• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

Merhaba , yardımcı kitap olarak hangi yayınları kullanıyorsunuz ? Hikaye kitabı ve yardımcı kitap konusunda tavsiye edebileceğiniz yayınevi var mı arkadaşlar ?

Merhaba , yardımcı kitap olarak hangi yayınları kullanıyorsunuz ? Hikaye kitabı ve yardımcı kitap konusunda tavsiye edebileceğiniz yayınevi var mı arkadaşlar ?
merhaba.
biz yardımcı kitap alınmasi için öğretmenimize mesaj attık .
3 derstenkitap alacaktı.

model yayınları
bana da matematik
bana da hayat bilgisi
bana da türkçe.

Teşekkürler.Bizim kitaplar okuldan internet yoluyla alınıyor da bir türlü gelemediği için bir kitap alıp ne işleniyor ne düzeydedir görmek istedim.Çocuklar 2 haftadır kitapsız.Müfredatı merak ediyorum.Öğretmenin verdiği fotokopi çalışma kağıtları geliyor ödev olarak tüm gördüğümüz o.

Teşekkürler.Bizim kitaplar okuldan internet yoluyla alınıyor da bir türlü gelemediği için bir kitap alıp ne işleniyor ne düzeydedir görmek istedim.Çocuklar 2 haftadır kitapsız.Müfredatı merak ediyorum.Öğretmenin verdiği fotokopi çalışma kağıtları geliyor ödev olarak tüm gördüğümüz o.
Merhaba bizede ogretmenimiz fotokfotokopi seklinde odev yolluyor.okumasi icin hikaye kitabi veriyor , donusumlu olarak. Henuz toplantimiz yapilmadi. Bakalim neler soyliyecek

okul kitaplarımız geldi.
öğretmen ödev olarak her gün fotokopi yolluyor .
ama dün akşam bizim oğlanın fotokopisi çıkmadı çantadan . vatsaptan atmış mesaj. 2 adet fotokopi çantalarında diye
arkadaşında kaldı galiba . bazen karışıyor malzemeler.
kitaplar gelmedi. siparış ile geliyor . daha elimize ulaşmadı bizim de.
acele etmeye gerek yok .
müfradatı görmek için 2. sınıf ders müfredatı yazarsan bence netten de görürsün .
okulun kendisinin dağıttığı kitaplar da gelmedi sanıyorum sizin

şu an sesli hafleri sessiz harfleri işlediler . ince ünlü , kalın ünlü.
harf sırası vs .
sanıyorum hepsi ayanı gidiyor konularda. arkadaşın oğlu ilcçede onun oğlu da aynı konuları işliyordu.

Müfredattan kastım konunun zorluk derecesiydi.Geçen gün eve gelen ödev ortaokul çocukları için hazırlanmış gibiydi.Liseye giden ve türkçesi çok çok iyi olan abimiz bile bi 5 dakika düşündü :) Diğer veliler de o ödev konusunda aynı fikirdeydi neyse ki.Sonra öğretmenle konuştum , deneme amaçlı verdiğini söyledi.O sebeple kitap arayışına girdim.Ben çocuğumu çok zorlamak istemiyorum.Neyi ne kadar öğrenmesi gerekiyorsa o yeterli.Abartıp ultra zorlaştırmaya çocuğu üzmeye , yıpratmaya gerek yok diye düşünüyorum.Konu sözlükteki kelime sıralaması.Ancak 4. 5. harflere kadar kontrol edilmesi gereken ve çok yakın harfli kelimeler verilmiş.Öğneğin tebrik ve tehlike arasına gelebilecek kelime.Çocuğun kelime haznesi zaten sınırlı olduğundan kafa iyice karıştı.Tef diyoruz , tecrit diyoruz o ne demek ki diyor :) . Ki bu verdiğim örnek kolay olanlardandı.Bu çocuklar daha yeni okumayı öğrendiler ve daha çok yeni 2. sınıflar.Şimdiden gözü korkup derslerden soğusun istemedim.
Devlet kitaplarımız gelmiş ama okulda kullanıyorlar eve hiç gelmedi.Okulun verdiği yardımcı kitaplar kullanılacak aslında ama onlar da henüz gelmedi.Hikaye de günde 10 - 15 sayfa yeterli dedi öğretmenimiz.Tabi çocuk benimki gibi okumak istemiyorsa :) İnsanın iki farklı çocuğu olması çok zormuş.Büyük çocuğum yeter artık bırak şu kitabı da yat diye kızdığım bir çocuktu , kızım bir satır için pazarlık yapıyor :)
Başımızda bir de ingilizce ve almanca derdi var.Yazılışlar farklı , okunuşlar farklı iki yabancı dil.Allah yardımcımız olsun gözüm korktu benim bu 2. sınıftan :)

Müfredattan kastım konunun zorluk derecesiydi.Geçen gün eve gelen ödev ortaokul çocukları için hazırlanmış gibiydi.Liseye giden ve türkçesi çok çok iyi olan abimiz bile bi 5 dakika düşündü :) Diğer veliler de o ödev konusunda aynı fikirdeydi neyse ki.Sonra öğretmenle konuştum , deneme amaçlı verdiğini söyledi.O sebeple kitap arayışına girdim.Ben çocuğumu çok zorlamak istemiyorum.Neyi ne kadar öğrenmesi gerekiyorsa o yeterli.Abartıp ultra zorlaştırmaya çocuğu üzmeye , yıpratmaya gerek yok diye düşünüyorum.Konu sözlükteki kelime sıralaması.Ancak 4. 5. harflere kadar kontrol edilmesi gereken ve çok yakın harfli kelimeler verilmiş.Öğneğin tebrik ve tehlike arasına gelebilecek kelime.Çocuğun kelime haznesi zaten sınırlı olduğundan kafa iyice karıştı.Tef diyoruz , tecrit diyoruz o ne demek ki diyor :) . Ki bu verdiğim örnek kolay olanlardandı.Bu çocuklar daha yeni okumayı öğrendiler ve daha çok yeni 2. sınıflar.Şimdiden gözü korkup derslerden soğusun istemedim.
Devlet kitaplarımız gelmiş ama okulda kullanıyorlar eve hiç gelmedi.Okulun verdiği yardımcı kitaplar kullanılacak aslında ama onlar da henüz gelmedi.Hikaye de günde 10 - 15 sayfa yeterli dedi öğretmenimiz.Tabi çocuk benimki gibi okumak istemiyorsa :) İnsanın iki farklı çocuğu olması çok zormuş.Büyük çocuğum yeter artık bırak şu kitabı da yat diye kızdığım bir çocuktu , kızım bir satır için pazarlık yapıyor :)
Başımızda bir de ingilizce ve almanca derdi var.Yazılışlar farklı , okunuşlar farklı iki yabancı dil.Allah yardımcımız olsun gözüm korktu benim bu 2. sınıftan :)

Ozel okul sizin sanirim . Hem ing. Hem almanca zor olucaktir ama temeli varsa iyi.

Matematikte bizde de bazen zor sorular olabiliyor. Daha bu baslangic , daha zorlarida gelecektir tabi. Birazda ogretmenle alakali.

Bizim ogretmen konulari sindirerek gittigini soyluyor. Matrmatikte deste ve duzinelerle ilgili problemler yapiyorlar suan.
Hergun kitap okuyoruz .

Burdan okul harici yaptigimiz seyleri de paylasirsak iyi olur.

Mesele burda eski konulari okurken internetten test cozulebilen bir yer gordum. Onu yaptirmayi dusunuyorum. İnternetten yaptigi sseylerden keyif aliyor kizim.

Fazlada sikmak istemiyorum . Ama biz duzen olusturucaz .
Bu hafta basinda durmadim , odevlerini kendi yapti ama cok yavas yapiyor. Surekli yayanimiza geliyor. O yuzden ben zamani verimli kullanmasi icin odevlerini odevlerini yaparkeb basinda durucam. Oyunada vakti kalsin.
Zamanla bir gun basinda durucam bir gun kendi yapicak. Sonrasinda kendi sorumlulugunu ogrenir ins.

Evet özel bizim.İngilizce iki yıl anasınıfında bir yıl da 1. sınıfta gördü ama ezbere dayalıydı temel sayılmaz.Dilbilgisi kuralları yazma okuma vs. bu sene başladılar.Bir de almanca olunca zor olucak gibi.İlk almanca dersinden sonra heyecanla anlattı bana.Anneee değişik ingilizce yaptık bu gün diye :D
Matematikte eve gelen ödevlerden anladığım kadarıyla onluk birlik kavramlarını işliyorlar.Henüz deste düzine görmedik.Belki bu gün görürler.
Ödevlerini yaparken yanında olmazsam yanlış yapacağını düşünüyor yalnız yapmak istemiyor.Bende mutfaktaki masada yapmasını istedim.Yanında oturmuyorum , yemek yaparken ara ara bakıp gaz veriyorum ona :) Bu şekilde yavaş yavaş yalnız yapmayı öğrenir sanırım.Bir adım da olsa uzaklaştık :)
Okulumuz her sene morpa kampüs üyeliği yaptırıyor.Bu yıl daha şifreler gelmedi ama yakındır.Ordaki testleri yapsa ara ara yeter herhalde.
Öğretmeninizin sindirerek gitmesi çok güzel.Dilerim bizim de öyle olur.Bu yıl bizim öğretmenimiz değişti bu nedenle neyi nasıl yapar bilmiyorum.

anladım .
yani biz de zorlamak istemiyoruz
öğretmenimiz makul ödevler yolluyor. tecrit kelimesi gerçekten garip olmuş . deneme amaçlı vermiş neyse ki . ama yine de çocuğu korkutabilir bu tip denemeler

benim oğlum da okumayı pek sevmiyor sanıyorum ,
büyük oğlum da hiç sevmezdi , yine sevmiyor . 7. sınıfa gidiyor büyük

bilemedim .
şimdilik memnunuz biz sankı.
fotokopilerden gidiyoruz .
biraz daha ders işlenirse sanki test kitapları da tam denk gelmiş olabilir
bizim de gelmedi öğretmenin veridği kitaplar . sanıyorum siparişle netten gelecek . dağıtacak

burda 7. sınıfa giden oğlum için çoook yazıştık . 2. sınıf velileri yani. geçmişe dönük mesajlar bize ait.:KK53:
yıllarca yazıştık.
şimdi özelden devam ediyour z 4 yıldır .

Ozel okul sizin sanirim . Hem ing. Hem almanca zor olucaktir ama temeli varsa iyi.

Matematikte bizde de bazen zor sorular olabiliyor. Daha bu baslangic , daha zorlarida gelecektir tabi. Birazda ogretmenle alakali.

Bizim ogretmen konulari sindirerek gittigini soyluyor. Matrmatikte deste ve duzinelerle ilgili problemler yapiyorlar suan.
Hergun kitap okuyoruz .

Burdan okul harici yaptigimiz seyleri de paylasirsak iyi olur.

Mesele burda eski konulari okurken internetten test cozulebilen bir yer gordum. Onu yaptirmayi dusunuyorum. İnternetten yaptigi sseylerden keyif aliyor kizim.

Fazlada sikmak istemiyorum . Ama biz duzen olusturucaz .
Bu hafta basinda durmadim , odevlerini kendi yapti ama cok yavas yapiyor. Surekli yayanimiza geliyor. O yuzden ben zamani verimli kullanmasi icin odevlerini odevlerini yaparkeb basinda durucam. Oyunada vakti kalsin.
Zamanla bir gun basinda durucam bir gun kendi yapicak. Sonrasinda kendi sorumlulugunu ogrenir ins.
evet ingilizce bizim de bu yıl var ama geçmiş yıllardan bildiği şeyler var . abisi ve ingilizce eğitim ouyları indirmiştim . onlaı 3-4 yaşından beri oynar. hayvan isimleri, renkler, cisimler gibi.

okuma yazma biliyordu okula başladığında. abisi biraz göstermişti. öğrenmiş. kolay oldu geçen yılımız şükür.

Evet özel bizim.İngilizce iki yıl anasınıfında bir yıl da 1. sınıfta gördü ama ezbere dayalıydı temel sayılmaz.Dilbilgisi kuralları yazma okuma vs. bu sene başladılar.Bir de almanca olunca zor olucak gibi.İlk almanca dersinden sonra heyecanla anlattı bana.Anneee değişik ingilizce yaptık bu gün diye :KK70:
Matematikte eve gelen ödevlerden anladığım kadarıyla onluk birlik kavramlarını işliyorlar.Henüz deste düzine görmedik.Belki bu gün görürler.
Ödevlerini yaparken yanında olmazsam yanlış yapacağını düşünüyor yalnız yapmak istemiyor.Bende mutfaktaki masada yapmasını istedim.Yanında oturmuyorum , yemek yaparken ara ara bakıp gaz veriyorum ona :) Bu şekilde yavaş yavaş yalnız yapmayı öğrenir sanırım.Bir adım da olsa uzaklaştık :)
Okulumuz her sene morpa kampüs üyeliği yaptırıyor.Bu yıl daha şifreler gelmedi ama yakındır.Ordaki testleri yapsa ara ara yeter herhalde.
Öğretmeninizin sindirerek gitmesi çok güzel.Dilerim bizim de öyle olur.Bu yıl bizim öğretmenimiz değişti bu nedenle neyi nasıl yapar bilmiyorum.
yalnız yapıyor bizimki.
çalışıyorum . bakıcıya bırakıyorz o yüzden . gittiği gibi yapıyor . zaten öğlenci şu an . 1 de gidiyor 6.20 de çıkıyor

orta okulu ayıracaklar .
o zaman tam güne geçecek .
oğlum aynı okulda sabahçı . 7 .40 da dersi başlar . 13.30 da çıkar
yeni yapılan okul da evime yakın . şimdi ki de. 5-6 dk kadar sürüyor yürüme mesafesi

kız kardeşim almanca öğretmeni lisede.
kolay bir dil .
ama ingilizce ile aynı anda yürütmek zor olabilir . çocuklar her şeyi başarıyor . emiim onu da başarır.

morpaa kampüs e geçen yıl büyük oğlum için üye olmuştum . bu yıl istemedi.
işe yaradı evet ama çok yoğun bi program değil gibi geldi bana.
bu yıl başka bi yere üye olayım dedim . istemedi. eşim de boş ver dedi.
kaldı öyle.

evet ingilizce bizim de bu yıl var ama geçmiş yıllardan bildiği şeyler var . abisi ve ingilizce eğitim ouyları indirmiştim . onlaı 3-4 yaşından beri oynar. hayvan isimleri, renkler, cisimler gibi.

okuma yazma biliyordu okula başladığında. abisi biraz göstermişti. öğrenmiş. kolay oldu geçen yılımız şükür.
Bizde de ingilizce var , devlet okulu.bende kucuklugunden beri ingilizce oyun video izletiyorum. Kucuk kizimda izliyor.

Bizimkide oglenci . Yeni program yaptim dersleri icin , bakalim nasil olucak. Cok sikmadan olur ins.

Ya aslinds ben bu yasta temel deslerini almasini yeterli buluyorum. Ama her seyde oldugu gibi cevre baskisi, kendimi eksik hissettiriyor. O kursa yolluyor. Su testleri cozuyor. Vs . Su kadar kitap okuma.
Bilmiyorum yanlis mi dusunuyorum .

Bizde de ingilizce var , devlet okulu.bende kucuklugunden beri ingilizce oyun video izletiyorum. Kucuk kizimda izliyor.

Bizimkide oglenci . Yeni program yaptim dersleri icin , bakalim nasil olucak. Cok sikmadan olur ins.

Ya aslinds ben bu yasta temel deslerini almasini yeterli buluyorum. Ama her seyde oldugu gibi cevre baskisi, kendimi eksik hissettiriyor. O kursa yolluyor. Su testleri cozuyor. Vs . Su kadar kitap okuma.
Bilmiyorum yanlis mi dusunuyorum .
doğru düşünüyorsunuz
temel dersleri alması yeterli
evden destekleyeceğimiz şeyler zaten . özel ders almaya bence gerek yok.
7 . sınıfa giden oğlum da hiç özel ders almadı.
okulu devlet okulu. ve çok baskın bi okul . hırslı biraz da
temeli sağlam şükür

ama ne özel derse ne de dershaeye yolladık .

5. sınıftan itibaren okulun kurslarına gidiyor .
haftasonu . matematik , fen . başka gitmiyor
ingilizcesi arkadaşlarından önde. başarısı yüksek maşallah .
bir çok girdiği sınavı güzel neticelendiriyor .
3 kardeş olduğu ve o dönem eşim de işsiz kaldığı için bursluluk sınavına girdi. devlet bursu alıyor . 5. sınıfta ilk girişte kazandı. tam puana yakındı puanı .
özel ders . kurs .dershane yok .
yapan öyle de yapar.
canını sıkma.
oyun çocuğu bunlar . bunaltısak ileride ters teper . ders yapmak istemez vs.

doğru düşünüyorsunuz
temel dersleri alması yeterli
evden destekleyeceğimiz şeyler zaten . özel ders almaya bence gerek yok.
7 . sınıfa giden oğlum da hiç özel ders almadı.
okulu devlet okulu. ve çok baskın bi okul . hırslı biraz da
temeli sağlam şükür

ama ne özel derse ne de dershaeye yolladık .

5. sınıftan itibaren okulun kurslarına gidiyor .
haftasonu . matematik , fen . başka gitmiyor
ingilizcesi arkadaşlarından önde. başarısı yüksek maşallah .
bir çok girdiği sınavı güzel neticelendiriyor .
3 kardeş olduğu ve o dönem eşim de işsiz kaldığı için bursluluk sınavına girdi. devlet bursu alıyor . 5. sınıfta ilk girişte kazandı. tam puana yakındı puanı .
özel ders . kurs .dershane yok .
yapan öyle de yapar.
canını sıkma.
oyun çocuğu bunlar . bunaltısak ileride ters teper . ders yapmak istemez vs.

Aynen bir tanidigimizda oyle bursluluk sinavi aliyor , guzel bir lise kazandi . Cocukta varsa, aile destegiyle de ins . Her sey olur. İlk okula giden cocugum oldugu icin biraz saskinim. Allahtan internet var , paylasip öğreniyoruz.
Dikkat gelistirme seti aldim. Cok severek yapiyor.
Dersleri icin gunluk sira yapicam , basinda durarak bu duzene alistiricagim ins bakalim.
İlkokul temeli saglam olsun gerisi gelir.

Aynen bir tanidigimizda oyle bursluluk sinavi aliyor , guzel bir lise kazandi . Cocukta varsa, aile destegiyle de ins . Her sey olur. İlk okula giden cocugum oldugu icin biraz saskinim. Allahtan internet var , paylasip öğreniyoruz.
Dersleri icin gunluk sira yapicam , basinda durarak bu duzene alistiricagim ins bakalim.
ben de dikkat güçlendirme seti düşünüyorum . büyük oğlana almıştık. 8. yaş olanını adeeaadda .
tam adıı yazmadım . yasak diye
neyse . büyük çözerken küçük de zaten bazı şeyelri yapıyordu içinden. 4 yaşındaydı yani.
aynı yayını inceledim .
baktım ki hiç değişmemiş . içerik vs aynı.
zaten 8 yaş almıştık büyüğe ya. yine 8 yaş alacaktım küçük oğlan için . 2. sınıfa gidene .
içimden almak gelmedi. aynı şeyleri dön dur çöz gibi.
sizin hangi yayın . tam adını yazmayın . harflerini çoğaltarak yazarsanız sıkıntı olmaz
acaba dedim yine adeedaaa mı alsam ama 9 yaş olanını mı alsam . o_Oo_Oo_Oo_O

biz bi program yapmadık.
yapsak mı bilemedim .
büyükte oturup ders çalışmaz . programlı değildir
masaya da oturmaz . oturur tv karşısında dizinde yapar ödev vs . masaya oturtamadım.
sonra bi oğlan küçükken bilgisayar mühendisi bir komşusu vardı eşimin . yaşça küçüktü bizden ama bir gün annesi dedi ki . oturup masada hiç ders çalışmadı.
tv karşısında hep ders yapardı.
dizlerine koyardı bi tv izler bi ders yapar .
kız diyor ki . ben öyle daha iyi anlıyordum .
yani türlü türlü alğılama şekli var . seninki başka türlü çalışmak ister .
izin vermek lazım .
illa böyle olsun demekle olmuyor . bi kalıba sokmaya çalışmayayım diye uğraşıyorum .
çocuğu takip etmek lazım . ödevlerini doğru yapabiliyor mu. kendi doğru şıkkı buluyor mu.
10 soruluk testte hiç yanlış çıkmıyor . ya da 1 yanlış çıkıyorsa o çocuk doğru çalışma yöntemini bulmuştur bence.

2. çocuğun velisi olmak daha kolay sanki.Çocuğun da rahat oluyor sen de.Ne kadar zorlama ,heves, hırs , kaygı varsa birincilerde uygulanıp 2. lere edinilmiş tecrübe sayesinde rahat ve anlayışlı davranılıyor.Çevremde ve kendimde hep öyle gördüm.Oğlum hiç ders çalışmazdı hep zorlardım.Hallederim ben der geçerdi.Hallederdi de 98 in altında ortamala gelmedi.Matematik test çözerken (ki ödev dışı test çözmezdi) ingilizce şarkı mırıldanırdı.Çok kavgalar ettik dağıtıyorsun dikkatini diye.Şimdi Bahçeşehir Koleji'nde 11. sınıf.Burslu okuyor ve kendi seçimi.Çalışma zamanım geldi artık dedi ve bu yıl oturdu kitapların başına.Tamamen elimi çektim ondan.Bilinçli olması ve sabit hedeflerinin olması rahatlatıyor.
Küçüğümde edinilmiş tecrübe sayesinde zorlamıyorum fazla.Tamamen boş da bırakmıyorum ama dozunda davranmaya çalışıyorum.Kızımda görsel dikkat eksikliği ve hiperaktivite var.Bu arada Osman Abalı'nın dikkat kitaplarını tavsiye etti okul psikoloğumuz.Onları yapıyor ve brainfit denen bir dikkat/hiperaktivite eğitimi alıyor.Tüm doktor ve eğitimci yakınlarım ilaca hayır deyince bu yola başvurduk.Şimdilik iyi gidiyor.

Back