canım ya..zamane çocukları mı acaba böyle..ben de eşinin yaptığını doğru buldum..çok abartmadan ,ölçülü ..her gün çok istemek yerine .bir gün su getir meyve getir kızım denilebilir..ertesi gün ise bir kahve yapar mısın kızım denilebilir ....
hem derslerine çalışsın..hem de bu işleri de bilsin diye düşünenlerdenim..
ablamın kızı var..19 yaşında ..üni.kazandı bu yıl..ama bir bardak su bile istemediler şimdiye kadar ondan...hasta bile olsalar melissa bir bardak su ver demişlikleri yok.o derece kıyamıyorlar..
benim oğlum da çekmecelerini çok düzenli tutmaz..ama şu ara daha iyi..katlamayı çok beceremese de katlamaya çalışıyor en azından..düzgün koymaya çalışıyor..ama kızmayacağımı bilse büzüp atar dolabına eminim..bende 2 erkek çocuğu bir de koca..3 erkek nasıl yetişirim bunların dağınıklarına, toplamayı düzenli olmayı öğretemezsem..kendimi düşünüyorum.
hafta sonu mesela biz alışveriş merkezine gidiyoruz..ya da bir yere illa ki gidiyoruz..evden çıkmadan önce oyuncaklarını toplattırırım..ortalığı toplarlar..artık alıştılar..ev o vaziyette bırakılıp çıkılmaz biliyorlar..gerçi her yer mis gibi toplanmıyor ama üstten bir oyuncak eşya giysi topluyorlar .bir yerlere gitmenin heyecanıyla severek, hızlıca yapıyorlar..gezmelerde biliyorlar ki anneleri babaları istediklerini yapacak..onlar da bizi bu şekilde mutlu ediyorlar ..öyle alıştılar.
küçük dün"" bilgisayar açabilimiyimmmmmmmmmmm ??""" diye geldi..oyuncaklarını topla öyle..hem oyuncak dağıt hem bilgisayar iste..bilgisayardan sonra başka bir kutu oyuncak çıkartacak onu da saçacak ..biliyorum huyunu..bir dağınıklık toplanmadan diğer bir dağınıklığa izin vermiyorum..yoksa baş edemiyorum inanın..
böyle...zaten küçük daha 3 yaşını doldurmadı..hadi onu geçtim..ama o da abisinden ne görürse onu yapıyor..
işte böyle
hafta sonu ödevlerimiz çok değildi..
ama günlük 20-30 test çözüyor emir..derslerinden hariç mesela..onu da öğretmenin her hafta verdiği haftalık tabloya yazıyoruz..kaç soru çözdü .kaç doğru, kaç yanlış ..kontrol ediyor öğretmen..bize not yazmış.".her gün 50 soruya çık.." 20 -30 soruyu az bulmuş..