• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

Eşimle ben de balık burcuyuz :) 24 saat hayal kurarız :cool:Bizim ailede iki balık iki başak.Kızım eylül doğumlu.Başak özelliklerini tam bilmiyorum ama taşıyordur herhalde.Tanıdığım tek başak çocuklarım.

Bu gün rehber öğretmenle randevum vardı.Gel görüşelim deyince bir panikle gittim.Meğer güzel haber için de çağırılıyormuş veli :D Rehber öğretmenimiz bir psikolog ve ara ara çocukların derslerine girip arka sırada oturup çocukları gözlemliyor.Kızım çok aktifmiş derslerde.Bir derste tam 3 kere tahtaya kalkmış :halay: Pür dikkat dersi dinleyip katılıyormuş.Geçen seneye göre çok olgunlaşmış çok değişmiş gördüm dedi.Brainfit eğitimi alıyor deyince tamam o zaman onun etkisi dedi. :KK45: Çok mutluyum.Hem kızım olumlu yönde değiştiği için hem de bu eğitime verdiğim para boşa gitmediği için :rolleyes:
Matematikten deste düzineye devam , önlü arkalı 1 yaprak.Türkçeden bir okuma parçası gelmiş , altında 7 tane sorusu.Neyse ki ödevimiz az kitap okumaya ve dikkat çalışması yapmaya (O.Abalı) zaman var :21:

Bir de hayat bilgimiz var di mi :) Orda da adres öğreniyorlar.Daha önce aldım diye bahsettiğim Akıl Defterim isimli yardımcı kaynak birebir tutuyor okuldan gelen ödevlerle ve günlük tekrar için çok güzel.Şiddetle tavsiye ederim hele matematik alıştırmalarına bayıldım.

Eşimle ben de balık burcuyuz :) 24 saat hayal kurarız :cool:Bizim ailede iki balık iki başak.Kızım eylül doğumlu.Başak özelliklerini tam bilmiyorum ama taşıyordur herhalde.Tanıdığım tek başak çocuklarım.

Bu gün rehber öğretmenle randevum vardı.Gel görüşelim deyince bir panikle gittim.Meğer güzel haber için de çağırılıyormuş veli :KK70: Rehber öğretmenimiz bir psikolog ve ara ara çocukların derslerine girip arka sırada oturup çocukları gözlemliyor.Kızım çok aktifmiş derslerde.Bir derste tam 3 kere tahtaya kalkmış :halay: Pür dikkat dersi dinleyip katılıyormuş.Geçen seneye göre çok olgunlaşmış çok değişmiş gördüm dedi.Brainfit eğitimi alıyor deyince tamam o zaman onun etkisi dedi. :KK45: Çok mutluyum.Hem kızım olumlu yönde değiştiği için hem de bu eğitime verdiğim para boşa gitmediği için :rolleyes:
Matematikten deste düzineye devam , önlü arkalı 1 yaprak.Türkçeden bir okuma parçası gelmiş , altında 7 tane sorusu.Neyse ki ödevimiz az kitap okumaya ve dikkat çalışması yapmaya (O.Abalı) zaman var :21:
maşallah . güzel haberlerle gelmişsin. daim iksun insallah.
bizim aksam odev sayfalarini yazmis ogretme vatsaptan. koparip cantasina koydum. aksamlari bakiyorum. cok dehil oden .turkce ve matematikten sadece
aksam biz de jitap okuduk. yataga yatinca aldi kitabi . ben dinledim( koca ayı acıkınca ) diye hatirliyorum adini
ogretmenin verdigi katabida bakici teyzesinde okumus .
listemize okudu kitaplari yazdik. simdilik 5 oldu. saniyorum 60 lik bir listeydi. ben dinlersem guzel okuyor. dinlemem şart

Bir de hayat bilgimiz var di mi :) Orda da adres öğreniyorlar.Daha önce aldım diye bahsettiğim Akıl Defterim isimli yardımcı kaynak birebir tutuyor okuldan gelen ödevlerle ve günlük tekrar için çok güzel.Şiddetle tavsiye ederim hele matematik alıştırmalarına bayıldım.
evet adres tarifi bizde de vardui odev icinde gordum. kroki ve altinda okula nasil gidilir. hastaneye nasil gidilir gibi sorular vardi

okum cikisi eve giderken evi tarif etmesini istedim .2 sokak kala falan. duz gidip sola donecegiz. vs gibi cevapladi

Ben de yalnız bırakmıyorum okurken.O zaman okuduğundan hiçbir şey anlamıyor.Dinliyorum , hatta dinlerken yorum yapıp merak etmiş gibi yapıyorum.Ver gazı olayı :D
Cadde - sokak ayrımında camdan yolları göstererek anlattım bende :) Atanın evi şu caddede bizimki şu sokakta gibi :)
Bu gün okula gidemedi kuzucum.10 gündür kabız.İlaç kullanıyoruz.Son 3 gündür ilaç verdiğim halde yapmadı.Hayatında ilk defa kabız oldu acemiyiz ve korkudan tuttuğunu düşünüyorum.Acımıştı ilk gün yaparken :( Bu günde ara ara sancılanıyor diye göndermedim evde tahliye için uğraşıyoruz :(

Ben de yalnız bırakmıyorum okurken.O zaman okuduğundan hiçbir şey anlamıyor.Dinliyorum , hatta dinlerken yorum yapıp merak etmiş gibi yapıyorum.Ver gazı olayı :KK70:
Cadde - sokak ayrımında camdan yolları göstererek anlattım bende :) Atanın evi şu caddede bizimki şu sokakta gibi :)
Bu gün okula gidemedi kuzucum.10 gündür kabız.İlaç kullanıyoruz.Son 3 gündür ilaç verdiğim halde yapmadı.Hayatında ilk defa kabız oldu acemiyiz ve korkudan tuttuğunu düşünüyorum.Acımıştı ilk gün yaparken :KK43: Bu günde ara ara sancılanıyor diye göndermedim evde tahliye için uğraşıyoruz :KK43:
canım ben çocuklara sadece soğan ve mercimekten çorba yaparım böyle durumlarda. içine başka bi şey koymam .
1 lt suya
1 su bardağı mercimek .
1 soğan . tuz . istersen karabiber

çok işe yarar .
kaseye alınca üzerine 3 yemek kaşığı kadar zeytin yağı dök . yağı tek başına içebilirse sadece yağ içirirsen de bağırsakları çalışır . ama içiremem ben . çorbasına bolca dökerim . öylece yer . ve 15-20 dk ya rahatlar .
dene bence.

Çorbayı aynı dediğin gibi yaptım.Soğuyunca içecek inşallah işe yarar teşekkürler.Böyle giderse lağma yapmak zorunda kalacaklar :(

Çorbayı aynı dediğin gibi yaptım.Soğuyunca içecek inşallah işe yarar teşekkürler.Böyle giderse lağma yapmak zorunda kalacaklar :KK43:
hadi inşallah işe yarar . yağı azıcık daha arttırabilirsin . çünkü günlerdir çıkmamış vc ye.

son durum ne oldu. inşallah işlem tamamdır .
işe yaramıştır .

Ben de yalnız bırakmıyorum okurken.O zaman okuduğundan hiçbir şey anlamıyor.Dinliyorum , hatta dinlerken yorum yapıp merak etmiş gibi yapıyorum.Ver gazı olayı :KK70:
Bu gün okula gidemedi kuzucum.10 gündür kabız.İlaç kullanıyoruz.Son 3 gündür ilaç verdiğim halde yapmadı.Hayatında ilk defa kabız oldu acemiyiz ve korkudan tuttuğunu düşünüyorum.Acımıştı ilk gün yaparken :KK43: Bu günde ara ara sancılanıyor diye göndermedim evde tahliye için uğraşıyoruz :KK43:
Gecmis olsun DuruPunky DuruPunky . İns durumu duzelmistir kizinin. 10 gun uzun zaman olmus.
Kabizlik olduguna kayisi hosafi , bol su icmek, banyo yapmak ve masaj ise yariyor bence. Ve yuruyus yapmak. Bu da burda dursun belki lazim olur.

günaydın kızlar
akşam ödev ritmik yazmaydı.
2 şer 2 şer 100 e kadar
3 er 3 er 100 e kadar
türkçeden bulmaca vardı.
3 yaprak ödev vardı

Günaydın.Teşekkürler arkadaşlar.Dün o kadar zeytin yağı ilaç ve çorbaya rağmen azıcık yapabildi.Bağıra çağıra.Çok zormuş çok :( Bugün okula götürdüm.Hemşireyle de konuştum acısı ağrısı olursa arıyacaklar.
Dün sadece ingilizce ödevi varmış kızımın.Arkadaşı getirdi de yaptı.Türkçe dersleri evde de bişeyler yapar telafi ederiz ama yabancı dillerin telafisi zor diye götürdüm bugün ama aklım da onda.Ooo ritmik saymalar.Bize de gelir bu gün kesin arkanızdan geliyoruz :)

Gecmis olsun DuruPunky DuruPunky . İns durumu duzelmistir kizinin. 10 gun uzun zaman olmus.
Kabizlik olduguna kayisi hosafi , bol su icmek, banyo yapmak ve masaj ise yariyor bence. Ve yuruyus yapmak. Bu da burda dursun belki lazim olur.

Bol su içirmeye çalıştım.Sıvı gıdalar verdim.Normalde de ekmek hamur işi yemeyen bir çocuk sebze et ağırlıklı beslenir neden kabız oldu anlayamadık.14 kg cık benim miniğim daha o kadar ince minik bir yapısı var ki kabız durumu hiç yakışmadı :( Hareket desen çocuk hiperaktif zaten zıp zıp bi yerde bi gökte.Evde elektrikli minik bir masaj aletimiz var.Bütün gün karnına tuttuk.Ben de masaj yaptım.Babası eski usül ütüyle havlu ıslatıp koydu karnına.Bana mısın demiyor.Bir kaç gün daha sürerse tekrar doktora götürücem.Sebebini bulsunlar :(

Günaydın.Teşekkürler arkadaşlar.Dün o kadar zeytin yağı ilaç ve çorbaya rağmen azıcık yapabildi.Bağıra çağıra.Çok zormuş çok :KK43: Bugün okula götürdüm.Hemşireyle de konuştum acısı ağrısı olursa arıyacaklar.
Dün sadece ingilizce ödevi varmış kızımın.Arkadaşı getirdi de yaptı.Türkçe dersleri evde de bişeyler yapar telafi ederiz ama yabancı dillerin telafisi zor diye götürdüm bugün ama aklım da onda.Ooo ritmik saymalar.Bize de gelir bu gün kesin arkanızdan geliyoruz :)
canım yaa kıyamam . doktora götürmedin mi dün . artık götürmelisin . tam olarak kaç gün oldu bilmiyorum ama.
ilaç oluyor . vermiştin değil mi. işe yaramadı demiştin sanki.

Bol su içirmeye çalıştım.Sıvı gıdalar verdim.Normalde de ekmek hamur işi yemeyen bir çocuk sebze et ağırlıklı beslenir neden kabız oldu anlayamadık.14 kg cık benim miniğim daha o kadar ince minik bir yapısı var ki kabız durumu hiç yakışmadı :KK43: Hareket desen çocuk hiperaktif zaten zıp zıp bi yerde bi gökte.Evde elektrikli minik bir masaj aletimiz var.Bütün gün karnına tuttuk.Ben de masaj yaptım.Babası eski usül ütüyle havlu ıslatıp koydu karnına.Bana mısın demiyor.Bir kaç gün daha sürerse tekrar doktora götürücem.Sebebini bulsunlar :KK43:
14 kg mı. çok narinmiş gerçekten .
bizim 3 yaşındaki kız 16 kg . yanlış mı yazdın acaba. 24 kg mı demek istedin

canım yaa kıyamam . doktora götürmedin mi dün . artık götürmelisin . tam olarak kaç gün oldu bilmiyorum ama.
ilaç oluyor . vermiştin değil mi. işe yaramadı demiştin sanki.

Doktora götürdüm bir kere.Bağırsaklarında hareket olduğunu söyledi ve ilaç verdi gönderdi.Daha uzarsa tekrar getir lağma yapalım dedi.Şimdi ilaç ve beslenmeyle geçirmeye çalışıyoruz.Lağma olsun istemiyorum uğraşıyoruz şimdilik işte.Dün birazcık yapınca rahatladı.Bakalım önümüzdeki birkaç güne göre hareket edicez.

Bol su içirmeye çalıştım.Sıvı gıdalar verdim.Normalde de ekmek hamur işi yemeyen bir çocuk sebze et ağırlıklı beslenir neden kabız oldu anlayamadık.14 kg cık benim miniğim daha o kadar ince minik bir yapısı var ki kabız durumu hiç yakışmadı :KK43: Hareket desen çocuk hiperaktif zaten zıp zıp bi yerde bi gökte.Evde elektrikli minik bir masaj aletimiz var.Bütün gün karnına tuttuk.Ben de masaj yaptım.Babası eski usül ütüyle havlu ıslatıp koydu karnına.Bana mısın demiyor.Bir kaç gün daha sürerse tekrar doktora götürücem.Sebebini bulsunlar :KK43:

Ay yavrum kiyamam. Cok zor couklarin hastaliklari. 14 k mu yanlis mi yazdin acaba . Bazi cocuklar cok zayif oluyor ama 14 kilo bayagi az. Bence bir dr git gorus. Hem kilosu hem kabizligi icin.

Back