Çok şükür iyi şuanda. İlk 6 ay emzirdim, sonra sütüm çok çok azaldı, bebek de biberona alıştı derken bıraktık emzirmeyi malesef.
merhabalar kızlar..
zeliş ve boncuk ikiniz kalmışınız nasılsınız..
bende ancak açabildim işlerden baya bi yoğunİyi canım bende ufaktan cuma yoğunluğu ve toplantı koşturması vardı onun dışında iyilik sağlık seni sormalı yoktun bugün...
bende ancak açabildim işlerden baya bi yoğun
Evde durumlar nasıl oğluşun nasıl?
bende yemeğe çıkmıştım da.
iyi sayılır. şu okumayı düzeltsek daha iyi olacaktı.
dün akşam toplama ve çıkarma yapın demiş öğretmen deftere onları yaptık.
matematikten test vardı ayrıca bir de onu yaptık.
okuma yapamadık
bende yemeğe çıkmıştım da.
iyi sayılır. şu okumayı düzeltsek daha iyi olacaktı.
dün akşam toplama ve çıkarma yapın demiş öğretmen deftere onları yaptık.
matematikten test vardı ayrıca bir de onu yaptık.
okuma yapamadık
işin içine oyun girerse daha iyi sonuç veriyor.bir ara bizde kelime bilme oyunu yapıyorduk.Okumanın tam olarak düzelmesi herhalde yazı bulacak hatta belki de 3. sınıf başında filan olacak bizim hala çok kötü. Bazen bakıyorum çok güzel hızlı hızlı okuyor ama nadiren (mesela geçen akşam bana 16 sayfalık bir kısa hikaye kitabı okudu yatakta sonra üzerine konuştuk) genelde dikkatini vermediği için karınca hızında okuyor okuduğunu da anlamıyor.
Bizim Türkçe, dilbilgisi de çok kötü kurduğu cümleleri duysan bazen sinirden gülüyorum
Dün akşam yeni bir yol denemeye başladım tutarsa en azından okumaya ve dilbilgisine de yansır.
Seninle bir oyun oynayacağız her akşam dedim (Gözler parladı ne oyunu ne oyunu diyor)
Her gün yatakta gözlerini açtıktan sonra neler yaptığını akşamları bana düzgün cümleler kurarak anlatacaksın dedim. Ben başladım ilk olarak sonra oda biraz anlattı ama ödül olmazsa olmayacak sonuna birde ödül koyabilirsem işe yarar diye düşünüyorum bakalım...
evet canım eldeli. iyi ki abaküsler var :))Eldeli toplama çıkarma yapıyorsunuz değil mi?
işin içine oyun girerse daha iyi sonuç veriyor.bir ara bizde kelime bilme oyunu yapıyorduk.
ben kelimeyi yazıyordum kağıda o da okuyordu bilirse başka bir kağıda yıldız yapıyordum.
işte bunlar içinde zamanımız kalmıyor.
Kelimenin anlamını mı soruyordun?
Öğretmenin verdiği stikerları biriktiriyor benimki de
Benim verdiğim de o kadar değerli olur mu acaba
evet canım eldeli. iyi ki abaküsler var :))
toplama değilde çıkarmada çok iyi oluyor.
Valla her zaman olmuyor canım.Hadi bakalım başarılar sınavlarda sana da canım.
Canım çok zor bir durum gerçekten. İnşallah herşey yoluna girer.
Maşallah valla bulduğun her fırsatta çalıştırıyorsun. Bazen çocuktan önce ben üşeniyorum artık çalıştırmaya.
Ay canım ya aynı benimkinin örneklerinden, demekki bu yaşlarda olabiliyo. Sabırlı olacağız yapcak bişey yok, açık açık konuşmaya çalış canım bakalım, böyle yaptığın zaman ben çok üzülüyorum, yoruluyorum, herşeye yetişemiyorum, sen bana hiç yardımcı olmuyorsun gibi biraz kendini acındır bakalım canım, bazen ben öyle yapıyorum.Kızım dün akşam beni sinir etti. Hayat bilgisi dergisinden test varmış yapılacak. Zor da değil sorular. Sen başla ben arada kontrol edeceğim dedim. Her soruda anneeeee ben anlamadımm diye bağırıyor, ama istisnasız her soruda. Bazı sorularda anlatacak bi durum da yok, o yüzden direk cevabı söylüyorum.Kolayına geliyor tabi.Kızım tekrar oku, yok anlamadım.. böyle sürdü. Artık en son sinirden aldım dergiyi elime son 3 soruyu söylenerek ben işaretledim. Ne yapıyorsun diyor, zaten teker teker ben cevaplıyorum tamamladım işte dedim.
Eşim de çok üstüne gidiyorsun, çok bağrıyorsun falan diyor. Ama çileden çıkardı beni yaa..
Sabah da bu havada tutturdu bere takmayacağım diye...
Allahım sinirlerime mukayyet ol.....
Evet canım yaa tabii ki çok önemli, çocuk öğretmeni severse, dersi de seviyor.Teşekkür ederim canım, Hepimizde aynı rehavet oluştu artık galiba bende boşladım son zamanlarda ders konularını Allahtan babamızda biarz takipçi olmaya başladı yoksa benim oğlum tek başına takipde etmiyor dersmiş ödevmiş.
Birde dün enteresan bir şey oldu.
Aslında okul açıldığından beri bizimki pek İngilizceden bahsetmedi sorarsam söyler falan 2 hafta önce yeni bir İngilizce öğretmeni gelmiş onunla birlikte bizimki de heveslenmiş dün akşam biraz da İngilizce çalıştı bugün öğretmen bakacak diye bugün işleyecekleri konuya baktık biraz.
Öğretmen başarılı olana çikolata veriyormuş
Dün bizimki koridorda görmüş öğremeni öğretmen sormuş çalıştın mı diye oda evet çalıştım demiş. Öğretmen çikolata vermiş bizimkine oda yememiş göstermek için bize eve getirmiş.
Aslında öğretmen ne kadar önemli değil mi motivasyon için...
Haklısın canım ama ödül işini de alışkanlık haline getirmemelisin, onun da önemi kalmıyor yoksa, her zaman yapma, arada yap.Okumanın tam olarak düzelmesi herhalde yazı bulacak hatta belki de 3. sınıf başında filan olacak bizim hala çok kötü. Bazen bakıyorum çok güzel hızlı hızlı okuyor ama nadiren (mesela geçen akşam bana 16 sayfalık bir kısa hikaye kitabı okudu yatakta sonra üzerine konuştuk) genelde dikkatini vermediği için karınca hızında okuyor okuduğunu da anlamıyor.
Bizim Türkçe, dilbilgisi de çok kötü kurduğu cümleleri duysan bazen sinirden gülüyorum
Dün akşam yeni bir yol denemeye başladım tutarsa en azından okumaya ve dilbilgisine de yansır.
Seninle bir oyun oynayacağız her akşam dedim (Gözler parladı ne oyunu ne oyunu diyor)
Her gün yatakta gözlerini açtıktan sonra neler yaptığını akşamları bana düzgün cümleler kurarak anlatacaksın dedim. Ben başladım ilk olarak sonra oda biraz anlattı ama ödül olmazsa olmayacak sonuna birde ödül koyabilirsem işe yarar diye düşünüyorum bakalım...
Bizimki parmakla yapıyor.. Kocaman abaküs aldık İkea'dan küçükde var ama parmak daha kolay geliyor.
Birde bazen deli ediyor beni 8 den 7 çıkarsa kaç kalır diyorum hemen parmakları çıkarıyor gel de delirme
bazen benimki 2+1 de bile 2 parmak yanına da 1 parmak 3 diyo.
Valla her zaman olmuyor canım.
Ay canım ya aynı benimkinin örneklerinden, demekki bu yaşlarda olabiliyo. Sabırlı olacağız yapcak bişey yok, açık açık konuşmaya çalış canım bakalım, böyle yaptığın zaman ben çok üzülüyorum, yoruluyorum, herşeye yetişemiyorum, sen bana hiç yardımcı olmuyorsun gibi biraz kendini acındır bakalım canım, bazen ben öyle yapıyorum.
Evet canım yaa tabii ki çok önemli, çocuk öğretmeni severse, dersi de seviyor.
Haklısın canım ama ödül işini de alışkanlık haline getirmemelisin, onun da önemi kalmıyor yoksa, her zaman yapma, arada yap.
öğleye doğru aramıştım oğlanı ne yapıyorsun diye.
biraz kırgınlığı vardı zaten. her yerim ağrıyor okula gitmesem diyor:))
bir kaşık şurup iç sonra gidersin tamam mı dedim.tamam dedi.
öğleye doğru aramıştım oğlanı ne yapıyorsun diye.
biraz kırgınlığı vardı zaten. her yerim ağrıyor okula gitmesem diyor:))
bir kaşık şurup iç sonra gidersin tamam mı dedim.tamam dedi.
Hıımmm hastalanıyor galiba.. Yada canı okula gitmek istemiyor da olabilir
Neyse ki bugün cuma son gün...
akşam yemek yedikten sonra da ben bir kaşık şurup içeyim başım ağrıyor dedi.
inşallah hasta olmaz çocuklarımız..
zeliş burda birinin bişi yazdığını görmek için her defasında f5 mi yapıyorsunuz.