İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

Merhaba bayanlar benim kızım da 2.sinifa geçti hikaye serisi almak istiyorum sizin önerdikleriniz var mi

Hoşgeldin. Ben daha önce bu konuda okulumuzun verdiği kitapların bazılarının isimlerini paylaşmıştım. Buraya da kopyalıyorum.Ben kitapları çok beğendim.

Hikaye kitabı olarak "Öykülerle Çoklu Zeka Geliştirme Seti" almışlar örneğin onu çok beğendim.8 kitap ve bir de veli için zeka çeşitlerini anlatan bir kitap çıkıyor içinden.Sonraaa "Kimsenin Anlamadığı Çocuk" , "Şirinler" , Momo'nun Sarayı" , "Parmakkız" , "Eyvah Uçurtmam Kaçtı" , "Çocuk Su Şiirler" , "Gülücük Renkli Kelebek" ... gibi hikaye kitapları seçmişler.Çok beğendim.

derslerine bakmadım . ödevleri çalışma kitabından kopardım . öğretmen vatsaptan atmış . şu sayfalar yapılsın diye. koparıp çantasına koydum . bakıcı teyzesinde yapar .
kontrol de etmiyorum ama basit görünüyor . umarım yapıyordur. olmadı bu akşam bakayım bi . yanlışları varsa görebilmem için iyi olur .

Günaydın.
Üç gündür kızım günde 15-16 sayfacık bile olsa kitap okumaya başladı çok mutluyuz :)
Dün sadece matematik ödevi göndermiş öğretmenimiz.Ritmik sayfalardan oluşan örüntüler vardı.1-2-3-4-5 ve 10 ları anlıyorum da 6-7-8 ler 9 lar vardı içinde.İleri ve geri.Ben de anlamadım.Daha 4 leri tam ezberleyememişken ... Bu ödev çok anlamsız geldi bana

Devlet kitaplarını hiç görmedik biz.Okulda kullanıyorlar mı bilmiyorum.İçeriğini ve zorluk derecesini çok merak ediyorum.Özellikle matematik.Bazen yardımcı kitaplar ve okulların kendi kitapları gereksiz ağır ve ilerde olabiliyor.Ben çocuğumu çok zorlamak istemiyorum.Ne gerekiyorsa yavaş yavaş sindirerek işlemesini istiyorum.Atlı gibi koşturarak gitmesin Komşularımda bi yerlerde 2. sınıfa giden çocuk bulsam kitaplarını görücem ama yok malesef

aaa bak sen yazınca hatırladım . akşam 2 şer 100 e kadar
3 er 30 a kadar
4 er 40 a kadar ritmik saydırın yazmıştı. hala sayamayanlar var yazmış . parktan dönerken yaptırdım . yolda giderken . başka türlü zaman bulamayız diye.
kız kucaktaydı. büyük oğlan önden yürüdü. biz saydık.
ama dediğin gibi 6 lar 7 ler8 ler 9 lar için 4 lere kadar bi oturtmak lazım.

biz de kullanmıyoruz . eve gelmiyor . sınıfta dolaplarında duruyor . belki gün içinde kullanılıyorsa da biz görmüyoruz . eve gelse kitap ben sana resim atardım . geçen hafta 1 kez matematik kitabını yollamış . çünkü içinden ödev vermişti.
sonra yine dolaplara koymuşlar. eğer öyle gelecek olursa aklımda olsun içerik ile ilgili resim çeker atarım .

İyi olur teşekkürler

Bize ilk gun verildi devlet kitapları ama bir hafta önce okula alındı çocuklar tasiyamiyor diye. Ben devlet kitaplarının içeriğini begenmistim bu ek kitaplar zor bence çocukları zorluyorlar yavaş gidilmeli konular 6789 ritmik sayma için erken değilmi benim kız 2453 ve 10 ar sayıyor hergun saydiriyirum unutmasın diye

İyi olur teşekkürler
bu akşam baktım da çantası boş . bi resim defteri vardı içinde. normal defterleri de koymuşlar dolaba. kuş gibi çanta.
neyse akşam ödevlerini kopardım koydum çantaya.
sesli harfle başlayıp sesli harfle biten 20 kelime
sesli ile başlayıp sessiz ile biten 20 kelime
sessiz başlayıp sessiz biten 20 kelime
matematik ritmik saymalar .
hayat bilgisi . .... olursa ne hissedersin ,konusu.

aslında erkendeğil . şimdi sayabiliyorlar zaten 5 e kadar .
sürekli aynı konu üzerinde değil de bunlara yeni konular eklenince önceki konuların pekişmesi daha hızlı oluyor . yeni konu da öğreniliyor hemen .

Günaydın.
Ben erken buluyorum.Sindire sindire yavaş yavaş gitsinler istiyorum.Dün sadece yabancı dil azıcık ödevi vardı.Oh tam kitap okumaya zamanımız var bol bol derken komşu davet etti.Gitti koca akşam boşu boşuna
Artık çocuklar şanslı.Oğlum zamanında çok ağır oluyordu çantalar.Tüm kitaplar içinde.Hoş onunki hala öyle :) Minikler neredeyse boş çantayla gidip geliyor.Kızımın da öyle.Kağıtlar oluyor içinde sadece.Nadiren de bir kitap.

Ek kitapları ben de ağır buluyorum.Ama Arı yayınlarıydı galiba bir akıllı defter aldım onu beğendim.Alıştırmaları güzeldi ve zorlamadan ziyade öğretmeye yönelikti.Bir kaç gündür yapmıyoruz ama onu da pekiştirme olarak devam ettiricem evde.

Dün okulumuzda rutin bit taraması yapılmış.Saçı başı dağınık çıktı okuldan :) Geçen sene 2 erkek çocuğunda çıkmıştı da çok korkmuştum.Toka aldırmışlardı önlem olarak.Bu devirde hala bit oluyormuş buna da acayip şaşırdım.Bizim çocukluğumuzda şartlar sebebiyle olması daha anlaşılır geliyordu da .. Eczacı temiz saça gelir bit zaten dedi Çocukları yıkamasak mı ne

hahahah.
temiz ya da kirli saç farketmez gelir .
benim ilk çocukta bitlendik biz . hem de 3 yaşına doğru.
okul yakındı . okulun bahçesine giderdik oynamaya. tenefüste tüm çocuklar sevmek kucaklamak için yarışırdı. küçük ya oğlan . komşumuzun çocukları sık sık eve gelirdi . okula giden çocuklar .
öylece bit yayıldı apartmanın çocuklarına. kaç kez yıkadım şampuanla bilemem . arınıyor , yeniden geliyor.
arıyınor yeniden
eczacı dedi ki . kaynağını bulmazsanaz hep gelir.
apartmana haber saldım . bit var diye.
bilenler vardı. bilmeyenler de farketti . temizlendi apartman ama baya bi uğraştım . kendimizi de yıkadık sampuanla. vs .

şimdi mesaj geliyor öğretmenden . sık sık bit taraması yapın . evde anneler kontrol etsin diye.
öğretmenler de bakıyormuş . bulduklarında söylüyorlar çünkü. okulda bit taramasında bit çıktı diye. ya korku salmak , anneleri kontrole zorlamak için yapıyorlar ya da doğru bilemedim artık .

evet o da mantıklı haklısın . sindire sindire.
kpss ile atanalı 5 yıl oldu benim .
35 yaşında kpss ye ilk girdim .
o zamana kadar ders yüzü görmemişim . yüksiekokuldan mezun olalı 15 yıl olmuş .
konu anlatımlı kitapları aldım .tarih çografya matematik, geometri , anayasa vs
konuları sürekli pekişsin diye tekrar ettiğimde değil de yeni öğrendiğim bir konuyu 2 kez tekrar edip yeni konuya geçince daha iyi öğrendiğimi farketmiştim.
yeni konuyu zorunlu olarak öğrenmek zorunda kalıyor beyin . yani sürekli yeni konu geleceğini biliyor ve ona göre geçmişi daha iyi kaydediyor gibi düşünün .
ben öyle hissettim . çünkü 6 ay gibi kısa bi sürede hazırlandım ve ilk kez girdiğim kpss de atandım .

Geçen seneye kadar hiç duymamıştım Tetikte olmak gerek o zaman demek ki .Kız çocuğu malum saçı da uzun yanarız valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…