İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

siz çalışkann arıı kullanıyordunuz değil mi.

Çalışkan mı bilmiyorum ama bir arı var bizde evet.Okulun değil o.Ben evde tekrar çalışması yapar beraber de bişeyler yaparız diye bir arı defteri almıştım bir de Bilfen.Bilfen soru bankası zor gibi geldi bana arı da hemen bitiyor.Bir yayın daha alsam dedim.Tekrar yapmayınca unutuyor çünkü.

Çalışkan mı değil mi bilmem ama arıyı çok beğendim ben.Hem kolay hem de zevkli alıştırmalar var öğretici

aslında unutmuyordur annesi.
sen öyle hissetme. çok sık tekrar bu yaşlar için ağır gelebilir .

Çalışkan mı değil mi bilmem ama arıyı çok beğendim ben.Hem kolay hem de zevkli alıştırmalar var öğretici
bizim öğretmenin aldırdıklarının dışında bi şey yok aslında.
ekstra bi şey yapmıyoruz . evde çalışmamız vs miz yok .
sadece ödevleri yapıp gidiyor okula . o kadar .
abiden hatırlıyorum . bu kadar yapıyordu zaten . ekstra bi şeylere 3. sınıfta başlamıştık .

Üşendim gitmeye zaten arıyla idare edicez Eve hiç kitap gelmiyor hiç görmüyoruz bile kitapları.Evde de iki kitabı olunca iyi oluyor.Mesela geçen haftalarda kabızlık sebebiyle çok devamsızlık yaptı böyle zamanlarda evde çalışmaya bişeyler gerekiyor.

Ödevi olduğunda biz de bişey yapmıyoruz başka zamanı da kalmıyor zaten.Ama bazen ödev gelmiyor haftada 1_2 gün de sadece yabancı dil ödevi geliyor o da iki dakkada bitiyor.Sonrasında çok boş zamanı kalıyor.Bu haftasonu mesela sadece ingilizce ödevi vardı.Koca haftasonu boşta , gerekiyor bişeyler Kitap okumayı sevse başka hiçbişeye gerek duymam da onu da sevmiyor.Böyle olunca okumuş da oluyor hem ikisi bir arada

Bende cok istiyorum. Kafamda tasarliyorum, arastiriyorum simdilik. Butceniz yok, ortalik karisik. Hayirlisi olsun ikimiz icinde. Sen ac once bakalim bakir verirsin banada.

günlük rutin ödevlerini okulda mı yapıyor . etütlerde mi yapıyor acaba.
günlük 3-4 yaprak ödev oluyor her zaman bize.
sizin tüm gün olunca okulda yapılıyordur .
ve boş zamanlarınızın kalması güzel aslında. o zamanlarda ekstra bir şeyler yapmayın ders olarak . mümkünse elişi , kesme , boyama ya da zevk aldığı bi şeyler yapın . evcilik oynasın . tembellik yapsın . şimdi bu yıl böyle geçer . seneye daha tempo artar .
benim oğlan bakıcıda öğlen 1 e kadar ödevleri yapıyor . tv izliyor . okula gidiyor .
boş zamanı onun da çok sanıyorum

Bende 2. Sinif annesiyim. Bizim ogretmen okuldsa hic birsey yaptirmiyor eve cok odev veriyor sizin ogretmenler nasil

Hosgeldin arkadasim. Bizim ogretmen 1 veya 2 sayfa fotokopi veriyor eve.
Sizin ogretmen nasil okulda bir sey yaptirmiyor.nasil anladiniz?
Defterler bos. Anlamadigin seyi sor ogretmene diyorum. Kadin kendisi yaziyor. Anlattimi diyorum hayir diyo. Eve bir suru odev. Bizede gelip sikayet ediyor yazmiyor diye. Cocuk anlamadigi seyi nasil yazsin. Ben anlatinca gayette guzel anliyor cocuk.ek kitap aldirdi cogu evde yapiliyor.

Bence okuldan bir kac veliyle konusun. Ayni sekilde cevap aliniyorsa. Gidin sinifini degistirin. İlk defa boyle bir sey duydum

Bende 2. Sinif annesiyim. Bizim ogretmen okuldsa hic birsey yaptirmiyor eve cok odev veriyor sizin ogretmenler nasil

Hoşgeldin Bizim öğretmenimiz yeni geldi bu sene.Çok genç , öğretmenliğinin ilk yılıymış , bize denk geldi.Kimisi iyi olmuş , hevesli hırslı olur dediler , kimisi kötü olmuş çok toy tecrübesiz.Ben de hakkında çok bir yorum yapamıyorum henüz .Daha toplantı bile yapılmadı.Okul açıldığından beri çok büyük bir yakınmam olmadı diyebilirim sadece.
Eve kitap defter gelmiyor.Bu sebeple defterlerine not tutuyorlar mı , kitaplarında neler yaptılar bilmiyorum.Eve sadece çek kopar tarzı birkaç yaprak ödev geliyor.O da her gün değil.Bazı günler sadece kitap okuma veya yabancı dil ödevleri geliyor.

Kızımın ödevlerini yaparken bir şeyler öğrenmiş olduğunu görüyorum.Tabi yapamadıkları eksikleri oluyor ama onlar konusunda da öğretmene bir şey diyemem kızımla alakalı olabilir.Biz de öğretmenimizi daha iyi tanımak için toplantıyı bekliyoruz.Çocuk hakkında yaptığı yorumlar , onu ne kadar iyi tanıyıp tanıyamadığı bile az çok hakkında fikir verir.

Bence olmadıysa toplantıyı bekle ve toplantıda tüm rahatsızlıklarını dile getir.Bu arada öncesinde diğer velilerle de sıkıntılarını paylaşabilirsin.Aynı konularda şikayetleri varsa toplu görüşme daha etkili olabilir.
Bazı öğretmenler en ilgili , en hızlı öğrenen öğrenciye göre dersi anlatıp geçebiliyorlar.Herkesin öğrenip öğrenmediği ya da takip edip etmediği konusuna hiç takılmadan ... Sonrasında da haydi veli evde çocuğunu çalıştır , eksiklerini tamamla.Umarım böyle bir tavır içinde değildir.Eğer öyleyse sınıf bile değiştirmeyi düşünebilirsin.
Tabi bu benim düşüncem

Deste düzine ile ilgili problem oluyordu bizde.Onun dışında hatırlamıyorum.

Valla bende bisey anlamadim. Digerleride aynisini soyluyor. Ama ihracat yok
İlk adimi sen at o zaman. Once yakin yldugun velilerle gorus , ayni fikirdelerse. Gidip sikayet edin. Yok ayni ayni de degillerse , ben olsam sinifi degistirmeye calisirdim sanirim . İlk okul ogretmeni cok onemli 4 yil berabersiniz. 3 ve 4 . Sinif daha onemli. Gecen sene nasildi peki

Gecrn sene gayet iyiydi. 16 senelik ogtetmenmis. Ama bu sene cok odev veriyor. Ama okuldaki defterleri hep bos. İyi kadin aslinda ama kontrol acisindan sikintili

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…