Söylediklerin çok doğru akşam yaşadık bu durumu. O karıştırdıkça benim canım sıkıldı yavrum oda panik oldu neyseki uzatmadık fazla demek ki bu hafta 2 ler ve 3 leri tekrar edicez artık...
İnşallah 2 günlük tatil olursa bu hafta baya bir ders çalışma zamanımız olur...
zeliş ne tatili ..yıllık iznin mi var..alacağın mı kaldı..
o zaman çalışırsınız zeliş..
işte geçenlerde yaptığım poğaçam..bir bakın kızçeler.
dilekçe
Ortaokulların sınavı varmış bu hafta 28 ve 29 unda ilk okullar tatil diye haber vardı geçen hafta. Sen duymadın mı?
aslında burada gördüm ama bizim öğretmen birşey demedi ki ...oğlan da bir şey demedi..herkese mi tatil acaba
aslında burada gördüm ama bizim öğretmen birşey demedi ki ...oğlan da bir şey demedi..herkese mi tatil acaba
Bizimde okuldan henüz ses çıkmadı ama internetten baktım bende bünyesinde ortaokul olan ilk öğretim okulları tatil olacakmış herhalde öyle yazıyordu haberlerde. Ama Meb'in resmi açıklamasını bulamadım ben.
hımm ..bizim okulda da ortaokul kısmı var..demek ki bizimkiler de tatil..yaşasın..çocuklar evde tatil yapsın biraz...çok sevindim..
ben şimdi düşünmeye başladım ne yapsam da bu iki günün bir gününde evde olsam diye :))))))
öyle bir imkanın var mı zeliş...ne iyi olur..
İşte bende imkan yaratabilir miyim diye bakıcam ama sıkı bir bahane bulmam lazım :)))))))
Maşallah oğluşlarına canım, iyi taktik senin ki de, hep böyle böyle iş yaptırıyoz zaten. Ama günlük 20-30 test nasıl çözüyor çocuğun yaa, yarış atı gibi çok fazla değil mi, ne kadar sürüyor, ben her dersten 1 er taneyi zor yaptırıyorum:26::26canım ya..zamane çocukları mı acaba böyle..ben de eşinin yaptığını doğru buldum..çok abartmadan ,ölçülü ..her gün çok istemek yerine .bir gün su getir meyve getir kızım denilebilir..ertesi gün ise bir kahve yapar mısın kızım denilebilir ....
hem derslerine çalışsın..hem de bu işleri de bilsin diye düşünenlerdenim..
ablamın kızı var..19 yaşında ..üni.kazandı bu yıl..ama bir bardak su bile istemediler şimdiye kadar ondan...hasta bile olsalar melissa bir bardak su ver demişlikleri yok.o derece kıyamıyorlar..
benim oğlum da çekmecelerini çok düzenli tutmaz..ama şu ara daha iyi..katlamayı çok beceremese de katlamaya çalışıyor en azından..düzgün koymaya çalışıyor..ama kızmayacağımı bilse büzüp atar dolabına eminim..bende 2 erkek çocuğu bir de koca..3 erkek nasıl yetişirim bunların dağınıklarına, toplamayı düzenli olmayı öğretemezsem..kendimi düşünüyorum.
hafta sonu mesela biz alışveriş merkezine gidiyoruz..ya da bir yere illa ki gidiyoruz..evden çıkmadan önce oyuncaklarını toplattırırım..ortalığı toplarlar..artık alıştılar..ev o vaziyette bırakılıp çıkılmaz biliyorlar..gerçi her yer mis gibi toplanmıyor ama üstten bir oyuncak eşya giysi topluyorlar .bir yerlere gitmenin heyecanıyla severek, hızlıca yapıyorlar..gezmelerde biliyorlar ki anneleri babaları istediklerini yapacak..onlar da bizi bu şekilde mutlu ediyorlar ..öyle alıştılar.
küçük dün"" bilgisayar açabilimiyimmmmmmmmmmm ??""" diye geldi..oyuncaklarını topla öyle..hem oyuncak dağıt hem bilgisayar iste..bilgisayardan sonra başka bir kutu oyuncak çıkartacak onu da saçacak ..biliyorum huyunu..bir dağınıklık toplanmadan diğer bir dağınıklığa izin vermiyorum..yoksa baş edemiyorum inanın..
böyle...zaten küçük daha 3 yaşını doldurmadı..hadi onu geçtim..ama o da abisinden ne görürse onu yapıyor..
işte böyle
hafta sonu ödevlerimiz çok değildi..
ama günlük 20-30 test çözüyor emir..derslerinden hariç mesela..onu da öğretmenin her hafta verdiği haftalık tabloya yazıyoruz..kaç soru çözdü .kaç doğru, kaç yanlış ..kontrol ediyor öğretmen..bize not yazmış.".her gün 50 soruya çık.." 20 -30 soruyu az bulmuş..
Ohhhhh oh maşallah oğluşunaBence de eşin haklı gibi. Alışmalı bu işlere. Birde ilerde rahat etmesi için önemli. Benim küçük Kuzenlerden biri bu yıl üniversite için ailesinden ayrı bir şehirde yaşamaya başladı. 4 kız aynı evde kalıyorlarmış. Kızlar yemek yapmayı bilmiyor diye çoğunlukla bizimkine yaptırıyorlarmış aramızda sorun çıkıyor çünkü işte yapmıyorlar bende rahat edemiyorum pis yerde yaşayamıyorum ev değiştireceğim herhalde dedi hafta sonu. Aslında kız erkek önemli değil kendi başlarına hayatlarını sürdürmeyi öğrenmeleri gerekiyor...
3 erkekle hayatı sürdürmek çoook zor yardım şart yani, Allah kolaylık versin canım...
Kendimizi düşününce günde 10 soruyu düzenli çözebilsek zaman kalsa o bile yeter ama ne güzel yapabiliyorsa 50 yapsın tabii :))) Aferin oğluşuna
Benim oğlumda bana yardımcı olmaya çalışır hatta bazen git sen engel oluyorsun bana git oyna dediğim halde hayır yardım etmek istiyorum der özellikle mutfakta...
Makinaya çamaşırları hafta sonu hep o attı ve hep o çıkardı mesela :)) Pizza hamurunu açarken desteğini esirgemedi sağolsun :)))))))
Kıyafetlerini katlamayı daha yeni öğrendi. Artık üzerinden çıkardıklarını savurmuyor etrafa :))
Yatağını hala topla(ya)mıyor. Yorgan büyük mevzusuna sığınıyor hala :)))
Ama onun odası hep derli topludur, dolap ve çekmeceler de öyle. Özellikle dikkat ediyorum. Düzene alışan insanı dağınıklık çok rahatsız eder çünkü.
Süperrrrrr sabah sabah yapılır mı kız bu, çok güzel gözüküyolar canım, eline sağlıkzeliş ne tatili ..yıllık iznin mi var..alacağın mı kaldı..
o zaman çalışırsınız zeliş..
işte geçenlerde yaptığım poğaçam..bir bakın kızçeler.
dilekçe
günaydın kızlarrr,
anca gelebildim, nasılsınız? Hafta sonu evdeydik, ödevimiz de çok değildi. 4 sayfa fotokopimiz vardı, bir de hikaye kitabı vardı, haritası yapılacak, onları yaptık. Güzel geçti yani hafta sonumuz.
Günaydın canım hoş geldin...
Hafta sonum çoook yoğun geçti ve hiç dinlenemedim, haliyle yorgun yorgun başladık haftaya ve psikolojik olarak da pazartesi sabahı hiç iyi değilim ama yapılacak pekte bir şey yok... Hafta bitsin diye bekleyeceğim artık...
Mevlüdümüz vardı birde yemekliydi kardeş olunca yaa yoğunum gelemem de diyemiyorsun. Cumartesi bütün gün kurs ve diğer ıvır zıvır işler akşamda kardeşime geçtik ve dün akşam geldik ne temizlik ne ütü hiçbir şey de yapamadım o yüzden bu hjafta ,içi bir gün kesin asmam lazım işi :))))
Of canım ya, kıyamam, ne kadar zor geçiyor günlerin. İnşallah meyvesini alırsın canım, onca emeğe karşın Allah dilediğin bir yere atanmanı nasip etsin. Bizim öyle hafta içi işi asmamız imkansız maalesef, anca 1 saatlik, 2 saatlik çıkabiliriz, ama tüm gün imkansız. Neyse Allah hepimizin yardımcısı olsun.
canım benim yok 50 sayfa değil..50 tane soru çözsün istiyor öğretmenimiz soru bankalarından..işledikleri konular ile ilgili..biz bazen 50 çözüyoruz..bazen 30 bazen 20 ..ama 20 nin altına düşmüyoruz..öğretmenimiz ise 50 sorunun altına düşmeyelim istiyor..işte böyle canım..Maşallah oğluşlarına canım, iyi taktik senin ki de, hep böyle böyle iş yaptırıyoz zaten. Ama günlük 20-30 test nasıl çözüyor çocuğun yaa, yarış atı gibi çok fazla değil mi, ne kadar sürüyor, ben her dersten 1 er taneyi zor yaptırıyorum:26::26aha da 50 demiş, sayfa olarak değil mi bunlar:26::26:
Ohhhhh oh maşallah oğluşuna
Süperrrrrr sabah sabah yapılır mı kız bu, çok güzel gözüküyolar canım, eline sağlık
azmış ödevleriniz..işte bizim öğretmenimiz ödevlerimizden hariç her gün test çözmemizi de istiyor.soru bankaları aldırmıştı 6 tane falan galiba..hepsi başka başka yayınların ..günaydın kızlarrr,
anca gelebildim, nasılsınız? Hafta sonu evdeydik, ödevimiz de çok değildi. 4 sayfa fotokopimiz vardı, bir de hikaye kitabı vardı, haritası yapılacak, onları yaptık. Güzel geçti yani hafta sonumuz.
Saol canım. Bu kış dönemi çok zor geçecek benim için ama körü körüne bu KPSS işine girmemde de bir hayır vardır diye düşünmeye başladım artık açıkçası zaten sadece kursa gidiyorum desem yeridir çalışamıyorum evde zaman kalmıyor çünkü artık nasip ne diyeyim..
Aslında bende izin çok sorun değil de ben rahatsız oluyorum yoksa gelmediğimde işimi ayarlarım aksamaz. Yaptıracak iş arkadaşlarım var birlikte çalıştığım ama dediğim gibi ben rahatsız oluyorum...
canım benim yok 50 sayfa değil..50 tane soru çözsün istiyor öğretmenimiz soru bankalarından..işledikleri konular ile ilgili..biz bazen 50 çözüyoruz..bazen 30 bazen 20 ..ama 20 nin altına düşmüyoruz..öğretmenimiz ise 50 sorunun altına düşmeyelim istiyor..işte böyle canım..
evet ya...yaptım bu poğaçayı ama yedik bitti bile..çok oldu ..resmini bugün yükleyebildim..hafta sonu başka şeyler yaptım aslında..ama onların fotosunu daha bilgisayara atmadım..onlar sonra artık.
azmış ödevleriniz..işte bizim öğretmenimiz ödevlerimizden hariç her gün test çözmemizi de istiyor.soru bankaları aldırmıştı 6 tane falan galiba..hepsi başka başka yayınların ..
bizim hafta sonumuz da iyiydi..c.tesi çarşıya çıktık çocuklarla..babamız çalıştı..emir monsuno istemişti onu aldık..ediz de oyuncak fare istemişti..onu aldık..kurmalı...kurunca vızır vızır gidiyor fare..hehehe
canım Allah bu yolda yolunu açık etsin ..inşallah atanırsın arkadaşım
merhaba kızlar bende yeni açabildim..
hafta sonu ödevler fazla değildi biraz rahattık..
hoş geldin canım. ritmik saymalarda ne durumdasınız okumuşsundur belki bizde 2 lerle 3 ler birbirine girdi :))))