- 25 Nisan 2009
- 34.320
- 39.770
canım sen 2 leri öğretmişsin bilemm..2 ler bittiyse 3 lere geçebilirsin..gerçekten sizinkiler bize göre çok ödev yapıyorlar yazık kıyamam..benim oğlan zaten hiperaktif şunca ödevi başında bekleyip uzunca bir zamanda bitiriyoruz sizinki gibi ödev yapsaydık artık halimiz nice olurdu ,buda bize allah tarafından bir şans diyorum artık:) yalnız bende birden yüklenmesinden korkuyorum dersler zorlaşınca umarım ani bir yüklenme olayı ile karşılaşmayız.ben 2 leri öğrettim ona biliyorda, müfredat olarak sormuştum geçiş yaptımı öğretmenler diye.Birde çıkarma işlemini nasıl yaptırıyosunuz 2 basamaklı büyük sayılara geçiş yapdılar mı ben evde gösterirken komşuya gidiyoruz ordan birlik alıyoruz falan diye gösteriyorum öyle kalıcı oluyor aklında yapabiliyor ozaman..bizim evde tüm dersler kitabımız var o gün işlediği konuyla ilgili bölümü bulup ordan test çözdürüyorum yani kendim yapıyorum bunu öğretmenimizin söylediği falan yok..siz hangi yardımcı kitapları kullanıyodunuz?
canım biz yardımcı soru bankası olarak farklı 'nın matematiği, arı türkçe, berkay soru bankası 3 tane daha vardı ama hatırlayamadım diğerlerini..tüm 2. sınıf öğretmenleri toplaşmışlar..bunların en iyi yayın olduğunu düşünmüşler aldırmışlar çocuklara..her bir kitap ayrı kırtasiyeden alındı..her kırtasiye de aynı yayınları getirmiyor.tek tek şehirde dolaşmıştım kirtasiyeleri..gerçi kırtasiye isimleri de vermişler ama biri şehrin bir ucunda diğeri diğer ucundaydı.tam olarak şehri de tanımayınca çok sinir olmuştum..geçmiş gün geride kaldı.
ingilizce de a1 yayınlarından aldırdı öğretmenimiz.
sen de haklısın kardeşşşşşş,2. çocuk için bekle bakalım az daha..Sende bir bakıma haklısın ama benim oğlum zaten zor bir çocuk malumunuz :))) o yüzden aradaki yaş farkı bizim için faydalı olacaktır diye düşünüyorum.
Maddi anlamda da işten ayrı kalacağım süre borçları ödeyemeyiz bu yüzden önce borçların bitmesi lazım :))
Birde her şeyin hayırlısını istememek lazım 2. çocuk için de böyle düşünüyorum hayırlısı ise nasip olsun...
Valla ne yalan söleyim özendim şimdi....
Bırak rahat rahat takılsın çocuk madem öğretmen zorlamıyor...
Bu dönemin müfredatı belli nasıl olsa illa görecekler, ekstra yükleme yapınca da allak bullak oluyorlar.
Okuması nasıl heceliyor mu yoksa düzeldi mi, buna ağırlık verebilirsin...
Biz yoğunuz çalışıyoruz diye zamansızlıktan yakınıyoruz sen evde oturmaktan :))))))))
zeliş sana çok hak veriyorum bencede yaş aralığı olmalı bizimkilerin arasında yoksa küllüm yandık biz bu arada çarşamba dr dayız bakalım inşallah herşey iyi olur..bizimkilerin çarşamba gezisi varmış benimki gidemiyecek üzüldü biraz ama napıyım dr önemli bizim için şuan,perşembe cuma okulda yok benim için çok iyi oldu bu iki gün ilaç takibi yaparım evdeyken..arada sana sorularım olabilir zeliş.şimdiden hakkını helal et başını ağrıtcam gene
canım bazen bizde de oldu böyle problemler..cumartesi piknik yapılacak oldu..eşim izin kullandı ..o gün babaanneye gidilecek denildi..çocuk piknik için üzüldü..ama ilk başlarda baktın üzülüyor..e çocuk da haklı..babaannendeyken şişme yataklara gideceğiz ,zıpzıplara gideceğiz,işte parka da uğrarız dondurma da yeriz gibi onun sevdiği şeyleri yapacağımızı söylersem gitmediği için pişmanlık daha az duyar oluyor..sen de öyle yapabilirsin..doktor çıkışı seni şuraya götüreceğim diyebilirsin..baş başa bir doktor çıkışında yemek yiyebilirsiniz mesela..biz bayılırız oğlumla baş başa yemek yemeye dışarıda..