İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

hadi bakalım iyi gidiyor şimdilik...

dün bizim matematik sorularından bir tanesi de 2 basamaklı en büyük doğal sayının 19 eksiği kaçtır.
Ilk defa çıktı böyle soru.
Sizin sonuçlar iyi gelir kesinlikle...

[sıze=3]canım bizim öğretmenimiz de bu soruları çok soruyor.sanırım 2 basamaklı en büyük sayının 99 olduğunu bir kere beyinlerine yerleştirmek istiyor ..çünkü çok kez karşımıza çıktı..
Iki basamaklı en küçük doğal sayıyı da soruyor..ya da tek basamaklı en büyük sayı..gibi..bunların yerleşmesini istiyor çocuklarda..çünkü çok çıkacak karşılarına..bilemiyorum..bazen şaşırtıyor..bir kere sbs den 50 soruda 4 yanlış çıkarmış..diğer bir sbs de ise 50 soruda 14 yanlışş.... Hiç belli olmuyor
[/sıze]

[sıze=3]evet.inşallah böyle devam eder..senin eşin sana yardım ediyor mu peki?//////[/sıze]

benden önce eve geldiği için yemeği ısıtıp sofrayı hazırlıyor.bazen kızım hazırlıyor.
geçen gün fırında mantar yaptı ben gelene kadar çok güzeldi kıymalı ve kaşarlı yapmış.
pazar günü de semt pazarına gider ben ev temizlerim.
başka bişi yapmaz..

fatmacım ..iyiymiş senin eşin..tebrik etmek lazım..yemek bile yapmış..maşallah..inşallan benim kocam da yakında yemek yapmaya başlar..

Kız ilahi alemsin, demek kocana da memnuyitini belli ettin, sen kendin de memnun olmuşsun bakıyorum da bu sabah çok pozitif neşeli gördüm seni, Allah daim etsin.

fatmacım ..iyiymiş senin eşin..tebrik etmek lazım..yemek bile yapmış..maşallah..inşallan benim kocam da yakında yemek yapmaya başlar..

bir gün önceden hazırlanmayacak yemekleri atar hemen fırına mesala mantar veya poşette tavuk but gibi..ben gelene kadar
pişiyor.. hemen oturup yiyoruz.yemekten sonra bişi yapmaz artık çay kahve ister.
bende ertesi günün yemeğini koyarım hemen ocağa..öyle işte..
inşallah canım yapar seninkide..

Kız ilahi alemsin, demek kocana da memnuyitini belli ettin, sen kendin de memnun olmuşsun bakıyorum da bu sabah çok pozitif neşeli gördüm seni, Allah daim etsin.

canımcımmmmmmmmmm...yani mutlu olduğumu belli ettim derkennnnn..şey yani ...mutlu olduğumu anladı yani..öyleeeee.:119::119::119::119::119::119::119:.

evet canım..biraz yerdım etsinler yeter fazlasını istemiyoruz ki demi

Selam kızlar, Hiç iyi değilim

Okula gittim sabah, koştura koştura geldim hemen toplantı ancak açabildim bilgisayara önceki yazılanlara da bakamdım.

Aslında her şey iyi gidiyor demeye başlamıştım tam olan oldu yine dün...

Akşam eve gittikten sonra öğretmen aradı konuştuk oğlumla ilgili bizim gözlemlerimizi soru sınıfına arkadaşlarına alışmaya başladığını söyledi. Ben derslere katılımını sordum tabi yine her zamanki gibi kendini övmeye başladı katılacak tabi o benim öğrencim ben o ortamı sağlıyorum herkesin aktif olmasını sağlıyorum vs. vs. Ben kendi çocuğumu soruyorum o kendini anlatıyor. Neyse ben telefonu kapatmaya çalışıyorum bir taraftan ama konuyu uzatıyor bende aklıma geldi birden sorum hocam dedim bu hafta hiç ödev vermediniz değil mi dedim. Okulda da ders kitabı işlemiyorlarmış oğlum söylemişti. Tahtada test çözdürüyormuş.

Dedi ki evet bu hafta ders işlemedim çocukları sınava hazırladım dedi. Ne sınavı dedim. Tüm okulların girdiği genel bir sınav var o dedi. Bende dedim bizim hiç haberimiz olmadı ama bu sınavdan. Dedi ki zaten sizin oğlunu girmiyor sınıfın yarısı giriyor bu sınava dedi.

Neye uğradığımı şaşırdım peki dedim bu sınava girecek çocukları neye göre belirliyorsunuz kursa kalan çocuklar mı dedim. Baştan hayır dedi çocukların düzeyine göre belirliyoruz dedi. Bende bir kere daha şok oldum. Nasıl yani dedim eğer benim çocuğum sınava girseydi sizin not ortalamanızı mı düşürecekti dedim. Ondan sonra toparlamaya çalıştı konuyu, hayır işte kursa kalan öğrenciler giriyor bu sınava falan da filan.

Bende bu sefer ama siz sınıfın yarısını sınava hazırlamaya çalışırken diğer yarısı derslerinden geri kalıyor dedim. Konu uzadı uzadı eşimde evdeydi. Ben çok kötü oldum. Aklımda kalanları yazayım size.

Oğlum baştan kursa yazıldı ama sonra öğretmen eve gitsin bu saatlerde kitap okusun daha faydalı olur dediği için almıştım kurstan biliyorsunuz.

İşte efendim ben kursta çok üst düzeyde konular çalıştırıyorum çocukları sınava hazırlıyorum diyor. Hayatları sınav olacak çünkü ben buna hazırlıyorum dedi. Eee peki benim çocuğum ve sınıfın diğer yarısının kabahati ne dedim.

Netice itibariyle Milli Eğitim'in belirlediği 2. sınıf müfredatı var ve biz evde çalışarak bile gayet iyi yol aldık sizin istediğiniz nedir dedim. Ben dedi MEB müfredatını aşkın bir sistem izlerin belki bu müfredata uygun eğitim veren bir sınıfta oğlunuz çok başarılı olabilir ben yine delirdim tabi.

Dedim ki orası bir devlet okulu değil mi neden bu tarz bir ayrımın içindesiniz, bu sistemi ben kurmadım bilmem ne bilmem ne... Bana dedi ki ee madem öyle düşünüyorsunuz arayın o zaman başbakanı dershaneler konusu çözsün bu kadar kolaysa madem bende dedim beni bir tek benim çocuğum ilgilendiriyor ve şuan gerçekten sizi anlamakta güçlük çekiyorum.

Bu sefer bana biz ayrı modlardayız anlaşamıyoruz sizinle demeye başladı bende haklısınız aynı pencereden bakamıyoruz dedim...

Ayyy yazdıkça deliyorum...

Haa birde diyor ki bana bizim bir veli grubumuz var, geçen yıl okumayıda erken öğrendi bu çocuklar. Bu veli grubu bir oluşum içinde ve herkesten önde gidiyoruz buna uygun çalışma yöntem ve taktikleri izliyoruz diyor bende dedim peki ben ne yapmalıyım bırakıp işi gücü çocuğu ekstra kamplara sokup sizin veli grubunuza dahil olmaya mı çalışmalıyım filan filan...

Sonra dedi ki biz sizinle gerçekten anlaşamayacağız isterseniz yarın gelin ve sınıf değişikliği konusunu rehber öğretmeninde olduğu bir ortamda görüşelim dedi. Bende en kısa zamanda geleceğimi söyledim...

Bu sabah doğru okula gittik eşimle rehber öğretmen okulda yokmuş yolda bizim öğretmenle karşılaştık selamlaştık neyse ben müdür yardımcısı ile konuşacağımı kendisiyle sonra görüşürüz diyerek ayrıldık çünkü müdür yardımcısı önceki yaşadığımız sorunları da biliyordu odasına gittik...

Sağ olsun çok ilgili bir kadın bizi görünce çok ilgili davrandı ve derhal dilekçe ile değişiklik talebimizi yapmamızı söyledi her şeyi yazın dedi. Tam ben dilekçe yazarken öğretmen geldi odaya yanımıza oturdu. Ben de devam ettim yazmaya bu sefer öğretmen aman efendim siz beni yanlış anladınız benim öğrencimle bir sorunum yok zaten çok akıllı bir çocuk ne yazma ne okuma problemi var sınıftan ondan çok daha geride çocuklar var aman Allah'ım bende dedim ki dün akşam ve öncesinde neden benimle böyle konuşmadınız neden bize bunu yapıyorsunuz tek suçumuz çocuğumuzla ilgilenmemiz mi dedim.

Artık ne desem bilmiyorum söylediklerini inkar etmeler mi dersiniz aklınıza ne gelirse.

Müdür yardımcısı sağ olsun bize destek oldu ve dedi ki hocam ben sizi derste göremem aile ile diyaloğunuza şahit olmadım ama siz değil miydiniz bu çocuk rama gitsin rapor alsın diyen gelen sonuç ne çocuğun kesinlikle bir sorunu yok. Ayrıca önceki gelişinizde benim odamda çocuğa olan davranışınıza ben şahidim ve çok yanlış bir davranıştı dedi.

Öğretmen sonra vay efendim dilekçenizi geri alın çocuk bu saatten sonra başka sınıfa alışmaya çalışmasın bizim bir sorunumuz yok zaten sizinle yine konuşuruz görüşürüz isterseniz ailece de görüşürüz bilmem ne..

Sonra müdür yardımcısı dedi ki benim acil çıkmam lazım o bahaneyle bizde çıktık bende dedim hocam bir şansımızı deneyelim olur olur olmaz olmaz. Zaten bana sınıf değiştirelim diyen sizdiniz...

Öylece çıkıp geldik müdür yardımcısı dilekçeyi sümen altına koydu öğretmende görmüştü o çıkınca rica etim başka yere koyun ne olur ne olmaz diye aldı kadıncağız sağ olsun.

Şimdi pazartesi rehberlikle konuşacaklar dilekçe işleme konulacak ve 10 gün içinde sonuçlanır dediler.. Allah'ım tek korkum bu olayların çocuğuma yansıması. Deli olmak işten değil. Akşam oğluma sınıf değişikliği konusunu açtım istemiyorum kesinlikle istemiyorum diyor ne yapacağım ben kızlar...

Yaa çok karışık yazdım ne olur kusura bakmayın. Aklıma gelenleri sıraya koymadan yazdım farkındayım çok doldum gidip lavaboya ağlamam lazım biraz o yüzden böylece göndereceğim.

Akıl verin bana ne olur...

zelişim oğlunu bir şekilde ikna edip sınıfını değiştirmen lazım.. çok büyük terbiyesizlik yapmış öğretmen. müdür yardımcısıda biliyor
neyin ne olduğunu. biz çocukların üstüne titrerken kafasına göre davranamaz.çok sinir oldum.
oğlun da alışır yeni öğretmen ve arkadaşlarına merak etme o konuda.
bizim bu sene öğretmen değişti o konuda kafam rahat çok şükür..

Son düzenleme:

Canım çok tedirginim öğretmen dengesiz. Bir dediği bir dediğini tutmuyor sabah eşimde söylüyor adamın hakikaten psikolojik sorunları var gibi..

Bu süreçte çocuğuma bir şey yansıtır mı o beni tedirgin ediyor ve tabi sınıf değişikliği sonucu oğlumun yaşayacağı duygusal kargaşa off offfff.

bence bişi yapamaz.sınıf değişikliğine 1-2 hafta içinde illaki alışacak canım merak etme..

Ay canım yaa, inanamıyorum ne biçim bir öğretmenmiş o, çalışan kadınların çocukları hep geri kalsın o zaman, var mı böyle bir saçmalık yaaa, sıkma canını, oğlun da çabuk adapte olur, kaçıncı probleminiz sizin böyle, gerçekten bence de değişsin artık sınıfı.

evet canım ben de katılıyorum..her sefekinde öğretmeniniz aynı şeyi yapıyor.konuştukları ile yaptıkları birbirini tutmuyor..

yani ortalığı karıştırıp sürekli aklınızı karıştıran da öğretmen ayrıca..oğluna yazık ya..hay allah ım..oğlunu nasıl ikna edebilirsin bilemiyorum..yani daha iyi bir sınıf olacağını daha iyi arkadaşlarının olacağını söylesen ikna olur mu..ayrıca yeni sınıfındaki arkadaşları da senin söylediğin gibi oğluşunla hemen iletişim kurarlar mı..biz de yeni geldik biliyorsun..arkadaşlarının emiri içlerine kabul etmesi rahat 1.5 ayı aldı..umarım sizin için en iyisi olur..sen dilekçeni verdiysen...süreçi oluruna bırak ..zamana bırak arkadaşım..dur bakalım ne olacak..

bence bişi yapamaz.sınıf değişikliğine 1-2 hafta içinde illaki alışacak canım merak etme..

Sağolun kızlar önümüzde yine zorlu bir süreç bizi bekliyor. Umarım en az zararla atlatırız bu dönemi ama üzülmemek kızmamak insanın elinde değil. İnanınki... Böyle insanlar nasıl öğretmen oluyor anlamıyorum. Çocuklarımızı emanet ediyoruz bu insanlara biz.

Zelişcim öncelikle tam herşey yoluna girdi derken öğretmeninizle ilgili yaşadığınız soruna çok üzüldüm bir insan iki olmuyor demekki.Sen denedin düzeni bozulmasın dedin haklı olarak ama baktın olmuyor üzülme bunu canı gönülden söylüyorum üzülme çünkü çocuklar her şarta bizden çok daha kolay alışıp adepte oluyolar.Böyle sorunlu bir öğretmenle devam etmektense çocuk bir iki gün bocalar belki ama alışır belki daha çok bile sever yeni öğretmenini arkadaşlarını.Karşına al konuş senin iyiliğin için de diğer öğretmenin eğitimi daha iyiymiş de,arkadaşlarınla tenefüslerde sürekli görüşüp oynayacaksınız de.Bi şekilde konuşarak ikna et onu,sonrasında adepte olacaktır merak etme cnm.Böyle daha çok üzülüyorsunuz

Canım çoook teşekkür ederim içten dileklerin için.

İyi ki varsınız sizler gerçekten iyi ki varsınız..

İnsanı en iyi aynı şartları paylaşan kişiler anlayabiliyor özellikle anne olmayan anlamıyor ne yazık ki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…