İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

subliminal mesajlar parkon, okul sütü akıl küpü:KK53::KK53:
yorum yapmıyorum artıkın chess.:KK14::KK14:
Allah yardımcımız olsun.
:KK20::KK20::KK20::KK20::KK20::KK20:
okul sütü zehir küpü
Pşşşt,sen niye bana pas vermiyon.:KK51:
Küstünmü bana:KK14::KK14:
süt muhabbetini duyunca moralim bozuldu ya. bizim okulda zaten çok bilinen bi markanın sütünü hergün veriyolardı çocuklara, bu okul sütü çıkınca 3 gün onu verceklermiş. bende mi versem evde acaba:44:
eşime dedim olmaz diyo, herkesle beraber içsin diyo.
bunların okulunun da işine gelmiş resmen :KK45:

Kötü olmuş ya,ben zorla koyuyorum o sütü çantaya,öğretmeninide arayıp tembih ettim.İstemiyorum okul sütü falan.1 önceki sayfada seyyahın yazdığı haber istemememizin gayet haklı olduğunu göstermiyormu zaten.

parkonum civanım ne küscem
sölediklerine katılıyorum ekleyecek bişi yok ki
ağanın lafının üstüne laf etmim didim
okuldan altın verseler almicim bacım o derece

Selam kızlar,nasılsınız?

Pek giremiyorum bu aralar,özledim burayı.

Yoğun bir ödev tempomuz var,okuldan gelip yemek yiyor ve yatana kadar ödev yapıyor benim bücür.Bu aralar bide hafta içi etütleri koydu öğretmenimiz,haftanın 3 günü sabah 8 de evden çıkıp akşam 6 da evde oluyor çocuk.Sonrada yatana kadar ödev yetiştirme derdi..:KK50:
Dün öğretmeniizle yeni sistemi konuştum biraz,çocukları boşuna yoruyoruz dedim.Sınav olmaması mümkün değil Türkiyede diyor.O yüzden biz sınav olacakmış gibi yoğun çalışacağız dedi.Umarım emekleri boşa gitmez çocukların.Herkes yakınındaki okula gitsin,hadi bakalım diyeceklerse üzülürüm çocuklara.
Bu arada BİLSEM sınavına başvurmadılar diye müdürle biraz atıştım,adam tutturdu 4.sınıfta başvurular diye.Bende epey söylenip müdürün yanında Bilsem i aradım,sınavı 4. sınıflara yapacaklarını söylediler:KK30::KK30::KK30::KK30::KK30:
Rezil oldum adama:KK17::KK17::KK17::KK17::KK17:

Bütün şehirlerde değiştirdilermi acaba sınav yaşını,bilgisi olan varmı kızlar:26:

bizim öğretmen de yoğunluktan dolayı bu sene bilsem'in 3.sınıflara sınav yapmıyacağını söyledi..

57 bin kutu süte el konuldu...
28.02.2013 18:03:02
Marmaris'teki ilköğretim okullarında dağıtılmak üzere ilçeye getirilen binlerce okul sütünün Kemeraltı Mahallesi'ndeki boş bir arazide depolandığı şikayeti üzerine Marmaris Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri bölgeye gitti. Üzeri naylonla örtülmüş vaziyette güneş altında bekletilen sütlere, ''Sağlıksız koşullarda muhafaza edildiği'' gerekçesiyle el konuldu. Marmaris Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan da araziye gelerek konu hakkında bilgi aldı.

Aldoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, sütlerin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir ilgisinin olmadığını, kendilerine teslim edilen bütün sütleri öğrencilere düzenli bir şekilde dağıttıklarını söyledi.

İhaleyi alan firmanın sütleri neden boş araziye bıraktığını bilmediklerini anlatan Aldoğan, yapılacak araştırma ve incelemeden sonra gerçeğin ortaya çıkacağını kaydetti.

Tutanak tutulmasının ardından iş makinesi yardımıyla taşınarak kamyona yüklenen sütler, yediemin deposuna götürüldü.

Marmaris Gıda Tarın ve Hayvancılık Müdürü Nafiz Çiftçi ise 200 mililitrelik yaklaşık 57 bin kutu süte kurumları tarafından el konulduğunu ve inceleme başlatıldığını bildirdi.

Sütleri getiren firmaya idari para cezası uygulanacağını ifade eden Çiftçi, ''Firma sütlerini geri almak istiyorsa alınan numuneleri laboratuvarda inceleteceğiz. Eğer tüketilmesi konusunda bir sakınca görülmezse sahibine teslim edeceğiz'' dedi.

güzel ülkemde birşey doğru yapılsın, gerçekten ihtiyacı olana faydası olsun, nolur yani..el oğlu nasıl yapıyor, nasıl beceriyor..bizim insanımız da iş yok ki..

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Başkanı Cem Gülan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın, bu yıl son kez yapılacak Seviye Belirleme Sınavı (SBS) yerine liselere geçiş için yeni bir sistem üzerinde çalıştıklarını, sistemde belli bir okula talebin çok olması halinde o okulun kendi sınavını yapabileceğini söylediğini hatırlattı.

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Başkanı Gülan, öğrencilerin birden fazla okulun sınavına girmek isteyebileceğini dile getirerek ''Örneğin, Galatasaray'a 10 bin, İstanbul Erkek 10 bin, Kabataş'a 5 bin, Kadıköy Anadolu'ya 5 bin, Robert Koleji'ne 16 bin kişi, Koç Lisesi'ne 10 bin kişi başvurdu. Bir sınav tarihleri aynı güne gelen okullar yüzünden kargaşa yaratır. Eğer sınavları farklı haftalara koymak istersek bize minimum 20 hafta gerekir. Yani çocukları bir sınavdan kurtaralım derken 20 sınava sokacağız'' dedi.

Merkezi sınavın kesinlikle olması gerektiğini savunan Gülan, şöyle devam etti:
''Urfa, Şırnak, Van, Hakkari, Tokat, Edirne, Tekirdağ'daki çocuğun gönlündeki okula gitmesine engel olursak onun karşısına çıkıp ona cevap veremeyiz. Van'daki çocuk fener ışığında ders çalışıp büyük şehirde üniversiteye veya İstanbul Ankara'da liseye geliyor. Biz onun hayallerini çalamayız. Eğer kriter koyarsanız, şartları özel okullara bırakırsanız en çok özel okulların çocuğu yerleşir. Yani ekmeğime kaymak olur. Ama öncelikle biz bu ülkedeki çocukları düşünmek zorundayız. Her ne kadar özel okulların derneği de olsak ismimizin başında Türkiye ifadesi var bu nedenle önce Türkiye''nin ve tüm çocuklar ile velilerin çıkarlarını korumak zorundayız.''

Sınav stresinin, yıl içinde aynı tarzda birden çok sınav yaparak ortadan kaldırılabileceğini kaydeden Gülan, şöyle devam etti:
''TOEFL veya SAT gibi. Birinci sınavı iyi geçerse diğerlerine girmez veya o gün gününde değilse dünyanın sonu değildir diğerlerine hazırlanır.
Bunların sonucunda, illa bu sistem yapılacak denirse özel okullar tek bir sınav yapmak zorunda kalacak. Biz merkezi sınavımızı yaparız. SBS kaldırılmazsa dahi biz artık kendi sınavımızı yapmayı düşünüyoruz. İstanbul'da 11 tane yabancı okul var, 3 tanede eski yabancı okul ancak şimdi Türk okulu olan Amerikan Koleji var. Yüz yıldan fazladır veya yüzyıla yakındır eğitim öğretim veren Işık, Terakki, TED gibi okullar var. Demek ki bir çocuk özel okula gitmek istiyorsa 20 tane sınava girmesi lazım. Devlette girecekleri ayrı. Yapamayız mümkün değil. Onun için merkezi tek özel okullar sınavı yaparız.'' AA
hep bir belirsizlik, hep bir karmaşa, hep kötüye doğru gidiş..bugün karamsar günümdeyim, aydınlığa çıkmak istiyorum..

Az kaldı kafayı yiycem ben.

Sbs bu sene kalkıyormuş,kızım için belirsizlik var derken oğlumun 2 sene sonra ne yapacağını bilmiyorum.:KK25::KK25:

Görünüşe göre bizim mahhalle mektebinde okuyacak çocuk,ben 6 senedir çalışıp çabalarken:KK19::KK19:töbe ya..veya ömür boyu özel okullara vericez çalışıp kazandığımız parayı.:KK4:

Süt meselesi ayrı konu zaten;bizimkinin sınıfında bütün çocuklar içiyormuş hergün onun tartışmasını yaşıyoruz.Kendide okul sütü içmek istiyomuş.Halbuki bende günlük süt koyuyorum çantasına ,ama devletin sütü cazip geliyo çocuğa.

valla canım ortada bir belirsizlik var ve 2 seneye kadar da daha kimbilir neler değişecek her zaman söylüyorum ya çocuklarımız bu sistemlerin kurbanı olup hakları yenmez işalalh
süt konusu ayrı bir konu zaten ama dediğin gibi bütün çocuklar içtiği için bizimkiler de içmek istiyor her nekadar içme desekte bırak bizimki birde içmeyen arkadaşı olursa onunkini de içiyor :KK9:

subliminal mesajlar parkon, okul sütü akıl küpü:KK53::KK53:

yaa canım ne demezsin vallahi akıl küpü olacaklar sanki bizim evde verdiğimiz sütlerin hiçbir faydası yok da onalrın verdiği sütü çocukalrı akıl küpü yapacak eminin şimdi bütün okulların başarı seviyesi yükselir artık bizim çocukalrı oxford falan paklar sanırım:KK9:

süt muhabbetini duyunca moralim bozuldu ya. bizim okulda zaten çok bilinen bi markanın sütünü hergün veriyolardı çocuklara, bu okul sütü çıkınca 3 gün onu verceklermiş. bende mi versem evde acaba:44:
eşime dedim olmaz diyo, herkesle beraber içsin diyo.
bunların okulunun da işine gelmiş resmen :KK45:

aynen canım bizimki de öyle içsin boşver bişey olmaz diyor bana allah korusun içiyorlar ama vallahi ben bu sütlerin hijyeninden şüpheliyim heleki seyyahaleminin yazısından sonra daha da korkuyorum ama çocuk işte laf anlamıyor içiyor bir de babadan da yüz buluyor içsin dedi ya bizi sallayan yok :KK53::KK53:

yetenek yönelim sistemi diye birşey duydunuzmu ? bir kolejde yapılacakmış..katılım 50 tl..90 dakika da çocuğun yeteneklerini bulup, rapor haline getireceklermiş..

öğretmeni çocuğun yanında benden nefret ettiğini söyledi..tamam yarı gülerek söyledi ama söylenir mi..konuyuda söyliyeyim, defterlerini eve getirmesini istemem..ben çocuğuma ne öğrendiniz bugün, yeni konuya falan geçtinizmi diye sorduğumda verdiği yanıt genelde aynıdır, aynı şeyler anne..zaten doğru düzgün defter de tuttukları yokta, şansa birşey yazdırmışsa anlamışmı diye soruları değiştirerek soruyorum evde..ve ben evde ders tekrarı yaptırmak istediğim için öğretmen tarafından acayip karşılanıyorum..çocuklara eve çantaları götürmeyin diyormuş, ben de getir diyorum ..nasıl takip edicem getirmezse, ödev de yok doğru düzgün..tamam başarılı bir çocuk olabilir ama evde de takip etmek gerekmiyormu, birşeyi kaçırmış olamaz mı, eksiğini tamamlamamız gerekmez mi bu durumda..matematiği çok iyi olan çocuk sınıfta çarpmanın sağlamasını anlamamış ya da dinlememiş bilemiyorum..evde defterinde görmesem nereden bileceğim anlamadığını ..öğretmen titiz davrandığım için nefret ediyor benden, ben de gitsin diye dua ediyorum o kadar rahata alıştırdıki çocukları nasıl toparlayacaz bilmiyorum..

okyanus koleji, sayfasından inceliyebilirsiniz..

bizim şehirde yok, güzel bişeye benziyor doğru ölçüyorlarsa tabii

öğretmeni çocuğun yanında benden nefret ettiğini söyledi..tamam yarı gülerek söyledi ama söylenir mi..konuyuda söyliyeyim, defterlerini eve getirmesini istemem..ben çocuğuma ne öğrendiniz bugün, yeni konuya falan geçtinizmi diye sorduğumda verdiği yanıt genelde aynıdır, aynı şeyler anne..zaten doğru düzgün defter de tuttukları yokta, şansa birşey yazdırmışsa anlamışmı diye soruları değiştirerek soruyorum evde..ve ben evde ders tekrarı yaptırmak istediğim için öğretmen tarafından acayip karşılanıyorum..çocuklara eve çantaları götürmeyin diyormuş, ben de getir diyorum ..nasıl takip edicem getirmezse, ödev de yok doğru düzgün..tamam başarılı bir çocuk olabilir ama evde de takip etmek gerekmiyormu, birşeyi kaçırmış olamaz mı, eksiğini tamamlamamız gerekmez mi bu durumda..matematiği çok iyi olan çocuk sınıfta çarpmanın sağlamasını anlamamış ya da dinlememiş bilemiyorum..evde defterinde görmesem nereden bileceğim anlamadığını ..öğretmen titiz davrandığım için nefret ediyor benden, ben de gitsin diye dua ediyorum o kadar rahata alıştırdıki çocukları nasıl toparlayacaz bilmiyorum..

ilginçmiş, canım özel olmazsa mesleğin ne, öğretmenmisin

aynı dershaneymiş bizde arayıp randevu aldık pazar günü girdik bakalım
teşekkür ederim

rica ederim canım başarılar size de

bizim şehirde yok, güzel bişeye benziyor doğru ölçüyorlarsa tabii

ilginçmiş, canım özel olmazsa mesleğin ne, öğretmenmisin

Bizim şehirde de yokmuş.

bizim şehirde de yok o kolej

23 martta sınav kolejinin düzey belirleme ve bursluluk sınavları açılacak onu takip ediyorum şuan ben de başvurular için sitesinden bilgi verilecek ama daha yayınlanmadı kısmetse onun sınavına gireceğiz

valla canım ortada bir belirsizlik var ve 2 seneye kadar da daha kimbilir neler değişecek her zaman söylüyorum ya çocuklarımız bu sistemlerin kurbanı olup hakları yenmez işalalh
süt konusu ayrı bir konu zaten ama dediğin gibi bütün çocuklar içtiği için bizimkiler de içmek istiyor her nekadar içme desekte bırak bizimki birde içmeyen arkadaşı olursa onunkini de içiyor :KK9:

yaa canım ne demezsin vallahi akıl küpü olacaklar sanki bizim evde verdiğimiz sütlerin hiçbir faydası yok da onalrın verdiği sütü çocukalrı akıl küpü yapacak eminin şimdi bütün okulların başarı seviyesi yükselir artık bizim çocukalrı oxford falan paklar sanırım:KK9:

aynen canım bizimki de öyle içsin boşver bişey olmaz diyor bana allah korusun içiyorlar ama vallahi ben bu sütlerin hijyeninden şüpheliyim heleki seyyahaleminin yazısından sonra daha da korkuyorum ama çocuk işte laf anlamıyor içiyor bir de babadan da yüz buluyor içsin dedi ya bizi sallayan yok :KK53::KK53:
karamukcum şahaneymiş valla arkadaşınınkini de mi içiyor. :KK1: evde de peşinden koşturuyosundur süt içsin diye:KK50:
babalar da böle yapınca dinlemiyolar tabi işte. halbuki bizim dediğimiz hoşlarına gitmese bile desteklemeleri lazım ama nerdeeeee :KK50::KK50: sonra tekraardan konuşlur, ama çocuğun yanında ikilk çıkınca o da sürekli işine geleni uyguluyo :KK20:

bilemiyorum ki canım ya, bence haklısın ama öğretmeniyle ara bi yol bulabilseniz keşke. böyle daha zor hem senin hem de çocuk için.

burdaki süt konusundan sonra akşam oğluma sordum, okulda süt dağıtılıyor mu diye..evet dedi, fazla süt vardı ben de içtim, o kağıdı imzalamadığın için zehirlenirsem biz sorumluymuşuz ama imzalasaydın okul sorumlu olurmuş dedi..bakarmısınız duruma..evde iç desem mırın kırın eder, okulda da içeceği tutuyor, yanına veriyim diyorum onuda istemiyor..

Süt dağıtımı nereden çıktı?

aynı sitede sütün morfin etkisi yarattıyla alakalı bi makale vardı, onu bulursanız onuda tavsiye ederim okuyun mutlaka
doğal bir şey bulmak mümkün değilki bu zamanda..o zaman hiçbirşey yiyip içmeyip açlıktan öleceğiz..meyve verirken bile tedirgin veriyorum çocuğa, iyi birşey mi yapıyorum kötü birşey mi diye..süt desen günlük alıyorum ama ona da olmaz diyorlar..sütçüden alıyoruz, ne kadar güvenilir bilmiyorum ki, babamın oğlu değilki o da ..gelde sıyırma..

X