İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

Dakikada kaç kelime okuyor?

3. sınıfta aşağı yukarı 90 kelime okuması gerekiyor ancak çok kötü de denmez.
Hızlanmadan önce okumayı sevdirmeyi tavsiye ederim. Tekerlemeler okumayı sevdirmeye birebir oluyor...
Bunun dışında "masal nasıl bitsin" diye ince bir seri var misal. Oldukça kısa ve bir çırpıda bitebilecek, sıkmayan ve çocuklara seçenek sunan kitaplar.25 sayfa kadar ama çoğu resimli. Bu tarz kitaplarla önce bir okumanın zevkine varması sağlanabilir.

Muhtemelen henüz kitap okurken hayal kurmak gibi bir olaya girmemiş:)

benim kızım yanlış hatırlamıyorsam 80-90 okuyordu, okumayı çok şükür ki seviyor, bugün öğretmeni vermiş okulda 50 sayfasını okudum, 14 sayfa kaldı demişti 1-2 saat önce aradığımda. Akşama bitirmiş olur umarım, malum hafta sonu geldiya, ödevleri sallama vakti de geldi, şimdi 2 gün sürünür o ödevler. Bugünden bitirse aslında, ne güzel kafam dinç olacak ama yapmıyor sıpa

70-80-90 olması gerekmiyor mu normalde
Fatma cım Koalina nın da dediği gibi seveceği tarz kitaplar bulmak önemli, sevmeye başladı mı, şimdi benim kızların ikisi de iyi maşallah,
geçen 29 ekim günü büyük evde kaldıya, Bu Mart Menekşeleri kitabı geçen almıştımya, 350 sayfa 1 günde bitirmiş, resmen kitap canavarı oldu. Ama öyle her kitabı okumaz, misal evde Debbie Maccomber kitapları var okumuyor, klasiklerden Dostoyevski-Ana vb. kitaplar var okumuyor. SEvmesi önemli yani.

inşallah sevdirebilirim okumayı. tavsiyelerin için sağol.

ben ne zaman görücem kendi başına okuma yaptığını

evet sevmek çok önemli:):):)

ben ne zaman görücem kendi başına okuma yaptığını
inşallah görürsün canım, erkek çocukları için olan kitaplar var, onları bir araşştır istersen, ama ilk etapta resimli ve incelerden başla mutlaka.
Bir de küçük ödüller koysan, mesela bu kitabı bitrirsen, seninle akşam kek yaparız veya sevdiği başka bişey.

herkese iyi tatiller,
yarın ben burdayım ama size iyi dinlenmeler dilerim. Biz de erken çıkabiliriz umarım.

bir bakayım kitaplara canım sağol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…