Koskoca KK'da kola içen, evine kola giren tek insan benmişim de haberim yokmuş
Kola zararlı, sağlıksız evet ama yasaklansın tadında yazılar hoş değil. Kola yasaklanacaksa tüm marketlerin yarısı yok olmalı. Çikolatalar, cipsler, bisküviler, gofretler, krakerler, kahvaltılık gevrekler, çikolatalı sütler, sosis, sucuklar da çok farklı değil. Hatta evimizde yaptığımız kekler, şerbetli tatlılar, poğaçalar, börekler de sağlıklı değil ki bizler için.
Önemli olan bilinçli bir tüketici olmak. Piyasadaki ürünler içinden sağlığım için zararlı olanı tüketmemek bana ait bir karar olmalı. Bir başkası benim yerime karar alamaz. İsteyen fast food tüketir yanında kolayla, isteyen her gün hamur işi götürür, isteyen karatay diyetini hayatı boyunca uygular, isteyen kahvaltıyı atlar, isteyen akşam yemeğinde salata yer, isteyen veganlığı seçer. Annelerin durumu farklı tabi, çocuklara doğruyu yanlışı öğretmek, düzgün beslenme alışkanlığı oluşturmak için uğraşmak şart.
Burada eleştirilmesi gereken araştırma. Kullanılan dil aşağılayıcı, küçümseyici. Bütün sonuçlar hatalı değil bana kalırsa, doğru bulduklarım da var fakat bilimsel araştırma dediğin şey taraflı bir dille yazılmaz. Bilim insanı, araştırmacı tarafsız olmalı, duygu düşüncelerini çalışmasına katmamalı, veriler doğrultusunda sonuçlara ulaşmalı. O nedenle bu araştırma bence geçerli değil.