İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

günaydın canım..dimi ya ne çabuk geçiyor seneler.
kahvaltıyı benimkide canım istemiyor dedi ama yedi. hadi enerji toplayalım dedim.
Günaydım canım. Evet az da olsa yemeleri lazım sabahları.

Günaydın cnm,hoşgeldin.Bizde aynen geçen hafta izindeydik ve dünde işe gelmedim oğlanı okula götürdüm.Sabah 7.30 da ders başlıyor bizimde 12.30 da çıkıyorlar.Bende sabah 6.30 da kaldırdım sadece 1 bardak süt içiyor saat 9 dada beslenmelerini yiyorlar zaten kahvaltı türü.simit peynir,tost,sandviç,kek,börek konulacak.Dün liste vermiş öğretmen alışveriş yaptık sınıfçanak parka gittik bayağa yoruldum.İşe geldimde dinleniyorum şimdi:KK48::KK48:artık burdayız inşallah,yeni sezonumuz hayırlı olsun hepimize:KK31::KK31:
Günaydım canım. Hoşbulduk. Özlemişim sizi.
İlk önce anneni sorayım. Nasıl oldu, iyi haberler vardır inşallah.
Ben de iki gündür kek koyuyorum beslenmesine bir de badem ve ceviz koyuyorum. Öyle peynir- zeytin yemiyor bizimkisi malesef.

evet canım ilk defa bizim çocuklarda başlıyor.

Canım öncelikle teyzene Allah rahmet eylesin.
canım ben düşünmüyorum daha, dediğin gibi yakında kurs yok zaten.

Yok canım bizim de aynı, 7,10 da giriyorlar, 12,30 çıkış.

Maşallah kızına canım. Başarısı daim olsun inşallah. Çarpım tablosu dediğin gibi unutuluyor, ama zamanla pekişince unutmazlar herhalde.

Hoşgeldin canım,
Allah kolaylık versin.
Biz de sabahçıyız, dediğin gibi kahvaltı yaptırmak işkence. Yemicem deyip çıkıyorlar, zamanla alışırsa bilmem.

evet canım iyi oldu, en azından israf olmayacak. Biz geçen sene almıştık büyük defter, o yüzden alışkın, sorun değil. Senin ki de alışır mecburen.
bizim defterler bitmişti geçen yıldan bu yıl sıfırdan başladık.Fen bilgisi ve matematik için büyük boy istemiş.Dün birde sınıftaki arkadaşları ve anneleriyle gittik kırtasiyeye o kadar çocuk biz veliler curcunaydık kovacaklardı bizi az kalsın:KK70::KK70:

Günaydım canım. Evet az da olsa yemeleri lazım sabahları.

Günaydım canım. Hoşbulduk. Özlemişim sizi.
İlk önce anneni sorayım. Nasıl oldu, iyi haberler vardır inşallah.
Ben de iki gündür kek koyuyorum beslenmesine bir de badem ve ceviz koyuyorum. Öyle peynir- zeytin yemiyor bizimkisi malesef.
artık hasret gideririz burdan.Annem biraz daha iyi temmuz ayına göre en azından mide bulantıları azaldı.Eylül 20 gibi bir tahlilimiz daha var.Onu görmek istedi dr.süreç uzun.Ama her geçirdiği iyi güne şükrediyoruz.Şimdilik kendini idare ediyor diyeyim işte.Bende kek börek yapıcam haftasonları liste vermiş pazartesileri kek börek günleri..bugün simit vardı listede smiti parçalara böldüm arasını yardım krem peynir birde taşe kaşar koydum içine yanınada ayran.Aslında yese ceviz fındık falan çok faydalı yazmış listeyede ama benimki pek yemiyor,alıştıracaz bakalım.

günaydın canım,
hoşgeldin, maşallah güzel bir tatil yaptınız.
Öğretmeniniz de hızlı bir giriş yapmış desene, ona da maşallah. Ne güzel değil mi evde olmak, tüm işlerini halledince, akşam da kafan rahatmıştır.
hoşbulduk cnm,valla çok iyi geldi bu tatil bu kötü yaz günlerinin üstüne..Öğretmenimiz hızlı hiç sorma.Sizin öğretmen ne oldu?değiştimi?evde olmak da çok güzeldi bir kez daha özendim ev hanımlarına ama dün çok yoruldum ya bi ara yarın işe gideyimde dinleneyim dedim yani o derece...

artık hasret gideririz burdan.Annem biraz daha iyi temmuz ayına göre en azından mide bulantıları azaldı.Eylül 20 gibi bir tahlilimiz daha var.Onu görmek istedi dr.süreç uzun.Ama her geçirdiği iyi güne şükrediyoruz.Şimdilik kendini idare ediyor diyeyim işte.Bende kek börek yapıcam haftasonları liste vermiş pazartesileri kek börek günleri..bugün simit vardı listede smiti parçalara böldüm arasını yardım krem peynir birde taşe kaşar koydum içine yanınada ayran.Aslında yese ceviz fındık falan çok faydalı yazmış listeyede ama benimki pek yemiyor,alıştıracaz bakalım.
Sevindim annenin iyi olmasına canım. İnşallah çok daha iyi olur. Haftasonu ben de senin gibi kek, börek yapmayı düşünüyorum beslenme için.

Hoşbulduk canım. Tatil çok güzel geçti. Ufaklık havuzu ve denizi çok sevdi.Enerjisini atıp eğlendiği için bizi çok zorlamadı açıkçası. Düşündüğümden daha iyiydi.
Tatilden önce ben biraz bunalım modundaydım. İşler çok yoğun, ev çok yoğun falan derken bir ara canım hiçbirşey yapmak istemedi. Buraya da gelemedim işte. Ama şimdi iyiyim, tatil ilaç gibi geldi.
Okula sabah biz bırakıyoruz, öğlen anane alacak.
Özel okul için çok düşündüm Zeliş ama devlete devam etmesine karar verdim. Bu biraz benim kızımın kişiliği ile ilgili. Rahatına çok düşkün bir çocuk, hep başkası ona hizmet etsin istiyor, evde küçük işler istediğimiz zaman ondan ya bir bahaneyle yapmıyor ya da çok üstünden yapıyor. Özele gönderirsem bu rahatlık iyice artacak diye korktum, çünkü özelde ister istemez çocukları pof pofluyorlar. Çocuk kendini olduğundan daha iyi görüyor. Bizimkinin kişiliği de buna çok yatkın olduğu için şu anda istemedim.

Hepimiz oluyor böyle dönemleri ama ne güzel tatilde iyi gelmiş size senin işin çok zor iki çocukla iş yoğun ev yoğun allah yardımcın olsun her daim canım. Bu arada ne kadar detaylı düşünüp bir yol çizmişsiniz kendinize hayran kaldım çok ince düşünmüşsün gerçekten. Allah yollarını bahtlarını açık etsin hepsinin inşallah...

Günaydın kızlar,çok güzel dolu dolu dolu bir tatilden sonra okul telaşına başladık şükür hepimize hayırlı bol başarılı bir eğitim yılı olsun inşallah.Dün tüm kitaplar verildi listemiz verildi alışverişimizi yaptık kitaplar kaplandı.geometriden şekillerin açılımı diye ders vermiş birde fen bilgisi defterinin ilk sayfasına istiklal marşının ilk iki kıtası yazılıp bayrak remi yapıştırılacak demiş onları hallettik.Dün evde olmak okula gidip gelmek sonrasında velilerle vakit geçirmek (sabahta çocukları okula bıraktıktan sonra dışarda kahvaltı ettik)hoşuma gitti.Öğlene kadarda tüm işlerimi hallettim yemeğimi bile yaptım yani.Sabahçılık şimdilik iyi ama dersler yoğunlaştığında bakalım napıcaz akşamları görücez...

Öğretmene maşallah ilk günden döşemiş ödevlerinizi... Dilekte bu hafta tatilde değil mi bu yıl hepimize iyi geldi tatil değil mi bütün yılın yorgunluğu gitti iyi başlıyoruz yeni döneme inşallah böyle de gider...

Velilerle de buluşulmuş ohh ne güzel. Bende öğlen gibi konuştum bir veliyle oda bana bakınmış okul bahçesinde biz babayla gittik okula sabah ailece bahçedeydik göremedim diğer velileri.

bizim defterler bitmişti geçen yıldan bu yıl sıfırdan başladık.Fen bilgisi ve matematik için büyük boy istemiş.Dün birde sınıftaki arkadaşları ve anneleriyle gittik kırtasiyeye o kadar çocuk biz veliler curcunaydık kovacaklardı bizi az kalsın:KK70::KK70:
ay sorma o curcunayı, biz de dün burda gittik, anam talan edilmiş resmen, aradığını bulmak mümkün değil.

İnşallah daha da iyi haberlerini alırsınız annenin.
Beslenme verecekler mi bilmiyorum, geçen sene herkes kendi koyuyordu bişeyler. Bir de benim kız istemiyor biliyor musun, anne acıkmıyorum, beslenme koyma diyor.
kızlar ya eski günlere döndük..
:KK68::KK68::KK68::KK68::KK68::KK68::KK68::KK68::KK68::KK68:
evetttt çok şükür.

hoşbulduk cnm,valla çok iyi geldi bu tatil bu kötü yaz günlerinin üstüne..Öğretmenimiz hızlı hiç sorma.Sizin öğretmen ne oldu?değiştimi?evde olmak da çok güzeldi bir kez daha özendim ev hanımlarına ama dün çok yoruldum ya bi ara yarın işe gideyimde dinleneyim dedim yani o derece...
Değişti canım, artık yeni bir öğretmenimiz var, dün tanışmışlar. Okuma yaptırmış. eve de okuma ödevi vermiş, ben gidince anne ödevim bitti dedi. İşi de özledin yaniii o derece?:rolleyes::rolleyes:

Kızlar ya çoklu alıntıları karıştırdım, ben girmeyeli değişiklikler olmuş KKde.

Sağol Zeliş çocuklar sözkonusu olduğunda herşeyi düşünmeliyiz. Ben bir de kızıma sıkı sıkı tembih ettim kesinlikle bir arkadaşın özellikle büyük sınıflardan biri veya dışarıdan biri sana şeker türü birşey ya da herhangi birşey verirse alma diye. Şu bonzai denilen illet artık okul civarlarında satılır olmuş.Allah çocuklarımızı korusun böyle kötü şeylerden ve kötü niyetli insanlardan.

Fadime yeni öğretmeniniz de hayırlı olsun bu arada. Herşeyde bir hayır vardır. Belki iyi bile olur kızın için bu değişiklik.

maşallah kızını tebrik ederim canım.nasıl olsa ezberler canını sıkma.
benimkide unutup duruyor.ama bazılarını unutmuyor mesela 5 x 5 =25 :KK48:
aha ha valla bizimki de öyle kolaylar unutulmuyo nedense umarım ezberlerler....bakalım artık

Canım öncelikle teyzene Allah rahmet eylesin.
canım ben düşünmüyorum daha, dediğin gibi yakında kurs yok zaten.

Maşallah kızına canım. Başarısı daim olsun inşallah. Çarpım tablosu dediğin gibi unutuluyor, ama zamanla pekişince unutmazlar herhalde.
tsk ederim canım....umarım zamanla oturur çünkü sınavlarda bayağı önemli zaman açısından...

mehaba hoşgeldiniz aramıza...

aslında fen bilgisi dersi 4. sınıfta başlıyordu ve 4-5. sınıflarda işleniyordu şimdi 5. sınıf olmadığı için 3. ve 4. sınıflarda görecekler evet bu yıl ilk olarak okutulacak 3. sınıflarda...

Bizim kör talihimiz ne kadar ilk varsa hepsine denk geldik...

Yaz tatilinde bende İngilizceye göndermeyi düşündüm ama bir kaç kursla görüştüm ancak yaz tatilinde kursa ara verdiklerini söylediler. Yaz okuluna ise göndermedim. Bu hafta bir arkadaşımın çalıştığı eğitim kurumunda İngilizce dersine girdi oğluş cumartesi çok hoşlandı bir iki hafta daha misafir olarak katılacağız eğer karar verirsek devam edebilir bu kursa bakalım artık...

Canım her çocuk her alanda aynı performansı göstermeyebilir bu yüzden sırf bunun için endişelenip üzülmek olmaz ki... ara ara yapılacak tekrar ile sorun çözülür düşüncesindeyim açıkçası...

Biz de yaz tatilinde ezberledik fırsat buldukça tekrar ettiriyorum bende unutmasın diye, yazın oyun kağıtları aldım hani şu pişti oynananalar varya onlardan ailece oynamaya başladık ben iki kart seçip bırakıyorum ortaya iki karttaki sayının çarpımını ilk söyleyen kartları alıyor du mesela :))))) tabi öncelik oğluşta biz düşünmeye dalınca o cevabı veriyordu :)))))
hoşbuldum canım.....
bizim ilde 3 aylık yalnızca ingilizce kursu var haftada 2 gün sanırım detayları konuşamadım iş ciddiye binmeyince....bakalım atyık seneye.....oyun fikri iyiymiş bende deneyim onu....benim bi de oğlum var geçen sene pek ilgilenemedim byu sene sıkıyız yine.....

dilek de tatilini geç yapanlardan yani..

evet canım geç yaptı tatilini biraz ama tatil oldumu iyi gelir mutlaka bütün yıl deli gibi çalışıp koşturuyoruz zaten

Kızlar ya çoklu alıntıları karıştırdım, ben girmeyeli değişiklikler olmuş KKde.

Sağol Zeliş çocuklar sözkonusu olduğunda herşeyi düşünmeliyiz. Ben bir de kızıma sıkı sıkı tembih ettim kesinlikle bir arkadaşın özellikle büyük sınıflardan biri veya dışarıdan biri sana şeker türü birşey ya da herhangi birşey verirse alma diye. Şu bonzai denilen illet artık okul civarlarında satılır olmuş.Allah çocuklarımızı korusun böyle kötü şeylerden ve kötü niyetli insanlardan.

Fadime yeni öğretmeniniz de hayırlı olsun bu arada. Herşeyde bir hayır vardır. Belki iyi bile olur kızın için bu değişiklik.

Evet canım karşılarına iyi insanlar çıkarsın Allahım hepsini endişelerinde de çok haklısın çocuk yetirştirmek çok zor elinden geleni ardına koymuysunda ya bziim kontrolümüz dışındakiler...

hoşbuldum canım.....
bizim ilde 3 aylık yalnızca ingilizce kursu var haftada 2 gün sanırım detayları konuşamadım iş ciddiye binmeyince....bakalım atyık seneye.....oyun fikri iyiymiş bende deneyim onu....benim bi de oğlum var geçen sene pek ilgilenemedim byu sene sıkıyız yine.....

oğlan kaç yaşında peki küçük mü

X