ben anlamadım siz az önce kızınızdan bahsetmiyor muydunuz?
Allah güç kuvvet versin sana arkadaşım.Ahh canım ya sende söylemişsin ya işte amaç yüzmeyi öğrenmek değilde bir spor dalıyla ilgilenmesi aslında biraz disipline alışması...
Soğuk olucak ama havuz sıcak oluyor spor salonu sıcak oluyor o yüzden açıkçası sabah yüzmeye sonra derse götürebilirim diye düşündüm eğer devam edersek kursa...
Biliyorsun eğer dersler anlamında sıkıntımız olmasaydı belki şu aşamada bende yanlızca sosyalleşebileceği yetenek kazanabileceği bir faaliyet ayarlardım kesin ama bizim bunların dışında daha daha çok çalışmamaız gerekiyor canım benim...
yaş 48 olsa bile geçmiş yara kalıyor insanın içinde demek ki.Evet şimdide annemi anlatıyorum ben 48 yaşımndayım
hızlı giriş yaptınız topiğe o yüzden anlayamadım, kusura bakmayın.Evet şimdide annemi anlatıyorum ben 48 yaşımndayım
kızınıza da maşallah diyeyim bu arada, Allah sağlık sıhhat versin de, üniversite mezuniyetini de görün inşallah.Evet şimdide annemi anlatıyorum ben 48 yaşımndayım
yaş 48 olsa bile geçmiş yara kalıyor insanın içinde demek ki.
Daha güzel günler görün inşallah
kızınıza da başarılar dilerim
zaten ev süpürme işi, büyük kızımda, hafta sonu evi süpürür, her ne kadar biraz baştan savma da olsa, sonracıma çamaşırları katlamak onun görevi. Ufak da toz almakla görevli, eşim de işine gelirse balkon yıkar. Öyle işte, bir şekilde geçiyor hayat. Ha bir de bu arada tuvalet-lavaboyu temizlettiriyorum kızıma. Banyoyu kendim yapıyorum da. Yemek işine de bir el atsak iyi olacak da, artık onu da ne zaman yaparız bilmiyorum. Salataya yardım eder, yemek hazırlama aşamasında patates vs. soydururum ama daha hiç yemek pişirmişliği-kek pişirmişliği yok. Benim görümcemin kızı pişiriyor oysa ki kek. Yapabilecek yaşta da içinden gelmiyor keratanın.canım benim ya..ev işlerinde yardım etsinler sana ..özellikle kız çocuğu yani..ama ergenlik de araya girdi..kolay değil..demekle olmuyor..yaşamak lazım.
ben bazen ellerine elektirik süpürgesini veriyorum..süpürün diyorum..eğer sinirliysem büyük süpürüyor..ama normal söylemişsen hiç oralı olmuyor..emir bir aldığı şeyi asla yerine koymuyor..
scooter ile geldi diyelim..salonun ortasında bırakıyor..legoları döküyor, pantasını ortada..ve bu karışıklıktan hiç rahatsız olmuyor..ben salonda yürüyecek yer bulamıyorum bazen..susuyorum susuyorum. sonra bi patlıyorum..ortalığı çiçek gibi yapıyorlar abi kardeş.
neler söylüyorsunuz yaw
almanya da çok çocuk yapmış zaten analarımız..ben de almanya doğumluyum..ben de 4 kardeşim..annemiz bizimle de öyle ilgilenmedi...sinirliydi , titizdi, oklava , dayak vardı..ama biz de az değildik..yani onun durumu da zor .ama kim dedi ona 4 çocuk yap da sonra sıkıntıya gir diye..malesef..geçmişi unutun..geleceğe ve bugüne bakın
zelişcim spordan sonra ders naçizade fikrim yorucu olur,keşke önde ders sonra spor olsaymış daha iyiymiş.Ben 2 sene baskete gönderdim çıkışta perti çıkıyodu çocuğun eve geliyoduk atıyodu kendini koltuğa yada yatağa bir iki saat dokunmuyodum çocuğa.İnşallah çok fazla gelmez böyle..Ahh canım ya sende söylemişsin ya işte amaç yüzmeyi öğrenmek değilde bir spor dalıyla ilgilenmesi aslında biraz disipline alışması...
Soğuk olucak ama havuz sıcak oluyor spor salonu sıcak oluyor o yüzden açıkçası sabah yüzmeye sonra derse götürebilirim diye düşündüm eğer devam edersek kursa...
Biliyorsun eğer dersler anlamında sıkıntımız olmasaydı belki şu aşamada bende yanlızca sosyalleşebileceği yetenek kazanabileceği bir faaliyet ayarlardım kesin ama bizim bunların dışında daha daha çok çalışmamaız gerekiyor canım benim...
beni annem bir tek mutfağa sokmazdı onun dışında her işi yaptım temizlik,ütü ama evlenincede hiç zorlanmadım yemek konusunda.Alışmaya bağlı işte işlerde pratik olursan hiçbir şey zor gelmiyor.zaten ev süpürme işi, büyük kızımda, hafta sonu evi süpürür, her ne kadar biraz baştan savma da olsa, sonracıma çamaşırları katlamak onun görevi. Ufak da toz almakla görevli, eşim de işine gelirse balkon yıkar. Öyle işte, bir şekilde geçiyor hayat. Ha bir de bu arada tuvalet-lavaboyu temizlettiriyorum kızıma. Banyoyu kendim yapıyorum da. Yemek işine de bir el atsak iyi olacak da, artık onu da ne zaman yaparız bilmiyorum. Salataya yardım eder, yemek hazırlama aşamasında patates vs. soydururum ama daha hiç yemek pişirmişliği-kek pişirmişliği yok. Benim görümcemin kızı pişiriyor oysa ki kek. Yapabilecek yaşta da içinden gelmiyor keratanın.
aslında kek pasta türü şeyler zevkli geliyor onlara yapması lazım hemde kendi isteğiyle,birde anne baba beğendimi yaptıklarını daha çok kamçılıyor onları.Benim yeğende başladı bu sene kek yapmaya hevesle yapıyor.zaten ev süpürme işi, büyük kızımda, hafta sonu evi süpürür, her ne kadar biraz baştan savma da olsa, sonracıma çamaşırları katlamak onun görevi. Ufak da toz almakla görevli, eşim de işine gelirse balkon yıkar. Öyle işte, bir şekilde geçiyor hayat. Ha bir de bu arada tuvalet-lavaboyu temizlettiriyorum kızıma. Banyoyu kendim yapıyorum da. Yemek işine de bir el atsak iyi olacak da, artık onu da ne zaman yaparız bilmiyorum. Salataya yardım eder, yemek hazırlama aşamasında patates vs. soydururum ama daha hiç yemek pişirmişliği-kek pişirmişliği yok. Benim görümcemin kızı pişiriyor oysa ki kek. Yapabilecek yaşta da içinden gelmiyor keratanın.
evet canım 13 yaş ablamla aramızdaçok zordur tabi..ona da yazık..ablana da bravo senden baya büyüktü ablan demi.
inşallah birgün benimki de heves eder.aslında kek pasta türü şeyler zevkli geliyor onlara yapması lazım hemde kendi isteğiyle,birde anne baba beğendimi yaptıklarını daha çok kamçılıyor onları.Benim yeğende başladı bu sene kek yapmaya hevesle yapıyor.
aslında öyle orası tabii, benim de dayımın kızı vardı ağırdı biraz,bu evlenince ne yapcak derlerdi? şimdi maşallah dört dörtlük evi var, hem öğretmenlik yapıyor. Başına gelice yapılıyor yanii.beni annem bir tek mutfağa sokmazdı onun dışında her işi yaptım temizlik,ütü ama evlenincede hiç zorlanmadım yemek konusunda.Alışmaya bağlı işte işlerde pratik olursan hiçbir şey zor gelmiyor.
cumartesileri sosyal faaliyete verip pazar kursa gitsin desem çocuk sizinle vakit geçiremicek aslında götüren olsa hafataiçi süper olurmuş,işte yine biz çalışan kadınların çilesi bende evde olsam haftaiçi gündüzleri boş nasılsa taşırdım kurslara.Selam kızlar,
Ne güzel muhabbet etmişsiniz. Gelemeyince böyle,kıskanıyorum sizi:)
Benim işler malum çok yoğun biliyorsunuz iki kişinin işini yapıyorum.Her zaman yazamıyorum ama arada telefondan falan okuyorum yazdıklarınızı.
Bizim çocuklar ergenliğe hazırlıktalar galiba, benimkinde de aynı tarz konuşmalar var.
Bir de üstüne bizde kardeş kıskançlığı da cabası.
Kızlar bi karar vermek zorundayım, fikirlerinizi rica ediyorum.
Şöyle ki; ben kızıma dersleri konusunda destek olması için bir kurs buldım. Matematik ve ingilizce.
Hafta içi 3 gün okul sonrası var, bir de pazar günü var.
Ben h.içi gitmesini istiyorum. Çünkü ananede çok sıkılıyor ve çocuğun malesef ki bilgisayar ve tv dışında yapacak birşeyi yok.
Ama onu kursa götürüp getirecek kimse yok.
Pazar günü biz götürüp getirebiliriz ama bu sefer de biz evde çocuk dışarda olacak. Ben h.sonu sosyal faaliyeti olsun istiyordum ama böyle olursa olamayacak gibi.
Kafam çok karıştı kızlar ya.Ne yapsam, nasıl yapsam?
YAAA Anam da derdi..siz bu evde yapmayın bakalım..kendi evinize gidince siler süpürür beni beğenmezsiniz diye..aslında öyle orası tabii, benim de dayımın kızı vardı ağırdı biraz,bu evlenince ne yapcak derlerdi? şimdi maşallah dört dörtlük evi var, hem öğretmenlik yapıyor. Başına gelice yapılıyor yanii.
cumartesileri sosyal faaliyete verip pazar kursa gitsin desem çocuk sizinle vakit geçiremicek aslında götüren olsa hafataiçi süper olurmuş,işte yine biz çalışan kadınların çilesi bende evde olsam haftaiçi gündüzleri boş nasılsa taşırdım kurslara.
Bizim teyzemiz bu yıl gitar kursuna yazılmış benim oğlanında gitarı var evde onu vericem masraf yapmasın ama karşılığında sende yeğenine öğreticen dedim.ama bir santranç ya da ingilizce ya da dans kursu iyi olurdu..hep ders hep ders olmazdı da böyle kafasını dağıtacağı bi aktivite olurdu.
bide biz birtek haftasonu görüyoruz çocukları dediğin gibi o bakımdandan da kötü.bende daha birşeye yazdırmadım acele etmiyorum bu sene ağırdan alıyorum.Seninkiler de dediğin gibi evi hepten özlüyorlar benimki gene dedesini bizim eve hapsediyor sıpa biz gelene kadarYAAA Anam da derdi..siz bu evde yapmayın bakalım..kendi evinize gidince siler süpürür beni beğenmezsiniz diye..
hakkatten insan kendi evi olunca bak nasıl yapıyor..
kızların baya baya yardımcı sana be fadimem..yemek , kek de yapmayı versin boş veee,
ben de evde olsam hafta içi ya da hafta sonu fark etmezdi..çocuğu çok boğmamak kaydıyla yazdırırdım ben de kursa
küçükler ve ders kurs bunaltmak istemiyorum ..kendisi de istemiyor şu an..
evde kalmak istiyor.
zaten hep bakıcının evindeler hafta içi..evi özlüyorlarmış öyle söylüyorlar..şimdi bi de kursa git desem olmaz..isyan eder.