İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

Şimdi kızlar anca müsait oldum.

Biz 6 gibi evde oluyoruz , genelde çok acıkmış oluyor ve ona yemeğini hazırlıyorum ( yemeklerimi sagolsun annem sabahtan yapıyor) 6.30 gibi en gec yemek yenmış oluyor.

Gecen sene hemen derse baslıyorduk 3-4 saat ders suruyordu , fakat bu sene daha sakın kalmaya calısıyorum

o yuzden 8 kadar serbest zaman tanıyorum ona dünde öyle yaptım fakat 8 gibi çok güzel oyuna dalmıştı dediki oyunum bitince ödevimi yapıcam . yarım saat bekledim sonra ben gitmek zorunda kaldım saat ilerliyor diye.

Hayat bilgisi kitabından 2 sayfa, matematikten 3 sayfa ödevi vardı kitaptan yine.
Matematikte onluk birliklerle ilgili alıştırmalar yaptı, hayat bilgisini yaptı 1 saat sürdü .
Daha sonra ben okulda öğrendiği türkçeden sesli harf saymayla ilgili 20 kelime yazdık ( herhangi bir sıkılma belirtisi göstermedi) bu konuda dün yıldız almıştı ama genede tekrar ettirdim , Matematikten yapamadığı bir problem vardı yine soru şöyleydi

1 onluk 2 birlikten oluşan elmalar ile 2 deste elmaların toplamı kaçtır ?

Iste bunu gosterırken epey sıkıldı. ben sayıları degıstırerek 3 problem yaptırdım tahtasında. 1.30 saat sürdü tüm odevler calıstırmalar.

Dün yıldız aldıgı ıcın bu sene ılk defa maske ve okuma kıtabı aldık kendısıne hatta ben değil yengesi almış sagolsun.

Sonuc olarak soyle bı anlasma yaptık

Eğer hafta sonuna kadar 5 yıldız alırsa toplamda pazar günü kuzeniyle sinemaya gideceğiz( ben girmeyecekmişim beni istemiyorlar) , toplam 20 yıldızda peluş 10 yıldızda lisanslı futbol topu istedi.

Sıkıntısız sorunsuz gecırdık günü.

Öğretmenine dün mesaj attım. Hani oğlandan bir şikayetiniz veya istediğiniz varmı ? Ben neredeyse her gün konu tekrarı yaptırıyorum derslemi ilgilenmiyor, konuşuyor mu filan dıye yazdım.

Oda bana demiş, gayretinizi tebrik ediyorum defterindeki notları görüyorum . ilgisiz diyemem , çaba gösteriyor ancak parmak kaldırmıyor , problemleri yaptıgında cekınemden defterini getiriyor yanlısları olabiliyor. Gecen sene ki gibi oldukca utangac ve sessız bır cocuk. bu konuda bence once bunu asmalıyız rehber ogrt dılersenız gorusebılırsınzı demiş.
Önce o gorusecek sanırım haftaya carsambada ben gıdecegım sonrada egeyle gorusmeye baslayacakmıs rehber ogretmen

bızde durumlar boyle.

CuteMom Selam canım..:)Etiketi daha yeni gördüm canım..Evet kuzularımız büyüdüler 2.sınıfa başladılar..
Benim kızımda öğlenci gene..yarım gün okul..Çalıştığım için sabahları da etüt merkezine gidiyor mecburiyetten..Ama faydası da yok değil..Ben yetişemiyorum çünki..Baya yorgun oluyorum akşamları..Şimdilik daha çok ödev vermiyor öğretmenimizde..en fazla 2 sayfa..Biri türkçe den biride matematik oluyor genelde..Birini yapıyor birini de etüt de yapıyor.
Birde biz İstiklal marşının 10 kıtasını ezberliyoruz..Öğretmenimiz verdi onuda..Ezberleyene madalya takıyor..:) 7.kıtaya geldik bizde..Matematikden bizde deste düzine ve onluk birliklere geldik. Açıkcası cutemom ben bu yıl çok üstünde değilim..Etüttekilere bıraktım..Orada da test yaptırıyorlar..Dersleriyle ilgili..Benden daha ilgililer..Ve ne yapacaklarını yapmaları gerektiğini biliyorlar onlar yönlendiriyorlar..Ben sadece kontrol edip kitap okumasına bakıyorum sadece şimdilik..

Biz şuanda ritmik saymalardayız.
Güzeldi ama bir ileri bir geri saymaya basladıkca ısler karıstı. Ogretmen calıstırın demıste nasıl
Mesela sabıt 28 den gerıye 2 duse duse gıtmıyorkı 29 dan gıdıyor veya 71 'den
Zor iş.
Her aksam 45 sayfa kıtap gelıyor eve ama bız onu 1 gunde bıtıremıyoruz aksamları 20 sayfa 20 sayfa yaptırmayıo dusunuyorum cunku okumasını kontrol etmem gerekıyor yarım yamalak okuyabılıyor o yuzden 2 aksamda bıtırılebılıyor anc

Selamlar..Bizde ritmik saymalardayız bu sene daha zor olmaya başladı..Dün öğretmenimiz test yapmış..Çok dikkatsizlik ve kızımda:15 soruda 5 soru yanlış yapmış..Çok üzüldüm birde kızdımo da üzüldü..Sonra kızdığıma da pişman oldumBu ara biraz bıkkınlık var isteksizlik var kızımda..Umarım geçiçidir..Kitap okuma hevesi de yok maalesefumarım en kısa zamanda aşarız bu durumu

Bızımkılerde gecen hafta sınav oldular
matematıkte 20 soruda 3 yanlıs
turkcede (okudukları kıtaplardan) 12 soruda 1 yanlıs
daha sonrakı gun 7 soruda 3 yanlıs matematıkte vardı
bence takılma yanı yarı yarıya olsaydı o zaman calıstırırdın ama oda ogrenır daha dıkkatlı ve sakın davranmayı
bızım sınıfta bu bahsettıgım sınavlarda yanlıssız gecen cocuk sayısı o kadar cok kı genede ben yanlıslarını az buluyorum daha fazlası olabılırdı

Haklsıın canım ..Ama işte o an tutamadım kendimi sonrasıda pişmanlık tabiki
Etüt öğretmenimizde zaten aynısını dedi..Daha başlardayız..Geçici bir dönem böyle olması dedi..
dikkat eksikliği var benim kızımda..Yoksa soruyu tam okusa doğru cevabını kendi buluyorda.. işte acelecei biraz

Bunun ıcın bol bol kıtap okumalılar dıyorlar, benımkıde kıtap okumada ısteksız. ama dıyorlar kı cok okumalı kı okudugunu anlasın kı sorularıda daha rahat cozebılsın

2017 2018 egitim yilinin baslamasina sayili gunler kaldi.
Bu sene oglum 2.sinifa basliyacak.tam okullarin acildigi gun sunnetimiz var ilk 1 hafta okula gidemeyecek.ilk hafta pek ders olmayacagi icin sunnet tarihini mecnur kabul etmis olduk.

Basarili bir yil olsun ins tum cocuklara.

Selam.

İkinci sınıf anneleri nerelerdesiniz hiç yazan olmamış :/

Bizde İstiklal marşı ezberleniyor ,deste- düzine var matematikte, 45 dk kitap okuma İngilizce öğretmeni henüz gelmedi

Sizlerde durum nedir ? Kaynak kitap kullanıyor musunuz ?

Ingilizce dersimiz basladi.deste duzine bitti.simdi carpim tablosuna gecmek uzereler.ritmik sayma yapiyorlar 2 serliden 10arliya kadar.
Kaynak kitap ogretmenimiz esime soylemis ama isimlerini not etmemis.biri 50 biri 70 liraymis.tekrar soramadim ogretmene.
Sizler kullaniyormusunuz.

Merhaba kızlar oğlum 2. Sınıfta bizim sorunumuz öğretmenin aşırı ödev vermesi şöyleki devlet kitapları okulda hiç açılmıyor hepsi eve geliyor ödev olarak bu haftaki ödevimiz türkçe kitabı sayfa 50 den 75 e kadar süre bir hafta hayat bilgisi 1. Kitap bitti matematik 1. Kitap bitecek salıya kadar süre ayrıca önlü arkalı hergün 5 6 fotokobi ve ayrıca set aldık onlarda evde türkçe 27 ye kadar matematik 31 e kadar hayat bilgisi29 a kadar bunlarında bir hafta süresi var hangi birini yaptıracağımı şaşırdım daha doğrusu şaşırdık birkaç veliyle öğretmene söylüyoruz ama yapacakalar pekişsin diyor ne yapacağımı şaşırdım inanın daha 2. Sınıfta oğlum dersler yüzünden okuldan soğudu bir akıl verin yahu

Bizim geçen sene ki öğretmende böyleydi oğlum hep ağlardı ders çalışmaktan, bende ödev yaptırmaktan yılmıştım.

Anne- çocuk ilişkimiz bitmiş çocuk bana düşman olmuştu.

Akraba ziyaretleri, gezmeler, diğer oğlum, eşimle olan ilişkim ve daha bi sürü şey sıkıntıya girmişti.

Çok iyi anlıyorum sizi ders okulda olur ki çocuk orda aldığı eğitim asla unutmaz.

Bizim evdeki kimliğimiz “anne” çocuk bi anda ikinci bir öğretmen buluyor karşısında :/

Ödevler çocukları en fazla 1 saat oyalamalı minimum 30 dk olsun hadi okumayla birlikte hepsi 1 buçuk saat olsun diyelim, yok yani biz gece 12:00 ye kadar ders yapardık.

Bu sene öğretmen değiştirdim mecbur buda eve veriyor sınıfta icraat yok.

Allah kolaylık versin işimiz zor.

Aynen yazdığınız gibiyiz evde yap yap bitmiyor malesef öğretmen değiştirmek istiyorum fakat idare asla yapmıyor hiçbir sosyal etkinliğimiz yok oğlum öğlenci gece ödev sabah ödev gerçekten çok zor ve bi yerden sonra yorulunca dikkati dağılıyor ve kendini veremiyor desiğiniz gibi ödev süresi en fazla bir birbyk saat olmalı kaç kez dile getirdik ama malesef ben artık okul değiştirmeyi düşünüyorum sırf bu yüzden

En son çare bu yapacak bişe yoksa eğer , yazık bu çocuklarında evde bi yaşantısı var.

Dinlenemiyorlar bile.

Merhaba hanımlar. Benim kızımda 2. sınıfa gidiyor bu sene . Benim kızım öğlenci olduğu için geç yatıyor o yüzden de akşam 9 veya 9.5 a kadar hiç seslenmiyorum ödev diye kendi kendine oynuyo oturuyo sonra yapıyoruz beraber. @Nilyahmeteymn in dediği gibi çok ödevimiz olmuyo Allahtan ama yine de hiç sıkmıyorum çocuğumu da kendimi de olduğu kadar napalım yani

Arkadaşlar merhaba ben bir sınıf öğretmeniyim ve kendi öğrencilerim için açtığım YouTube kanalıma ders videoları atıyorum sizler de girip incelerseniz özellikle matematik konusunda çocuklarınıza yardımcı olabilirsiniz şimdiden izleyip beğenen abone olan destek olan değerli arkadaşlara çok teşekkür ederim.. kanal yenidir sürekli video paylaşımı yapılacaktır anlatımımı beğeneceğinizi düşünüyorum buyrun bakınız..

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…