merhaba.Merhaba , yardımcı kitap olarak hangi yayınları kullanıyorsunuz ? Hikaye kitabı ve yardımcı kitap konusunda tavsiye edebileceğiniz yayınevi var mı arkadaşlar ?
Merhaba bizede ogretmenimiz fotokfotokopi seklinde odev yolluyor.okumasi icin hikaye kitabi veriyor , donusumlu olarak. Henuz toplantimiz yapilmadi. Bakalim neler soyliyecekTeşekkürler.Bizim kitaplar okuldan internet yoluyla alınıyor da bir türlü gelemediği için bir kitap alıp ne işleniyor ne düzeydedir görmek istedim.Çocuklar 2 haftadır kitapsız.Müfredatı merak ediyorum.Öğretmenin verdiği fotokopi çalışma kağıtları geliyor ödev olarak tüm gördüğümüz o.
okul kitaplarımız geldi.Teşekkürler.Bizim kitaplar okuldan internet yoluyla alınıyor da bir türlü gelemediği için bir kitap alıp ne işleniyor ne düzeydedir görmek istedim.Çocuklar 2 haftadır kitapsız.Müfredatı merak ediyorum.Öğretmenin verdiği fotokopi çalışma kağıtları geliyor ödev olarak tüm gördüğümüz o.
hikaye kitabı bizim de çantamızda gidip geliyor .Merhaba bizede ogretmenimiz fotokfotokopi seklinde odev yolluyor.okumasi icin hikaye kitabi veriyor , donusumlu olarak. Henuz toplantimiz yapilmadi. Bakalim neler soyliyecek
Müfredattan kastım konunun zorluk derecesiydi.Geçen gün eve gelen ödev ortaokul çocukları için hazırlanmış gibiydi.Liseye giden ve türkçesi çok çok iyi olan abimiz bile bi 5 dakika düşündü :) Diğer veliler de o ödev konusunda aynı fikirdeydi neyse ki.Sonra öğretmenle konuştum , deneme amaçlı verdiğini söyledi.O sebeple kitap arayışına girdim.Ben çocuğumu çok zorlamak istemiyorum.Neyi ne kadar öğrenmesi gerekiyorsa o yeterli.Abartıp ultra zorlaştırmaya çocuğu üzmeye , yıpratmaya gerek yok diye düşünüyorum.Konu sözlükteki kelime sıralaması.Ancak 4. 5. harflere kadar kontrol edilmesi gereken ve çok yakın harfli kelimeler verilmiş.Öğneğin tebrik ve tehlike arasına gelebilecek kelime.Çocuğun kelime haznesi zaten sınırlı olduğundan kafa iyice karıştı.Tef diyoruz , tecrit diyoruz o ne demek ki diyor :) . Ki bu verdiğim örnek kolay olanlardandı.Bu çocuklar daha yeni okumayı öğrendiler ve daha çok yeni 2. sınıflar.Şimdiden gözü korkup derslerden soğusun istemedim.
Devlet kitaplarımız gelmiş ama okulda kullanıyorlar eve hiç gelmedi.Okulun verdiği yardımcı kitaplar kullanılacak aslında ama onlar da henüz gelmedi.Hikaye de günde 10 - 15 sayfa yeterli dedi öğretmenimiz.Tabi çocuk benimki gibi okumak istemiyorsa :) İnsanın iki farklı çocuğu olması çok zormuş.Büyük çocuğum yeter artık bırak şu kitabı da yat diye kızdığım bir çocuktu , kızım bir satır için pazarlık yapıyor :)
Başımızda bir de ingilizce ve almanca derdi var.Yazılışlar farklı , okunuşlar farklı iki yabancı dil.Allah yardımcımız olsun gözüm korktu benim bu 2. sınıftan :)
anladım .Müfredattan kastım konunun zorluk derecesiydi.Geçen gün eve gelen ödev ortaokul çocukları için hazırlanmış gibiydi.Liseye giden ve türkçesi çok çok iyi olan abimiz bile bi 5 dakika düşündü :) Diğer veliler de o ödev konusunda aynı fikirdeydi neyse ki.Sonra öğretmenle konuştum , deneme amaçlı verdiğini söyledi.O sebeple kitap arayışına girdim.Ben çocuğumu çok zorlamak istemiyorum.Neyi ne kadar öğrenmesi gerekiyorsa o yeterli.Abartıp ultra zorlaştırmaya çocuğu üzmeye , yıpratmaya gerek yok diye düşünüyorum.Konu sözlükteki kelime sıralaması.Ancak 4. 5. harflere kadar kontrol edilmesi gereken ve çok yakın harfli kelimeler verilmiş.Öğneğin tebrik ve tehlike arasına gelebilecek kelime.Çocuğun kelime haznesi zaten sınırlı olduğundan kafa iyice karıştı.Tef diyoruz , tecrit diyoruz o ne demek ki diyor :) . Ki bu verdiğim örnek kolay olanlardandı.Bu çocuklar daha yeni okumayı öğrendiler ve daha çok yeni 2. sınıflar.Şimdiden gözü korkup derslerden soğusun istemedim.
Devlet kitaplarımız gelmiş ama okulda kullanıyorlar eve hiç gelmedi.Okulun verdiği yardımcı kitaplar kullanılacak aslında ama onlar da henüz gelmedi.Hikaye de günde 10 - 15 sayfa yeterli dedi öğretmenimiz.Tabi çocuk benimki gibi okumak istemiyorsa :) İnsanın iki farklı çocuğu olması çok zormuş.Büyük çocuğum yeter artık bırak şu kitabı da yat diye kızdığım bir çocuktu , kızım bir satır için pazarlık yapıyor :)
Başımızda bir de ingilizce ve almanca derdi var.Yazılışlar farklı , okunuşlar farklı iki yabancı dil.Allah yardımcımız olsun gözüm korktu benim bu 2. sınıftan :)
evet ingilizce bizim de bu yıl var ama geçmiş yıllardan bildiği şeyler var . abisi ve ingilizce eğitim ouyları indirmiştim . onlaı 3-4 yaşından beri oynar. hayvan isimleri, renkler, cisimler gibi.Ozel okul sizin sanirim . Hem ing. Hem almanca zor olucaktir ama temeli varsa iyi.
Matematikte bizde de bazen zor sorular olabiliyor. Daha bu baslangic , daha zorlarida gelecektir tabi. Birazda ogretmenle alakali.
Bizim ogretmen konulari sindirerek gittigini soyluyor. Matrmatikte deste ve duzinelerle ilgili problemler yapiyorlar suan.
Hergun kitap okuyoruz .
Burdan okul harici yaptigimiz seyleri de paylasirsak iyi olur.
Mesele burda eski konulari okurken internetten test cozulebilen bir yer gordum. Onu yaptirmayi dusunuyorum. İnternetten yaptigi sseylerden keyif aliyor kizim.
Fazlada sikmak istemiyorum . Ama biz duzen olusturucaz .
Bu hafta basinda durmadim , odevlerini kendi yapti ama cok yavas yapiyor. Surekli yayanimiza geliyor. O yuzden ben zamani verimli kullanmasi icin odevlerini odevlerini yaparkeb basinda durucam. Oyunada vakti kalsin.
Zamanla bir gun basinda durucam bir gun kendi yapicak. Sonrasinda kendi sorumlulugunu ogrenir ins.
yalnız yapıyor bizimki.Evet özel bizim.İngilizce iki yıl anasınıfında bir yıl da 1. sınıfta gördü ama ezbere dayalıydı temel sayılmaz.Dilbilgisi kuralları yazma okuma vs. bu sene başladılar.Bir de almanca olunca zor olucak gibi.İlk almanca dersinden sonra heyecanla anlattı bana.Anneee değişik ingilizce yaptık bu gün diye
Matematikte eve gelen ödevlerden anladığım kadarıyla onluk birlik kavramlarını işliyorlar.Henüz deste düzine görmedik.Belki bu gün görürler.
Ödevlerini yaparken yanında olmazsam yanlış yapacağını düşünüyor yalnız yapmak istemiyor.Bende mutfaktaki masada yapmasını istedim.Yanında oturmuyorum , yemek yaparken ara ara bakıp gaz veriyorum ona :) Bu şekilde yavaş yavaş yalnız yapmayı öğrenir sanırım.Bir adım da olsa uzaklaştık :)
Okulumuz her sene morpa kampüs üyeliği yaptırıyor.Bu yıl daha şifreler gelmedi ama yakındır.Ordaki testleri yapsa ara ara yeter herhalde.
Öğretmeninizin sindirerek gitmesi çok güzel.Dilerim bizim de öyle olur.Bu yıl bizim öğretmenimiz değişti bu nedenle neyi nasıl yapar bilmiyorum.
Bizde de ingilizce var , devlet okulu.bende kucuklugunden beri ingilizce oyun video izletiyorum. Kucuk kizimda izliyor.evet ingilizce bizim de bu yıl var ama geçmiş yıllardan bildiği şeyler var . abisi ve ingilizce eğitim ouyları indirmiştim . onlaı 3-4 yaşından beri oynar. hayvan isimleri, renkler, cisimler gibi.
okuma yazma biliyordu okula başladığında. abisi biraz göstermişti. öğrenmiş. kolay oldu geçen yılımız şükür.
doğru düşünüyorsunuzBizde de ingilizce var , devlet okulu.bende kucuklugunden beri ingilizce oyun video izletiyorum. Kucuk kizimda izliyor.
Bizimkide oglenci . Yeni program yaptim dersleri icin , bakalim nasil olucak. Cok sikmadan olur ins.
Ya aslinds ben bu yasta temel deslerini almasini yeterli buluyorum. Ama her seyde oldugu gibi cevre baskisi, kendimi eksik hissettiriyor. O kursa yolluyor. Su testleri cozuyor. Vs . Su kadar kitap okuma.
Bilmiyorum yanlis mi dusunuyorum .
doğru düşünüyorsunuz
temel dersleri alması yeterli
evden destekleyeceğimiz şeyler zaten . özel ders almaya bence gerek yok.
7 . sınıfa giden oğlum da hiç özel ders almadı.
okulu devlet okulu. ve çok baskın bi okul . hırslı biraz da
temeli sağlam şükür
ama ne özel derse ne de dershaeye yolladık .
5. sınıftan itibaren okulun kurslarına gidiyor .
haftasonu . matematik , fen . başka gitmiyor
ingilizcesi arkadaşlarından önde. başarısı yüksek maşallah .
bir çok girdiği sınavı güzel neticelendiriyor .
3 kardeş olduğu ve o dönem eşim de işsiz kaldığı için bursluluk sınavına girdi. devlet bursu alıyor . 5. sınıfta ilk girişte kazandı. tam puana yakındı puanı .
özel ders . kurs .dershane yok .
yapan öyle de yapar.
canını sıkma.
oyun çocuğu bunlar . bunaltısak ileride ters teper . ders yapmak istemez vs.
ben de dikkat güçlendirme seti düşünüyorum . büyük oğlana almıştık. 8. yaş olanını adeeaadda .Aynen bir tanidigimizda oyle bursluluk sinavi aliyor , guzel bir lise kazandi . Cocukta varsa, aile destegiyle de ins . Her sey olur. İlk okula giden cocugum oldugu icin biraz saskinim. Allahtan internet var , paylasip öğreniyoruz.
Dikkat gelistirme seti aldim. Cok severek yapiyor.
Dersleri icin gunluk sira yapicam , basinda durarak bu duzene alistiricagim ins bakalim.
İlkokul temeli saglam olsun gerisi gelir.
biz bi program yapmadık.Aynen bir tanidigimizda oyle bursluluk sinavi aliyor , guzel bir lise kazandi . Cocukta varsa, aile destegiyle de ins . Her sey olur. İlk okula giden cocugum oldugu icin biraz saskinim. Allahtan internet var , paylasip öğreniyoruz.
Dikkat gelistirme seti aldim. Cok severek yapiyor.
Dersleri icin gunluk sira yapicam , basinda durarak bu duzene alistiricagim ins bakalim.
İlkokul temeli saglam olsun gerisi gelir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?