slm kızlar benim kızım 3 yaşına girmeden yazın çişini öğrendi. önceleri öğretmek için çabaladık ama o kendi itediği zaman öğrendi. neyse yazın sorun yoktu birkaç kez gece altına kaçırdı ama ne zaman kış geldi geceleri altını sürekli ıslatmaya başladı. artık geceleri altını bezliyorum 3,5 yaşında ve haftanın 5 günü nerdeyse altını ıslatıyor. ne yapmalıyım bilmiyorum. umarım geçici bir süreçtir. ne yapmalıyım acaba zamana mı yaysam dr yardımı falan mı alsam. ne dersinizCADIARZU
tabiki geçici bir süreç,ama
hatanız altını tekrar bağlamak olmuş...
1-2 ıslatırdı sonra yaptığının yanlış olduğunu anlardı,
siz de uyku saatine yakın fazla sıvı vermeyin,
ve yatmadan önce mutlaka tuvaletini yaptırın,
bakın 3,5 yaş gerçekten bazı şeyleri anlayacağı bir yaş...
eminim düzene girecek,fazla üstüne düşmeyin ve
bez olayını yavaş yavaş kaldırın artık...
sevgiler...
Kesinlikle altını bağlamayın artık. Biraz zor olacak gece çişe alıştırmak ama uykudan feragat edeceksiniz. Benim oğlumda 3.5 yaşında ve neredeyse 7-8 aydır gece işemiyor. Ha arada bir kazalarımız oluyor elbet ama 15-20 günde bir. Gece belli saatlerde kalkıp çişe tutun kızınızı.Gecede 3-4 defa mesela. O zamanla alışacaktır zaten.
yazın geceleri altını birkaç kaza hariç hiç ıslatmadı. kış gelince başladı. konuşmaya çalışıyorum ama fayda etmiyor zaten bezine çiş yapsada yaptığı kabul etmiyor. o da biliyor hatasını. geceleri uykunu bölmek de bilmiyorum belki yaptığım yanlış ama bi de bizim yanımıza giriyor kendi yatağından çıkıp hadi kendi yatağına önlem alıyorum da bizim yatağa önlem almak zor iş. acaba bu kış böyle devam etsem yaza sıcak olunca zaten bizim yanımıza girmez ne dersiniz
CADIARZU
yazın geceleri altını birkaç kaza hariç hiç ıslatmadı. kış gelince başladı. konuşmaya çalışıyorum ama fayda etmiyor zaten bezine çiş yapsada yaptığı kabul etmiyor. o da biliyor hatasını. geceleri uykunu bölmek de bilmiyorum belki yaptığım yanlış ama bi de bizim yanımıza giriyor kendi yatağından çıkıp hadi kendi yatağına önlem alıyorum da bizim yatağa önlem almak zor iş. acaba bu kış böyle devam etsem yaza sıcak olunca zaten bizim yanımıza girmez ne dersiniz
CADIARZU
Ama başka türlü nasıl öğreteceksiniz ona çişi. geceleri elbetteki kaldıracaksınız. O zaten belli bir süre sonra kendini ayarlayacak. Çişi gelince otomatik uyaracak ve kalkacak. Benden tavsiye bu yönde ama yinede siz bilirsiniz. Ben geceleri kaldırdım belli saatlerde ve çiş yaptırdım. Ama çiş yaparken uyandırın onu, yaptığının farkına varsın. Uyurken yaparsa zaten farkına varmaz. Birşeycik olmaz yatağa yatar yatmaz uyumaya devame diyorlar zaten
gecıcı bır surec bu canım..
ama sen altını baglamamalıydın..
gecelerı uyanıp bır kez bıle olsa cıse kaldırın ..
kızım alısana kadar gecelerı duzenlı olarak kaldırdım sımdı cısı gelmısse kendısı uyanıyor benı kaldırıyor..
bır kac hafta uyku duzenınız bozulabılır..
ama bez ıcın cok buyuk bır yas 3.5