İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

Benimki bayılıyor salama sucuğa sosise salam olmadan kahvaltıdan saymıyo o derece,nasıl vazgeçiririm acaba ya,peynir yemez ama taze kaşara bayılır.Nerde zararlı gıda var onları seviyor çocuk..

bak senin oğlan yemiyormuş..bizim çocuklar da salam sosis sever nadiren alıyorum..yani yılda 1 kez yada 2 kez..

ama zararlı olduğunu biliyor..

anasınıfına girdeken emir in öğretmeni bir deney yapmış..kolanın içine 1 adet pişmemiş yumurta koymuş.
bir de normal suyun içine pişmemiş yumurta koymuş.
2 gün sonra mı 3 gün sonra mı kolanın içindeki yumurtanın kabuklarının şekli çok çirkin olmuş..kararmış.ve kabuk incelmiş.
o günden sonra bizim emir kola içmez..
çay arada ister..paşa çayı yaparım.ama en çok ıhlamur sever .ihlamur yok diye çay veriyorum..gaddar anneyim..kısa zamanda ihlamur alayım bari çocuklarıma..

salam sucuk için ise sunu anlatayım..
belki oğluna anlatırsın haribucum.o da soğur ..

eşim bir dönem büyük bir et firmasında çalıştı..
etler kasap reyonları için ayrılıyordu.antrikot haslamalık rosto vs..ve iç kısımda bunlar kemiklerden ayrılıyor..neyse koca koca kemikler bir yerde bekletiliyor..yine bu kemiklerin peşinde bir sürü firma ..bilin bakalım ne için..???

evet doğru tahmin..kemikler öğütülüp ,un haline getirilip sucuklara konuluyor..salam sosis için de aynı..ucuz maliyetle pahalı sucuklar ..hemde hangi firmadan geldiklerini de biliyordu eşim..yani öyle fasa fiso firmalar değil..önemli markalar..asla güvenip almayın..ama mahallenizdeki kasabı tanıyorsunuzdur..etini beğeniyorsunuzdur..onun yaptığı sucukları alın derim..ben öyle yapıyorum yıllardır..
bazen görürdüm camdan bakarken ...üst katta otururduk..kamyonlar gelir geçerdi..içleri tonlarca kemikle dolu..sıyrılmış..üstünde et met yok.hatta ben sosis severim..bir ara bir yerde dur tadına bakayım dedim..ama bildiğim için çok çiğnedim..gerçekten ağzıma kıtır kıtır geldi..un etmiş içine katmışlar..iğrenç.

of arkadaşım yaaa neler anlatmışsın böyle, ben çok alıp kullanıyodum, ekmekler sık sık bozuluyorya, ertesi güne kaldı mı ekmek bayat diye yemiyor bizimkileri ben de bir güzel tost yapardım, ne yapacağım şimdi ben. Ay sabah geliyoruz arabada, fıkra gibi, tosttan laf açıldı arkadaş dedi ki ben kaşar peynir almıyom, ben de dedimki ben sık sık yaparım, diğeri de ben kaşar almıyom sucukla tost yapıyom dedi Akşam anlatayım artıkın, sankim sucuk çok sağlıklı gibi bir de anlatışı var. OIfff of canım sıkıldı ama gerçekten, başka uzayan peynir demişin, hangileri sağlıklı ki o zaman, anlat da bizde ondan alalım madem:26:

çocuklara söz geçir gel de, en iyisi alacan dananı, yaptırcan sucuğunu-pastırmanı-kıymanı başka yolu yok bunun.

canım sucuk yeme demiyorum..ama kasapların yaptığı sucuğu al..onlar koymuyor kemik..

ve bir kere al dene baktın beğenmedin..başka bir kasaptan al..ben 2 gün oluyor şipariş verdim..buranın köylüsü bir kadın var..temizlik görevlisi..köylüsü demiş ki sucuk yapacağım isteyen olursa sor..kilo bildir..ona göre yapayım diye..ben 1 kilo istedim ilk olarak..beğenirsem hep alırım..

uzayan peynir ise bulunduğum yerde çerkez peyniri ve abaza peyniri var ..onlar ısınınca uzuyor.
dil peyniri de uzar..
başka ne olabilir.ben çerkez peyniri alıyorum..yine yöresel bir yer yapıyor..tereyağını ve peyniri onlardan alıyorum..umarım doğru yapıyorumdur..

ama sonuçta dibine kadar insen bile sağlıklı değil..yani doktorlar diyor ya inekler bile sağlıklı beslenmiyor..yeşil ot yemiyorlar..yem yiyorlar yemlerde katkı maddeleri var..hayvanların sütü artsın diye...yedikleri zaman süte geçen maddeler bunlar..amannn ne bileyim..iste böyle ..hiç güzel muhabbetler olmadı demi bugün..

neyse yılbaşında ne yapacaksın..bir plan var mı sizde...kurabiye pasta çerez falan filan..

anladım canım sonu yok bu işin değil mi?
yılbaşında biz çalışıyoruz canım maalesef ki. O yüzden evdeyiz, normal günler gibi geçecek.

anladım canım sonu yok bu işin değil mi?
yılbaşında biz çalışıyoruz canım maalesef ki. O yüzden evdeyiz, normal günler gibi geçecek.

he biz de çalışıyoruz..bizim de öyle normal gün gibi olur..ama bir farklılık olsun istiyorum..çocuklar için keyifli olsun istiyorum..

he biz de çalışıyoruz..bizim de öyle normal gün gibi olur..ama bir farklılık olsun istiyorum..çocuklar için keyifli olsun istiyorum..

1 ocakta mı çalışıyorsunuz:26::26: Ben 1 Ocak ı kastetmiştim canım, biz işe geliyoruz o gün, yollar bomboş

Son düzenleme:
Günaydınnn kızlar...

Dün öğleden sonra yine internetimiz yoktu Türk Telekomun bizimle bir sıkıntısı var ama bakalım

Akşam üstü erken çıktım zaten dün anneme uğrayıp biraz sohbet muhabbetten sonra eve gittim.

Oğluşa ev ödevi olarak öğretmeni 2 sayfa toplama çıkarma problemleri vermiş ama problemde problem yani insan okurken sıkılıyor bizimki hepsini yapmış ama yarısından fazlası yanlış çünkü okumadan yapıyor. Neyse ben biraz haşladım akşam akşam sonra babası geldi onunla yaptılar devamını.

Türkçe kitabında Bayram Sevinci metnini deftere yazması gerekiyormuş ama bugüne kaldı bu yüzen de kızdım biraz oyun oynamış beyefendi ödev yerine...

Neyse ödevler sonrası aldım gönlünü tabi ki de

Dün bizde ikramiye günüydü ve ikramiyeler bankaya yatmıyor bu yüzden yılda iki defa para görebiliyorum diğer türlü bütün ödemeler bankadan olunca maaşlar bankaya oradan da borçlara gidiyor

Hoş oda geldiği gibi gidiyor ya oda ayrı tabi...

Çok yazdım yine çenem düştü okuyamadım geçmişi gece fabrikada küçük çaplı bir yangın çıkmış şimdi biraz aşağı inip incelemem lazım sonra görüşürüz kızlar...

Günaydın cnm,güle güle harca ikramiyeni yılbaşı üstü güzel olmuş.Bizimde akşam hayat bilgisi ve ilk defa hikaye haritamız vardı sen geldin aklıma 1 sayfa hikaye arka sayfasında sorular vardı,sonrasında yine ingilizce çalıştık biraz.Bizim öğretmende yerli malı için yarın bir kase badem yazmış bize çok sevindim çalışanlara basit şeyler veriyo zaten.Yangın içinde çok geçmiş olsun çok zaiyat yoktur inşallah?

1 ocakta mı çalışıyorsunuz:26::26: Ben 1 Ocak ı kastetmiştim canım, biz işe geliyoruz o gün, yollar bomboş

1 ocak resmi tatil değilmiydi ya?sizinkiler mi uymuyor acaba.O günde çalışmak çok kötü yani herkesin evde uyuduğunu bilerek işe gitmek sinir bozucu

Saol canım büyük şans eseri etrafta yanıcı bir şey yokmuş ki aslında olmaması garip gibi bir şey öyle bir nokta yani neyse ki ucuz atlatıldı.

Bende dün akşam sordum oğlana yerli malını ama hiç bir şey yok acaba öğretmen söyledide duymadı filan mı bilmiyorum. Yalnız okulda resim çekinmişler öğretmen para istemiş resimler için onu verdik bugün bakalım nasıl bir şey gelecek :)))

Bizdeki hikaye haritasının bir kopyasını bir gün unutmazsam ekleyeceğim buraya çok gereksiz sorular var gibi geliyor bana. Kitabın arkasasında ki sorular güzel oluyordu keyifle yapıyorduk geçen yıl bu yılki tam anlamıyla eziyet zaten haftada 1 kitap için yapabiliyoruz kitaplarda kalınlaştı artık :)

Bizimkinin de yarın İngilizce dersi var bu akşam biraz çalıştırmamız gerekecek...

Son düzenleme:
Geçmiş olsun canım, zayiat yoktur umarım canım.
İkramiye için de güle güle harca canım.
Oğluşa da Allah zihin açıklığı versin, benimkinde de var o soruları okumadan yapma olayı, üşeniyorlar

1 ocak resmi tatil değilmiydi ya?sizinkiler mi uymuyor acaba.O günde çalışmak çok kötü yani herkesin evde uyuduğunu bilerek işe gitmek sinir bozucu
Maalesef öyle canım

Bizim hikaye haritasına kitabın arkasındaki sorular yazılıp, cevaplanıyor, demek ki sizin ki daha farklı.
Ha bu arada dün okula gittim yerli malı için, kızım çok mutlu oldu, fotoğrafını çektim dışarda şiir okudular, sınıfta da yedik içtik, öğretmen müzik açtı, çocuklar oynadı güzeldi yani. Ama kızımı oynatamadım, utanıyordu sanırım, biz her zaman gitmiyoruzya, onun çekingenliği mi bilmiyorum ama öyle işte, güzeldi yine de. Kızımın yanında olmak.

hayır canım biz çalışmıyoruz 1 ocakta..siz çalışıyor musunuz...hay ya üzüldüm şimdi..off..
ben akşam için hazırlık yapmaya vakit kalmayacak demek istemiştim..31 ocakta çalışıoyurz ya ..eve yine yorgun gideceğiz..ne hazırlayıp da yiyeceğiz .hazır şeyler mi almalı ..onu demek istemiştim çalışıyoruz derken..ama 1 ocak tatil tabi

canım türk telekom uyumasın..çalışsın..neden bağlanamıyorsunuz..
bizim burada teknik bir sorun oluyor bazen..
ama ana modemin fişini 1 kez çekip 5 saniye kadar bekledikten sonra tekrar takıyoruz..ve net geliyor..siz de öyle yapın belki ortak bir sorundur ..aynı çözüm yolu sizde de işe yarar belkimm..

yangın büyük değilmiş şükür..korkarım ben yangından ya..maddi manevi kayıp resmen.

bizim öğretmen de cuma yerli malı..yiyecek birşeyler getirin demiş..ben mandalina koyarım diye düşünmüştün..ceviz de koyulabilir yanında..yada badem iyi fikir..

Teşekkür ederim canım..

Dün için çok sevindim senin adına kuzucuğunda mutlu olmuştur. Böyle günlerde çalıştığımız işyerlerinin esnek olması çok önemli ...

Eklersen kızının resimlerini görelim bizde :)))

Heeheeee bizde hemen serverın resetliyoruz ama sorun daha büyük bizden kaynaklı değil ya işe yaramıyor pek :))))

Bizimki niye bir şey söylemedi acaba bugün sınıf öğretmenini arayayım ben belki oğluş duymadı filansa mahcup olmasın eğer bir aktivite olursa off yaa :))

canım sor bakalım belki bugün söyleyecektir öğretmeniniz..

kızlar bugün ne yemek yiyeceksiniz .

canım sor bakalım belki bugün söyleyecektir öğretmeniniz..

kızlar bugün ne yemek yiyeceksiniz .

Yanlış yazmışım yaaaa öğretmeni aramam sınıf annesini arayacağım öğleden sonra :)

Bizde yemekte, Sütlü Tarha Çorba, Ispanaklı rosto köfte, spagetti, Mandalina ve Salata varmış.

Sen ne getirdin bugün :)

bende bol çerkez peyniri var..börek var..ve 3 adet portakal var ..çay var..o kadar..

sizin menü güzelmiş bugün..

evet sınıf annesini araman daha doğru tabi..öğretmeni arama..

bizin dün ödevlerimiz şöyleydi..önce 1 test kitabından 1 sayfa test vermiş..
türkçe test kitabından 2 sayfa test vermiş..

başka ödev yoktu..biz de 4 sayfa test daha kopardık onları çözdük..

ama şeffaf dosyaları var ya bu sıpaların..bizimki bakuganlı ve renkli içi görünmüyor..meğer içinde 4 sayfa fotokopi varmış.ve full matematik toplama çıkarma..olmayan sayıyı bulma..sanırım 200 adet işlem vardı..belki daha fazla..kadın doldurmuş fotokopinin her boşluğunu..
ay tam uykusu gelmişti ödevler bitti derken o çıktı..onu da yapmak zorunda kaldık..onu baştan görseydik test kitabından 4 sayfa koparmazdık..

Son düzenleme:
Anladım canım.

Vay sıpa vay tam yatacak saatte yine de 200 adet iyi yaptırmışsın valla.

off offfff fena olmuş canım yaa varya Allahtan oğlun hızlı bizimki olsa mümkün değil 200 tane 20 tane yapamazdık

senin menüde güzel ama sanki önceki günlere bakarak az gibi geldi bana ama bilemedim :)))))

Benim dikkat etmem lazım ya gerçekten göbek belirmeye başladı yine bu haftada geçsinde önümüzdeki hafta başlayacağız yine ufaktan azaltmaya :)))

Bu arada benim oğluş ben yemekhanede yemek yemek istemiyorum beslenme götüreyim demeye başladı ne yapıcam bilmiyorum bende seviniyordum sıcak sıcak yemek yiyor diye...

Bendede ıspanak var evden getirdi yoğurtla birde elma,yine hafifim bugün,gerçi akşama doğru çok acıkıyorum ama arkadaş bugün abur cubur getirmiş tuzlu kurabiye gibi onlara dalarız çayla napalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…