Cin Halk Cumhuriyeti Paylasim Alani(Tanisma)

Hong kong dan da kimse yoktur sanırım :KK43: koca şehirde yapa yalnız kalmak böyle bişi sanırım :KK43:

Ben Hong Kong'da değilim ama çok merak ediyorum. Kore ve Çin gibi ülkeleri. Yaşayan ve deneyimleri olanlar anlatabilirler mi ? :)

Selamunaleykum kizlar , ben 3 yila yakindir Cin'de yasiyorum , 14 farkli sehrini gezdim simdiye kadar.Shanghai'da yasiyorum suan .Cin disinda bircok Asya ulkesini ziyaret ettim fakat Cin bir baska guzel...Cin'i ya cokk seversiniz ya da nefret edersiniz ,ortasi yok:) Cok disa kapali , kendine has bir kultur yapisi var ,burada Almanya, Fransa filan gibi size ayak uyduran bir hayat yasama imkaniniz yok malesef.Ayrica birseyi uzulerek soylemek istiyorum ama dunyanin hic biryerinde Cin'de yasayan Turkler kadar uyuz Turkler gormedim:) Tabi boyle olmayanlar ustune alinmasin:)) ama genel olarak gercekten cok ise yaramaz insanlar tanidim burada..Bilhassa Shanghai sehrinde...Shenzhen, Xi'an, Pekin sehirlerindeki Turkler daha iyi...Hep bana mi denk geliyor bu koca sehirde tum uyuz Turkler bilmiyorum:) Acikcasi artik Turk restaurantlarinda bir Turk yanima gelip Turk'musun? diye sordugunda , 'whattt, can you speak english "falan diye cevap verip yabanci taklidi yaparak uzaklasiyorum :))
Aslinda tam bir Turk milliyetcisi olmama ragmen buradaki Turklere bu kadar uyuz olmam cok aci bir durum:)Simdi Sariyer'de misss gibi denize nazir bir kahvaltida sucuklu yumurta yiyyor olmak vardiiiiii...Burada insan en cok kahvaltiyi ozluyor..Cin'de yasayanlar ne demek istedigimi gayet iyi anlar :))))) Neyse ben bu yazimin ustune bir TURK Kahvesi yapayim iyi gider :)
Yasasin TurkiyeEn Büyük TÜRKİYE Ama Shanghaidaki Turkleri sevmeMEye devam ediyorummmmm o ayri :)) uyuzlar cumhuriyeti kurmuslar burda :)

Son düzenleme:
Ben Hong Kong'da değilim ama çok merak ediyorum. Kore ve Çin gibi ülkeleri. Yaşayan ve deneyimleri olanlar anlatabilirler mi ? :)

Merak etmeye deger gercekten, Asya ve Ortadogu ulkeleri cok gorulmeye degerler...Avrupa ulkelerinin cok reklami yapilsada hicbir sey yok kayda deger..binalar binalar binalar....alisveris merkezleri ,marka tutkunlarina ozel avmler...2-3 antin kuntin bilindik yapilarindan baska birsey yok Avrupada...Ben yurtdisina gezi icin cikmak isteyen herkese Asya ulkelerini ve Ortadoguyu tavsiye ederim..(Tabi malesef bizimde icinde bulundugumuz ortadogu ulkelerinde malum bati oyunlari yuzunden surekli karisikliklar var suan..) Eger dolu dolu bir tatil istiyorsaniz , hem tarih ,hem doga, hem saglik , hemde kulturel zenginlikleri kesfetmek icin Asyayi ziyaret edin derim..Birbirinden farkli dogal sifa yontemleri, bitkisel ilaclar , tarihi yapilarlarla dolu..Mesela dunyanin bir ucu Thailand'da Islam tarihinin ayak izlerini gormek harika, Malezyada islam muzesi, Cin sincan eyaletindeki Uygurlu Turk soydaslarimizin el acmasi kalin eriste makarnalarini yemek muthis guzell..Insan bir zamanlar nasil genis ve soylu bir tarihle dunyaya meydan okuyan atalarinin oldugunu hatirliyor...Ayrica Asya ulkelerindeki bilhassa Cindeki camiler ufacik ama Cin ve Islam sanatinin birlesmesiyle tam bir sanat harikasi:) Resim ekliyorum bakin suna ne tatli :)

$camires.jpg $xiangreatmosque.jpg

2 resim ekledim acilirlar insAllah..

Merak etmeye deger gercekten, Asya ve Ortadogu ulkeleri cok gorulmeye degerler...Avrupa ulkelerinin cok reklami yapilsada hicbir sey yok kayda deger..binalar binalar binalar....alisveris merkezleri ,marka tutkunlarina ozel avmler...2-3 antin kuntin bilindik yapilarindan baska birsey yok Avrupada...Ben yurtdisina gezi icin cikmak isteyen herkese Asya ulkelerini ve Ortadoguyu tavsiye ederim..(Tabi malesef bizimde icinde bulundugumuz ortadogu ulkelerinde malum bati oyunlari yuzunden surekli karisikliklar var suan..) Eger dolu dolu bir tatil istiyorsaniz , hem tarih ,hem doga, hem saglik , hemde kulturel zenginlikleri kesfetmek icin Asyayi ziyaret edin derim..Birbirinden farkli dogal sifa yontemleri, bitkisel ilaclar , tarihi yapilarlarla dolu..Mesela dunyanin bir ucu Thailand'da Islam tarihinin ayak izlerini gormek harika, Malezyada islam muzesi, Cin sincan eyaletindeki Uygurlu Turk soydaslarimizin el acmasi kalin eriste makarnalarini yemek muthis guzell..Insan bir zamanlar nasil genis ve soylu bir tarihle dunyaya meydan okuyan atalarinin oldugunu hatirliyor...Ayrica Asya ulkelerindeki bilhassa Cindeki camiler ufacik ama Cin ve Islam sanatinin birlesmesiyle tam bir sanat harikasi:) Resim ekliyorum bakin suna ne tatli :)

Eki Görüntüle 954118 Eki Görüntüle 954119

2 resim ekledim acilirlar insAllah..

Evet açıldı gerçekten çok güzel. Asya ülkelerine merakım oldukça fazla ama henüz üniversite öğrencisiyim gezmeyi çok istiyorum ama öğrenci olunca masraflar çoğalıyor malesef. Çin çok kalabalık olduğundan pek ilgimi çekmiyordu Kore'ye nazaran :KK70: Ama güzel yerleri çok eminim Hong Kong falan çok duydum. Tarihi yerleri görmeyi araştırmayı çok seviyorum,her yerde farklı bir kültür farklı bir yaşam var, bu yüzden bakıyorum çoğu kez :) Ben en çok Kore'yi merak ediyordum ama uçak bileti fiyatlarına baktım çok pahalı yani orada gezmeyi ve parayı harcamayı da düşününce bi 5 bin lira gerekiyor :) Siz eşinizden dolayı mı orada yaşıyorsunuz ?

X