İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

günaydın kızlar..
bizimde ödevimiz okumaydı. bir sayfa fotokopi kağıdında okuma metni vardı.
defterlerimiz vardı bizimde onları kullanıcaz.
fadimecim yeni öğretmeniniz hayırlı olsun.
zelişçim nesi vardı oğluşun geçmiş olsun.

sağolasın canım. İlk günden fotokopi, öğretmeniniz hızlıymış. Bizim ki kitaptan okuma vermiş.

kızlar çocuğunu ingilice kursuna gönderen var mı....
benim kızımın çok ilgisi var desteklemek istiyorum ama ilçemd yok 50 km ile göndermem lazım yaza kadar bekleyip tatilde mi göndersem acaba ......
bu sene gönderecektim annemler ildeler ....ama bu sene de annem yaz boyu teyzem kanser hastası onunla ilgilendiği için gönderemedim şimdi 1.5 ay önce vefat etti teyzem.....
sizce ne yapsam
haftasonları gitse çok yorulur gibi geliyo

merhaba canım.hoşgeldin.
amin inşallah.
hoşbulduk canım ....
kızlar benim kızım çarpım tablosunu ezberliyor ama 2 gün geçsin unutuyor tatilde sırf onun üzerine çalıştık 10 gün bi ara vermek zorunda kaldım hemen unutmuş okul açılmadan geri öğrettim ama bilmiyorum yaa.....
normalde dersleri çok iyi denemede sınıf 1. liği okul 7.liği var ama çarpım tablosuna gelince çocuğa kal geldi hepsini komple unutmuyor ama yinedecanım sıkılıyo

maşallah kızını tebrik ederim canım.nasıl olsa ezberler canını sıkma.
benimkide unutup duruyor.ama bazılarını unutmuyor mesela 5 x 5 =25

Günaydın kızlar, nasılsınız,
Çok oldu buraya gelmeyeli, biliyorsunuz işyerinde arkadaş ayrılmıştı eleman alınmadı ve ben inanılmaz yoğunum, işler benim üstüme kaldı.

Geçen hafta tatile çıkabildik, dün de gelmedim malum okulun ilk günü diye.

Çocuklarımız 3.sınıf oldu. Zaman nasıl da geçiyor, duygulandım dün onu okula götürürken. Doğduğu gün geldi aklıma. Bak dedim kendi kendime 3.sınıfa başladı kocaman oldu maşallah.

Bizimkiler sabah 7.45 de ders başı yapıp, öğlen 12.45 de çıkıyorlar. Sabah 6,30 da kaldırıyorum ama 2 gündür hiç birşey yemiyor sabah.İki lokma atıp ağzına doydum diyor. Gerçi çocuk haklı o saatte bizim bile canımız birşey istemiyor. Ama kahvaltı da önemli. Ne yapacağız bilmiyorum.

Ne güzel aslında en mantıklısı bu bizim geçen seneki defterlerimizin çoğu bir iki sayfa yazılmış ben yinede yeni alıp kaplamıştım ama onlar da olmadı maalesef, görsen varya akşam halini oğlan küçük defter büyük zorla ulaşıyor en başına yazmak için. Alışacak gerçi ama işte...

mrb kızlar 3. sınıf çoculkarımız için başarılı bı sene olsun inş....

mehaba hoşgeldiniz aramıza...

canım merhaba, rutin kontrol için gittik canım. ekstra bir durum yoktu.

yeni uygulama değil mi ben 3. sınıfta gördüğümü hatırlamıyorum da.....

aslında fen bilgisi dersi 4. sınıfta başlıyordu ve 4-5. sınıflarda işleniyordu şimdi 5. sınıf olmadığı için 3. ve 4. sınıflarda görecekler evet bu yıl ilk olarak okutulacak 3. sınıflarda...

Bizim kör talihimiz ne kadar ilk varsa hepsine denk geldik...

Yaz tatilinde bende İngilizceye göndermeyi düşündüm ama bir kaç kursla görüştüm ancak yaz tatilinde kursa ara verdiklerini söylediler. Yaz okuluna ise göndermedim. Bu hafta bir arkadaşımın çalıştığı eğitim kurumunda İngilizce dersine girdi oğluş cumartesi çok hoşlandı bir iki hafta daha misafir olarak katılacağız eğer karar verirsek devam edebilir bu kursa bakalım artık...

Canım her çocuk her alanda aynı performansı göstermeyebilir bu yüzden sırf bunun için endişelenip üzülmek olmaz ki... ara ara yapılacak tekrar ile sorun çözülür düşüncesindeyim açıkçası...

Biz de yaz tatilinde ezberledik fırsat buldukça tekrar ettiriyorum bende unutmasın diye, yazın oyun kağıtları aldım hani şu pişti oynananalar varya onlardan ailece oynamaya başladık ben iki kart seçip bırakıyorum ortaya iki karttaki sayının çarpımını ilk söyleyen kartları alıyor du mesela :))))) tabi öncelik oğluşta biz düşünmeye dalınca o cevabı veriyordu :)))))

Canım hoş geldin çok merak ettim seni yaaa buradan başka iletişim şansımızda yok, nalatsana neler yaptınız nasıl geçti nereye gittiniz tatile ufaklıkla zor oldumu

sizin yarım gündü değil mi okul yine anane mi alacak okuldan

bu arada sen özele geçmeyi düşünüyordun bu yıl devlet desteğide var ben geçmiş olabileceğinizi düşündüm açıkçası

Günaydın cnm,hoşgeldin.Bizde aynen geçen hafta izindeydik ve dünde işe gelmedim oğlanı okula götürdüm.Sabah 7.30 da ders başlıyor bizimde 12.30 da çıkıyorlar.Bende sabah 6.30 da kaldırdım sadece 1 bardak süt içiyor saat 9 dada beslenmelerini yiyorlar zaten kahvaltı türü.simit peynir,tost,sandviç,kek,börek konulacak.Dün liste vermiş öğretmen alışveriş yaptık sınıfçanak parka gittik bayağa yoruldum.İşe geldimde dinleniyorum şimdiartık burdayız inşallah,yeni sezonumuz hayırlı olsun hepimize

günaydın canım..dimi ya ne çabuk geçiyor seneler.
kahvaltıyı benimkide canım istemiyor dedi ama yedi. hadi enerji toplayalım dedim.

Hoşbulduk canım. Tatil çok güzel geçti. Ufaklık havuzu ve denizi çok sevdi.Enerjisini atıp eğlendiği için bizi çok zorlamadı açıkçası. Düşündüğümden daha iyiydi.
Tatilden önce ben biraz bunalım modundaydım. İşler çok yoğun, ev çok yoğun falan derken bir ara canım hiçbirşey yapmak istemedi. Buraya da gelemedim işte. Ama şimdi iyiyim, tatil ilaç gibi geldi.
Okula sabah biz bırakıyoruz, öğlen anane alacak.
Özel okul için çok düşündüm Zeliş ama devlete devam etmesine karar verdim. Bu biraz benim kızımın kişiliği ile ilgili. Rahatına çok düşkün bir çocuk, hep başkası ona hizmet etsin istiyor, evde küçük işler istediğimiz zaman ondan ya bir bahaneyle yapmıyor ya da çok üstünden yapıyor. Özele gönderirsem bu rahatlık iyice artacak diye korktum, çünkü özelde ister istemez çocukları pof pofluyorlar. Çocuk kendini olduğundan daha iyi görüyor. Bizimkinin kişiliği de buna çok yatkın olduğu için şu anda istemedim.

Günaydın kızlar,çok güzel dolu dolu dolu bir tatilden sonra okul telaşına başladık şükür hepimize hayırlı bol başarılı bir eğitim yılı olsun inşallah.Dün tüm kitaplar verildi listemiz verildi alışverişimizi yaptık kitaplar kaplandı.geometriden şekillerin açılımı diye ders vermiş birde fen bilgisi defterinin ilk sayfasına istiklal marşının ilk iki kıtası yazılıp bayrak remi yapıştırılacak demiş onları hallettik.Dün evde olmak okula gidip gelmek sonrasında velilerle vakit geçirmek (sabahta çocukları okula bıraktıktan sonra dışarda kahvaltı ettik)hoşuma gitti.Öğlene kadarda tüm işlerimi hallettim yemeğimi bile yaptım yani.Sabahçılık şimdilik iyi ama dersler yoğunlaştığında bakalım napıcaz akşamları görücez...

yeni uygulama değil mi ben 3. sınıfta gördüğümü hatırlamıyorum da.....
evet canım ilk defa bizim çocuklarda başlıyor.

Canım öncelikle teyzene Allah rahmet eylesin.
canım ben düşünmüyorum daha, dediğin gibi yakında kurs yok zaten.

bakalım bugün ne ödevi gelecek. sizin tam gün mü okul.
bizim öğlen 12:25 de çıkacak.
Yok canım bizim de aynı, 7,10 da giriyorlar, 12,30 çıkış.

Maşallah kızına canım. Başarısı daim olsun inşallah. Çarpım tablosu dediğin gibi unutuluyor, ama zamanla pekişince unutmazlar herhalde.

Hoşgeldin canım,
Allah kolaylık versin.
Biz de sabahçıyız, dediğin gibi kahvaltı yaptırmak işkence. Yemicem deyip çıkıyorlar, zamanla alışırsa bilmem.

evet canım iyi oldu, en azından israf olmayacak. Biz geçen sene almıştık büyük defter, o yüzden alışkın, sorun değil. Senin ki de alışır mecburen.

günaydın canım..aminn inşallah canım..
seninde annelerle aran baya iyi maşallah . hem iş hem okul baya iyi idare ediyorsun.
bizimde beslenme listesi verildi ona göre koyuyoruz.

günaydın canım,
hoşgeldin, maşallah güzel bir tatil yaptınız.
Öğretmeniniz de hızlı bir giriş yapmış desene, ona da maşallah. Ne güzel değil mi evde olmak, tüm işlerini halledince, akşam da kafan rahatmıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…