İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

Canım çoook teşekkür ederim içten dileklerin için.

İyi ki varsınız sizler gerçekten iyi ki varsınız..

İnsanı en iyi aynı şartları paylaşan kişiler anlayabiliyor özellikle anne olmayan anlamıyor ne yazık ki...

Aynen öyle aynı yollardan geçiyoruz ,birebir olmasada sıkıntılar aynı ve paylaştıkça azalıyor,bak ne güzel cuma günündeyiz oğlun için hayırlısını iste Allahtan bugün,içinide ferah tut.Biz ne yaparsak yapalım ne yaşarsak yaşayalım herşey olacağına varıyor ve bir yoluna giriyor:)))

Aynen öyle aynı yollardan geçiyoruz ,birebir olmasada sıkıntılar aynı ve paylaştıkça azalıyor,bak ne güzel cuma günündeyiz oğlun için hayırlısını iste Allahtan bugün,içinide ferah tut.Biz ne yaparsak yapalım ne yaşarsak yaşayalım herşey olacağına varıyor ve bir yoluna giriyor:)))

Doğru söylüyorsun canım Cuma vakti dua ettim bende Rabbim hakkımızda hayırlısı ne ise onu nasip etsin bize...

günaydın hayırlı cumalar..arkalı önlü 1 sayfa fotokopi vardı matematik ve türkçe onları yaptık.
2 sayfa da hikaye kitabı okudu.

Hikaye kitaplarını okuldan mı veriyorlar yoksa siz mi seçiyorsunuz canım? Böyle böyle alışacaklar, düzeltecekler okumayı da...

okulda herkes öyle der bizim okumamız çok iyi :))
ben dışardaki ortamda veya işyerinde sorduğumda okuması nasıl diye bizim okumamız çok güzel derler.ben hiç saklamıyorum ama
bizde gerideyiz diyorum.

Sorma sabah arada bir servis bekleyen kadınlarla karşılaşıyoruz örneğin bu sabah olduğu gibi hepsinin dünya üstü meziyetleri var görseniz hakkaten komedi. Tamam insanın canı tabi gözünde melek, en iyi ama işi sidik yarışına çeviriyorlar aslında böyle uzaktan baktığında da çok komik görünüyorlar gerçekten :)))))

merhaba canım,hiç dert etme çünkü hepimiz aynı durumdayız bu sene karıştık biraz,bildiği şeyleri değerlendirmede yanlış yapıyor,konuları çabuk unutuyor kitap okuyor ama hep benim hatırlatmam lazım kitap oku diye vs....ben velilerle hiç muhatap olamıyorum zaten istesemde arada telefonlaşıyoruz 1 veya 2 tanesiyle ama sınıfın genel durumunu oğlumdan öğreniyorum.Arkadaşlarının ne yapıp ne yapamadığını o söylüyor bana mesela benimki istiklal marşının 10 kıtasınıda ezberledi şu an okuyup bitirenleri sınıfça alkışlıyorlarmış kimler okudu diyorum sayıyo.Bende sürekli bi yerlerde eksik kalmayalım korkusundayım hafta sonları tekrar yaptırmaya çalışıyorum elimden geldiği kadar saatlerde,paralarda,çarpım tablosunda.Bizim öğretmende bu senenin çok tekrar isteyeceğini söyledi o şekilde atlatıcaz artık.Elimden geldiğince internetten testler çıkartıp yaptırıyorum onları seviyor Allahtan.

Bende hiç bir veli ile görüşmiyorum, görüşemiyorum aslında tanımıyorum kimseyi malum işlerden okula sık sık gitmeye vakit te kalmıyorki gerçi iyiki de görüşmüyorum. Malum üzüm üzüme baka baka kararırmış :))))

bugünlerde okumayacağım demiyor.ben istiyorum ki 2 sayfada değil 6 sayfa okusun ama yoruldum diyor.

Aslında bu çok güzel bir gelişme içinden gelerek okursa anlayarak da okur canım.. Bizde de böyle.

Bizimde haftasonu ödevimizi 2 gün önceden vermişti öğretmenimiz.Röportaj yapacaklarmış herhengi bir meslek grubundan olan biriyle 6-7 soru yeter demiş öğretmen aldıkları cevaplarıda defterlerine yazıcaklarmış amaç meslek gruplarını öğrenmek....

Ne güzel ya. Aslında bu tip ödevler çocukların dünyaya bakış açısını da geliştirir. Aslında benim oğlum meslek tanıtım kulübünde yani baştan öyle bir bilgi gelmişti ama bununla ilgili yapılan hiç bir şey olmadı şimdiye kadar...

[sıze=3]hahahhahahahah..canım ya..gülmesin arkadaşların..onların da başına gelecek nasıl olsa..

Deseydin ya 12 ile 19 yaşı arasında olabilir sevgicikk.

Telefondan anlatınca olmaz tabi..

Sen oğluşuna söyle yapamadığı test sorularını daire içine alsın..akşam birlikte çözün..telefondan zor olur.:KK53::KK53::KK53::KK53:.
[/sıze]

Yok zaten anlatmıştım ama eve gidince üzerinden geçtik. Telefonla olmuyor hem kısık sesle konuşmaya çalışıyorum hem çocuk anlasın diye ona uygun konuşuyorum filan sıkıntı yani :))

Günaydın kızlar,
Akşam bizim de 2 sayfa hecelerine ayırma ödevi vardı, bazılarını şaşırıyor, mesela umursamak, um-ur-sa-mak böyle yanlış yaptıkları var, zamanla öğrenecek inşallah.:KK16::KK16:

Zamanla oturur canım. Bizde bu konuda yazı yazarken hep hata yapıyordu kelimeyi yanlış yerde kesiyordu ama son zamanlarda olmadı hiç alışıyorlar yani bir kaç kez üzerinden geçti mi...

[sıze=3]evettttttttttt..etti canım..etmez mi..ben söyledim zaten yemekleri ısıt çayı demle diye ama o çerez tabağını hazırlamış.kek tabağına da kek koymuş..her şey hazırdı fatmacımmmmmmmmmm...çok mutluyum..mutlu olduğunu da belli ettim.:KK16:
Bu görevi bırakmaması için
[/sıze]

Eşine alkış. İyi gidiyor hadi bakalım...:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

valla yan komşumuz kombici samimiyiz de eşimin arkadaşı,gitsin babasıyla yapsın ödevini:KK53:

Ne güzel farklı bir meslek güzel olur...

benden önce eve geldiği için yemeği ısıtıp sofrayı hazırlıyor.bazen kızım hazırlıyor.
geçen gün fırında mantar yaptı ben gelene kadar çok güzeldi kıymalı ve kaşarlı yapmış.
pazar günü de semt pazarına gider ben ev temizlerim.
başka bişi yapmaz..

bir gün önceden hazırlanmayacak yemekleri atar hemen fırına mesala mantar veya poşette tavuk but gibi..ben gelene kadar
pişiyor.. hemen oturup yiyoruz.yemekten sonra bişi yapmaz artık çay kahve ister.
bende ertesi günün yemeğini koyarım hemen ocağa..öyle işte..
inşallah canım yapar seninkide..

Ooooo ne güzel şeyler bunlar, hakkını yemeyeyim benimki de yapar... Seninkine de alkış o zaman :KK9: :KK9::KK9:
:KK9::KK9::KK9::KK9:

Hikaye kitaplarını okuldan mı veriyorlar yoksa siz mi seçiyorsunuz canım? Böyle böyle alışacaklar, düzeltecekler okumayı da...

Sorma sabah arada bir servis bekleyen kadınlarla karşılaşıyoruz örneğin bu sabah olduğu gibi hepsinin dünya üstü meziyetleri var görseniz hakkaten komedi. Tamam insanın canı tabi gözünde melek, en iyi ama işi sidik yarışına çeviriyorlar aslında böyle uzaktan baktığında da çok komik görünüyorlar gerçekten :)))))

Bende hiç bir veli ile görüşmiyorum, görüşemiyorum aslında tanımıyorum kimseyi malum işlerden okula sık sık gitmeye vakit te kalmıyorki gerçi iyiki de görüşmüyorum. Malum üzüm üzüme baka baka kararırmış :))))

Aslında bu çok güzel bir gelişme içinden gelerek okursa anlayarak da okur canım.. Bizde de böyle.

Ne güzel ya. Aslında bu tip ödevler çocukların dünyaya bakış açısını da geliştirir. Aslında benim oğlum meslek tanıtım kulübünde yani baştan öyle bir bilgi gelmişti ama bununla ilgili yapılan hiç bir şey olmadı şimdiye kadar...

Yok zaten anlatmıştım ama eve gidince üzerinden geçtik. Telefonla olmuyor hem kısık sesle konuşmaya çalışıyorum hem çocuk anlasın diye ona uygun konuşuyorum filan sıkıntı yani :))

Zamanla oturur canım. Bizde bu konuda yazı yazarken hep hata yapıyordu kelimeyi yanlış yerde kesiyordu ama son zamanlarda olmadı hiç alışıyorlar yani bir kaç kez üzerinden geçti mi...

Eşine alkış. İyi gidiyor hadi bakalım...:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Ne güzel farklı bir meslek güzel olur...

Ooooo ne güzel şeyler bunlar, hakkını yemeyeyim benimki de yapar... Seninkine de alkış o zaman :KK9: :KK9::KK9:

hikaye kitabını öğretmen veriyor ama biz okuyup bitiremeden geri alıp yenisini veriyor :))

hikaye kitabını öğretmen veriyor ama biz okuyup bitiremeden geri alıp yenisini veriyor :))

aynen fatmacığımmmmmmmmmmm...ama bu akşamdan itibaren okumasını sağlayacağım..bizim oğlan eline bile almıyor..çantasında duruyor.sonra öğrtemen geri topluyor..

yatıncaya kadar bizim oğlan kardeşiyle boğuştuğu için kitap eline alamıyor...yatırıncaya kadar ölüyorum zatii..ama bu akşam okutturcam kitap..açık ufku genişlesin bizimkinin

:))) iyiymiş.....

Hikaye özeti falan istemiyor mu sizinki canım.

Biz hikaye haritası çıkarıyoruz mesela şöyle bir kaç soru var içinde...

Kitapta en beğendiğiniz cümle?

Kitabın hangi bölümünü değiştirmek isterdiniz?

Çocuk bakıp kalıyor, Yani yardım etmesem mümkün değil. Zaten son zamanlarda iyi alıştı doğrudan,

"Ben kitabı çok beğendim değiştirmek istemezdim" diyor :KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1:

Çocuk bakıp kalıyor, Yani yardım etmesem mümkün değil. Zaten son zamanlarda iyi alıştı doğrudan,

"Ben kitabı çok beğendim değiştirmek istemezdim" diyor :KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1:

Haaa birde hikaye haritasını veli imzalamazsa geri gönderiyor öğretmen tahminen nerden baksan 15 civarı kitap okuyup yapmışızdır böyle ama ara karnede okunan kitap sayısı 0 dı...

aynen fatmacığımmmmmmmmmmm...ama bu akşamdan itibaren okumasını sağlayacağım..bizim oğlan eline bile almıyor..çantasında duruyor.sonra öğrtemen geri topluyor..

yatıncaya kadar bizim oğlan kardeşiyle boğuştuğu için kitap eline alamıyor...yatırıncaya kadar ölüyorum zatii..ama bu akşam okutturcam kitap..açık ufku genişlesin bizimkinin

bakalım bugün kaç sayfa okuyacak 2 yi geçmez ama.. ben istiyorum 6 sayfa falan..
hatta kitabı bitirsin dermişimmmmmmmm
bişi itiraf edeyim mi kitaplar cicili bicili çok güzel ben okuyorum bazen kitabı 2 dk da bitiyo zaten :KK52:

Bizim öğretmende istemiyor hikaye haritası falan hatta ilk sende duydum neki bu acaba dedim herhalde özet çıkarıyorlar diye düşündüm.Bizde de öğretmen eve kitap yolluyor hatta benimki benim evde kitabım var diyomuş öğretmende olsun bunu al oku diyomuş ama ben keşfettim karikatürlülere bayılıyor hala çıkıp bakamadım öyle kitaplar bu haftasonu bakayım bari.Haftasonu da istanbula kar geliyomuş görcez bakalım benimki pek meraklı kara haberlerde duyunca hemen kartopu oynıyacak zannediyo:KK1:

özet istemiyor.
şu ana kadar bir defa hikaye haritası yaptık o da fotokopi kağıdındaki kısa bir hikayeydi.

Bizim öğretmende istemiyor hikaye haritası falan hatta ilk sende duydum neki bu acaba dedim herhalde özet çıkarıyorlar diye düşündüm.Bizde de öğretmen eve kitap yolluyor hatta benimki benim evde kitabım var diyomuş öğretmende olsun bunu al oku diyomuş ama ben keşfettim karikatürlülere bayılıyor hala çıkıp bakamadım öyle kitaplar bu haftasonu bakayım bari.Haftasonu da istanbula kar geliyomuş görcez bakalım benimki pek meraklı kara haberlerde duyunca hemen kartopu oynıyacak zannediyo:KK1:

bizimde geçen sene yağmadı burada kar. benim oğlanda anne kar ne zaman yağacak deyip duruyor..

bakalım bugün kaç sayfa okuyacak 2 yi geçmez ama.. ben istiyorum 6 sayfa falan..
bişi itiraf edeyim mi kitaplar cicili bicili çok güzel ben okuyorum bazen kitabı 2 dk da bitiyo zaten :KK52:

hehelelelelel ..alemsiniz kızlar valla...

bizim oğlan da merakla yağmasını bekliyor..geldiğimiz yerde kar yağmıyordu..burada kar yağacak diye sabırsızlıkla bekliyor..ama yağmadı..havalarda iyi gidiyor bu günlerde yine..:KK6:

bu akşam beni işten eşim ve küçük oğlum alacak .onları bekliyorum

Okur canım merak etme. Aslında belki biz yeteri kadar ilgili olmadığımız için mi sıkılıyorlar acaba. Bak yaşadığımız bir olayı anlatayım sana.

Çocuklarla arası çok iyi olan bir arkadaşım var geçenlerde bir hafta sonu bize geldi, oğlanda mutfakta yanımda kitap okuyor ben iş yapıyorum. O ara ben çamaşır asmaya çıktım arkadaşım benimkini alıp salona geçmiş yanı başına oturtmuş kitap okutuyor. Ama okuduğu her cümleye/bölüme "aaa gerçekten mi, bak sennnn, inanmıyorum, eeee sonra" gibi tepkiler veriyor. Benimki bir coşmuş görseniz aşkla okuyor kitabı. O günden sonra hep bu yöntemi deneyeyim dedim ama ona ayıracak kadar boş zaman kalmıyor ki çocuk kitap okurken ben hep başka işlerle meşgul oluyorum...

Evet canım ayrıca kitap özeti de çıkarıyoruz birde sayfanın arka yüzüne hikaye ile ilgili resimde yaptırıyor. Resim konusunda bana çekmiş çocuk zerre kabiliyet yok :))))) Neyse ki babamız fena değil bu konuda beraber yapıyorlar..

İlgi alanını keşfetmişsiniz ne güzel ya. Buna yönelik kitaplara yönelirseniz kesinlikle çok faydalı olacaktır.

Kar haberini bende duydum ama hiç istemiyorum, hiç sevmiyorum soğuk havayı. Benim oğlanda çok sever karı dün soruyordu bana ne zaman yağacak diye.

Yarını kar ve yağmur yağışlı veriyor kursda var arabayla gitmesem mi acaba çok yağar mı ki...

Biz de çıkarıyoruz hikaye haritası, 8 -10 civarı hikaye ile ilgili sorular oluyor, onları yazıp cevaplıyoruz, sonra da ana kahramanlar kimler, hikaye nerede-ne zaman geçiyor, hikayenin konusu nedir gibi şeyler var, onarı yapıuyoruz. Bizim de 3-4 tane oldu sanırım, 1 ay kadar oldu sanırım bizim, önce yoktu çünkü.

bizimde geçen sene yağmadı burada kar. benim oğlanda anne kar ne zaman yağacak deyip duruyor..

bizim oğlan da merakla yağmasını bekliyor..geldiğimiz yerde kar yağmıyordu..burada kar yağacak diye sabırsızlıkla bekliyor..ama yağmadı..havalarda iyi gidiyor bu günlerde yine..:KK6:

Çocuklar seviyor istiyorda ben hiç istemiyorum.Onlar nasılsa evde oluyorlar okullar tatil oluyo biz bütün eziyetini çekiyoruz:KK50::KK50:

çocukların hepsi kar bekliyor demek ki...

yağsında mutlu olsunlar o zaman ne diyelim...

X