• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cimri kayınpeder ..

Bence de siz biraz fazla ayrıntı biliyorsunuz, bana çok sağlıklı gelmedi bu durum. Hiç açmayın bu konuları şimdilik, iş ciddiye binince kendini belli eder siz de ona göre bir karar verirsiniz. Ama aklın yolu bir herkes oturun kendiniz alın demiş ve şartlarınıza bakınca haklılar bence ;)

Merhaba arkadaşlar biraz uzun olacak ama durumu anlamanız açısından her detayı yazıyorum
23 yaşında üniv. son sınıf öğrencisiyim, 2 yıldır devam eden gayet güzel bir ilişkim var. Allah kısmet ederse mezun olup atandıktan sonra evlenmeyi düşünüyorum ancak kafamda dönüp duran bir sürü sıkıntı var biraz bahsedip sizden de fikir almak istiyorum...
Sözlüm 3 erkek kardeş. Ailesi bir ilçenin köyünde yaşıyor ve tarım vs ile uğraşıyor. Ayrıca babası memur emeklisi tarım ve köyişlerinden 2 bin tl ye yakın emekli maaşı alıyor. Bunun dışında yaptıkları tarım hayvancılık vs ordan da aylık en az 4 5 bin gelirleri var kısacası durumları gayet iyi. Bunları neden belirtiyorum çünkü sıkıntımız burda başlıyor.
Sözlüm en küçük kardeş diğer iki abisi evlenmiş. Birinin eşi anlaşmazlık yaşayarak düğünde takılan bütün takıları alıp evden kaçmış. Boşanmışlar. Diğer gelin yani müstakbel eltim çok paragöz bir insan. Kendi okumuş olmasına rağmen asla çalışmamş evlendiğinden beri. Zaten 40 yaşına yakın evlenmiş, evlendikten sonra hemen çocuk yapmış şu an evde oturuyor. Kayınpedere rest çekmiş zamanında abisi, sıfır ev alıcaksın bize yoksa evlenmem falan diye. (büyük ihtimal eltinin gazına gelmiş ) neyse babası kendi elindeki bütün toplu parayı vererek 100 bin tlye ev almış şu an o evde oturuyorlar...Evin tapusunun yarısı abisinin yarısı da babasının üzerine.
Şimdi sorun şu ben diyorum ki mezun olup atandığımda kredi çekip ev alalım boşa kira ödemeyelim. Sözlümün dediğine göre babası iki abisine de ev vs full eşyalarını döşemiş, bana da öyle yapacak diyor. Ancak ben bundan kuşkuluyum. Çünkü 1 tlnin lafını eden bir insan. Örneğin dışarı çıksın kesinlikle dışarda yemek yemezmiş.Her seferinde ağzında bir para lafı. Sözlüm 18 yaşında motorla kaza yapmış, yoğun bakımda kalmış 1 ay. 4 tane ameliyat geçirmiş. O zamanlar kan parası vs binlerce lira harcamış babası. Ve hala bunu sözlümün başına kakıyor her fırsatta evde kavga çıkarıyor. Sen kaza yaptın da ben ödedm de vs. çalışıyorsun bana para vermiyorsun diyor. Onun dusuncesıne göre sözlüm aldığı paranın hepsını ona vericek o da ona harclık vericekmiş öyle kafada bir insan. (30 yasında bir insan babasından günlük 10 tl falan alıcak heralde şaka gibi) ve yine her fırsatta para vermediğini öne sürerek yarın öbür gün evleniceksin görcem seni falan diye tehdit ediyor....
Kredi çekmek için bize toplu bir para lazım. 30 -35 bin kadar olsa ben kredi çekip kalanını ödicem ancak bu parayı kesinlikle vermez sadece eşya vs yardımında bulunur gibi geliyor ki eğer sözlüm babasıyla tartışırsa ben rest çekip herşeyi taksitle kendimiz ödeyelim demeyi düşünüyorum. Adamın iki gelini de hiç çalışmamış ve biri altınları alıp kaçmış diğeri de sürekli kayınpederden para istiyor.
Sorum şu
Sizce kp bize 30 35 bin gibi bir meblağ verir mi ev almak için ? (hiç umudum yok )
İkincisi böyle bir kp ile evlilik nasıl olur gidip geldiğimde çok sorun yaşarım diye düşünüyorum. İstediğim beyaz eşyayı vs almaz kafasına göre kendi istediğini alıcak gibi geliyo bana. O yüzden rest çekip herşeyi kendimiz yapsak kiraya çıksak çok mu sıkıntı çekeriz diye düşünüyorum. İkimiz de çalışırsak aylık 4500 gibi bir gelirimiz olcak inş.
Yardımlarnızzı bekliyorum teşekkür ederim...

2 yıllık ilişkin var tepki çekmemek için sözlüm dedin hadi onu cebe atalım..daha girmediğin ailenin parasının hesabını yapmak sana mı düştü..kazan kendin al ..abiye yaptı diye sanada mı yapmak mecburiyetinde..şu para kazanmadan milletin parasına göz dikmekten bir vazgeçin.

Evlenirken kendi aileme de eşimin ailesine de masraf yaptırmadik.Gücümüz neye yettiyse aldık borc ödedik.Asla pişman değilim.İnsanlar paraları var diye çocuklarına ,gelinlerine ,damatlarina para vermek zorunda değiller.Herkes dünyaya bir kere geliyor.60 li yaşlarına gelmiş insanlardan bahsediyoruz bırakın da paralarını kendileri yesinler.

şansınızı deneyin bakalım...
vermesede boşver kredi çekip alın..onun ömür boyu lafını çekmekten daha iyi..

Haklısınz alırsa da hiçbişey benim istediğim gibi olmaycak gibi geliyor bu yüzden hiç bu laflara girmeden ben atlayıp herşeyi ikimiz yapalım demeyi düşünüyorum ama tepki alırım diye korkuyorum.
benden sana tavsiye ama uyarsın ama uymazsın.. git krediyi çek vadeliye yatır ama kredi çektiğini ve ödediğini kimseye söyleme.. taksit taksit ödersin ama toplu paran kenarda durur.. üstüne de koymaya devam eder.. süreç ilerledikçe bakarsın kp yapacağını yapar size destek olur o zaman götürür kalan borcu kapatırsın elinde de bir miktar para kalmış olur..
yok yapmadı mı bir şey.. hadi ordan der elindeki para ile evini kurmaya başlarsın kimseye de müdanaan olmaz.
bana sorarsan ilk baştan bir şey istemeyin kendiniz yapın ki adam bugün yahsa yarın yine başa kakar canınız sıkılır.. ama belli de olmaz belki düğün işi olduğu için kendini yapmak zorunda hisseder yaparsa hayata borçlu atılmazsınız..
ama benim tavsiyemi de bir düşünün derim.. :)

Evlenirken kendi aileme de eşimin ailesine de masraf yaptırmadik.Gücümüz neye yettiyse aldık borc ödedik.Asla pişman değilim.İnsanlar paraları var diye çocuklarına ,gelinlerine ,damatlarina para vermek zorunda değiller.Herkes dünyaya bir kere geliyor.60 li yaşlarına gelmiş insanlardan bahsediyoruz bırakın da paralarını kendileri yesinler.

kesinlikle katılıyorum.. biz de eşimle gelinlik damatlık, iğne-iplik, düğün yeri vb dahil her şeyi kendimiz yaptık pem de dört başı mamur.. neredeyse 60bin borçlandık ama ödüyoruz çok şükür kimseye müdanaa etmedik.. evlenen kişiler evlerini kendileri kurunca evlilikler daha bir saygı çerçevesinde ilerliyor gibi geliyor bana.. hiç bir şey olmasa aileler söz sahibi olmuyorlar ya o yeter..
evlenmeden önce de sizin gibi düşünüyordum zaten.. ailem beni standartların üstünde bi maliyetle okuttu bir dediğimi iki etmedi bu yaştan sonra benim evlenme borcumu ödeyip de sıkıntı çeksinler istemedim.. iyi ki de öyle yapmışım..

Merhaba arkadaşlar biraz uzun olacak ama durumu anlamanız açısından her detayı yazıyorum
23 yaşında üniv. son sınıf öğrencisiyim, 2 yıldır devam eden gayet güzel bir ilişkim var. Allah kısmet ederse mezun olup atandıktan sonra evlenmeyi düşünüyorum ancak kafamda dönüp duran bir sürü sıkıntı var biraz bahsedip sizden de fikir almak istiyorum...
Sözlüm 3 erkek kardeş. Ailesi bir ilçenin köyünde yaşıyor ve tarım vs ile uğraşıyor. Ayrıca babası memur emeklisi tarım ve köyişlerinden 2 bin tl ye yakın emekli maaşı alıyor. Bunun dışında yaptıkları tarım hayvancılık vs ordan da aylık en az 4 5 bin gelirleri var kısacası durumları gayet iyi. Bunları neden belirtiyorum çünkü sıkıntımız burda başlıyor.
Sözlüm en küçük kardeş diğer iki abisi evlenmiş. Birinin eşi anlaşmazlık yaşayarak düğünde takılan bütün takıları alıp evden kaçmış. Boşanmışlar. Diğer gelin yani müstakbel eltim çok paragöz bir insan. Kendi okumuş olmasına rağmen asla çalışmamş evlendiğinden beri. Zaten 40 yaşına yakın evlenmiş, evlendikten sonra hemen çocuk yapmış şu an evde oturuyor. Kayınpedere rest çekmiş zamanında abisi, sıfır ev alıcaksın bize yoksa evlenmem falan diye. (büyük ihtimal eltinin gazına gelmiş ) neyse babası kendi elindeki bütün toplu parayı vererek 100 bin tlye ev almış şu an o evde oturuyorlar...Evin tapusunun yarısı abisinin yarısı da babasının üzerine.
Şimdi sorun şu ben diyorum ki mezun olup atandığımda kredi çekip ev alalım boşa kira ödemeyelim. Sözlümün dediğine göre babası iki abisine de ev vs full eşyalarını döşemiş, bana da öyle yapacak diyor. Ancak ben bundan kuşkuluyum. Çünkü 1 tlnin lafını eden bir insan. Örneğin dışarı çıksın kesinlikle dışarda yemek yemezmiş.Her seferinde ağzında bir para lafı. Sözlüm 18 yaşında motorla kaza yapmış, yoğun bakımda kalmış 1 ay. 4 tane ameliyat geçirmiş. O zamanlar kan parası vs binlerce lira harcamış babası. Ve hala bunu sözlümün başına kakıyor her fırsatta evde kavga çıkarıyor. Sen kaza yaptın da ben ödedm de vs. çalışıyorsun bana para vermiyorsun diyor. Onun dusuncesıne göre sözlüm aldığı paranın hepsını ona vericek o da ona harclık vericekmiş öyle kafada bir insan. (30 yasında bir insan babasından günlük 10 tl falan alıcak heralde şaka gibi) ve yine her fırsatta para vermediğini öne sürerek yarın öbür gün evleniceksin görcem seni falan diye tehdit ediyor....
Kredi çekmek için bize toplu bir para lazım. 30 -35 bin kadar olsa ben kredi çekip kalanını ödicem ancak bu parayı kesinlikle vermez sadece eşya vs yardımında bulunur gibi geliyor ki eğer sözlüm babasıyla tartışırsa ben rest çekip herşeyi taksitle kendimiz ödeyelim demeyi düşünüyorum. Adamın iki gelini de hiç çalışmamış ve biri altınları alıp kaçmış diğeri de sürekli kayınpederden para istiyor.
Sorum şu
Sizce kp bize 30 35 bin gibi bir meblağ verir mi ev almak için ? (hiç umudum yok )
İkincisi böyle bir kp ile evlilik nasıl olur gidip geldiğimde çok sorun yaşarım diye düşünüyorum. İstediğim beyaz eşyayı vs almaz kafasına göre kendi istediğini alıcak gibi geliyo bana. O yüzden rest çekip herşeyi kendimiz yapsak kiraya çıksak çok mu sıkıntı çekeriz diye düşünüyorum. İkimiz de çalışırsak aylık 4500 gibi bir gelirimiz olcak inş.
Ayy bi oku bitir ondan sonra düşün ya . Ayrıca sözlüm diosun gelip sni isteyip bi yüzük taktilar mi?

Sözlüm derken ben bi söz göremedim ama neyse...
Daha evlenmeden aileye girmeden maddi hesaplara girmişsiniz. Insanları tanımadan yorum yapmışsınız. Paragöz dediğiniz insanlardan ne farkınız var şimdi? Bizde evlendik eşimin kazancı hariç kimsenin kazancını hesaplamadım. Yaşlı başlı insanlar kendilerini size muhtaç olmadan idare etsin.

Siz hele bi atanın çalışın kendi paranızın hesabını yaparsınız

Size yardım ettikten sonra böyle söylencekse bence gerek yok kabul etmeyin bile derim ben, kendiniz elinizden geleni yaoın daha iyi sonuçta ne demişler iyilik yap denize at

Sen çalışan gelinsin çift maaşsınız şekerim sana yapmazlar. Anamız babamız kp e para yedirelim diye okuttu bizi

Sen çalışan gelinsin çift maaşsınız şekerim sana yapmazlar. Anamız babamız kp e para yedirelim diye okuttu bizi
Kendi evini kendin kurunca kp e para mı yedirmiş oluyosun?
E insanlar o yaşa kadar dirsek çürütüp kazandıkları parayı elalemin kızına niye yedirsinler?

Kız tarafı erkek tarafı değil de hak olandan yana düşünürsek bir duruşumuz olursa hayatı puslu görmeyiz

Burda tanık olduğum bir durumu kendimi özne yaparak anlatayım, şimdi ben evliyim kız tarafıyız biz çok görgülü bilgili eğitimli paraya doymuş insanlarız ama erkek tarafı bir o kadar cahil pis görgüsüz paragöz, erkek kardeşim evlenince de kız tarafı tü kaka olacak

Demek istediğim kimse dönüp kendine bakmıyo, durduğu yer neresi ise o durumda o haklı, gelinken haklı kv olunca şüphesiz gene o haklı olacak

Adamın cimriliği sonucuna nasıl ulaştınız

Çalışıp kazanıyor hatta çocuklara ev eşya vs almış aç değil açık değiller

Dışarda yemek yemez demişsin köyde yaşayan adamın öyle bir kültürü yoktur ki

Sözlüme bu kıza para harcıyorsun dedi demişsin ben de derim yani eşya vs almak abartılı geldi sevgilinin öğrenci evine

Asıl soruya gelirsek verir vermez bunu bilemeyiz ama sözlün biriktirsin şimdiden madem ya da krediye girsin yavaş yavaş ödesin niye sen kredi çekiyorsun

Şimdiden bu düşüncelerini de kimseye söyleme elti çalışmamış öbürü altını almış kaçmış vs vs senin adını paragöz gelin yapar

Sen henüz hiç çalışmamıştım para kazanmamızın çalışmak para kazanmak ve kazandığını harcamak konusunda toysun bu nedenle biraz tecrübe edinmeden bu konularda ahkam kesme

Anneme yardım ederim diyorsun o zaman eşin de kendi ailesine eder ya da şimdi verir parasını buna da karışamazsınız

Son söz gelin Ata binmiş ya nasip demiş bunları düşünüp gerilmek için çok erken

valla adam cimri olsun olmasın çalışın kazanın sonra evlenin en azından elinizde birikim olur gerisini borç yaparsınız eğer yardım etmezlerse ( yardım ederlerse zaten sorun yok çalıştığınız ev için birikim olur) insan kendisi evlilik parasını verince içi rahat oluyo kimseyede laf bırakmıo :D

Öncelikle yapıcı yorum/ eleştiri yapan herkese teşekkür ederim.
Yani şurda anlatmadığım bi sürü olay ve faktör varken adım paragöze çıktı ya başka bişey demiyorum.
Burda günde bin tane konu açılıyor, kadınların maddi manevi mağduruyetleri ile ilgili. Ben evlendim kp hiçbişeyimi almadı takı bile takmadı herşeyimi kendim yaptım borç harç içindeyim eşimle aram bozuldu bu yüzden vs yazsaydım, herkes kp i haksız bulacaktı.. Babadır evladına yardım etmesi gerekir vs denecekti ama şimdi böyle bir konudan bahsedince paragöz gelin adayı oldum duruma göre yorumlar da değişiyor ilginç.

Bir baba neden vardır peki bu hayatta ? evladını korumak kollamak sahip çıkmak için değil mi ? Bir de biriniz yazmışsınız senin baban matah bişey değilmiş diye. Evet benim babam beni 5 yaşında bırakıp gitti. Annem ben abim yapayalnız kaldık. Kendi her gün dışarda alkol şişelerini devirirken biz günde sadece 1 simit alıp üçe bölüp yiyebiliyoduk.Bu ve daha anlatamıcağım birçok şey yaşadım. Babama zaten zerre kadar güvenim kalmadı , görüşmüyorum da.. İnsan sevdiğinin babasıyla neden sorun yaşamak istesin ki? Aile hakkında çok detay biliyorum evet çünkü erkek arkadaşım her aile kavgasında ağlayıp yanıma geliyor paylaşmanın neresi kötü bunu bilmiyorum.Bence çocuğunun canı için verdiği paraları oğlundan tahsil etmeye çalışan, her hatasında önüne ısıtıp ısıtıp sanki kendi kaza yapmak istemiş gibi önüne süren oğlunu üzen bir baba iyi bir baba değildir. İsterse saray yaptırsın değildir .

Seneye bu zamanlar büyük ihtimal iyi/kötü bir yerde çalışıyor olurum. Aldığım parayla belli bir birikim yapıp bankaya atmayı düşünüyorum. Bu arada tabiki evlat ailesine yardım edecek ben buna asla bi yorumda bulunmadım zaten. O da maaşından anne babasına verecek ben de. Yani sonuç olarak şurda yazılan acımasız yorumlardan sonra bir kez daha anladım ki önyargıyı yıkmak çok zor. Para vs yorumu yaptığım için aklımın fikrimin parada olduğu , kp den para dilendiğim vs denmeyen şey kalmamış. İnsanları eleştirmek en kolay şeylerden bitanesi, yapıcı ve akıl veren eleştiri yapmak ise gerçekten zor.
Cevap veren vermeyen herkese teşekkür ederim.

Sorum şu
KP den tek kuruş almayın bence. Benim KP canlandı gözümde seninkini dinleyince.

Eşim nişanlı iken babasının arabası ile kaza yaptı benim aklım çıktı bişey oldu ona diye çok şükür burnu bile kanamamış eşimin ama KP bunu diyemedi bile! 1 hafta boyunca bizi masrafa soktun arabayı tamir için kimbilir ne kadar isteyecekler diye kafasının etini yedi! Üstelik benim yanımda da devam etti. Nişanlıma dedim ki 750 lira vereyim sen babana ver ben biriktirmiştim diyerek. Nişanlım da yok sen ver dedi kabul etmez ki ben verirsem dedim kendi babam gibi düşündüğümden. Ama adam parayı aldığı gibi cebe attı! Üstelik bu yetmez ama neyse dedi! 2 yıllık evliyiz adam hala lafını ediyor bunun! Bir de arabayı değiştirdi değiştirirken de 750 bir verdik 250 bir verdik. O babalar gününde de 400 dahada verdik adamın gıkı çıkmadan çok bişey değil ama sağolun diyerek attı bütün paraları cebine siz yeni Ev kuruyosunuz ben zaten yardımcı olamadım sizin daha çok ihtiyacınız olur arabanın acelesi yok diyemedi adam!

Kendi paranızla alın eviniZi hiç minnetiniZ olmasın bence

Back
X