İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

Evet bende eşimde 2 çocuğu istemedik eşim kardeşlerine babalık yaptığı için başka çocuk istemedi bende biz 4 kardeş oluınca açıkıkca ben kalabalık aileyi hiç bir zaman sevmedim ,annem ve babam çalışında pek ilgilenmediler bizimle varsa yoksa iş yerindeki mevzular ve para kazanma biz kendi kendimize büyük manevi açıdan

yaa bak şimdi bende aslında tek çocuk taraftarıydım ama fikir değiştirdim diyeyim

peki kardeşsiz zor olmadı kıznız şimdi demiyormu neden bana kardeş yapmadınız diye

yada siz kendiniz hiç pişman olmuyormusunuz

Birgün hiç unutmam kabakulak olmuştum epey ağrımda vardı annem geldi beni azarladı artık uyu diye yarın işe gidecekmişde ben onu uyutmamışım , artık ne ağrı çektiysem içimden ve sesiz ağladım
Ah şu anneler. şimdi nasıl anneniz..iletişiminiz. hatırlamaz bile böyle davrandığını sanıyorum.

Zeliş onun insiyatifine bırakmayacağım çok olumsuz birşey olmazsa. Çünkü biraz çekingen bir çocuk ve ilk etapta hiçbir yeni şeyi denemek istemiyor ama başlayınca da seviyor. Bu yıl benim kendi sınavlarım da olacak, şu anda bile doğru düzgün ilgilenemiyorum o zaman hiç ilgilenemeyeceğim. Bu takviyeye ihtiyacımız var yani.
Akşam eşimle de konuşup bir karara varacağız artık.
Sen de çok fedakarsın çocuğun için. Herşeyin ona bağlı. Çok takdir ediyorum seni.

Anladım canım o zaman en doğrusunu sen bilirsin tabi kıznıda en iyi sen tanırsın hafta içi gidemez o zaman değil mi haftasonu götüreceksiniz yani...

Ne yapalım canım onlar iyi olsun tek derdimiz bu değil mi?

Bizim için biraz daha zor tabi ama allah başka dert tasa göstermesin...

Kesinlikle pişman değilim öyle sabırlı biriside değilim ben doğru karar verdim aslında yapsaydım epey pişman olurdum ama tek çocuğun herşeyi zor diyebilirim 10 çocuğa bedel
yaa bak şimdi bende aslında tek çocuk taraftarıydım ama fikir değiştirdim diyeyim

peki kardeşsiz zor olmadı kıznız şimdi demiyormu neden bana kardeş yapmadınız diye

yada siz kendiniz hiç pişman olmuyormusunuz

Zeliş onun insiyatifine bırakmayacağım çok olumsuz birşey olmazsa. Çünkü biraz çekingen bir çocuk ve ilk etapta hiçbir yeni şeyi denemek istemiyor ama başlayınca da seviyor. Bu yıl benim kendi sınavlarım da olacak, şu anda bile doğru düzgün ilgilenemiyorum o zaman hiç ilgilenemeyeceğim. Bu takviyeye ihtiyacımız var yani.
Akşam eşimle de konuşup bir karara varacağız artık.
Sen de çok fedakarsın çocuğun için. Herşeyin ona bağlı. Çok takdir ediyorum seni.
canım benim oğlum da aynısı..yeni şeyleri istemiyor
ben de hafta sonu yazdırayım istedim okulun kurslarına ama istemedi.
şimdi öğlene kadar evde.kardeşiyle oynuyorlar falan..daha oyun çocuğu sanki bizim sıpa.
hafta sonu dediğin gibi biz evde o kursta ..sanki sokağa atıyormuşuz gibi hissediyorum..kendisi de istemeyince yollamayacağım sanıyorum ben.
kar kış ..otursun evde diyorum..çok soğuk oluyor boncuk buralar..eski oturduğumuz yerde hafta sonu 1 saat dans kursu vardı..bütün sınıf yazılmıştı..o şekilde gitmişti..ama burda ben bile götürmeye tembellik ediyorum sanıyorum..

az daha büyüsün mü diyorum..şimdi evde olsun istiyor benim ki..babaannemiz de yolla bi spora diye tutturuyor..

Kesinlikle pişman değilim öyle sabırlı biriside değilim ben doğru karar verdim aslında yapsaydım epey pişman olurdum ama tek çocuğun herşeyi zor diyebilirim 10 çocuğa bedel
keşke 2. yi yapsaymışınız o zaman ..yormuştur sizi epey..
neyse nasip değilmiş demek ki..
Allah sağlık versin kızınıza. üniversiteli de olmuş..simdi dinlenin bol bol .

hımm bu durum pişmanlık yaratmadıysa aslında demek ki doğru kararmış sizin için

tabi birde kıznızın penceresinden bakmak lazım bir kardeşi olsa belki daha mutlu bir hayatı olabilirmiydi hep bu düşüncelerle çok boğuştum o yüzden bu kadar ilgimi çekti durumunuz...

ve bu arada bizde 4 kadeştik :))

Tabi anneme açık, açık söyledim bizimle ilgilenmediğini yırtık çorap ve kilotlarla okula giderdik ki kazançlarıda epey iyidi ama ilgi yoktu ve anneme kızdım madem bakamıyorsun ne diye 4 çocuk doğuruyorsun diye o da hatasını kabul etti ve ağladı ve sonunda cehalet dedi bende isterdim ilgi ve okuldan sonra sıcak yemek, eve geldiğimde sıcak soba , annemizin bu gün neler yaptınız sorusunu evi derli toplu ama göremedik herşeyi biz yapmak zorunda kaldık birde bazende almanlardan dayak yedik yabancı ve müslümanız diye kafamdaki taşın izi halen duruyor
Ah şu anneler. şimdi nasıl anneniz..iletişiminiz. hatırlamaz bile böyle davrandığını sanıyorum.

Tabi anneme açık, açık söyledim bizimle ilgilenmediğini yırtık çorap ve kilotlarla okula giderdik ki kazançlarıda epey iyidi ama ilgi yoktu ve anneme kızdım madem bakamıyorsun ne diye 4 çocuk doğuruyorsun diye o da hatasını kabul etti ve ağladı ve sonunda cehalet dedi bende isterdim ilgi ve okuldan sonra sıcak yemek, eve geldiğimde sıcak soba , annemizin bu gün neler yaptınız sorusunu evi derli toplu ama göremedik herşeyi biz yapmak zorunda kaldık birde bazende almanlardan dayak yedik yabancı ve müslümanız diye kafamdaki taşın izi halen duruyor

zor bir çocukluk olmuş sdizinkide hala yut dışındamısınız

Canım merhaba

Benimde aslında çok işim var ancak ağırdan alıyorum içimden pek gelmiyor harıl harıl çalışmakkk, tabi muhasebe işi gibi değil zamansal sıkıntıda olmayınca pek yayılıyorum...

Biliyormusun geçen haftalarda yaşadım bende bu ikilemi kurs konusunda sen sosyal olması adına düşünmüşsün benimse bambaşka nedenlerim var...

Biz iki haftadır ingilizceye gidiyoruz deneme olarak onu sınıfa bırakıyorum ben bekliyorum çok hoşlandı öğretmende tanıdık olunca orada ayrı arkadaşlıklar oluyor arada mesela satranç oynuyorlar içerde birlikte etkinlikler oluyor.

Karar verdik ve kayıt yaptırdım bende bayram sonrası başlayacağız haftasonu bir gün ingilizce bir gün matematik alacak. Hafta içi ise türkçe dersi alacak ama bu bire bir olacak daha çok...

Benim kararımı etkileyen farklı nedenler vardı dediğim gibi durumumuzu biliyorsunuz zaten.

Bunun haricinde cumartesi ve pazar sabahlarıda yüzmeye gidecek 1-2 ay sonra ama aynı ande bu kursda olurmu bilemiyorum çünkü kursta aylık yaptım anlaşmayı yani olmazsa bırakabiliriz.

Bizde durumlar böyl ki aslında bu ne demek biliyormusun bizim sosyal hayatımız neredeyse bitecek buna rağmen bu kararı aldık...

Sen kendin en iyisini bilirsin ama bu kurslar hem dersler hemde sosyallik anlamında mutlaka katkı sağlar tabi kızında isterse eğer imkan varsa deneme derse girsin bakalım kızın isteyecekmi?
canım benim ya..sosyal hayatınız bitecek mi..
inşallah bitmez canım..ama sen de baya kurslara yazdırmışsın..
ben yüzme kursuna yazdırmazdım sanıyorum..üşür diye düşünürdüm he..
yazın bol bol yüzdü bizim emir..yüzmeyi de dalmayı da öğrendi..fakat buradaki amaç yüzme öğrensin değil de boş durmasın ..aktivite yapsın , spor yapsın demi zeliş..ah zeliş..
aslında belediyenin gençlik merkezinde böyle çocuklar için santranç ya da ingilizce kurları mutlaka vardır aslında..burhaniye de evimize çok yakındı bu kurslar ..şimdi çok uzak..benim ehliyet yok..eşim ise her zaman hafta sonu izin kullanmıyor..bahane çok ..

Çocuk kalmasından yanayım epey zor günler yaşadık ergenliği epey zor geçti kızımı başıboş bırakmadım
ayyyyy gerçekten beni anlatıyorsunuz, ben de ergenlik döneminde kızım,işte uğraşıyoz deli gibi onunla. Kızınız istediği bir yeri kazanabildi mi bari? Biz daha lise 1 deyiz ama planlı-programlı çalışma yok. Çoook uğraştırıyor bizi çok.

:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:

neler söylüyorsunuz yaw

almanya da çok çocuk yapmış zaten analarımız..ben de almanya doğumluyum..ben de 4 kardeşim..annemiz bizimle de öyle ilgilenmedi...sinirliydi , titizdi, oklava , dayak vardı..ama biz de az değildik..yani onun durumu da zor .ama kim dedi ona 4 çocuk yap da sonra sıkıntıya gir diye..malesef..geçmişi unutun..geleceğe ve bugüne bakın

yazın bol bol yüzdü bizim emir..yüzmeyi de dalmayı da öğrendi..fakat buradaki amaç yüzme öğrensin değil de boş durmasın ..aktivite yapsın , spor yapsın demi zeliş..ah zeliş..
aslında belediyenin gençlik merkezinde böyle çocuklar için santranç ya da ingilizce kurları mutlaka vardır aslında..burhaniye de evimize çok yakındı bu kurslar ..şimdi çok uzak..benim ehliyet yok..eşim ise her zaman hafta sonu izin kullanmıyor..bahane çok ..
deme öyle canım, bizde de aynı durumlar. Bende araba var da ne oluyor, benim vaktim yok ki, tek pazarım var, onda da ordan oraya koşturamayacağım valla, kusura bakmasınlar artık. Zaten bir de her imkanı sundukça daha fazlasını istiyor bu çocuk kısmı, biz öyle karar verdik. Her dediklerini yapmayacağız, azıcık hayırı da öğrensinler. Evde bir iş buyuramaz olduk, ufak da offf-tuhhh demeye, duymazdan gelmeye başladı.

Yok kesin dönüş yaptık 19 yaşımdan beri burdayım almanlarıda ,hayat tarzlarınıda sevmiyorum, epey çektirdiler bize iğrenç bir millet acımasız ve duygusuz
zor bir çocukluk olmuş sdizinkide hala yut dışındamısınız

ben anlamadım siz az önce kızınızdan bahsetmiyor muydunuz?

Ahh canım ya sende söylemişsin ya işte amaç yüzmeyi öğrenmek değilde bir spor dalıyla ilgilenmesi aslında biraz disipline alışması...

Soğuk olucak ama havuz sıcak oluyor spor salonu sıcak oluyor o yüzden açıkçası sabah yüzmeye sonra derse götürebilirim diye düşündüm eğer devam edersek kursa...

Biliyorsun eğer dersler anlamında sıkıntımız olmasaydı belki şu aşamada bende yanlızca sosyalleşebileceği yetenek kazanabileceği bir faaliyet ayarlardım kesin ama bizim bunların dışında daha daha çok çalışmamaız gerekiyor canım benim...

Selam kızlar,
Ne güzel muhabbet etmişsiniz. Gelemeyince böyle,kıskanıyorum sizi:)
Benim işler malum çok yoğun biliyorsunuz iki kişinin işini yapıyorum.Her zaman yazamıyorum ama arada telefondan falan okuyorum yazdıklarınızı.
Bizim çocuklar ergenliğe hazırlıktalar galiba, benimkinde de aynı tarz konuşmalar var.
Bir de üstüne bizde kardeş kıskançlığı da cabası.

Kızlar bi karar vermek zorundayım, fikirlerinizi rica ediyorum.
Şöyle ki; ben kızıma dersleri konusunda destek olması için bir kurs buldım. Matematik ve ingilizce.
Hafta içi 3 gün okul sonrası var, bir de pazar günü var.
Ben h.içi gitmesini istiyorum. Çünkü ananede çok sıkılıyor ve çocuğun malesef ki bilgisayar ve tv dışında yapacak birşeyi yok.
Ama onu kursa götürüp getirecek kimse yok.
Pazar günü biz götürüp getirebiliriz ama bu sefer de biz evde çocuk dışarda olacak. Ben h.sonu sosyal faaliyeti olsun istiyordum ama böyle olursa olamayacak gibi.
Kafam çok karıştı kızlar ya.Ne yapsam, nasıl yapsam?
Allah kolaylık versin canım. Kurs olayını açıkçası eğer sen zor durumda kalacaksan çok da gerekli görmüyorum. Hani imkanın olur, aynı okulda okul çıkışı verilir, sonra annen-baban neyse çocuğu alır, sorun olmaz gönderirsin. Ama hafta sonunu şimdiden kurslarla doldurma canım, zaten ilerleyen sınıflarda illa ki gidecek.

deme öyle canım, bizde de aynı durumlar. Bende araba var da ne oluyor, benim vaktim yok ki, tek pazarım var, onda da ordan oraya koşturamayacağım valla, kusura bakmasınlar artık. Zaten bir de her imkanı sundukça daha fazlasını istiyor bu çocuk kısmı, biz öyle karar verdik. Her dediklerini yapmayacağız, azıcık hayırı da öğrensinler. Evde bir iş buyuramaz olduk, ufak da offf-tuhhh demeye, duymazdan gelmeye başladı.
canım benim ya..ev işlerinde yardım etsinler sana ..özellikle kız çocuğu yani..ama ergenlik de araya girdi..kolay değil..demekle olmuyor..yaşamak lazım.
ben bazen ellerine elektirik süpürgesini veriyorum..süpürün diyorum..eğer sinirliysem büyük süpürüyor..ama normal söylemişsen hiç oralı olmuyor..emir bir aldığı şeyi asla yerine koymuyor..
scooter ile geldi diyelim..salonun ortasında bırakıyor..legoları döküyor, pantasını ortada..ve bu karışıklıktan hiç rahatsız olmuyor..ben salonda yürüyecek yer bulamıyorum bazen..susuyorum susuyorum. sonra bi patlıyorum..ortalığı çiçek gibi yapıyorlar abi kardeş.

Geçecek inanın geçecek zor zamanlar herkes bunu yaşıyor ama kimseye anlatamıyor sadece kızınızın yanında olunben 4 yıl çektim sanki bitmeyecek gibi , asla yalnız ve başıboş bırakmayın( benim kızım istediği bölümü kazandı ve çok mutlu) bazısı ünide çektirir bazısıda lisede
ayyyyy gerçekten beni anlatıyorsunuz, ben de ergenlik döneminde kızım,işte uğraşıyoz deli gibi onunla. Kızınız istediği bir yeri kazanabildi mi bari? Biz daha lise 1 deyiz ama planlı-programlı çalışma yok. Çoook uğraştırıyor bizi çok.hafta sonları arkadaşlarıyla buluşmasına asla izin vermeyin ancak lise sonlarda olabilir

X