlikle ondan..aynı gün olmaya başlıycaz senle galibabende yarın olucam ondanmı acep bir sinirlilik ve sıkıntı hali var
canım sakatat zararlı. karaciğer özellikle antibiyotiğin depolandığı organ.Saol Dilekciğim canım benim pak ben sucukları kızartırım ama iyice pişirmek lazım o zaman hoş yemesemde olur pek sevmem zaten...
Hepsini uygulamak zor ama mümkün alduğunca dikkat edicem zaten...
benim oğlana 2 tane damla vermiş doktor.
afiyet olsun..bizde de aynı menü var ciğer pilav sebze çorbası ve ayran..
canım sakatat zararlı. karaciğer özellikle antibiyotiğin depolandığı organ.
o yüzden..hayvanlarda antibiyotik sıkça kullanılır.
diğer organlar için de aynı..
sucuk kasap sucuğu ise iyice pişir ve ye..
ama salam ve sosis kesinlikle yasak zeliş..asla yememelisin.
tamam mı..
gerçekten mi canım yaa, biz de zaman zaman dana ciğeri alıyoduk, onlarda da var mı ki? Offff herşeyde var bir zararlı, ne yiyeceğiz biz o zaman canım? sebze-meyveler hormonlu, et-sakatat ilaçlıcanım sakatat zararlı. karaciğer özellikle antibiyotiğin depolandığı organ.
o yüzden..hayvanlarda antibiyotik sıkça kullanılır.
diğer organlar için de aynı..
sucuk kasap sucuğu ise iyice pişir ve ye..
ama salam ve sosis kesinlikle yasak zeliş..asla yememelisin.
tamam mı..
canım et yiyebilirsin..sakatat yemek pek doğru değil..ya da bakacaksın kasapta ciğere iyice temiz olsun.ama yine de antibiotik kullanmışlardır.gerçekten mi canım yaa, biz de zaman zaman dana ciğeri alıyoduk, onlarda da var mı ki? Offff herşeyde var bir zararlı, ne yiyeceğiz biz o zaman canım? sebze-meyveler hormonlu, et-sakatat ilaçlı
ama hamileler s akatat kesin yemesingerçekten mi canım yaa, biz de zaman zaman dana ciğeri alıyoduk, onlarda da var mı ki? Offff herşeyde var bir zararlı, ne yiyeceğiz biz o zaman canım? sebze-meyveler hormonlu, et-sakatat ilaçlı
mesaj alınmıştırama hamileler s akatat kesin yemesin