• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cimri kayınpeder ..

Haklısınız ama benim bakmam gereken bir de annem var yalnız yaşıyor babamla ben 10 yaşındayken boşandılar ve maddi hiçbir yardımı olmadı bize.Yani evlenince ona da yardım etmek zorundayım bunca yıl ne zorluklarla okuttu beni. İnsan mutsuz olmak için evlenmiyor kim ne derse desin maddiyat önemli . Geçinemeyip sıkıntı çekiceksem evlenmeyi 3 5 sene ertelerim daha iyi...
İnsan bir şeye karar verdiğinde sade ve sadece kendisine guvenmeli. Sorumluluklarını düşünüp altından kalkabilirim diyorsan tamamdır ama maddi sıkıntılar da evlilikler için büyük bir problem. Burada ikinizin karar vermesi lazım bence. Allah mutlu, mesut etsin :)

Böyle cimri insanları allaha havale ediyorum :KK14: Benimde başımda var aynısından. Baba ile evlat arasında paranın lafı mı olur ya.. Hiçbir zaman anlayamam bu parası olup da evladından hala bir şeyler bekleyen paragöz çıkarcıları... :KK11: Kendi ailemden asla bu tarz şeyler görmediğim için karşı tarafta olunca çok tuhaf geliyor :KK12:

Allah yardımcınız olsun. Benim zaten baba diye bir kavramım olmadığı için annem de varını yoğunu bana harcadı. Böyle olması benim de tuhafıma gidiyor. ve kendi babamla ilişkim olmadığı için belki kp ile aram iyi olur diye hayal ediyodum ama bu insanla çok zor olcak gibi görünüyor. En iyisi gerekli olmadıkça görüşmemek. Varyemez insanları oldum olası sevmem. :(

Allah yardımcınız olsun. Benim zaten baba diye bir kavramım olmadığı için annem de varını yoğunu bana harcadı. Böyle olması benim de tuhafıma gidiyor. ve kendi babamla ilişkim olmadığı için belki kp ile aram iyi olur diye hayal ediyodum ama bu insanla çok zor olcak gibi görünüyor. En iyisi gerekli olmadıkça görüşmemek. Varyemez insanları oldum olası sevmem. :KK43:
Hepimizin yardımcısı olsun, böyle insanlarla anlaşmak da çok zor :KK43:
Ne kadar masrafsız olursanız ve eve ne kadar para getirirseniz o kadar iyisiniz.. test edildi onaylandı.. :KK14:

Zamanı gelince nişanlın babasını alıp karşısına konuşacak. Şu anda kafanı bunlara takma, en kötü ihtimalle dediğin biçimde herşeyi kendiniz yaparsınız.

Baskalarina minnet etmek tarzim degildir...dugunden gelen altinlari bozdur pesinat yap gerisini de kredi ceksin esin...esyalarinizi da kendiniz alin..boylelikle kimsenin dIrdIrini cekmezsiniz....

Bu kadar olmasada ayni maya bi kp bende var. Asla guvenmeyin.
Benim gibi yari yolda kalirsiniz.
Ne yapin edin herseyi kendiniz halledin. O istese bile yaptirmayin. Kibrit bile almayin.Basiniza kakilmasin.

yazmayayim diyorum gene duramiyorum ;)
Kendi evini kendi esyani kendiniz alirsaniz kimseye eyvallahiniz olmaz okumus insanlarsiniz ikiniz de yoksa paraniz evlenmeyin
eltilerin hakkinda soylediklerin de cok yanlis seyler kimin nasil yasadigini bilemezsin daha aileye girmeden boyle fikirlere sahip olmak sadece seni mutsuz eder ona gore

Ev almayı erteleyin, peşinatınızı kendiniz biriktirip birkaç sene sonra alırsınız. Hem daha aile ile hiçbir bağınız yokken böyle gelirini, malını konuşmak sizi çirkin gösteriyor. Mobilyayı da kendiniz alırsanız kafanız rahat eder. Yok nişanlınız inat ediyorsa kayınpeder gidip alsın, siz de gidip farkını ödeyerek istediğiniz mobilyaya çevirin ondan habersiz:KK53:

Böyle insanlarada sinir olurum. Sana ne eltinin çalışıp çalışmamasından? Alan razı veren razı kocası kendisi sorun etmiyosa seni ne ilgilendirir?
Diğer geline düğündeki altınları alıp kaçmış diyosun. Zaten düğünde takılan altınlarda yasalolarak. Gelinin hakkıdır iyi yapmış.
Kp in maaşını da bir güzel hesaplamışsın. Bem olsam sana zırnık koklatmam.

Merhaba arkadaşlar biraz uzun olacak ama durumu anlamanız açısından her detayı yazıyorum
23 yaşında üniv. son sınıf öğrencisiyim, 2 yıldır devam eden gayet güzel bir ilişkim var. Allah kısmet ederse mezun olup atandıktan sonra evlenmeyi düşünüyorum ancak kafamda dönüp duran bir sürü sıkıntı var biraz bahsedip sizden de fikir almak istiyorum...
Sözlüm 3 erkek kardeş. Ailesi bir ilçenin köyünde yaşıyor ve tarım vs ile uğraşıyor. Ayrıca babası memur emeklisi tarım ve köyişlerinden 2 bin tl ye yakın emekli maaşı alıyor. Bunun dışında yaptıkları tarım hayvancılık vs ordan da aylık en az 4 5 bin gelirleri var kısacası durumları gayet iyi. Bunları neden belirtiyorum çünkü sıkıntımız burda başlıyor.
Sözlüm en küçük kardeş diğer iki abisi evlenmiş. Birinin eşi anlaşmazlık yaşayarak düğünde takılan bütün takıları alıp evden kaçmış. Boşanmışlar. Diğer gelin yani müstakbel eltim çok paragöz bir insan. Kendi okumuş olmasına rağmen asla çalışmamş evlendiğinden beri. Zaten 40 yaşına yakın evlenmiş, evlendikten sonra hemen çocuk yapmış şu an evde oturuyor. Kayınpedere rest çekmiş zamanında abisi, sıfır ev alıcaksın bize yoksa evlenmem falan diye. (büyük ihtimal eltinin gazına gelmiş ) neyse babası kendi elindeki bütün toplu parayı vererek 100 bin tlye ev almış şu an o evde oturuyorlar...Evin tapusunun yarısı abisinin yarısı da babasının üzerine.
Şimdi sorun şu ben diyorum ki mezun olup atandığımda kredi çekip ev alalım boşa kira ödemeyelim. Sözlümün dediğine göre babası iki abisine de ev vs full eşyalarını döşemiş, bana da öyle yapacak diyor. Ancak ben bundan kuşkuluyum. Çünkü 1 tlnin lafını eden bir insan. Örneğin dışarı çıksın kesinlikle dışarda yemek yemezmiş.Her seferinde ağzında bir para lafı. Sözlüm 18 yaşında motorla kaza yapmış, yoğun bakımda kalmış 1 ay. 4 tane ameliyat geçirmiş. O zamanlar kan parası vs binlerce lira harcamış babası. Ve hala bunu sözlümün başına kakıyor her fırsatta evde kavga çıkarıyor. Sen kaza yaptın da ben ödedm de vs. çalışıyorsun bana para vermiyorsun diyor. Onun dusuncesıne göre sözlüm aldığı paranın hepsını ona vericek o da ona harclık vericekmiş öyle kafada bir insan. (30 yasında bir insan babasından günlük 10 tl falan alıcak heralde şaka gibi) ve yine her fırsatta para vermediğini öne sürerek yarın öbür gün evleniceksin görcem seni falan diye tehdit ediyor....
Kredi çekmek için bize toplu bir para lazım. 30 -35 bin kadar olsa ben kredi çekip kalanını ödicem ancak bu parayı kesinlikle vermez sadece eşya vs yardımında bulunur gibi geliyor ki eğer sözlüm babasıyla tartışırsa ben rest çekip herşeyi taksitle kendimiz ödeyelim demeyi düşünüyorum. Adamın iki gelini de hiç çalışmamış ve biri altınları alıp kaçmış diğeri de sürekli kayınpederden para istiyor.
Sorum şu
Sizce kp bize 30 35 bin gibi bir meblağ verir mi ev almak için ? (hiç umudum yok )
İkincisi böyle bir kp ile evlilik nasıl olur gidip geldiğimde çok sorun yaşarım diye düşünüyorum. İstediğim beyaz eşyayı vs almaz kafasına göre kendi istediğini alıcak gibi geliyo bana. O yüzden rest çekip herşeyi kendimiz yapsak kiraya çıksak çok mu sıkıntı çekeriz diye düşünüyorum. İkimiz de çalışırsak aylık 4500 gibi bir gelirimiz olcak inş.
Yardımlarnızzı bekliyorum teşekkür ederim...

canım daha dur sen mezun olucaksın da atanıcaksın falan dur bakalım, babasıyla oğlu arasındaki tartışmaya falan girme sakın, sen rest çekme babasına karşı, ilerde istediğin gibi olmazsa kendiniz yaparsınız her şeyi

Senin baban da pek match birsey değilmiş, ayrıca sevgilinin sana eşya alması falan bana ters, ne bileyim daha arada birsey yok, minnet altına giriyorsun 2 senelik ilişki nedir ki

biri altınlari alip kaçmiş biride paragöz... adam sana bile güvenemez... 3. gelinsin çünkü... kp pek ihtiyaç duymamalisin sözlüne bu duruma anlatmalisin.. kp 35 bin verecegi sanmam.. verse o paragöz geline vay anasi niye veriyomuş 35 bin der...
kendiniz bulun kendiniz yapın herşeyi...
hani derler yaa Babana bile hiç güvenme :KK35:

Bir de konu sahibi sen diyorsun ki aileme yardim etmem lazim maddi acidan bu tamam en dogal hakkin rlbette yardim edeceksin
Sen ailene yardim ederken de kpden sana yardim etmesini bekliyorsun niye? Adamin gelirini giderini hesaplamissin ne hakla?seni ilgilendirmez ki,belki sevgilin de ailesine yardim etmek ister?her evlat kazandigi paradan ailesine vermek ister ihtiyac sahibi olmalarina gerek yok bu manevi bir borctur bana gore
Konu basligini degistir bence
Cimri kp yerine paragoz gelin aday adayi yaz daha munasip olur

Böyle insanlarada sinir olurum. Sana ne eltinin çalışıp çalışmamasından? Alan razı veren razı kocası kendisi sorun etmiyosa seni ne ilgilendirir?
Diğer geline düğündeki altınları alıp kaçmış diyosun. Zaten düğünde takılan altınlarda yasalolarak. Gelinin hakkıdır iyi yapmış.
Kp in maaşını da bir güzel hesaplamışsın. Bem olsam sana zırnık koklatmam.

Bir de bu kadar detay bilmesi tuhaf değil mi, dediğim gibi 9 senede ben ne borç harç bildim ne emekli maaşı, banane, sevgilisi herseyi anlatıyor demek ki, erkeğin boş boğaz olanı iyi olmaz, yarın bir bakarsın senin evindeki kavga dövüş de milletin ağzında

Bir de bu kadar detay bilmesi tuhaf değil mi, dediğim gibi 9 senede ben ne borç harç bildim ne emekli maaşı, banane, sevgilisi herseyi anlatıyor demek ki, erkeğin boş boğaz olanı iyi olmaz, yarın bir bakarsın senin evindeki kavga dövüş de milletin ağzında
Ben eşimin babasının 3 dükkanı varmış onu bile evlendikten aylar sonra öğrendim. Yani banane adam ne iş yapıyo ne kazanıyo.
Aynen dediğin gibi evin içinde olan her haltı anlatmış belli ki. Yarın öbür gün senle yaşadıklarınıda onlara anlatır. Gel curcunaya.

Aza tama etmeyen çoğu bulamazmış lafına o kadar inanıyorum ki.
Evleneceğimiz zaman eşimle oturup hesap yaptık mobilyaya şu kadar bütçe ayıralım ev kirası şu kadar olsun vs. Ailelere çok masraf ettirmeyelim dedik.
Kp öyle şey olmaz ben alıcam eşyaları gelin seçin dedi.
Bileziktir bohçadır şudur budur zaten hiç bir isteğimiz olmadı. Babam ne yapıyosanız kendi oğlunuza yapıyosunuz. İsterseniz hiç bişey almayın yapmayın bizi ilgilendirmez dediler. İki tarafta üstlerine düşeni fazlasıyla yaptı.
Mihir istemem zaten her şeyi yaptınız dedim 15 bilezik verdiler mihir diye.
Düğünde takılan takılarıda annemlere de eşimin ailesinede geri verdim zorla.Hatta kv benim altınlarla kendine bilezik yaptı:KK53:
Maddi açıdan kimseye tek bir eyvallahım olsun istemem.
Azıcık kanaatkar olun.
Adamın daha ne yapacağı edeceği belli değil girdiğiniz hesaplara bakın. İnsan çocuğuyla her türlü tartışmaya girer.
Sevgilinizede söyleyin azıcık dilini tutsun. O evde yaşanan herşey o ailenin özeli.

Back
X