- 15 Ekim 2015
- 3.098
- 3.249
- 63
Paylastigin icin tesekkur. Ama nete bir bakinca bunun safsata oldugunu gorebilirsin (pseudo-science).Erken ergenlik neden olabiliyormus bunlara dedim, Okuduğumu paylaştım. Ne derece doğru bilemem bilim adamı değilim neticede. Ancak kulağa da saçma gelmiyor.
evet ben bi anneden duymuştum, 4 yaşındaki kızı yapıyormuş, anneside yardım ediyormuş eliyle rahatlasın diye
Çocukları cinsel eğitimden bu kadar yoksun birakan, aklınca korumaya çalışan ama cinsel sapkınlık konusunda bir numara olan başka bir topluluk yoktur herhalde...
Off göndermeyin o zaman sizin demenizle değişicekti zaten
evet ben bi anneden duymuştum, 4 yaşındaki kızı yapıyormuş, anneside yardım ediyormuş eliyle rahatlasın diye
nasııılevet ben bi anneden duymuştum, 4 yaşındaki kızı yapıyormuş, anneside yardım ediyormuş eliyle rahatlasın diye
1.sınıf çok erken değil mi ya
aynen ya şok oldum o nasıl bir annedir2 yaşından itibaren cinsel kimlik, 3 yaşından sonra cinsellik oturur. 3 yaşından itibaren çocuklar mastürbasyon yapar ki bu durumlarda dikkat başka yöne çekilmelidir.
Rahatlatmak falan taciz. Bunun gerekirse polise bildirilmesi gerekir.
Ben Hollanda'da yasiyorum, burda ilk cinsel egitimi ben ortaokulun ilk senesi gordum. Yani 11 12 yaslarindaydim. Cinsel egitim olarak biz oyle ayri bir ders gormedik. Bijoloji dersinde isledik bu konulari. Isledigimiz konular ise genel olarak kadin ve erkek cinsel organlari, hamile kalmamak icin uygulanan yontemler, kondom cesitleri ve kondomun nasil kullanilacagi, hamilelik haplari ve nasil kullanilacagi, nasil hamile kalindigi (ustu kapali bir sekilde cocuklara uygun anlatim), hamile kaldiktan sonra kadin vucudunda olan degisiklikler, yumurtanin gelisimi ve dollenmesi, coguk dogumunda bebegin izledigi yol. Hamile kalmadigin takdirde kadin vucudunda nelerin oldugu, kadinlarin hangi aralikta hamile kaldiklari, kadinlarin adet donemi. Tabiki kondom kullaniminin neden cok onemli oldugu, cinsel yolla bulasan hastaliklar vs..
Sinifa hocamiz herkese birer kondom dagitmisti, alin cuzdaninizda bulunsun felan demisti hatirliyorum baya :)))
Simdi ben bu derslerden cok sey ogrendim ve bizim sinifimizda da cok musluman vardi. Biz bu anlatilanlari normal dersmis gibi dinledik, sinav olduk. Taskinlik, laubalilik yapan da olmadi. Boyle bir ortam Turkiye'de olabilir mi hic sanmiyorum. Bizim genclerimize cinsellik desen agizlar bes karis aciliyor, gulmeler sakalar bel alti sakalar havada ucusuyor. Maalesef zihniyet degismeden olmaz. Turkiye'de karma siniflarda olmasa bile kizlara erkeklere bunlar anlatilmali.
Lisedeyken biyoloji hocam almanyada okumuştu üniversiteyi. Almanya da liselerde kondom dağıtılıyor biz hala kızlarla erkekler yanyana oturmasın diye tartışıyoruz diyordu. Yazını okuyunca aklıma o geldi
Bize dağıtmışlardı lisede. Doktorlar falan gelip iki üç saat kadar seminer verip ardından kondom dağımışlardı. O kondomlar bütün gün balon olarak okulun içinde dolaştı durdu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?