hayırlısı olsun, çok iyi yapmışsınız, burda hep söyledim bilsem abartılıyo diye:13:
yanınıza kar olan oğlunun potansiyelini resmi olarakta öğrenmeniz
sadece çocuğa eziyet olsa, ana babayada eziyet oluyo yoğun program, ayrıca insan çocuğunun yüzünü bile göremiyo
aynen canım ben zaten bilseme gönderme gibi bir hissiyatla değil de arkadaşları sınava katılıyor sınav delisi oğlum da katılmak isteyince bir potansiyelini görelim istemiştim
gönderme konusunda asıl isteyen babasıydı .
ama çocuğu telef etmenin anlamı yok daha küçük yaşında
yaz boyunca tek kelime etmedim çocuğa ders çalış kitap oku vs diye
ama hırslı amacı olan bir çocuk olduğundan kendi kendine türkçe matematik hayat bilgisinden tudem yayınlarından sorular çözdü
kitap okudu ,bu sene birinci sınıf olacak kardeşiyle ilgileniyor ona matematik işlemleri yaptırıyor zihinden problemler oluşturuyor çözdürtüyor
bütün bunları yap et demeden daha ne yapsın
ben de sevdiği çizgi kahramanların dergilerini ve spor gazetelerini alıyorum okusun da ne okursa okusun severek okuyor okuma alışkanlığını yitirmemiş oluyor
tatil başında aldığı tatil kitabını bitiridi , günlük vardı onu yazdı .
bilseme gidip de sıınıftaki başarısını düşürüp için için kendini yiyeceğine bilsemi kazandım ama gitmedim psikolojisi bence onu daha çok motive eder diye düşünüyorum.
okulu ve arkadaşlarını ,dersleri ve de özellikle deneme sınavlarını çok özlediğini dile getiriyor kuzucuğum ,
yemekle arası çok iyi olduğundan anne sınavda 1. olursam şunu yaparsın ,bunu yaparsın değil mi diye soruyor
sen 1. olmasan da yaparım dediğimde olmaz 1. olmanın ödülü olsun diyor
ooo ne güzel canım, küçükle ilgilenmeniz gerekmicek, süper abi
valla maşallah oğlun dolu dolu geçirmiş yaz tatilini, pc ye izin varmı sizin evde merak ettim, yani sen bi anne olarak ne yaptın çocuğunun bu içsel motivasyonunu sağlamak için, bizede tiyo ver, bizim esas sorunumuz bu çünkü iç motivasyon:13:
küçük oğlunun bu eylül başlıcak demi, kaç aylık
canım evde sadece benim laptopum var ve benim özel eşyalarıma yaklaşmazlar bile
ben de onların özellerine saygılıyımdır...
onların odalarından ineternete bağlı olmayan eski kasa bir bilgisayar var ve artık yüzüne bile bakmıyorlar
daha çok evde dijitürk ve ona bağlı bir sürü çocuk kanalı var onları izliyorlar...
küçük oğlum eylülde tam 66 aylık ama boy kilo gelişimi ruhsal gelişimi yaşıtlarından ileride görünene göre
okula gitmye hazır hissediyor kendini
inşaallah bu solak bıdıkla da okuma yazmayı sökeriz
akıldan toplama çıkarmalar 2 -3 basamaklı olsa bile tamam
mantıklı bir çocuk ince fikirlidir ruhsal açıdan hassastır ama geçinmesi kolay ,efendidir oğluşum...
üstelik bizimle aynı okulda olmayacak onu farklı bir okula göndereceğiz oradaki öğretmenlerin verimi açısından
bizim evde 2 laptop, 2 pc, 1 ipad varcanım çocuklar internete bağlı olmayan eski bilgisayarla napsın zaten bişey yapamazlar ki, aldım ben mesajı, iç motivasyonun sırrı internetten uzak olmak, ne kadar uzak tutabilirsek tabii
canım 66 aylık olsada senin küçük oğlanında sorun yaşamayacağı aşikar maşallah
bizim evde 2 laptop, 2 pc, 1 ipad varcanım çocuklar internete bağlı olmayan eski bilgisayarla napsın zaten bişey yapamazlar ki, aldım ben mesajı, iç motivasyonun sırrı internetten uzak olmak, ne kadar uzak tutabilirsek tabii
canım 66 aylık olsada senin küçük oğlanında sorun yaşamayacağı aşikar maşallah
farmasi bilseme göndermemekle en doğrusunu yaptın .kuzun maşallah çok başarılı olumsuz etkilenirdi.yazdıklarını hayranlıkla iç çekerek okudumbu yaşta bu bilince sahip olması ne güzelll.
chss sizin ev internet cafe gibibizimkinin evde bilgisayarı olmadığı günleride gördümmmmm çocuğun içinde o olgunluk olacak
farmasi bilseme göndermemekle en doğrusunu yaptın .kuzun maşallah çok başarılı olumsuz etkilenirdi.yazdıklarını hayranlıkla iç çekerek okudumbu yaşta bu bilince sahip olması ne güzelll.
merhaba hanımlar, hiç sesiniz çıkmıyo
ben ufaktan ufaktan okul hazırlıkları yapıyorum.bugün spor ayakkabı ve çanta aldımmm.okul formamız kaldı geriye.onu da hafta sonu alırım .kalabalığa kalmak istemedim.
biz geçen yıl üç çanta eskittikiyi markaların aldığım halde çabucak eskiyor verdiğim paraya da acıyorummm okul kıyafeti ayakkabıyı eskitmesini anlıyorum ama çanta sadece bizde mi eskiyor :44::44:
biz 1. sınıfa başlarken bakuganlı çanta almıştık, hakan çanta, malum o zaman bakugan çılgınlığı vardı
anca eskitti valla, attım onu geçende adidas aldık şimdi omuzları acıtmıyomuşmuş yastıklı, bakalım ne kadar gitçek
gerçi sonradan onu beğenmedim çok büyük almışız, daha ince ve küçük bi çanta bulursam onu alcam
ben kırtasiye malzemelerine çok özeniyorum ya, tüm marketlere yeni reyonlar açılmış kırtasiye için ne güzel
ben1.sınıfta 2 tane hakan çanta aldım :44:2.sınıfta yayganın cool serisi vardı onlardan 2 tane aldımbugün adidas çanta aldım geçen yılda almıştım gözüme fazla iri gelmişti benimde geri vermiştim ama taşıdığı kitapları falan görünce pişman olmuştum:26:
biz çocuklardan daha iştahlıyızbizim sadece kokulu silgilerimiz vardı şimdi çeşit çeşit şeyler çıkıyor insan tekrar çocuk olmak istiyor
oğlunu tebrik ediyorum, o kadar çanta eskitebildiği için iki senede
Bizde 2 yıldan bu yana 2 çanta eskittik bu sene bakalım çek çekli çanta istiyor ben taraftar değilim.Daha okul alışverişne başlamadık ama bu sene kıyafetleride baştan sona yenileyeceğiz
Allahtan bizimkide servisle gidiyor o yönden biraz daha rahatız.En iyisini yapmışsın erkenden alışverişe başlamakla.Geçen sene bizim beslenme listemiz çok kötüydü benim açımdan beslenme listesinde pilav,makarna tavuk köfte türü şeyler vardı evde olan anneler en azından sıcak bir şekilde götürebiliyorlardı ama çalışan anneler sabahtan koyunca hele kışın bu gibi bir pilav ve makarna yemek benim oğlanın malesef harcı değildi bu yüzden belli bir süre sonra ben listeye itibar etmemeye başladım zaten yemek yedinizmi diye yada hangi yemeği getirdiniz diye soran bir öğretmende yoktu.
Bu arada kızlar dün haberlerde ikili öğretim yapacak okullarda çocukların giriş çıkış saatlerinde karmaşa yaşanacağı söyleniyor bununla ilgili bir bilginiz varmı 19,30 20.00 dan bahsediliyor akşam çıkışı için :44: