Dakikada kaç kelime okuyor?benimde oğlum var 2007 doğumlu şu anda 2. sınıf olması gerekiyordu küçük başladı.okumamız hala hızlı değil. hızlı okumak için ne yapabilirim. gündüzleri ben olmadığım için kimseyle ders yapmıyor. akşam ödevlerden sonra okuma zamanı kalmıyor okusa bile bir iki sayfa.okuma yaparken de çabuk sıkılıyor.
biz acele etmedik de kanunlar değişti ya o sene o yüzden.belirsizlik içinde kaldık ve yazdırmaya karar verdik.heee. erken yazdırmasaydın da olurdu.
acele mi ettin ki.
aynen . öyle bi hava ki. sorma. fırtına havası
45-50 kelimeDakikada kaç kelime okuyor?
tamam canım hatırladım.biz acele etmedik de kanunlar değişti ya o sene o yüzden.belirsizlik içinde kaldık ve yazdırmaya karar verdik.
işkembe çorbası var sadece.akşam yemekleriniz nedir kızlar
gayet iyi değil mi?45-50 kelime
70-80-90 olması gerekmiyor mu normaldegayet iyi değil mi?
anladım. biz hiç dakika tutup okutmadık . ondan bilemedim70-80-90 olması gerekmiyor mu normalde
3. sınıfta aşağı yukarı 90 kelime okuması gerekiyor ancak çok kötü de denmez.45-50 kelime
benim pırasa ve mercimek çorbam var, kafam rahat.akşam yemekleriniz nedir kızlar
Fatma cım Koalina nın da dediği gibi seveceği tarz kitaplar bulmak önemli, sevmeye başladı mı, şimdi benim kızların ikisi de iyi maşallah,70-80-90 olması gerekmiyor mu normalde
inşallah sevdirebilirim okumayı. tavsiyelerin için sağol.3. sınıfta aşağı yukarı 90 kelime okuması gerekiyor ancak çok kötü de denmez.
Hızlanmadan önce okumayı sevdirmeyi tavsiye ederim. Tekerlemeler okumayı sevdirmeye birebir oluyor...
Bunun dışında "masal nasıl bitsin" diye ince bir seri var misal. Oldukça kısa ve bir çırpıda bitebilecek, sıkmayan ve çocuklara seçenek sunan kitaplar.25 sayfa kadar ama çoğu resimli. Bu tarz kitaplarla önce bir okumanın zevkine varması sağlanabilir.
Muhtemelen henüz kitap okurken hayal kurmak gibi bir olaya girmemiş:)
ben ne zaman görücem kendi başına okuma yaptığınıbenim kızım yanlış hatırlamıyorsam 80-90 okuyordu, okumayı çok şükür ki seviyor, bugün öğretmeni vermiş okulda 50 sayfasını okudum, 14 sayfa kaldı demişti 1-2 saat önce aradığımda. Akşama bitirmiş olur umarım, malum hafta sonu geldiya, ödevleri sallama vakti de geldi, şimdi 2 gün sürünür o ödevler. Bugünden bitirse aslında, ne güzel kafam dinç olacak ama yapmıyor sıpa
Fatma cım Koalina nın da dediği gibi seveceği tarz kitaplar bulmak önemli, sevmeye başladı mı, şimdi benim kızların ikisi de iyi maşallah,
geçen 29 ekim günü büyük evde kaldıya, Bu Mart Menekşeleri kitabı geçen almıştımya, 350 sayfa 1 günde bitirmiş, resmen kitap canavarı oldu. Ama öyle her kitabı okumaz, misal evde Debbie Maccomber kitapları var okumuyor, klasiklerden Dostoyevski-Ana vb. kitaplar var okumuyor. SEvmesi önemli yani.
inşallah görürsün canım, erkek çocukları için olan kitaplar var, onları bir araşştır istersen, ama ilk etapta resimli ve incelerden başla mutlaka.ben ne zaman görücem kendi başına okuma yaptığını
bir bakayım kitaplara canım sağol.inşallah görürsün canım, erkek çocukları için olan kitaplar var, onları bir araşştır istersen, ama ilk etapta resimli ve incelerden başla mutlaka.
Bir de küçük ödüller koysan, mesela bu kitabı bitrirsen, seninle akşam kek yaparız veya sevdiği başka bişey.
Erkekler için Gizli dedektiflik bürosunu öneririm:)ben ne zaman görücem kendi başına okuma yaptığını