İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

sürekli aynı kitapları vermekten bıkmadılar
bizim öğretmen anladı artık da kitaplık yaptı herkes istediği kitabı alacak
dersler aynı
sıkıcı
seneye bizim okul değişcekmiş bu 5. öğretmen değişikliği olacak
ne bekleyeceksin ki bu sistemden

amerika meselesine gelince
ben atlaya zıplaya giderim:KK76::KK76:
bende gidecem sanırım. atlaya zıplaya olmasa da kaplumbağa hızıyla da olsa gidecem görünüyor :KK1::KK1:

ortaokulla ilkokulu ayıracaklar ya
ondan sebep
hayır neden şimdi yapmadınız
bakalım ilk mi olcak orta mı
ilk olsa en azından 4 bitse
sonra da orta sorunu çıkıyor
ayrıca yakında da yok ta merkezde var

hadi ya, hala bitmedimi bu olay, okullar kesin olarak ayrıldı deniyodu, kimseye huzur yok yani, öğretmeninden öğrencisine velisine

bilen öğretmen arkadaşlar yazabilir mi, kesin değilmiydi eylüldeki dönüşüm, biz ilkokul olmuştuk, bir daha ki eylül tekrar değişme durumu var mı
açıkcası velilerin arasında böyle bi söylenti var ama bana mantıklı gelmemişti, çünkü ilkokuldan mezun olan 5 ler başka okullarda başladı ortaokula, ama zaten ortaokul okuyanlar mezun olana kadar kalacaktı bizim okulda,
var mı böyle bişey arkadaşlar

cuma günü toplantımız vardı. öğretmen iki haftadır eve ödev veriyordu..çocuklar bütün gün okulda oldukları için yoruluyorlar bu yüzden eve ödev vermiycem dedi..9:00 -16:10 arası bizim okul..sınıfta küme olmuşlar, öğretmen kümelere üç konu vermiş..sınıfta bu konuları slaytla, dramayla, kompozisyonla anlatacaklar..öğretmen çocuklar okul sonrası biraraya gelip yapsalar çok iyi olur dedi ama bunu nasıl sağlaycaz bilemiyorum..3.sınıfı bitirecekler hiç kitap özeti çıkartmadılar, yazı yazmasını sevmediği için büyük problemler yaşardık sanırım. mesela bir kompozisyon yazacak düşündüğünü güzel ifade ediyor, yazarken kısalta kısalta birşeye benzemiyor, ya da türkçe kitabında verdiği bir cevabı görüyorum, aslında buraya nasıl cevap vermen gerekirdi diyorum çok güzel söylüyor ama kitapta cevap kısacık..benim endişem de şimdi hafif gittkleri için ilerki sınıflarda konular ağırlaştığında bocalamr mı diye..bizim okul için ortaokul olacak diyorlar, ilkokula yeni öğrenci almayacakları söyleniyor..

cuma günü toplantımız vardı. öğretmen iki haftadır eve ödev veriyordu..çocuklar bütün gün okulda oldukları için yoruluyorlar bu yüzden eve ödev vermiycem dedi..9:00 -16:10 arası bizim okul..sınıfta küme olmuşlar, öğretmen kümelere üç konu vermiş..sınıfta bu konuları slaytla, dramayla, kompozisyonla anlatacaklar..öğretmen çocuklar okul sonrası biraraya gelip yapsalar çok iyi olur dedi ama bunu nasıl sağlaycaz bilemiyorum..3.sınıfı bitirecekler hiç kitap özeti çıkartmadılar, yazı yazmasını sevmediği için büyük problemler yaşardık sanırım. mesela bir kompozisyon yazacak düşündüğünü güzel ifade ediyor, yazarken kısalta kısalta birşeye benzemiyor, ya da türkçe kitabında verdiği bir cevabı görüyorum, aslında buraya nasıl cevap vermen gerekirdi diyorum çok güzel söylüyor ama kitapta cevap kısacık..benim endişem de şimdi hafif gittkleri için ilerki sınıflarda konular ağırlaştığında bocalamr mı diye..bizim okul için ortaokul olacak diyorlar, ilkokula yeni öğrenci almayacakları söyleniyor..

o sıkıntı biz de var canım anlatırken çok güzel anlatıyor ama iş yazmaya geldimi hep kısaccık kestirme cevaplar mesela hayat bilgisi veya türkçe ödevlerine bakıyorum bir şeyi anlatmalrı isteniyor mesela bir cümle ile yazıp bitiriyor hiç sevmiyor yazmayı ki biz de öyle özet falan çıkarmadık işkence olurud heralde bizim öğretmenimiz öyle zorlayarak okuyacaksınız özetini yazacaksınız gibi birşey uygulamıyor biz de çocuklar sınıf kitaplığından kitapalrı alıyor okuyorlar sonrada sınıfta anlatıyorlar ama zorlama ile değil kim bitirise okumayı o ertesi gün anlatıyor böyle olunca çocuklar ister istemez kitap okuma yarışına giriyor ve hevesle biran evvel okuyup anlatıp yeni kitaba geçmek istiyorlar ve sene sonunda da en çok kitap okuyan 3 kişiye belge veriliyor

bu hafta sonu bizimki kısmetse bizimki yine bir sınava girecek bizim burda iyi bir dershanenin yapacağı sınav hem % 100 dershane bursu kazanma hakkı var hem de çeşitli ödüller bakalım nasıl geçecek sınav

Günaydın arkadaşlar ...

günaydın hanımlarr

günaydın hanımlar

bu hafta sonu bizimki kısmetse bizimki yine bir sınava girecek bizim burda iyi bir dershanenin yapacağı sınav hem % 100 dershane bursu kazanma hakkı var hem de çeşitli ödüller bakalım nasıl geçecek sınav

başarılar canım:13:

nasıl takip ediyosun canım bunları afiş falan mı asıyolar ben hiç görmüyorum valla, tudem sınavını falanda sizden öğrenmiştim

günaydın hanımlar

başarılar canım:13:

nasıl takip ediyosun canım bunları afiş falan mı asıyolar ben hiç görmüyorum valla, tudem sınavını falanda sizden öğrenmiştim

günaydın canım valla bende arkadaşlar aracılığı ile öğreniyorum genelde evdeben çalıştığım için okula gidemiyorum o nedenle pek haberim omuyor evde olan arkadaşlar ile haberleşiyoruz birde oğlana tembihledim okulda öyle broşür falan gelirse ya da afiş falan asarlarsa haberim olsun diye böyle öğreniyorum yani canım

günaydın canımm nasılsın

İyiyim,siz nasılsınız?
Bir ay kadar bir boş vaktim vardı.Okunmayı bekleyen kitaplarım,izlemek istediğim filmlerimle vakit geçiriyorum.
Bakıyorumda veli toplantıları yapılmaya başlanmış,bizde hiç ses yok.Öğretmenimiz seneye ayrılacak ya biraz boşverdi gibi geliyor bana.
Oğluşta şu aralar boşladı biraz,geçici bir dönem diye düşünmek istiyorum pek üzerine gitmiyorum.Uzun sürmez inşallah.

İyiyim,siz nasılsınız?
Bir ay kadar bir boş vaktim vardı.Okunmayı bekleyen kitaplarım,izlemek istediğim filmlerimle vakit geçiriyorum.
Bakıyorumda veli toplantıları yapılmaya başlanmış,bizde hiç ses yok.Öğretmenimiz seneye ayrılacak ya biraz boşverdi gibi geliyor bana.
Oğluşta şu aralar boşladı biraz,geçici bir dönem diye düşünmek istiyorum pek üzerine gitmiyorum.Uzun sürmez inşallah.

iyiz canım bizde okulla bebişle işle uğraşıp duruyoruz ne güzel sen kendine vakit ayırmışsın bu aralar ben de ne film ne kitap hiçbişey yok daha bu sezon oğluşumla tiyatro ve sinema bile yapamadık bebeiş evdeyken tüm zamanımı alıyor
arada oluyır öyle çocuklarda bizimkin de de oluyor bazen boşluyor çalışmak istemiyor ama sonra toparlanıyor aman bizim bile olmuyor ya yeri geliyor herşeyi boşlayıveresi geliyor insanın

iyiz canım bizde okulla bebişle işle uğraşıp duruyoruz ne güzel sen kendine vakit ayırmışsın bu aralar ben de ne film ne kitap hiçbişey yok daha bu sezon oğluşumla tiyatro ve sinema bile yapamadık bebeiş evdeyken tüm zamanımı alıyor
arada oluyır öyle çocuklarda bizimkin de de oluyor bazen boşluyor çalışmak istemiyor ama sonra toparlanıyor aman bizim bile olmuyor ya yeri geliyor herşeyi boşlayıveresi geliyor insanın

Benim gibi birinin film izlemesi ne derece doğru aslında:KK1:resmen içine giriyorum olayların çıkmamda birkaç günü buluyor.Dün gece yargısız diye film izledim.Fransa da gerçekten yaşanmış bir olay anlatılıyor.Hukuk sisteminin çarpıklığı ile igili hala düşünüyorum:26: mesela.Film izlemeyi seviyorsanız tavsiye ederim.
Arada küçük fırsatlar yaratın kendinize.İlişkileri nasıl oğluşla bebişin?Alıştılarmı iyice birbirlerine.
Haklısınız aslında bazen bizimde kolumuzu bile kıpırdatmak istemediğimiz anlar oluyor.

çocukların gevşemesi yalancı baharın etkisi olabilir:KK1:

ben oğlumla wreck it ralph e gittim en son, tam çocukların kalemi bir film, tavsiye ederim gitmediyseniz, hemende oyuncaklarını çıkarmışlar yanlız pess:KK53:

onun dışında bende çok film izledim son günlerde, cloud atlası izlemeyin mesela ne gereksiz bi film ya, bilim kurgu diyede iyi ki oğlumla oturup izlememişim, çocuklara uygun değil

İyiyim,siz nasılsınız?

bizim öğretmende ayrılsın ya lütfen ayrılsın, topikte herkesin öğretmeni değişti ya da değişecek bi şekilde, bizim dışımızda:KK58::KK58:

çocukların gevşemesi yalancı baharın etkisi olabilir:KK1:

ben oğlumla wreck it ralph e gittim en son, tam çocukların kalemi bir film, tavsiye ederim gitmediyseniz, hemende oyuncaklarını çıkarmışlar yanlız pess:KK53:

onun dışında bende çok film izledim son günlerde, cloud atlası izlemeyin mesela ne gereksiz bi film ya, bilim kurgu diyede iyi ki oğlumla oturup izlememişim, çocuklara uygun değil

valla canım dediğim gibi biz bu aralar pek aktiviteye vakit ayıramıyoruz biryerlere gidersek bebiş de oluyor ama bakalım oğluşumu yanlız sokmayı düşünüyorum sinemaya beni beklerse bu gidişle bu sezon çocuk hiç filme gidemeyecek biz avm de dolaşırken o da filmini izler

SBS kalkacak mı?
Bu yıl son kez yapılacak. Yeni sistemde çocuklar özel yetenekleriyle, ailelerinin isteğiyle ve öğretmenlerinin kanaatiyle değerlendirilecek. Henüz yeni sistemin parametreleri tam olarak oturmadı. Üzerinde çalışılıyor. Tamamının değerlendirileceği bir puan üzerinde çalışıyoruz. Eğer belli bir okul üzerinde talep çok olursa, o okul kendi sınavını yapabilecek. Örneğin Galatasaray veya İstanbul Erkek Lisesi gibi okullar kendi sınavını yapabilecek. Her öğrenci her sınava girmek zorunda olmayacak.

SBS kalkacak mı?
Bu yıl son kez yapılacak. Yeni sistemde çocuklar özel yetenekleriyle, ailelerinin isteğiyle ve öğretmenlerinin kanaatiyle değerlendirilecek. Henüz yeni sistemin parametreleri tam olarak oturmadı. Üzerinde çalışılıyor. Tamamının değerlendirileceği bir puan üzerinde çalışıyoruz. Eğer belli bir okul üzerinde talep çok olursa, o okul kendi sınavını yapabilecek. Örneğin Galatasaray veya İstanbul Erkek Lisesi gibi okullar kendi sınavını yapabilecek. Her öğrenci her sınava girmek zorunda olmayacak.

özetleyelim, torpil:KK53::KK53:

X