• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

Selam hanımlar aranıza katilabilirmiyim?benimde oğlum 2.sınıf .7aylık bir bebeğim ,6.sınıf bir kızım ,5.sınıf bir oğlum var .Yani hayatımın güneşi çok tabii zorluguda:))

Zor tabii ama çokta eğlenceli çocuk insana hayat veriyor hergün sözleriyle gulusleriyle yeniden temize çekiyor insan kendini ben onlarla büyüdüm diyordum şimdi dördüncü güneşim dahada buyumem gerektiğini öğretti .En sıkıntılı yani dersler oluyor malum eğitim sistemi çalışmaya zorluyor okullar yetersiz kalıyor evde takviye şart .Ben hiç çalışmadım ama çocuklarıma yardımcı olmak için ünv.okudum hala da onlar uyuyunca öbür güne derslerine çalışırım yanlış anlayıp kafalarını karistirmayayim diye .doğumdan sonra en küçük oğlumun dersleri zayıfladı tabii çok ilgilenemedim bebem hiç durmazdı şimdi bu maraton alıştım toparlamaya calisiyoruz

Arkadaşlar SLM . nasılsınız.3.sinif oldu yavrular.nasil geçiyor tatiliniz.neler yapıyorsunuz .biz daha birşey yapmaya başlamadik.sadece 3gün haftada İngilizce kursuna gidiyor

Hergün 1 kitap okuyor Okadar
Oturup ders çalışmasını hem istemem hemde benim oğlan çalışmaz zaten haftada 1-2 gün test çözdürebilirim çarpmayı unutmasını istemiyorum

Arkadaşlar selam iyi bayramlar.
Biz bayram sonrası başka şehire ev taşıyacaz.kizimin okulu da değişecek . aslında birinci sınıfa başladığında burda bitirir diye düşünüyordum.esimin görevi dolaysıyla yer değiştiricrz.
İyi bi devlet okulunun yanında ev ayarladık.umarim kızım hemen alışır

Merhaba herkese! Okula bu dönem başlayacak olanlar için çekiliş yapıyorum. Bir çanta, içi defter kalem cetvel gerekli öngördüğüm her şeyi almaya çalıştım. Katılırsanız çok sevinirim. Bir kişiye okul ihtiyaçlarının -öngördüğüm- tamamını hediye etmek istedim.

Merhabaaa
Oğlum 67 aylık gecen sene 1. sınıfa gitti
Bu senede neredeyse 2. senemız baslamak uzere.
3 aylık tatıl bıze ıyı geldı galıba hafıften bı ders maratonunu ozledım :KK11:

Neyse şu sıralar çarpım tablosuyla ilgileniyorum , okul başlayana kadar niyetim hem mantığını çözmesi hemde ezberlemesi bakalım

2016-2017 eğitim öğretim yılı hayırlı olsun :))

Birazdan yola düşüyoruz bizde .

Geçen sene öğlenciydik iyiydi , bu sene 09:00 - 15:00 :(

Öğretmenimiz geçen hafta haber yolladı , ilk gün boş geçmesin diye tüm defter , kırtasiye listesini ...

Akşam çanta hazırlıyoruz , baktım oyun hamurlarını koyuyor ilk :))

2. haftanın tam ortasından selamlar.
Bu ne yahu ne sessız ortam kımsecıkler yok
Gelın bıraz dert anlatayım sıze.

2. sınıfta baltayı tasa vurduk gıbı duruyor sımdılık.

Matematıkte dogal sayılardayız onluk bırlık ıste sanırım bugun basamak degerlerını ogrenecekler.
Okumalar karısıyor zaman yetmıyor ohoo bir sürü sey var

2.sınıf geçen sene gibi zor gelmiyor galiba kimseye CuteMom CuteMom :))

Beni şu an yoran tek şey gidiş gelişler .

Sabah okula bırakıyorum , öğlen yemeğe geliyor , 3 te yine almaya .

Hiç bir iş tam manasıyla olmuyor , hep tetikteyim ve bi gözüm saatte .

Derslerde bir sıkıntı yok .

Hala hakkını savunamıyor , çok hassas ... bu beni zorluyor .

2.sınıf geçen sene gibi zor gelmiyor galiba kimseye CuteMom CuteMom :))

Beni şu an yoran tek şey gidiş gelişler .

Sabah okula bırakıyorum , öğlen yemeğe geliyor , 3 te yine almaya .

Hiç bir iş tam manasıyla olmuyor , hep tetikteyim ve bi gözüm saatte .

Derslerde bir sıkıntı yok .

Hala hakkını savunamıyor , çok hassas ... bu beni zorluyor .
Tam gün galiba sizin.

Gerçi öğlenciykende öyle sabahtan bi kargaşa kurgaşa yaşanıyor. Bizim henüz servisimiz yok ay basında baslayacakmış.
Servis olunca 12 de alıyor akşam 6 'da bırakıyor.
Bu şekilde okula götür , bırak velilerden kurtul eve gel bazen kendimi zorla uyutuyorum akşama yogun bir tempo var diye aklım çıka çıka :)

Derslerde sıkıntı var bızım basamak degerlerıne gectıler bugun .

Dün soyle bı soru vardı yapamamış

2 onluk 6 bırlıkten olusan sayı, 2 desteden kaç fazladır ?
Bu akşam bununla ilgili epey calıstırmayı dusunuyorum bakalım olacak mı .

Benım kıde etkısız elemann gıbı gelıyor bana , fazla sessız sakın bır cocuk arkadaslarıda oyle. Kavgaya gurultuye karısmaz ama anlamadıgı konuyuda evde bana sormayı tercıh edıyor , öğretmenle dıyologa gırmıyor.

Gercı bızım ogretmenımızde cok sistematik diyemem ,yani dinleseydin bile diyebilecek biri gibi geliyor bana :(

Tam gün galiba sizin.

Gerçi öğlenciykende öyle sabahtan bi kargaşa kurgaşa yaşanıyor. Bizim henüz servisimiz yok ay basında baslayacakmış.
Servis olunca 12 de alıyor akşam 6 'da bırakıyor.
Bu şekilde okula götür , bırak velilerden kurtul eve gel bazen kendimi zorla uyutuyorum akşama yogun bir tempo var diye aklım çıka çıka :)

Derslerde sıkıntı var bızım basamak degerlerıne gectıler bugun .

Dün soyle bı soru vardı yapamamış

2 onluk 6 bırlıkten olusan sayı, 2 desteden kaç fazladır ?
Bu akşam bununla ilgili epey calıstırmayı dusunuyorum bakalım olacak mı .

Benım kıde etkısız elemann gıbı gelıyor bana , fazla sessız sakın bır cocuk arkadaslarıda oyle. Kavgaya gurultuye karısmaz ama anlamadıgı konuyuda evde bana sormayı tercıh edıyor , öğretmenle dıyologa gırmıyor.

Gercı bızım ogretmenımızde cok sistematik diyemem ,yani dinleseydin bile diyebilecek biri gibi geliyor bana :KK43:

Bu sene tam gün evet . Geçen yıl öğlenciydi.

Ben veli karmaşasına pek girmiyorum cute .

Sözleştiğimiz bir yer var , o ağacın altı :)

Okul arka çıkış kapısında .

Zaten öğretmende artık üst kata çıkmayın diyor almak için .

Benzer soru tarzı bizde de şuan o problemler geliyor ödev olarak .

Biz bu hafta deste düzine ve ondalık gördük. Cutecim ben sorunca cevaplıyor ama haftalık testte 5 doğru 5 yanlış yapmış. Okuduğunu hemen anlamıyor. Bugün toplantı vardı. Bol bol okuma tavsiye etti öğretmen.

Bende ki sorun bu. Okuyor ama okuduğunu anlamada sıkıntı var. Tek çare okumak. Bakalım bu sene nasıl geçecek.

Bu sene tam gün evet . Geçen yıl öğlenciydi.

Ben veli karmaşasına pek girmiyorum cute .

Sözleştiğimiz bir yer var , o ağacın altı :)

Okul arka çıkış kapısında .

Zaten öğretmende artık üst kata çıkmayın diyor almak için .

Benzer soru tarzı bizde de şuan o problemler geliyor ödev olarak .
Bizim okul ana baba günü valla hala .

Gerçi ben artık çıkışlara yetısemıyorum aksam trafık oluyor o 5.30 da okuldan cıkıyor ben 5.50 de orada oluyorum .

Bızım ogretmenler bu sene 1. sınıfların velılerını bıle almıyorlar. Gecen sene bızımkıler kamp kurmustu vallahı donem sonuna kadar
Biz bu hafta deste düzine ve ondalık gördük. Cutecim ben sorunca cevaplıyor ama haftalık testte 5 doğru 5 yanlış yapmış. Okuduğunu hemen anlamıyor. Bugün toplantı vardı. Bol bol okuma tavsiye etti öğretmen.

Bende ki sorun bu. Okuyor ama okuduğunu anlamada sıkıntı var. Tek çare okumak. Bakalım bu sene nasıl geçecek.

Sende gecen sene cok zorlanmıstın hatırlıyorum senı.

Bende ısten ayrılsammı napsam dıye dusunmeye basladım cıddı cıddı .

Tamda bu sene 36 gun ızın hakkı elde edecegım. Dusuncelere ıtıyor benı cocugun durumu.
Bızdede var o okudugunu anlamama cunku bızde soyle bısey yapıyor mesela

Ali attıgını yerden almışmıdır yazıyor dıyelım
o şöyle okuyor ali atıgını yerden almış.
bitti soru oluyor mu sana cumle al basına belayı .
Bızım sansımıza gecen hafta persembe cuma ogrt yok ıdı bende raporluydum dun basladım ıse. Keske okul olsaydı malesef o gunlerıde bos gecırdık cunku okul yenı baslamıstı ve gorduklerı tek sey duzıne deste ıdı problemler degıldı. Bende ogretmen gostermeden onden gostermek ıstemedım .

Bakalım aksama bızı neler bekliyor ?

Iyi akşamlar.benimki hızlı başladı bu sene.gelir gelmez üstünü bile değiştirmeden ödevlerini yapmak istiyor.sınıfta da iyiymiş geçen seneye göre.kendini daha iyi ifade ediyor ,daha çok söz alıyor dedi bugün öğretmeni.ama kitap okutmakta zorlanıyorum.oyun oynamak istiyor dersten sonra.zaman yetmiyor bize,tam gün olunca.oyuna doyamıyor yani.

Günaydın kızlar bende kendi programımızı yazacağım bakalım sizlerle aynı şekilde mi yapıyoruz merak ediyorum

Back