İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

günaydın hanımlar
bu son açıklamaya göre bakıyorum da çocuklarımız okuyorda allaha emanet artık bakalım hangi sistemin kurbanı olacaklar daha bir eğitim sistemini doğru düzgün oturtamadılar hersene birşey çıkıyor allah evlatlarımızın yardımcısı olsun başka diyecek bişeyim yok işallah bu sisitemler yüzünden bir haksızlık kurbanı falan olmayaız :26:

bu hafta sonu bizimki kısmetse bizimki yine bir sınava girecek bizim burda iyi bir dershanenin yapacağı sınav hem % 100 dershane bursu kazanma hakkı var hem de çeşitli ödüller bakalım nasıl geçecek sınav

Merhaba karamuk başarılar dilerim. Benim oğlumda 3'e gidiyor dün bir sınavdan bahsetti okuldaki afişleri görmüş öğretmeniyle konuşmuş girmek istediğini söylemiş acaba aynı sınav mı merak ettim araştırmak için nete girmiştim senin iletini görünce yazmak istedim. Hangi dershanenin sınavı bu bildiklerini paylaşırmısın?

teşekkürler canım bizim gireceğimiz sınav kültür dershanelerinin sınavı 1-2-3-4 mart tarihlerinde yapılacak biz cuma günü saat 10 gireceğiz kısmetse

bu hafta kavram ve fatih dersanelerinin sınavı var..cumartesi istek okullarının seviye belirleme sınavı var..

selamlar herkese
sınava girecek kuzulara başarılar
chess öğretmeniniz abartmış yine
biz hafta sonu kolej sınavına girdik öğretmne deneme maksatlı girmelerini istemiş 4.sınıfta yapılacak sınavda ortaöğretim için alım olcak ona hazırlık olmasını istemiş
mart ayında bahçeşehir kolejinin sınavı olcak onda da şansımızı denicez

Selam kızlar,nasılsınız?

Pek giremiyorum bu aralar,özledim burayı.

Yoğun bir ödev tempomuz var,okuldan gelip yemek yiyor ve yatana kadar ödev yapıyor benim bücür.Bu aralar bide hafta içi etütleri koydu öğretmenimiz,haftanın 3 günü sabah 8 de evden çıkıp akşam 6 da evde oluyor çocuk.Sonrada yatana kadar ödev yetiştirme derdi..
Dün öğretmeniizle yeni sistemi konuştum biraz,çocukları boşuna yoruyoruz dedim.Sınav olmaması mümkün değil Türkiyede diyor.O yüzden biz sınav olacakmış gibi yoğun çalışacağız dedi.Umarım emekleri boşa gitmez çocukların.Herkes yakınındaki okula gitsin,hadi bakalım diyeceklerse üzülürüm çocuklara.
Bu arada BİLSEM sınavına başvurmadılar diye müdürle biraz atıştım,adam tutturdu 4.sınıfta başvurular diye.Bende epey söylenip müdürün yanında Bilsem i aradım,sınavı 4. sınıflara yapacaklarını söylediler
Rezil oldum adama

Bütün şehirlerde değiştirdilermi acaba sınav yaşını,bilgisi olan varmı kızlar:26:

neden asabisin parkoncum, bende asabiyim çok pis, PMS

evet canım eskiden her ilde değişikti şimdi fix her ilde 4. sınıf alıyorlar sanırım bizim burda 4. sınıflardan 30 öğrenci alcaklarmış sadece

nasıl geçmiş canım sınavı, bizim şehirde hiç öyle bişeyler yok valla, ya da ben duymuyorum, özel okulların sitelerine girdim bişey yok

valla bilmiyorum hep dönem dönem mağdur olanlar olur ya bizim çocuklarda onlardan olcak herhalde,
bizim kredili sistem mağduru olmamız gibi

sınav olsun tabii ya, yoksa falancanın yiğeni bilmem kimin kuzeni, hatır gönül, rüşvet alcak başını gitçek, ne kadar ucu açık kelimeler kullanılmış güya açıklama yapılmış daha da kafa karıştırmaktan başka bişey değil. en azından sınav net belirgindi

Bende kredili sistem mağdurlarındanım canım.
Hatır gönül ayrı konu,birde korku ,dayak var işin içinde.Öğretmenimiz bütün öğretmenler dayak yer heralde diyor not vermezse:

neden asabisin parkoncum, bende asabiyim çok pis, PMS

evet canım eskiden her ilde değişikti şimdi fix her ilde 4. sınıf alıyorlar sanırım bizim burda 4. sınıflardan 30 öğrenci alcaklarmış sadece

Birara kızmıştım birilerine öyle kalmış rütbemHaftalık değiştireyim artık bu rütbeyi ben.

Acaba bu değiştirdikleri sistemde Bilsem e giden öğrencilerin bir artısı olurmu diye düşünüyorum chess.Heran herşey olabilir diye seneye sokalım çocukları sınava diyorum.

Son düzenleme:
Bende kredili sistem mağdurlarındanım canım.
Hatır gönül ayrı konu,birde korku ,dayak var işin içinde.Öğretmenimiz bütün öğretmenler dayak yer heralde diyor not vermezse:

dimi bi de o var

valla geçen sene pişman olmuştum seneye ne düşünürüm bilmem, çocukların morali bozuluyor, zekadan ziyade hız ölçer, her zeki çocuk speedy gonzales olcak diye bişey yokki canım

çok talep olan okullar kendi sınavlarını yapcakmış, bak şimdi neresinden tutsan olmuyor

öğrencilerin sadece akademik diğer yeteneklerine görede öğrenci seçcekmiş okullar, kuranı kerimi ezbere bilmesi falan gibi yetenekler herhalde

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Başkanı Cem Gülan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın, bu yıl son kez yapılacak Seviye Belirleme Sınavı (SBS) yerine liselere geçiş için yeni bir sistem üzerinde çalıştıklarını, sistemde belli bir okula talebin çok olması halinde o okulun kendi sınavını yapabileceğini söylediğini hatırlattı.

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Başkanı Gülan, öğrencilerin birden fazla okulun sınavına girmek isteyebileceğini dile getirerek ''Örneğin, Galatasaray'a 10 bin, İstanbul Erkek 10 bin, Kabataş'a 5 bin, Kadıköy Anadolu'ya 5 bin, Robert Koleji'ne 16 bin kişi, Koç Lisesi'ne 10 bin kişi başvurdu. Bir sınav tarihleri aynı güne gelen okullar yüzünden kargaşa yaratır. Eğer sınavları farklı haftalara koymak istersek bize minimum 20 hafta gerekir. Yani çocukları bir sınavdan kurtaralım derken 20 sınava sokacağız'' dedi.

Merkezi sınavın kesinlikle olması gerektiğini savunan Gülan, şöyle devam etti:
''Urfa, Şırnak, Van, Hakkari, Tokat, Edirne, Tekirdağ'daki çocuğun gönlündeki okula gitmesine engel olursak onun karşısına çıkıp ona cevap veremeyiz. Van'daki çocuk fener ışığında ders çalışıp büyük şehirde üniversiteye veya İstanbul Ankara'da liseye geliyor. Biz onun hayallerini çalamayız. Eğer kriter koyarsanız, şartları özel okullara bırakırsanız en çok özel okulların çocuğu yerleşir. Yani ekmeğime kaymak olur. Ama öncelikle biz bu ülkedeki çocukları düşünmek zorundayız. Her ne kadar özel okulların derneği de olsak ismimizin başında Türkiye ifadesi var bu nedenle önce Türkiye''nin ve tüm çocuklar ile velilerin çıkarlarını korumak zorundayız.''

Sınav stresinin, yıl içinde aynı tarzda birden çok sınav yaparak ortadan kaldırılabileceğini kaydeden Gülan, şöyle devam etti:
''TOEFL veya SAT gibi. Birinci sınavı iyi geçerse diğerlerine girmez veya o gün gününde değilse dünyanın sonu değildir diğerlerine hazırlanır.
Bunların sonucunda, illa bu sistem yapılacak denirse özel okullar tek bir sınav yapmak zorunda kalacak. Biz merkezi sınavımızı yaparız. SBS kaldırılmazsa dahi biz artık kendi sınavımızı yapmayı düşünüyoruz. İstanbul'da 11 tane yabancı okul var, 3 tanede eski yabancı okul ancak şimdi Türk okulu olan Amerikan Koleji var. Yüz yıldan fazladır veya yüzyıla yakındır eğitim öğretim veren Işık, Terakki, TED gibi okullar var. Demek ki bir çocuk özel okula gitmek istiyorsa 20 tane sınava girmesi lazım. Devlette girecekleri ayrı. Yapamayız mümkün değil. Onun için merkezi tek özel okullar sınavı yaparız.'' AA

57 bin kutu süte el konuldu...
28.02.2013 18:03:02
Marmaris'teki ilköğretim okullarında dağıtılmak üzere ilçeye getirilen binlerce okul sütünün Kemeraltı Mahallesi'ndeki boş bir arazide depolandığı şikayeti üzerine Marmaris Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri bölgeye gitti. Üzeri naylonla örtülmüş vaziyette güneş altında bekletilen sütlere, ''Sağlıksız koşullarda muhafaza edildiği'' gerekçesiyle el konuldu. Marmaris Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan da araziye gelerek konu hakkında bilgi aldı.

Aldoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, sütlerin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir ilgisinin olmadığını, kendilerine teslim edilen bütün sütleri öğrencilere düzenli bir şekilde dağıttıklarını söyledi.

İhaleyi alan firmanın sütleri neden boş araziye bıraktığını bilmediklerini anlatan Aldoğan, yapılacak araştırma ve incelemeden sonra gerçeğin ortaya çıkacağını kaydetti.

Tutanak tutulmasının ardından iş makinesi yardımıyla taşınarak kamyona yüklenen sütler, yediemin deposuna götürüldü.

Marmaris Gıda Tarın ve Hayvancılık Müdürü Nafiz Çiftçi ise 200 mililitrelik yaklaşık 57 bin kutu süte kurumları tarafından el konulduğunu ve inceleme başlatıldığını bildirdi.

Sütleri getiren firmaya idari para cezası uygulanacağını ifade eden Çiftçi, ''Firma sütlerini geri almak istiyorsa alınan numuneleri laboratuvarda inceleteceğiz. Eğer tüketilmesi konusunda bir sakınca görülmezse sahibine teslim edeceğiz'' dedi.

Hayy Allah ım ya nedir bu sistemi ayrı dert,sütü ayrı...
Daha neler görüp,neler yaşayacağız sayelerinde...

Az kaldı kafayı yiycem ben.

Sbs bu sene kalkıyormuş,kızım için belirsizlik var derken oğlumun 2 sene sonra ne yapacağını bilmiyorum.

Görünüşe göre bizim mahhalle mektebinde okuyacak çocuk,ben 6 senedir çalışıp çabalarkentöbe ya..veya ömür boyu özel okullara vericez çalışıp kazandığımız parayı.

Süt meselesi ayrı konu zaten;bizimkinin sınıfında bütün çocuklar içiyormuş hergün onun tartışmasını yaşıyoruz.Kendide okul sütü içmek istiyomuş.Halbuki bende günlük süt koyuyorum çantasına ,ama devletin sütü cazip geliyo çocuğa.

subliminal mesajlar parkon, okul sütü akıl küpü

süt muhabbetini duyunca moralim bozuldu ya. bizim okulda zaten çok bilinen bi markanın sütünü hergün veriyolardı çocuklara, bu okul sütü çıkınca 3 gün onu verceklermiş. bende mi versem evde acaba:44:
eşime dedim olmaz diyo, herkesle beraber içsin diyo.
bunların okulunun da işine gelmiş resmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…