anladım .
yani biz de zorlamak istemiyoruz
öğretmenimiz makul ödevler yolluyor. tecrit kelimesi gerçekten garip olmuş . deneme amaçlı vermiş neyse ki . ama yine de çocuğu korkutabilir bu tip denemeler
benim oğlum da okumayı pek sevmiyor sanıyorum ,
büyük oğlum da hiç sevmezdi , yine sevmiyor . 7. sınıfa gidiyor büyük
bilemedim .
şimdilik memnunuz biz sankı.
fotokopilerden gidiyoruz .
biraz daha ders işlenirse sanki test kitapları da tam denk gelmiş olabilir
bizim de gelmedi öğretmenin veridği kitaplar . sanıyorum siparişle netten gelecek . dağıtacak
burda 7. sınıfa giden oğlum için çoook yazıştık . 2. sınıf velileri yani. geçmişe dönük mesajlar bize ait.
yıllarca yazıştık.
şimdi özelden devam ediyour z 4 yıldır .
Bizde de ingilizce var , devlet okulu.bende kucuklugunden beri ingilizce oyun video izletiyorum. Kucuk kizimda izliyor.
Bizimkide oglenci . Yeni program yaptim dersleri icin , bakalim nasil olucak. Cok sikmadan olur ins.
Ya aslinds ben bu yasta temel deslerini almasini yeterli buluyorum. Ama her seyde oldugu gibi cevre baskisi, kendimi eksik hissettiriyor. O kursa yolluyor. Su testleri cozuyor. Vs . Su kadar kitap okuma.
Bilmiyorum yanlis mi dusunuyorum .
Bizimki de ayni yayin 8 yas. Daha once 5 yasini kullanmistim . Bakalim faydali olur ins. Severek yaptigi icin , bos vakit yerine faydali diye dusunuyorum.biz bi program yapmadık.
yapsak mı bilemedim .
büyükte oturup ders çalışmaz . programlı değildir
masaya da oturmaz . oturur tv karşısında dizinde yapar ödev vs . masaya oturtamadım.
sonra bi oğlan küçükken bilgisayar mühendisi bir komşusu vardı eşimin . yaşça küçüktü bizden ama bir gün annesi dedi ki . oturup masada hiç ders çalışmadı.
tv karşısında hep ders yapardı.
dizlerine koyardı bi tv izler bi ders yapar .
kız diyor ki . ben öyle daha iyi anlıyordum .
yani türlü türlü alğılama şekli var . seninki başka türlü çalışmak ister .
izin vermek lazım .
illa böyle olsun demekle olmuyor . bi kalıba sokmaya çalışmayayım diye uğraşıyorum .
çocuğu takip etmek lazım . ödevlerini doğru yapabiliyor mu. kendi doğru şıkkı buluyor mu.
10 soruluk testte hiç yanlış çıkmıyor . ya da 1 yanlış çıkıyorsa o çocuk doğru çalışma yöntemini bulmuştur bence.
İşte ben de öyle düşünüyorum.Abiyi zorladık da ne oldu yine bildiğini okudu (allahtan iyi okudu :) ) yaşadığımız ve yaşattığımız stresle kaldık.Temeli olması , gerektiği kadarını alması yeterli bence de.Fazla zorlaştırınca eziyetten öte gitmiyor.Ha ilerde kendi ister sınırlarını zorlar sonuna kadar destek olurum ama şimdiden boğazına çöküp en zor soruları karşısına çıkarmanın da bir anlamı yok bence.
Bende memnun oldum. 3 kisiyiz 2 .sinif annesi olarak . İns baska velilerde gelir daha cok paylasim yapabilirizdemirleke tavsiye ettiğin dikkat geliştirme kitaplarını ben de edineceğim elimizdekiler bitince.Tavsiyen için teşekkürler iyi oldu bunlar bitince nerden devam etsem telaşındaydım.
Bu arada adım Eda ve tanıştığıma memnun oldum arkaşlar :)
Aynen bencede 2 siniflar yani o kadar zor sorulara gerek yok. Sikilmadigi surece , pekistirmesi icin test cozdurmek isterim .
Kitap okumasi en onemlisi, okumayi seviyor.
Masallah ogluna :) evet bende bir ogretmenden duymustum . Kitap okumak matematigin temelini olusturuyor.Okumayı sevmesi ve bol okuması bir öğrenciye katılabilecek en önemli fayda bence.Hızlı okuma ve okuduğunu iyi anlama matematik dahil tüm dersler için gerekli.Hiç unutmuyorum oğlum 6. sınıfta girdiği bir okul kabul sınavında türkçeyi full çıkarmış fen ve mattan yanlışlar yapmıştı.Ordaki müdür bana "Bir öğrencinin türkçesi iyiyse başarılı olur demişti.Matematik , fen sonradan da öğrenilir, telafi edilir ama türkçenin öğrenilmesi ve ilerletilmesi çok zordur.Hem türkçesi iyi olmazsa sayısalda da ilerlemesi zor olur demişti.O zamanlar matematik çılgını ben şok yaşamıştımTürkçe için de malum en önemli şey bol kitap okumak.
Bu arada türkçesi hep çok iyi oğlum şuan sayısalcı :)
evet haklısın . ikinciler daha kolay2. çocuğun velisi olmak daha kolay sanki.Çocuğun da rahat oluyor sen de.Ne kadar zorlama ,heves, hırs , kaygı varsa birincilerde uygulanıp 2. lere edinilmiş tecrübe sayesinde rahat ve anlayışlı davranılıyor.Çevremde ve kendimde hep öyle gördüm.Oğlum hiç ders çalışmazdı hep zorlardım.Hallederim ben der geçerdi.Hallederdi de 98 in altında ortamala gelmedi.Matematik test çözerken (ki ödev dışı test çözmezdi) ingilizce şarkı mırıldanırdı.Çok kavgalar ettik dağıtıyorsun dikkatini diye.Şimdi Bahçeşehir Koleji'nde 11. sınıf.Burslu okuyor ve kendi seçimi.Çalışma zamanım geldi artık dedi ve bu yıl oturdu kitapların başına.Tamamen elimi çektim ondan.Bilinçli olması ve sabit hedeflerinin olması rahatlatıyor.
Küçüğümde edinilmiş tecrübe sayesinde zorlamıyorum fazla.Tamamen boş da bırakmıyorum ama dozunda davranmaya çalışıyorum.Kızımda görsel dikkat eksikliği ve hiperaktivite var.Bu arada Osman Abalı'nın dikkat kitaplarını tavsiye etti okul psikoloğumuz.Onları yapıyor ve brainfit denen bir dikkat/hiperaktivite eğitimi alıyor.Tüm doktor ve eğitimci yakınlarım ilaca hayır deyince bu yola başvurduk.Şimdilik iyi gidiyor.
Ben de çok kitap okurum.Bir oturuşta 150 - 200 sayfayı devirip gözlerini mahvetmiş olanlardanım.Ama malesef kızım sevmiyor ve devamlı bir sayfa pazarlığındaBelki ilerde değişir .. İnşallah yani ..
Hosgeldin canim ins guzel bir yil geciririz.Merhaba hanimlar.. benim kizim da 2inci sinifta.. paylasimlarinizi takip ediyorum bayagidir..
Onluk birlik sayi degerlerini bitirdik, deste duzineye gectik..
Insallah tum yavrularimiz icin guzel bir yil olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?