İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

Yıllarca yazışmanız ne güzel.İnşallah bizim de öyle olur :)

İşte ben de öyle düşünüyorum.Abiyi zorladık da ne oldu yine bildiğini okudu (allahtan iyi okudu :) ) yaşadığımız ve yaşattığımız stresle kaldık.Temeli olması , gerektiği kadarını alması yeterli bence de.Fazla zorlaştırınca eziyetten öte gitmiyor.Ha ilerde kendi ister sınırlarını zorlar sonuna kadar destek olurum ama şimdiden boğazına çöküp en zor soruları karşısına çıkarmanın da bir anlamı yok bence.

Bizimki de ayni yayin 8 yas. Daha once 5 yasini kullanmistim . Bakalim faydali olur ins. Severek yaptigi icin , bos vakit yerine faydali diye dusunuyorum.

Kizim bizim yanimizda ders calismak istiyor. Onun icin hic tv acmiyorum bende ya telefonda buraya bakiyorum yada kitap okuyorum.

Birinci sinifta da ikinci donem kendi yapiyordu derslerini. Ama ikidebir yanimiza geliyor. Bende basinda durduruyim odevini kkolay bitirsin. Oyun oynar sonra kitap okur yatar diyorum.
Sabah telden ingilizceye bakiyor , seviyor. Sonra internetten test cozdururum biraz diyorum. Bakalim deniyecegim.

demirleke tavsiye ettiğin dikkat geliştirme kitaplarını ben de edineceğim elimizdekiler bitince.Tavsiyen için teşekkürler iyi oldu bunlar bitince nerden devam etsem telaşındaydım.
Bu arada adım Eda ve tanıştığıma memnun oldum arkaşlar :)

Sizin ismini verdiğiniz sette zaten Osman Abalının setiymiş aynı setten bahsediyormuşuz :) Ben dr un adını biliyordum setin adına hiç bakmamışım.Bende de dikkat eksikliği var malum genetik

Aynen bencede 2 siniflar yani o kadar zor sorulara gerek yok. Sikilmadigi surece , pekistirmesi icin test cozdurmek isterim .

Kitap okumasi en onemlisi, okumayi seviyor.

Bende memnun oldum. 3 kisiyiz 2 .sinif annesi olarak . İns baska velilerde gelir daha cok paylasim yapabiliriz

Aynen bencede 2 siniflar yani o kadar zor sorulara gerek yok. Sikilmadigi surece , pekistirmesi icin test cozdurmek isterim .

Kitap okumasi en onemlisi, okumayi seviyor.

Okumayı sevmesi ve bol okuması bir öğrenciye katılabilecek en önemli fayda bence.Hızlı okuma ve okuduğunu iyi anlama matematik dahil tüm dersler için gerekli.Hiç unutmuyorum oğlum 6. sınıfta girdiği bir okul kabul sınavında türkçeyi full çıkarmış fen ve mattan yanlışlar yapmıştı.Ordaki müdür bana "Bir öğrencinin türkçesi iyiyse başarılı olur demişti.Matematik , fen sonradan da öğrenilir, telafi edilir ama türkçenin öğrenilmesi ve ilerletilmesi çok zordur.Hem türkçesi iyi olmazsa sayısalda da ilerlemesi zor olur demişti.O zamanlar matematik çılgını ben şok yaşamıştım Türkçe için de malum en önemli şey bol kitap okumak.
Bu arada türkçesi hep çok iyi oğlum şuan sayısalcı :)

Masallah ogluna :) evet bende bir ogretmenden duymustum . Kitap okumak matematigin temelini olusturuyor.

Bende okumayi cok seviyorum ama kizimada ornek olmak icin kitabi elimden birakmiyorum .

Ben de çok kitap okurum.Bir oturuşta 150 - 200 sayfayı devirip gözlerini mahvetmiş olanlardanım.Ama malesef kızım sevmiyor ve devamlı bir sayfa pazarlığında Belki ilerde değişir .. İnşallah yani ..

evet haklısın . ikinciler daha kolay
tüm stres 1 . de geçiyor
maşallah . 11 sınıf artık üni. li olacak yakında
şimdi artık bilincine varmış . tam zamanı bence. öncesinde stres yapmanın anlamı yok.

kızlar iyi kaynattınız . şükür ben de 2. sınıf velisi olarak kendime bi atraksiyon bulmuş oldum .
çocuklar için iyi olacaktır eminim
ilk çocuk ilk göz ağrısı diye çok yorumlar yaptık . çok yıprattık kendimizi.
sanki ikinci için bi çaba göstermiyorum gibi hisediyordum kendimi.

dikkat eksilkiğne rağmen maşallah orta laması harika. Allah daim etsin inşallah

şimdi öğretmen mesaj atmkış
ek yayın aldırmıştık . çantalarında diye yazmış .
3 dersten .
iyi olmuş . bence yeterli gelir.
bir de dikkat kitabı alırsak iyi olur.
oyun gibi oluyor zaten .
dün ödevi arkadaşıyla karışmıştı. ödev yapmadı. bugün gelir inşallah fotokopi

benim ikini biraz savruk sanıyorum .
kalemleri de hep eksilir günden güne .

Bizimkiler de deste düzine olayına girmişler bu gün gelen ödevlerde gördük.Hadi bize kolay gelsin :) Bir de gezmeye gidicez bu akşam sözümüz var inşallah ödevleri yetiştirebiliriz sakin sakin.
Kalem silgi vs eksilmesi hepimizde var canım.Bir de bu yaş grubunda hediye verme / değişme hevesi var.Her gün bir eksik bir fazla değişik değişik kalem vs ile geliyoruz eve :) Hele kuru boya almaktan içim çıktı.Düşürüp düşürüp toplamıyor kesin.Arkasına düşmeye üşenen de bir annesi olunca ... :d

Ben de çok kitap okurum.Bir oturuşta 150 - 200 sayfayı devirip gözlerini mahvetmiş olanlardanım.Ama malesef kızım sevmiyor ve devamlı bir sayfa pazarlığında Belki ilerde değişir .. İnşallah yani ..

Gore gore ve okuya okuya alisicaktir eminim. Rol model olmak onemliymis. Zatrn okumak keyifli , tadina vatinca kendi birakmiyacak.
Oglun adina cok sevindim . Bende ortaokulda burslu bir yer kazanmasini isterim olursa. En azindan daha iyi ilgileniliyor diye. Hayirlisi bakalim.

Bu arada bizim kizda da takas ve hediyelesme var , demek ki bu yas yas lari boyleymis

Biz dgs harici suanlik ekstra bir kaynak almiyoruz. Sizlerde aldiklarinizin isimlerini paylasirsaniz , hep beraber faydalanalim.

Bu arada ikinizin ne guzel 2. Cocuk tecrubelisiniz

bugun bunlar geldi. ogretmen buradan odev veriyor. koparmasi kolay. odevi vatsaptan yaziyor .o sayfayi koparim çözdükten sonra okula goturuyor. fotokopi yerine boyle gidecek sanirim
.benim 3. cocugum da var. kız . 3 yasinda daha tecru eli olurum Allah nasip ederse insallah

Eklentiler

• IMG-20180927-WA0001.jpg
    53,5 KB · Görüntüleme: 65
Merhaba hanimlar.. benim kizim da 2inci sinifta.. paylasimlarinizi takip ediyorum bayagidir..

Onluk birlik sayi degerlerini bitirdik, deste duzineye gectik..

Insallah tum yavrularimiz icin guzel bir yil olur

Günaydın.Birkaç gündür yurt dışındaydım cevap yazamadım.Gelip çocukları okula gönderince soluğu burda aldım özlemişim Sonunda kitaplarımız geldi.Bu yıl okulumuz kendi kitaplarını basmış.İnşallah içerikleri iyidir.Her dersten birer konu anlatımlı ve birer soru bankası ve bolca yaprak test geldi.Başka hiç yardımcı kitap yok.Bol bol hikaye kitabı geldi.Çok çok güzel kitaplar seçmişler ama çok beğendim.İsterseniz isimlerini paylaşabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…