Selam, bence bu sorunun cevabı kişiden kişiye değişir. Ve cevabı ne olursa olsun, sizi tatmin ediyorsa, başkalarına mantıklı gelmesi gerekmiyor. Bu sebepten dolayi sorulmasi da pek makul görünmüyor gözüme, sonuçta sadece ve sadece şahsi bağlıyor. Mesela dini boyutundan bahsetmişsiniz. Bende kendimi dinine bağlı biri olarak tanımlarım, muhafazakar bir cevrede büyüdüm, fakat yurtdisinda yetiştim ve çoğunluğa kiyasla daha serbest ve hür bırakıldım, Allahima şükür. Bu yaşıma kadar çok erkekle tanıştım, bazısiyla haftalarca görüştüm, bazısiyla aylarca. Ve aralarından ikisiyle cinsellik yasadim. Güvendigim icin, sevdiğim için, ciddi düşündüğüm icin. Zaten birincisiyle uzun süreli bir iliskim oldu. Ikinci beyefendiyle de suan nisanliyim şükür. Demem o ki, herkesin cinsellik yaşama veya yaşamama kriterleri farkli farklı. Hala cinsel tabuların olduğu bir toplumda sevdiğin ve bir gelecek hayal ettiğin erkek ile bu konuları konusmak ve bu tecrübeleri yaşamak bana göre önem arz ediyor. Ten uyumu diye de birsey var bi kere. Ve bu uyum (müstakbel) eşinle yakalayacagin baska uyumlardan daha az önemli değil benim gözümde.