Canım benim hoşgeldin, kızındaki özgüvene bayıldım, bir öğretmenin karşısına çıkıp da ödevimi yapmayacağım ne demek, bravo valla.Merhaba kızlar
1 haftadır gelemedim. Bilgisayarım bozuldu işyerinde. Başka bir arkadaşla aynı bil.kullanmak zorunda kaldım.( aslında o dışarı işlerini halletmeye gittiği zamanlarda onun bilg. oturdum) o nedenle yazamadım.
Birkaç sayfa dışında da geçmişi okuyamadım, maşallahınız var çok ilerlemiş sayfalar.
Bizde de durum hep aynı akşam git, çocukları al.
Yemek hazırla, sofra topla, ödev yaptır, çocukları yatır, arada ev işi yap.
Sabah çocukları kaldır, giydir, götür...........offf
Her gün istisnasız böyle geçiyor.
Biraz kocaları çekiştirmişsiniz. Benimki ilk kızımda ne çocuk bakımı, ne ev işi hiçbir şeye karışmazdı.
Ne olduysa ikinciden sonra biraz düzeldi.
Şimdi akşam gidince ben yemeği hazırlarken ve kızıma ders çalıştırırken bebeği o bakıyor.
Bazen o uyutuyor.
Galiba oğluyla oynamak hoşuna gidiyor.
Kızlar benim kızım ingilizceyi hiç sevmiyor. Hatta verdiği ödevleri de yapmak istemiyor.
Çünkü öğretmen derste yazdırdığı herşeyi eve ödev olarak 5 defa yazmalarını söylüyor.Tabi sıkılıyor yazarken.
Geçen gün dersten bir gün önce tenefüste ing.öğretmenini görmüş ve ben bu akşam ing.ödevimi yetiştireceğimi sanmıyorum, yarın ödevimi yapmayabilirim demiş.
İnanamadım ben de sen öğretmene nasıl ödev yapmayacağını söylersin.Öğretmen seni tembel sanacak dedim ama pek tınlamadı. O da çok ödev veriyo ama diyor.
Gerçekten ne yapacağız biz bu çocukları?
Biz temmuzda zam alıyoruz canım, 1750 TL maaş, 84 te aile geçimi, başka herhangi bir ikramiye falan yok. Temmuzda da 100 tl en fazla alacağımız, şükür buna da.
Kızlar malum yılbaşı yaklaşıyor. Yılbaşı demek maaşa zam demek :)))))
Ben merak ediyorum açıkçası kim ne kadar kazanıyor ne kadar zam bekliyor yeni yılda
Paylaşmak ister misiniz acaba? Çook özel değilse :))))
Bu arada bende deneyeyim renkli yazmayı bakalım. Çok imrendim :)))))))
senin maaşın iyiymiş..ben 2.170 alıyorum..ocak zammıyla birlikte 2300 falan olacakmış..mutemet öyle söyledi.ikramiye yok..ticket yok..çok şükür bir maaşım var..Allah herkese versin..önceden maaş falan yoktu.
Canım benim hoşgeldin, kızındaki özgüvene bayıldım, bir öğretmenin karşısına çıkıp da ödevimi yapmayacağım ne demek, bravo valla.
Biz temmuzda zam alıyoruz canım, 1750 TL maaş, 84 te aile geçimi, başka herhangi bir ikramiye falan yok. Temmuzda da 100 tl en fazla alacağımız, şükür buna da.
Mutemet kim kız :))) çok güldüm. Hükümet demek istedin herhalde.
Allah kazançlarımızı ağız tadıyla, huzurla harcamak nasip etsin. Maaşların yılın ilk ayları tam alabiliyoruz maalesef sizde de öyledir muhtemelen gelir vergisi yüzünden maaşlar kuşa dönüyor.
Yalnız geçen gün bir arkadaş 2 çocuk olursa gelir vergisi kesilmiyor falan dedi bilginiz var mı bu konuda?
Canım benim hoşgeldin, kızındaki özgüvene bayıldım, bir öğretmenin karşısına çıkıp da ödevimi yapmayacağım ne demek, bravo valla.
Allah kazançlarımızı ağız tadıyla, huzurla harcamak nasip etsin. Maaşların yılın ilk ayları tam alabiliyoruz maalesef sizde de öyledir muhtemelen gelir vergisi yüzünden maaşlar kuşa dönüyor.
Yalnız geçen gün bir arkadaş 2 çocuk olursa gelir vergisi kesilmiyor falan dedi bilginiz var mı bu konuda?
Adileciğim devlette çalışmanın faydaları işte, bak ben 12 senedir aynı iştyerindeyim, maaşıma bak, devlete girseydim 12 sene önce kimbilir ne kadar olacaktı?Of Zeliş nerden açtın bu konuyu, yarama parmak bastın. Buna da şükür deyip düşünmeyince geçip gidiyor işte zaman.
Aynı dertten muzdaribiz canım.
Kpss ye girmediğim için kafamı taşlara vuruyorum. Şimdi de yaş geçti.
Yok öyle bir konu gündeme geldi de, yasalaşmadı, herkesten gelir vergisi kesiliyor canım, her ay aynı şekilde kesiliyor. Yani ilk ay falan değil 12 ay boyunca vergi matrahına göre kesiliyor canım, mesela bordroya baktım şimdi 417 tl gelir vergisi var, bunun 95 tl sini agi olarak bana veriyor, 321 devlete ödeniyor.
Adileciğim devlette çalışmanın faydaları işte, bak ben 12 senedir aynı iştyerindeyim, maaşıma bak, devlete girseydim 12 sene önce kimbilir ne kadar olacaktı?Of Zeliş nerden açtın bu konuyu, yarama parmak bastın. Buna da şükür deyip düşünmeyince geçip gidiyor işte zaman.
Özgüven mi, vurdumduymazlık mı bilemedim valla.
Mutemet, kamuda para işlerine bakan kişi canım. Bir nevi memurların muhasebecisi.
2 çocuk olunca gelir vergisi kesilmiyor diye birşey yok. Sadece çocuk sayısı arttıkça (4 çocuğa kadar) verilen asgari geçim indirimi tutarı artıyor.
Bu yardımı da-çocuk için olan- çalışan eşlerden sadece biri alıyor.
Bu arada benim maaşım da 1750 TL. Yılbaşında da 100-150 arası zam bekliyorum.
Ay ne diyosun canım benim ya, her resmi tatilde içim yanıyor içim.Allah çocuklarımıza nasip eder inşallah devlet kapısında bir iş, tek tesellim bu.
Kızlar malum yılbaşı yaklaşıyor. Yılbaşı demek maaşa zam demek :)))))
Ben merak ediyorum açıkçası kim ne kadar kazanıyor ne kadar zam bekliyor yeni yılda
Paylaşmak ister misiniz acaba? Çook özel değilse :))))
Bu arada bende deneyeyim renkli yazmayı bakalım. Çok imrendim :)))))))
evet canım..haklısın..devlet dairesinde ne kadar çok eski olursan maaşın artıyor...12 yıllık tekniker bayağı güzel maaş alır ..inşallah o günleri görürüm ..Adileciğim devlette çalışmanın faydaları işte, bak ben 12 senedir aynı iştyerindeyim, maaşıma bak, devlete girseydim 12 sene önce kimbilir ne kadar olacaktı?Of Zeliş nerden açtın bu konuyu, yarama parmak bastın. Buna da şükür deyip düşünmeyince geçip gidiyor işte zaman.
hayırlısı olsun..yaşının geçtiğini düşünme canımAynı dertten muzdaribiz canım.
Kpss ye girmediğim için kafamı taşlara vuruyorum. Şimdi de yaş geçti.
canım benimmmmmmmmmmmmmmmmmmmTamam her ay kesiliyorda maaşı sene başından itibaren kazanç 10.000 tl 15000 tl vs geçtikten sonra artarak kesiliyorya neydi yaa "kümülatif vergi matrahı"mıydı neydi her periyottan sonra artıyor kesintiler.
12 sene aynı işyerinde evin gibi olmuştur artık orası değil mi?
Özgüven olmasa yapamaz ki canım, kolay kolay hiç bir çocukta yapamaz yani :))))
Yalnız bendeki tam cehalet olmuş ama gerçekten hiç duymadım mutemet bundan sonra unutmam ama :)))))))))
Çocuk için bende 80 küsür lira alıyorum işte :))
Ama sanırım ftemizin dediği gibi böyle bir söylem olmuş arkadaşımda bu şekilde söylemişti. Gerçi ülkemizde kayda değer herşey söylemde kalıyor ya neyse daha hala doğum izinlerini artıramadılar :)
Biz bazı resmi tatillerde izin yapıyoruz ama mesela ayın 24 ü kdv nin son günü olduğu için hiçbir 23 nisan da tatil yapamadık. Hep de kızımın gösterisi oluyordu. Mecburen işe geç geliyordum ama sıkıntı, stres tabi.
Bu yüzden laf aramızda kıskanırım memurları biraz:)
bende 1500. bizim 6 ayda bir oluyordu zamlarımız temmuz ayında yapmadılar hiç kimseye
bakalım yılbaşında telefi edeceklermi..
Ay ne diyosun canım benim ya, her resmi tatilde içim yanıyor içim.Allah çocuklarımıza nasip eder inşallah devlet kapısında bir iş, tek tesellim bu.
bende 1500. bizim 6 ayda bir oluyordu zamlarımız temmuz ayında yapmadılar hiç kimseye
ay nasıl patronmuş o ya..kimseler kalmamıştır yanında..çok hızlı personel değiştirir o patron..Canım ya bilirim herkes tatil yaparken çalışmak çok zordur insan enayi gibi hissediyor kendini senelerce bende çalıştım Allahtan şimdiki şirketim biraz daha bu konuda hassastır. Akşam mesai bitiminden 1 dakika sonra kimse kalmaz bulamazsın önce patron çıkar hadi der herkese, buradan önceki şirketteki patronum 18:00 çıkış saati olduğu halde 19:00da çıksan hayırdır nereye derdi sanki yatıya kalıcaz allah aallah ya evin çoluğun çocuğun var ama adamların umurunda değildi bu yüzden 3,5 ay dayanabildim :))))
Ederler canım inşallah.
Çocuklarımız zamanına kadar memurluk ne kadar kalır ki canım her şey özelleşiyor...
Çok şükür tabii, ama benim en çok içimi yakan zaten resmi tatillerde çalışmak, yıllık izinlerin 10 günle sınırlı olması, çocuklarımıza ayıracak zaman kalmaması, dediğin gibi buna da şükür.evet canım..haklısın..devlet dairesinde ne kadar çok eski olursan maaşın artıyor...12 yıllık tekniker bayağı güzel maaş alır ..inşallah o günleri görürüm ..
canım benim buna da şükür...üzülme..12 yıl geçmiş senin ..maşallah ..herkes o kadar zaman dayanamaz aynı yerde..tebrik ederim seni arkadaşım..maaşın gayet güzel..Allah bereket versin..asgarı ücretle çalışan insanlar var ülkemizde..o parayla ailesini geçindirenler var..şükür halimize.
Ay dur kız içimi karartma, o bir hayal zaten benim için, özelleşmeyen yerler de olacaktır elbette.Canım ya bilirim herkes tatil yaparken çalışmak çok zordur insan enayi gibi hissediyor kendini senelerce bende çalıştım Allahtan şimdiki şirketim biraz daha bu konuda hassastır. Akşam mesai bitiminden 1 dakika sonra kimse kalmaz bulamazsın önce patron çıkar hadi der herkese, buradan önceki şirketteki patronum 18:00 çıkış saati olduğu halde 19:00da çıksan hayırdır nereye derdi sanki yatıya kalıcaz allah aallah ya evin çoluğun çocuğun var ama adamların umurunda değildi bu yüzden 3,5 ay dayanabildim :))))
çocuklarımız zamanına kadar memurluk ne kadar kalır ki canım her şey özelleşiyor...
ay nasıl patronmuş o ya..kimseler kalmamıştır yanında..çok hızlı personel değiştirir o patron..
Çok şükür tabii, ama benim en çok içimi yakan zaten resmi tatillerde çalışmak, yıllık izinlerin 10 günle sınırlı olması, çocuklarımıza ayıracak zaman kalmaması, dediğin gibi buna da şükür.
Sen de görürsün inşallah canım benim.
Ay dur kız içimi karartma, o bir hayal zaten benim için, özelleşmeyen yerler de olacaktır elbette.
Canım ya bilirim herkes tatil yaparken çalışmak çok zordur insan enayi gibi hissediyor kendini senelerce bende çalıştım Allahtan şimdiki şirketim biraz daha bu konuda hassastır. Akşam mesai bitiminden 1 dakika sonra kimse kalmaz bulamazsın önce patron çıkar hadi der herkese, buradan önceki şirketteki patronum 18:00 çıkış saati olduğu halde 19:00da çıksan hayırdır nereye derdi sanki yatıya kalıcaz allah aallah ya evin çoluğun çocuğun var ama adamların umurunda değildi bu yüzden 3,5 ay dayanabildim :))))
Ederler canım inşallah.
Çocuklarımız zamanına kadar memurluk ne kadar kalır ki canım her şey özelleşiyor...