hayır o yaşlarda cinsel eğitim dersi çok önemlidir tam tersine.valla onların 1. sınıfında yaş kaç oluyor bilmiyorum da, çocuklar bence bunu tiksinç bulur o yaşta, hatta bu ilerki hayatlarında cinsel yaşamlarını bile etkileyebilir,
onun yerine taciz konusunda yaşlarına göre bilgilendirme yapılabilinir mesela o tamam
hayır o yaşlarda cinsel eğitim dersi çok önemlidir tam tersine.
çocukların cinsel tacize en açık olduğu yaşlar bu yaşlardır. bu yaştaki çocuklara penis vajina seks gibi kavramlar değil, vücutlarının mahrem yerleri, dokunulmaması gereken yerler, dokunulduğunda vermeleri gereken tepkiler falan öğretilir.
yaş ilerledikçe de kadın ve erkek arasındaki ilişkinin biyolojik boyutu anlatılır.
eğer aranızda bu yaşlarda çocuğu olanlar varsa göğüslerine, bacaklarına, cinsel organına kimsenin dokunamayacağını mutlaka öğretin.
çünkü çocuk bunun olmaması gereken bir şey olduğunu bilmediği sürece tacize uğrasa da size söylemesi gerektiğini bilemez.
heee yazdığını görmemiş pardon.ama canım taciz olayı başka sevgi ve saygıya dayalı cinsellik başka zaten dedim yukarda taciz eğitimi verilsin diye, hele günümüzde bu kadar sapık varken çok gerekli
heee yazdığını görmemiş pardon.
ama bu yaşlarda gerçekten cinsel ilişki hakkında temel bilgileri olması lazım. bunlara pedagoglarla falan kararlaştırılıyor. yani 8-10 yaşında tecavüze uğramış bir çocuk bunun yanlış bir şey olduğunu bilmeli.
örneğin burada açık açık yazmak istemiyorum ama ben seni çok seviyorum diyerek çeşiti cinsel temaslara yönledirilen ve bunu sevgi olarak gösteren aile yakınları var, mesela babalar.
çocuklar cinsel ilişkinin iki yetişkin arasında olması gerektiğini, cinsel ilişkinin bir baba-abi-amca- akraba- anne sevgisi falan olmadığını bilmeli.
Türkiyede olsa ben çocuğumun kesinlikle bu dersi almasını isterim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?