saol kelebekçim, bu arada geçen tahmin ettiğim gibi hoca yırtmaktan vazgeçip kitapları eve yollamış bugün ama ben beğenmedim fasikül yayınları.
ya bi ton ödev var yine, pöff
ödevlere kaçta başalayıp kaçta bitiyor chess
biz 140 a yakın kelimeyi hecelerine ayırdırdık kaç harften oluştuğunu yazdık. 5N 1 K çalışmalası yaptık 2 sayfa
2 sayfa test hayat b dengeli beslenme konusunu soruları ile birlikte deftere yaptıkk yine geceledik ya
teşekkür ederiz rabbim beterinden korusun diyorum sadece...
erkek çocuklar çok hareketli gerçekten ve birbirlerinden de çok etkileniyorlar bende öyle oyunlar oynamayın oğlum diyorum o zaman yalnız kalıyorum diyor ben nasıl davranacağımı şaşırdım artıkk...
matematik sevinci ne kadar işe yarıyor henüz çözemedim malesef...
tmm canım
sizinkinden almayız
bence de gereksiz oyun çocuğu bunlar daha birde kurslara giderlerse ne zaman oyun oynayacaklar ki zaten çok fazla oyun oynanabilecek zaman kalmıyor...
onun yerine spor faaliyetleri hem zihninin hem bedeninin çalışması için daha etkili bence...
bu arada chesscim çok geçmiş olsun canım sezonu açmışsınız anlaşılan...
dövüş sporunu tercih edior çocuklar
anneye tabi ki saygılı olsun bunu mu anladınız bundan
teneffüsler de çocukların ihtiyaçları içindir ayrıca ha ayrı bir okuma saati olur genelde o zaman okunur okulda ama bunca ödev ve bu kitap mevzuu gerçekten doğru değil
ne demek istediğini anladın cnm işin şakasındayım ben
bzim öğretmen şartı koşuyor tenefüste koşturmasınlar die dvd açıor beslenme yaptırıor yada kitap okuyun dio konu yetişmediyse tenefüsten çaldığıda oluyor çocukların tenefüslerde ihtiyacı olduğunu unutuyor
60 bişey mi canım, oğlumun getirdiği kitaplar 100-120 sayfa civarı, gerçi ödev azsa okuyo iki günde ama ödev çoksa imkansız
Oğlumu ilk yazdırdığımız bir öğretmen var.Biz okulun ilk haftasında alıp şu anki öğretmenine vermiştik.O sınıftan bir veliyle konuştum bugün.
Öğretmen çarpım tablosunu öğretmiş.6 lara kadar gelmişler ve 4 basamaklı sayıları eldeli şekilde toplayıp çıkartmayı öğretiyormuş şu an.Veliye
sizin çocuk biraz geri kalıyor demiş.Hocam biraz önden gitmiyor musunuz demiş. Hayır üçüncü sınıfta iyice alışıp yaramaz oluyolar,dördüncü sı
nıftada ergenliğe giriyolar o yüzden şimdiden öğrensinler.Veli diyor ki seneyede üniversiteye hazırlayacak çocukları...[/QUOTE]
bu birazda öğretmenin hırsında da kaynaklanıor öğretmen arkadaşlar kızacak ama benim sınıfım benim öğrencilerim hep önde olsun istediği de var her çocuğun kapasitesi bir değil ki önemli olan sindire sindire yaşında alabilmek oyun çocuğu bunlar huyları alışkanlıkları yavaş yavaş değişecek çocukların böle yaparlarsa çocukları şimdiden zorlu şartlara alıştırılarsa erken olgunlaşırlar tabii
Oğlumu ilk yazdırdığımız bir öğretmen var.Biz okulun ilk haftasında alıp şu anki öğretmenine vermiştik.O sınıftan bir veliyle konuştum bugün.
Öğretmen çarpım tablosunu öğretmiş.6 lara kadar gelmişler ve 4 basamaklı sayıları eldeli şekilde toplayıp çıkartmayı öğretiyormuş şu an.Veliye
sizin çocuk biraz geri kalıyor demiş.Hocam biraz önden gitmiyor musunuz demiş. Hayır üçüncü sınıfta iyice alışıp yaramaz oluyolar,dördüncü sı
nıftada ergenliğe giriyolar o yüzden şimdiden öğrensinler.Veli diyor ki seneyede üniversiteye hazırlayacak çocukları...
aman allahım 4 basamaklar zaten 4. sınıf konusu, müfredat falan bırakmamış hoca, gerçi bilmiyorum tüm sınıf alıyosa hocada veriyodur, doğru mu yanlış mı bi fikrim yok, belkide doğru yapıyo bu konuda ama yasak sanırım:26:
ay ayrıca nasıl 4. sınıfta ergenliğe giriyolar anlamadım[/QUOTE]
tüm sınıf belli yere kadar alır ama kafalar karışmıormu fazla yükleme olmuyormu ben bu kadar ödevin içinden çıkamazken diğer konular bana ağır geldi velilerin çoğu durumdan memnumudur
artık eğitim yıllar boyunca sınavlardan geçtiği için öğretmenler de geri kalmamak için tamamen sınav sistemine göre çalışıyor biraz onları da anlamak lazım tabi bi seviye tespitte sınıf geri kalsa kabak onların başına patlıyor ama bu doğru olduğu anlamına gelmez anlattıklarınızın hiçbiri normal değil yani olması gereken değil ben yaptırmıyorum şahsen yaptırmıcam da ha geri kalıcaz büyük ihtimal bu ülkede bi yere gelebilmek için öyle olması gerekiyor ama elimden geldiğince dışarıdan destek vericem artık özel derslerle falan ilgi alanına göre yoksa çocuklar mutsuz oluyor o zaman hiç başarılı olamazlar
tamamiyle dediklerine katılıorum çocukları bu yaşta bu kadar ağır şartlara zorlarsak ilerisini hiç düşünemiorumm:18::18:
Arkadaşlar öğretmenler çıtayı hep yüksek tutmak ister.Tabi bu çıtayı da öğrencilerin seviyesine göre yükseltir ya da alçaltır.Öğrenci alıyorsa ,kavrıyorsa çıtayı yükseltmekte hiç bir sakınca yoktur. yanlız 2. sınıf öğrencisine de çok fazla kalın kitaplar verip öğrenciyi okumadan uzaklaştırmamak gerekir. ama seviyesine uygun kitaplardan haftada 2-3 okumalı ve okuduğunu anlatabilmelidir. ben bir eğitimci olarak öğrencilere çok fazla baskı uygulanmasını doğru bulmuyorum . okuyacak ödevlerini yapacak dersini yapacak ama tv de izleyecek , oyun da oynayacak . çocuktur çocukluğunu yaşamalı .
bizede yeni konulardan çok ağır problemler geldi onları yapmalarını yetrli buluyorum ama çıtayı yükseltemk adına müfredattan önde gitme çabasını doğru bulmuyorum şu an ölçüler öğreniyorsa onunla ilgili problemleri yeterli görüyorum. şimdiden 4.sınıf bilgilerini alıyorlarsa 4 sınıfta ne öğrenecekler ailesi öğretmek istiyorsa özel ders aldırabilir çarpım tablosunu öğretebilir. fazla kalın kitaplar okuması okumadan soğutacak gib:18:i hiç bir zaman kitap şart koşulack birşey değil kitap bi hobi olmalı .saftirkler haylazlar okulu sayesinde edindiği kitap alışkanlığı değişecek die ödüm kopuyor. dediğin gibi oyun oynamalı tv izlemeli bu çocuklar