Cinsellik olmadan evlilik olmaz mı?

duyguye

Guru
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2011
41
-68
Merhaba kızlar bir konu hakkında görüşlerinize ihtiyacım var. Eşimle 7 yıllık evliyiz, ilk bir buçuk yıl korkularım yüzünden birliktelik yaşayamadık. Daha sonra zamanla korkularımı yenerek cinsellik yaşamaya başladık. Ama bu süreçte de düzenli bir cinsel hayatımız olmadı açıkçası, karşılıklı tripler, inatlaşmalar, akşam çıkan kavga sonrası küs yatmalar süreci olumsuz etkiledi. Eşimin bana sadece yatakta ilgi göstermesi çok canımı sıkıyor, itici bir davranış gibi geliyor. Akşam saat 10’a gelmeden uykum gelir uyurdum hep eşim bu durumu hep cinsellikten kaçma olarak algıladı. Sonra bir kızımız oldu çok şükür. Ancak sonrasında da lohusalık, bebek derken biraz daha soğuduk sanki. Eşim bana her yaklaştığında normal hayatta eşimin duyarsızlıkları gelir aklıma neden yatakta bu ilgi diye sorarım kendime, biraz isteksiz davranırım oda bu duruma sinirlenir, trip atar hep böylesin der kavga başlar. Sonuç olarak son bir yılda ortalama ayda bir kez ilişki yaşadığımızı gördüm. Onu da sitemle karışık eşim söyledi farkına vardım. Kendisi bu durumdan çok şikayetçi ona kalsa ölüm kalım meselesi. Eşime kalsa her gün hazır. Kendisi sade bir adam içkisi sigarası yok, etrafına saygılı, eğitimli, çalışkan bir insan, yakışıklı sayılabilir ama bana karşı duyarsız biraz. Yani demem şu ki ben cinsellikten hoşlanmıyorum, birlikte bir yaşam için cinsellik şart mı? Eşime gerçekten haksızlık mı yapıyorum. Ayda bir veya iki kez ilişki eşler için yeterli olmaz mı? Sizce. Lütfen bu konuda evliler fikirlerini dile getirsinler yardımınıza ihtiyacım var arkadaşlar.

Ben evli degilim ama yazayim yine de:

Sevismedigim insanla niye evli kalayim? Ben kalmam yani, ev arkadasina ihtiyacim yok.

birlikte bir yaşam için cinsellik şart mı? Eşime gerçekten haksızlık mı yapıyorum. Ayda bir veya iki kez ilişki eşler için yeterli olmaz mı?

tabii ki sart, tabii ki olmazsa olmaz. madem esinizden memnun degildiniz ve madem size yatak disinda ilgi göstermeyen duyarsiz bir adam keske cocuk yapmak yerine ayrilsaydiniz. adam nikahli karisiyla ayda bir yalvar yakar birlikte oluyor. yazik degil mi?

Ayda bir iki mi bız ona haftada bir ıkı diyoruz boyle böyle uzaklastırırsın zamanla sorunlar ortaya cıkar yanlış yapıyorsun bence adama yazık bence bilmıyorum 3ay yasak konuldu bize doktor sabır etmek bile mucize yanı evlılıgın yüzde 80 cinsellıkken bence bunu yavaş yavaş haftada 1cıkar pekı neden istemiyorsun nıye ayda 1 2dedın erkek de ıster ama kadında ister senı tetikleyen başka bır durum mu var

olmadan evlilik olmaz ev arkadaslığı olur ve iki tarafa da yazık olur. insanın temel htiyaclarından birisi sonuçta. aradaki bag kopar git gide uzaklaşırsınız

Siz anlaşılan hala kuzeninize aşıksınız eski konulardan belli oluyor çok rezil bir durum kuzen kardeştir. Eşinizle ilgili de tabi ki haksızlık ediyorsunuz ne bu böyle eşi karısına yaklaşmayan adamlara ne laflar sayıyoruz burda. Ha eşiniz gerçekten dediğiniz gibi size soğuk davranıyorsa onu ayrı olarak çözün. Siz adama kötü diyemiyorsunuz da iyi ama işte olmuyor vs diyerek geçiştiriyorsunuz ya kuzeninizi unutun evinize adayın kendinizi ya da ayrılın daha fazla hakkına girmeyin adamın.

Ohaaaaa

Yani o adamın ihtiyaçları var karşılamazsan başkasına gider her erkek hafta en az 2 defa ilişki ister ki bu gayet doğal çok hata yapıyorsun yani evlilik diye bişey yok bence sizde ev arkadaşısınız

Arkadaşlar eşimi seviyorum ancak bana sadece yatak odasında daha ilgili olması canımı sıkıyor, akşamları yorgun oluyorum, bazen gerginlikler yaşıyoruz, siz eşinize kızgınken birlikte olabiliyor musunuz? Evlilik sevgi saygı birlikteliği değilmi yoğun bir cinsellik şart mı yani...

Siz o konuyu yanlış anlamışsınız, yinede görüşünüz için teşekkür ederim.

İnsan sevdiği kişiyle bunu karşılıklı gercekleştirir...Sizin terapiste gitmeniz gerekıyor..Eğitimli diyorsunuz buna karsı cıkacagını sanmıyorum acıkcası...

Duygularınızı sade ve yalın dille (kavga diliyle degıl) dile getirin...

Günlük yaşamın cinselliği etkilediğine yüzde yüz eminim...Ona ilgi gösteren,şevkat gösteren bir işin ucundan tutan,yapabıldıgının en iyisini yapan hiç bir erkeği eşi kolay kolay redddetmez ki cinsellikte sevginin diğer dili değilmidir evlilikte?

Karsılıklı sorunlarınızı dile getirirsiniz bir hakem karsısında gibi dusunun..Arkadasım gıtmıstı..Kaynana problemleri hala devam ediyor fakat kocasında bir tık ilerleme söz konusu oldu cunku cocuklarına otizm ya da debh gibi daha netleşemeyen bir durum cıktı..Çocuğun terapistide çocuktaki anormal öfke nöbetlerini anne baba problemlerıne baglayınca kendilerine dönüp baktılar ama olan olmus zamanında çocuk kucukken...

O yüzden önce ilişkinizi bir gözden gecırın derim..

İlginiz ve açıklamanız için çok teşekkür ederim, anladığım kadarıyla bu durum normal değil

Kusura bakmayın ama. Ayda bir iki burun kıvrıklığı ile yanıma gelen eşten özür dilerim ama bir yerden sonra midem bulanır . O evliliği zindan ederim. Ev arkadaşı niyetim olsaydı evlilik çoluk çocuk sorumluluğuna girmezdim. Beynen sevmiyorum hoşlanmıyorum diye şartlandırmışsınız kendinizi . Bu size eşinize evliliğinize haksızlık.

Bu arada kendimden biliyorum. İlişki arası biraz açıldı mı gergin huysuz oluyorum. Bu eşimi sevmiyorum anlamına gelmiyor ama evliliği yıpratıyor. Düzenli ilişkide gayet mutlu aile oluyoruz. Cinselliğin çiftleri duygusal olarak birleştirdiğine inanıyorum

Evet. Evliliği ayakta tutanın bununda bi etken olduğunu düşünüyorum

Valla kızgınken daha alevli oluyor.

Diğer konunla bunu birleştirerek yorum yapıyorum. Boşa adamı senden kurtulsun. Adam yatakta bana bir tek ilgi gösteriyor diyorsun, e senin aklında da kuzen var bacım? Sal adamı gençliğini yaşasın kendisini seven kadınla cinsellik yaşasın yazık ona da. Sen sevmiyorsun diye adam da mı çürüsün?
Boşa kız sen de kurtul o da kurtulsun. Ev arkadaşını napsın adam, sen de koca derdinden kurtulursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…