'Cinsel eğitim dersi tartışmaları' okulları boş bıraktı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
'Cinsel eğitim dersi tartışmaları' okulları boş bıraktı
05/11/2015 11:55
Facebook'ta Paylaş

RADİKAL- Toronto Halk Okulları Eğitim Kurulu, Müslüman ailelerin ilkokul 1. sınıfta başlayan cinsel eğitim dersini protesto etmelerine karşı, bölgedeki imamlarla toplantı düzenledi.

Kanada'nın en büyük ve kalabalık eyaleti Ontario'da, hükümetin uygulamada ısrarlı olduğu cinsel eğitim dersi tartışması sürüyor.

Eyalet hükümetince alınan karar gereğince ilkokul 1. sınıftan itibaren başlayan cinsel eğitim dersi, eyaletteki Müslüman ailelerce protesto ediliyor. Birçok aile, çocuklarını ya okula göndermiyor ya da bölgelerindeki İslami okullara gönderiyor. Geçen yıldan bu yana Müslüman aileleri ikna edemeyen Toronto Halk Okulları Eğitim Kurulu, bölgede görevli imamlar ile toplantı yaptı.

Toronto ve çevresindeki imamları, eyalet halk okullarının müfredat programına konulan yeni cinsel eğitim dersi hakkında bilgilendiren kurul, binlerce ebeveyni çocuklarını okula göndermeye ikna etmeleri için imamlardan yardım istedi.

Cinsel eğitim dersine karşı çıkan bir grup ise çocuklarının derslerde mahrem yerlerine dokunmalarını öğreneceklerini, yaşları ile orantılı olmayan cinsel terim ve bunlara ait görsel materyaller ile zihinlerinin bulanacağını belirterek, uygulamayı protesto için broşür bastırıp dağıttı. (AA)
http://www.radikal.com.tr/dunya/cinsel-egitim-dersi-tartismalari-okullari-bos-birakti-1466525

valla onların 1. sınıfında yaş kaç oluyor bilmiyorum da, çocuklar bence bunu tiksinç bulur o yaşta, hatta bu ilerki hayatlarında cinsel yaşamlarını bile etkileyebilir,
onun yerine taciz konusunda yaşlarına göre bilgilendirme yapılabilinir mesela o tamam

hayır o yaşlarda cinsel eğitim dersi çok önemlidir tam tersine.
çocukların cinsel tacize en açık olduğu yaşlar bu yaşlardır. bu yaştaki çocuklara penis vajina seks gibi kavramlar değil, vücutlarının mahrem yerleri, dokunulmaması gereken yerler, dokunulduğunda vermeleri gereken tepkiler falan öğretilir.
yaş ilerledikçe de kadın ve erkek arasındaki ilişkinin biyolojik boyutu anlatılır.
eğer aranızda bu yaşlarda çocuğu olanlar varsa göğüslerine, bacaklarına, cinsel organına kimsenin dokunamayacağını mutlaka öğretin.
çünkü çocuk bunun olmaması gereken bir şey olduğunu bilmediği sürece tacize uğrasa da size söylemesi gerektiğini bilemez.

ama canım taciz olayı başka sevgi ve saygıya dayalı cinsellik başka zaten dedim yukarda taciz eğitimi verilsin diye, hele günümüzde bu kadar sapık varken çok gerekli

ama canım taciz olayı başka sevgi ve saygıya dayalı cinsellik başka zaten dedim yukarda taciz eğitimi verilsin diye, hele günümüzde bu kadar sapık varken çok gerekli
heee yazdığını görmemiş pardon.
ama bu yaşlarda gerçekten cinsel ilişki hakkında temel bilgileri olması lazım. bunlara pedagoglarla falan kararlaştırılıyor. yani 8-10 yaşında tecavüze uğramış bir çocuk bunun yanlış bir şey olduğunu bilmeli.
örneğin burada açık açık yazmak istemiyorum ama ben seni çok seviyorum diyerek çeşiti cinsel temaslara yönledirilen ve bunu sevgi olarak gösteren aile yakınları var, mesela babalar.
çocuklar cinsel ilişkinin iki yetişkin arasında olması gerektiğini, cinsel ilişkinin bir baba-abi-amca- akraba- anne sevgisi falan olmadığını bilmeli.
Türkiyede olsa ben çocuğumun kesinlikle bu dersi almasını isterim.

evet canım kesinlikle zaten o konuda hemfikiriz, bunun nasıl anlatılıdığını gösteren bi program izlemiştim, o bana tam da olması gerektiği gibi gelmişti, o şekilde çocukları ürkütmeden basit düzeyde kesinlikle anlatılmalı

ılk okul erken derım
ortaokulda bıyolojı dersınde hocamızın verdıgı dersle alakalı bılgılerde bıle erkekler neler dıyordu ...
cok rahatsız edıcı konusmalar laflar soyluyordu erkekler her sınıfa gırıs cıkısımızda yada kız gorduklerı yerde seslı sekılde dalga gecıyorlardı
bızım toplum erkeklerı bu egıtıme hazır degıl
benım anlamadıgım o erkeklerın annesı ....

Cinsel eğitim ilkokulda , 6-7 yaş çocuğuna uygun pedagojik bir dilde anlatılabilir bence .

Tabii duyduklarını merak edip deneme ihtimaline karşı , bizim bildiğimizin dışında bir anlatıp tarzıyla .İşin orasını uzmanlara paslıyorum .

Çünkü çocuklar soruyor . Verdiğiniz hikayeden cevaplar onları tatmin etmiyor , belki bunu bir yabancıdan yalan yanlış öğreniyor daha sonra . En doğru bilgiyi siz verin en yalın ifadelerle ya da çocuklarda cinsellik alanında uzmanlaşmış bir eğitimciden ilkokulda olsa haftada 1 ders saati ders alsınlar bence .

İlkokul 1. sınıfta cinsel eğitim nedir ya?

http://www1.toronto.ca/wps/portal/c...nnel=80f862ca69902410VgnVCM10000071d60f89RCRD

Yukarıdaki gibi cinsel bilgiler sağlık amaçlı ise ne ala. Ki o öğretmenler için (4. sınıf itibari ile görünüyor). Ben o öğretmenin ne şekilde aktaracağını ne bileyim. 10 yaş için regl vs bazı eğitimler verilebilir ama 1. sınıftaki çocuğa neyin cinsel eğitimi vereceksin? Asıl gelecekteki cinsel hayatını etkiler.

Erken olabilir ama çocuklar mahrem yerine dokunmayı öğrenecek düşüncesi çok saçma öğrenecek tabikii asıl öğrenmemesi saçma. Dokunsun demiyorum yalnız bilmeli diyorum. Sonra ne yapıldığını bilmeyen veya utanıp ses çıkarmayan çocuklar ortaya çıkıyor. Kendini sakınma adına eğitim verilebilir

Yedi yaş cinsel eğitim için erken bir yaş değil. Çoğunuzun çocuğu var. O yaşlarda hatta daha erken yaslarda anne ben nasıl oldum, babamla sen neden aynı yatakta yatiyorsun diye sormaya başlıyorlar. Sizin verdiğiniz ya da vereceğiniz gecistirici cevaplardan sonra tatmin olmayıp kendi çabalarıyla cevap bulmaya, sonuca ulaşmaya çalışıyorlar. Bu yüzden genelde yanlış yollara sapiyorlar. Okulda, bu işin eğitimini almış biri tarafından çocuğunuz bu bilgileri edinse, egitilse daha iyi değil mi?

7 yas erken diye dusunen arkadaslar kalkip ta cinsel birlesme nasil olur videolu anlatim,meni nedir nasil cikardan bahsetmeyecekler tabiki de.Cocuklar bundan cok daha erken yasta kesfediyorlar cinselligi zaten.5 yasinda anasinifinda masturbasyon yapan cocuklar oluyor yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…