- 13 Ekim 2016
- 3.612
- 6.440
- 158
- Konu Sahibi mahurbirbestee
-
40ta değilmiş ki 28binmiş. Mesai olursa 40a çıkıyomuş oda her zaman yokmuş sabit 28 yani.Zorunda değil dediğimiz şey torun bakmak gibi keyfe keder şeyler. Mutfakta yiyecek ekmek yok diyene de yardım edilir. Bırak oğlumu komşum aç olsa üzülür elimden ne gelir derim.
Bu bambaşka bir seviye yani.
Eş ailesi terbiyesiz.
Ama sizin ablanız ve eşi de sorumsuz. İki asgari ücret dediğiniz 40 bin tl. 40 bin liraya güvenip üç çocuk mu yapılır? Neye güvenip bu kadar çocuk yapabiliyorlar aklım almıyor
O durumda 3 çocuk yapan insanlara yardım etmezdim ben de. En sinir olduğum şey kendi çalışmayıp böyle sağdan soldan para dilenen insanlar. Bi de takmışlar eş ailesine ya kendi aileni arasana? Biri dese gel çocuklara ben bakayım sen gir bi işe çalış diye çalışmazlar. Allah bilir o oturduğunuz ev de zaten eşin ailesindendir.
eş ailesi ev vermedi . Eniştemin kendi birikimi ile aldığı ev bekarken . Hayır başka hiçbi durum yok hatta bu olaydan bi gün sonra başka bi konu için arayıp canımlı cicimli konuşmuş hiçbi şey olmamış gibi40ta değilmiş ki 28binmiş. Mesai olursa 40a çıkıyomuş oda her zaman yokmuş sabit 28 yani.
Karı koca çok sorumsuzlar, kira olmadığına göre eş ailesi ev vermiştir zaten. 150bin aylık gelir kendi gelirlerine göre çok fazla bi rakam olduğu için garipsiyolar. Bizimde 130bine yakın gelirimiz ama şak diye 100bin borç veremeyiz mesela, ona göre yaşıyoruz çünkü.
Dolaplarını boş bırakmaları insanca bile değil çok vicdansızca, acaba sürekli para mı istediler başka bi durum mu var diye düşündüm. Kim bu kadar kayıtsız kalabilir ki normal şartlarda
Bence yaptıkları çok ayıp.Ben dolabım boş diyen birine köylüm olsa veririmMerhaba. Kendim için değil ama ablam için sizlere danışmak istediğim bir konu var kendisi rica etti konu açmamı yorumları beraber okuyacağız şimdiden teşekkürler.
Ablamın eşi asgari ücretin 2 katını alıyor mesai vs olursa . Evleri kira değil ama 100 k borçları var . Geçen sene çalıştığı işte arabayı vurdu ve yaptırınca masrafı çıktı maaşı da o kadar değildi bi türlü ödeyememişler . Bu borçtan eşinin ailesinin haberi var . Ödeyemediklerinin de farkında . Eşi de kendi ailesinden ricada bulunmuş bana 100 k verir misiniz borcu kapatayım her ay size 10 k şeklinde ödeyeyim en azından kartlara 4-5 k faiz ödemem diye . Ailesi tamam demiş ama aradan bi sene geçmiş vermemişler . Eniştem de ben söyledim vermiyorlarsa napayım demiş. Bu arada eniştemin ailesinin aylık 150 k civarı geliri var hani onlar için çerez parası . Ama hiçbir şekilde ablamlara yardım etmiyorlarmış . Etmek zorunda değiller tabiki ama şu borç sürecinde çok zorda kaldıkları bi gün olmuş ablam kayınvalidesini arayıp 5 bin borç istemiş 10 gün sonra maaş yatacak vereyim demiş dolapta düzgün bi şey yok alışveriş yapmamız lazım demiş. Kadın bende yok demiş ve sonrasında da bu konuyla ilgili hiçbi şey sormamış ablam da tabi çok üzülmüş . O günden beri de eşinin ailesi ile görüşmek istemiyor. Mesele para da değil diyor borç vermedi ama bi sorabilirdi kızım n’aptınız diye . Ya da bi alışveriş yapıp getirebilirlerdi diyor . Çünkü durumları buna çok müsait . Yani bi de aşırı cimrilermiş enişteme dahi bir kuruş yedirmek istemiyorlar . Sizin tepkiniz ne olurdu bu durumda ?
Ablanız tavrını belli etmiş mi peki? Mesela eniştenizin bunu normal görmeside garip, ailesi resmen aç kalın umrumuzda olmaz diyor hiç mi zoruna gitmiyor bu adamın, annesi babası sonuçta.eş ailesi ev vermedi . Eniştemin kendi birikimi ile aldığı ev bekarken . Hayır başka hiçbi durum yok hatta bu olaydan bi gün sonra başka bi konu için arayıp canımlı cicimli konuşmuş hiçbi şey olmamış gibi
Diyorum ya haberimiz olmadı bize bahsetmedi hiç ailem üzülmesin diye daha sonrasında haberimiz olunca elimizden gelen her şeyi yaptık . Ablam kolay kolay içini döken biri değil kayınvalidesini aramasının sebebi de borcu onlar biliyor diye yoksa onu da aramazdıAblanız tavrını belli etmiş mi peki? Mesela eniştenizin bunu normal görmeside garip, ailesi resmen aç kalın umrumuzda olmaz diyor hiç mi zoruna gitmiyor bu adamın, annesi babası sonuçta.
Cevap vermediniz ama neden sizden,kendi ailesinden değilde eş ailesinden istedi 5bini? Sonuçta az bi miktar zaten diğer borçtada yardımcı olmamışlarken 5bin için aramasaydı keşke.
Ablanızda sorumsuz biri bu yüzden daha çok karşılarına çıkar bu durumlar.
Bi daha zaten kesinlikle aramasın, vicdansız insanlar yüzlerinede yeri geldiğinde vursun illa ablana işleri düşer bi yardım isterler.Diyorum ya haberimiz olmadı bize bahsetmedi hiç ailem üzülmesin diye daha sonrasında haberimiz olunca elimizden gelen her şeyi yaptık . Ablam kolay kolay içini döken biri değil kayınvalidesini aramasının sebebi de borcu onlar biliyor diye yoksa onu da aramazdı
Aradığım cevap 3. sayfada gelmiş. Benim karı koca mühendis çalışan, bir miktar aile desteğiyle evlerini aldıktan sonra çocuk yapan arkadaşlarım bile 2. yi yapmıyor. Biri aileden çok zengin ve annesi bakmaya gönüllü diye 2. yi yaptı onun dışında bir tane bile 2 çocuklu arkadaşım yok. Bu bahsettiğim çiftler aylık en az 150 bin üstü geliri olan kişiler. Aylık bu kadar gelirle, tek maaşla nasıl cesaret. Devlet hastanesine bile gitsen bir sürü masrafı var, okulların durumu ortada onlara hiç girmiyorum bile.Ablanız bu kadar çocugu yaparken hiç düşünmemiş mi ?
Maddiyat ortada çünkü.
Enişte 75 yaşında ya da 200k maaşı evlendikten sonra onda birine düştü sanırım. Aile evinde ekmek elden su gölden yaşasa bile 28k maaşla borçsuz harçsız ev alınmaz.eş ailesi ev vermedi . Eniştemin kendi birikimi ile aldığı ev bekarken . Hayır başka hiçbi durum yok hatta bu olaydan bi gün sonra başka bi konu için arayıp canımlı cicimli konuşmuş hiçbi şey olmamış gibi
Bence biz hepimiz anladık durumuEnişte 75 yaşında ya da 200k maaşı evlendikten sonra onda birine düştü sanırım. Aile evinde ekmek elden su gölden yaşasa bile 28k maaşla borçsuz harçsız ev alınmaz.
Ay ne alakası var Allah aşkına pandemiden önce alınan fiyatlardan haberiniz vardır diye düşünüyorum? O zaman ek işe de gidiyormuş kredi ile gayet de almış yani burda tanımadığım insanlara ne yalan borcum varEnişte 75 yaşında ya da 200k maaşı evlendikten sonra onda birine düştü sanırım. Aile evinde ekmek elden su gölden yaşasa bile 28k maaşla borçsuz harçsız ev alınmaz.
Ablan neden çalışmıyor , eniştenin ailesi para vermedi siz neden ablanizin dolabını doldurmadiniz enistenize borç vermediniz ?Merhaba. Kendim için değil ama ablam için sizlere danışmak istediğim bir konu var kendisi rica etti konu açmamı yorumları beraber okuyacağız şimdiden teşekkürler.
Ablamın eşi asgari ücretin 2 katını alıyor mesai vs olursa . Evleri kira değil ama 100 k borçları var . Geçen sene çalıştığı işte arabayı vurdu ve yaptırınca masrafı çıktı maaşı da o kadar değildi bi türlü ödeyememişler . Bu borçtan eşinin ailesinin haberi var . Ödeyemediklerinin de farkında . Eşi de kendi ailesinden ricada bulunmuş bana 100 k verir misiniz borcu kapatayım her ay size 10 k şeklinde ödeyeyim en azından kartlara 4-5 k faiz ödemem diye . Ailesi tamam demiş ama aradan bi sene geçmiş vermemişler . Eniştem de ben söyledim vermiyorlarsa napayım demiş. Bu arada eniştemin ailesinin aylık 150 k civarı geliri var hani onlar için çerez parası . Ama hiçbir şekilde ablamlara yardım etmiyorlarmış . Etmek zorunda değiller tabiki ama şu borç sürecinde çok zorda kaldıkları bi gün olmuş ablam kayınvalidesini arayıp 5 bin borç istemiş 10 gün sonra maaş yatacak vereyim demiş dolapta düzgün bi şey yok alışveriş yapmamız lazım demiş. Kadın bende yok demiş ve sonrasında da bu konuyla ilgili hiçbi şey sormamış ablam da tabi çok üzülmüş . O günden beri de eşinin ailesi ile görüşmek istemiyor. Mesele para da değil diyor borç vermedi ama bi sorabilirdi kızım n’aptınız diye . Ya da bi alışveriş yapıp getirebilirlerdi diyor . Çünkü durumları buna çok müsait . Yani bi de aşırı cimrilermiş enişteme dahi bir kuruş yedirmek istemiyorlar . Sizin tepkiniz ne olurdu bu durumda ?
eş ailesi ev vermedi . Eniştemin kendi birikimi ile aldığı ev bekarken . Hayır başka hiçbi durum yok hatta bu olaydan bi gün sonra başka bi konu için arayıp canımlı cicimli konuşmuş hiçbi şey olmamış gibi
Siz bence başkalarının mali konuları konusunda bu kadar emin konuşmayın. O kadar düşük maaşlı birinin sırf kendi birikimiyle ev alması bana mantıklı gelmedi. O zamanlar ek iş yaparak ev alacak parayı bulduysa şu an neden ek iş yaparak borçlarını kapamıyot?Ay ne alakası var Allah aşkına pandemiden önce alınan fiyatlardan haberiniz vardır diye düşünüyorum? O zaman ek işe de gidiyormuş kredi ile gayet de almış yani burda tanımadığım insanlara ne yalan borcum var
Ev almak pandemiden önce de zordu. Maaşlardan da ev fiyatlarından da geçim şartlarından da benim haberim var. Ama bilin bakalım kimin yok?Ay ne alakası var Allah aşkına pandemiden önce alınan fiyatlardan haberiniz vardır diye düşünüyorum? O zaman ek işe de gidiyormuş kredi ile gayet de almış yani burda tanımadığım insanlara ne yalan borcum var
İşe girip çalışır, kimseye eyvallah etmezdim.Merhaba. Kendim için değil ama ablam için sizlere danışmak istediğim bir konu var kendisi rica etti konu açmamı yorumları beraber okuyacağız şimdiden teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?