İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

hoşbuldum canım.. daha okuma aşamasındayız ezberden ilk baştan bir kaç tane okuyor gerisi yok..

Ya bizmi yanlış yapıyoruz anlamıyorum ki daha burda karışıklık olursa işin içine 4 ler 6 lar 7 ler girdiğinde ne olacak?

Hayırlısı canım, kısmetinde varsa bulur gelir seni. Anladım canım ne güzel öyle arkadaşların olması, ama dediğin gibi rahatsız olunca da olmaz.

Anladım canım, soru sayısı ise olabilir. Ben de aldım soru bankası da, hergün yaptıramıyorum ama, aslında hergün yapsak ne güzel olur, evde olsak sorun yok da hafta içi akşamları dersi anca yetiştiriyo.
Hafta sonu ben de elmalı kurabiye yaptım, milföyden börek yaptım, bir de kısır yaptım, annemleri de çağırdım, güzel oldu. Hep yemek hep yemek olmuyor, hafta sonu gelince böyle değişik şeyler iyi oluyor.
Monsuno ne canım:26::26:

merhaba kızlar bende yeni açabildim..
hafta sonu ödevler fazla değildi biraz rahattık..
Selam canım, hoşgeldin.

Ya bizmi yanlış yapıyoruz anlamıyorum ki daha burda karışıklık olursa işin içine 4 ler 6 lar 7 ler girdiğinde ne olacak?
Ya işte sindire sindire gitmek lazım, zamanla oturacak inşallah.

canım oyuncaklar bunlar..

tüp gibi birşey var..oyuncak katlanıp onun içine giriyor..hızlıca çevirince monsuno çekirdekten fırlayıp açılıyor..ayaklarının üstünde duruyor falan..böyle bir şey,,arkadaşlarından görüyor istiyor bizim oğlan..

anladım canım, erkek çocuklarına özel bişey. Biz de genelde bebek istenir, ne kadar alırsak alalım, bir yenisine hayır diyemeyiz

anladım canım, erkek çocuklarına özel bişey. Biz de genelde bebek istenir, ne kadar alırsak alalım, bir yenisine hayır diyemeyiz

hımmm..bizde de oyuncak çok ..ama akrabalardan kalan da çok..biz almıyoruz .arada sırada..istediği özel bir şeyler varsa söyler.bakugan aldık birkaç kez..

transformers alıyor..araba kamyon vs ye dönüşen arabalar .

babaanne dede anneanne ler sağolsun..alıyorlar bol bol

kız çocukları ayrı bir özel bana göre..ahh ahhh yaramı deştin..kızlar başkadır bana göre

Kısmet şu borçlarımızı bir toparlayayım da bakıcaz artık :))))

ee hadi inşallah borçlar çabuk bitsin ..

..sanki bebeğin ne kadar yükü olur ..gerçi sen işi bırakmak zorunda kalırsan zorlanabilirsiniz demi..

oğlun çok büyümeden yapsan iyi olur..bizimkiler alt alta üst üste boğuşarak geçiriyor günlerini..

Son düzenleme:
selam nasılsın hepinize iyi haftalar..Soğuklar başladı ve hava çok sıkıcı insanın içi kararıyor valla iyiki net var yoksa evde bir başına otur otur nereye kadar..Hafta sonu ödevlerimiz bizimde fazla yoktu,şiir vardı yazdık,birde matematik ve hayat bilgisi çalışma tarafından ödevler vardı.Biz henüz çarpmaya falan geçmedik,geçenler yeni mi başladı yoksa önceden beri mi acaba?bizim öğretmen konuları çok yavaş geçer,fazla ödev vermez.mesela hikaye haritası hiç çıkarmadık.sadece çalışma kitaplarındaki konunun resmini yapma bölümü var ordan yaptık.öyle ezber falanda vermez,ne biliyim evde test çözsünler falan dediğini duymadım.derste işlediklerinin konu tekrarını yapsınlar der.hiç yüklenmez çocuklara valla sizn ödevleri görünce ben çok şaşırıyorum.bilemedim şimdi böylemi iyi öylemi iyi..

canım bizim öğretmenimiz biliyorsun çok ödev verir..

bazen ben çocukların bir gün ders çalışmaktan bıracaklarını düşünüyorum..ama şimdilik yok öyle bir şey..konuları zor değil zaten..asıl zorluk ileri sınıflarda olur ..dersler zorlaşınca..

2 leri ve 3 leri çarpım tablosu şeklinde birkaç hafta önce öğretmenler çocuklara ödev olarak verdi..sanırım burada ki herkes aynı anda yaptı çarpım tablosu...sen istersen evde gösterebilirsin.ödevleri de çok fazla vermiyorsa evde etkinlik olarak yapabilirsiniz.

gerçekten sizinkiler bize göre çok ödev yapıyorlar yazık kıyamam..benim oğlan zaten hiperaktif şunca ödevi başında bekleyip uzunca bir zamanda bitiriyoruz sizinki gibi ödev yapsaydık artık halimiz nice olurdu ,buda bize allah tarafından bir şans diyorum artık:) yalnız bende birden yüklenmesinden korkuyorum dersler zorlaşınca umarım ani bir yüklenme olayı ile karşılaşmayız.ben 2 leri öğrettim ona biliyorda, müfredat olarak sormuştum geçiş yaptımı öğretmenler diye.Birde çıkarma işlemini nasıl yaptırıyosunuz 2 basamaklı büyük sayılara geçiş yapdılar mı ben evde gösterirken komşuya gidiyoruz ordan birlik alıyoruz falan diye gösteriyorum öyle kalıcı oluyor aklında yapabiliyor ozaman..bizim evde tüm dersler kitabımız var o gün işlediği konuyla ilgili bölümü bulup ordan test çözdürüyorum yani kendim yapıyorum bunu öğretmenimizin söylediği falan yok..siz hangi yardımcı kitapları kullanıyodunuz?

Sende bir bakıma haklısın ama benim oğlum zaten zor bir çocuk malumunuz :))) o yüzden aradaki yaş farkı bizim için faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

Maddi anlamda da işten ayrı kalacağım süre borçları ödeyemeyiz bu yüzden önce borçların bitmesi lazım :))

Birde her şeyin hayırlısını istememek lazım 2. çocuk için de böyle düşünüyorum hayırlısı ise nasip olsun...

Valla ne yalan söleyim özendim şimdi....

Bırak rahat rahat takılsın çocuk madem öğretmen zorlamıyor...

Bu dönemin müfredatı belli nasıl olsa illa görecekler, ekstra yükleme yapınca da allak bullak oluyorlar.

Okuması nasıl heceliyor mu yoksa düzeldi mi, buna ağırlık verebilirsin...

Biz yoğunuz çalışıyoruz diye zamansızlıktan yakınıyoruz sen evde oturmaktan :))))))))

zeliş sana çok hak veriyorum bencede yaş aralığı olmalı bizimkilerin arasında yoksa küllüm yandık biz bu arada çarşamba dr dayız bakalım inşallah herşey iyi olur..bizimkilerin çarşamba gezisi varmış benimki gidemiyecek üzüldü biraz ama napıyım dr önemli bizim için şuan,perşembe cuma okulda yok benim için çok iyi oldu bu iki gün ilaç takibi yaparım evdeyken..arada sana sorularım olabilir zeliş.şimdiden hakkını helal et başını ağrıtcam gene

Estağfirullah canım istediğin zaman sorabilirsin. Hatta söylemiştim sana sosyal medyadan da ekleyebilirsin.

Yalnız biz sadece okula giderken ilaç kullanıyoruz diğer günler ara veriyoruz, doktorumuz bu şekilde kullandırıyor ayrıca internetten yaptığım araştırmalarda da bu yönde kullanım tavsiye ediliyor ama bizde hiparaktivite yok sadece dikkat dağınıklığı var ama yine de doktora özellikle sor canım sürekli kullanmalı mıyız diye...

haklısın valla bende bir dönem çalışırken evin hasretini çekerdim şimdi evdeyim çalışmakistiyorum sıkıldım.
okuması iyi sayılır çok hızlı olmasa bile iyi okuyor.hecelemeyi atlattık ama hıda iyi değiliz bide çok yavaş yazıyor.yazısına çok önem veriyor illa güzel olucak çok siler,sınıfta güzel yazıda birinci seçmiş öğretmeni herhalde o yüzden güzel olmasına çok özen gösteriyor.ben bıkıyorum silmesinden çok takıntılı yazıda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…