Cimri Eş Ailesi

Erkeğin ailesi başka bir konuya müdahil olsa memnun olmazsınız, konu para vermek olunca da müdahil olmak zorunda değiller. Bu devirde 150 k çok çocuklu bir aile için çok büyük bir gelir değil, eve giren toplam gelir olarak düşünürsek. Çok olsa bile ayrı evler, ayrı aileler, ayrı kapılar.

40ta değilmiş ki 28binmiş. Mesai olursa 40a çıkıyomuş oda her zaman yokmuş sabit 28 yani.
Karı koca çok sorumsuzlar, kira olmadığına göre eş ailesi ev vermiştir zaten. 150bin aylık gelir kendi gelirlerine göre çok fazla bi rakam olduğu için garipsiyolar. Bizimde 130bine yakın gelirimiz ama şak diye 100bin borç veremeyiz mesela, ona göre yaşıyoruz çünkü.
Dolaplarını boş bırakmaları insanca bile değil çok vicdansızca, acaba sürekli para mı istediler başka bi durum mu var diye düşündüm. Kim bu kadar kayıtsız kalabilir ki normal şartlarda

eş ailesi ev vermedi . Eniştemin kendi birikimi ile aldığı ev bekarken . Hayır başka hiçbi durum yok hatta bu olaydan bi gün sonra başka bi konu için arayıp canımlı cicimli konuşmuş hiçbi şey olmamış gibi

Bence yaptıkları çok ayıp.Ben dolabım boş diyen birine köylüm olsa veririm

Ablanız tavrını belli etmiş mi peki? Mesela eniştenizin bunu normal görmeside garip, ailesi resmen aç kalın umrumuzda olmaz diyor hiç mi zoruna gitmiyor bu adamın, annesi babası sonuçta.
Cevap vermediniz ama neden sizden,kendi ailesinden değilde eş ailesinden istedi 5bini? Sonuçta az bi miktar zaten diğer borçtada yardımcı olmamışlarken 5bin için aramasaydı keşke.
Ablanızda sorumsuz biri bu yüzden daha çok karşılarına çıkar bu durumlar.

Diyorum ya haberimiz olmadı bize bahsetmedi hiç ailem üzülmesin diye daha sonrasında haberimiz olunca elimizden gelen her şeyi yaptık . Ablam kolay kolay içini döken biri değil kayınvalidesini aramasının sebebi de borcu onlar biliyor diye yoksa onu da aramazdı

Bi daha zaten kesinlikle aramasın, vicdansız insanlar yüzlerinede yeri geldiğinde vursun illa ablana işleri düşer bi yardım isterler.
Ablanın çalışması lazım, çocukları kaç yaşında? Aileniz bakma konusunda destek olmaz mı

Bazı aileler ne yazık ki hep çocuklarından bekliyor asla yardım etmiyor . Ben ablanızın yerinde olsam asla aramazdım eşi arasın .
Ablanızın gemen iş bulması lazım yenidoagn çocuğu yoksa illaki yapabileceği bir şey vardır .

Benim dolabım bis olsa para isteyeceksem en en acil olanları alirdim , pazar kahvaltılar en fazla 3 bin tutar bence aile igullarina ve gelinlerine pek güvenmiyor .

Sakin peynirin kilosu ne kadarla 3 bin neye yeterle gelmeyin 28 bine üç çocuk yapan aile üç harfli marketlerden zor alışveriş yapıyordur .

Ablanız bu kadar çocugu yaparken hiç düşünmemiş mi ?
Maddiyat ortada çünkü.
Aradığım cevap 3. sayfada gelmiş. Benim karı koca mühendis çalışan, bir miktar aile desteğiyle evlerini aldıktan sonra çocuk yapan arkadaşlarım bile 2. yi yapmıyor. Biri aileden çok zengin ve annesi bakmaya gönüllü diye 2. yi yaptı onun dışında bir tane bile 2 çocuklu arkadaşım yok. Bu bahsettiğim çiftler aylık en az 150 bin üstü geliri olan kişiler. Aylık bu kadar gelirle, tek maaşla nasıl cesaret. Devlet hastanesine bile gitsen bir sürü masrafı var, okulların durumu ortada onlara hiç girmiyorum bile.

M mahurbirbestee Kendi ailesi vermeyince mesafe koyamayıp, koyan ablanıza trip atan enişteniz de çok karakterli biriymiş. Sizin ailenizin parasını alırken sorun yok, ablanız soğuk yapınca tavır alma var. Ne ala memleket. İnsan evdeki torunların hatrına dede-babaanne olarak en azından gıda yardımı gibi bir şey yapabilirlermiş.

Enişte 75 yaşında ya da 200k maaşı evlendikten sonra onda birine düştü sanırım. Aile evinde ekmek elden su gölden yaşasa bile 28k maaşla borçsuz harçsız ev alınmaz.

Aslında bu tarz aileler de var.
Benim bır arkadaşın kızkardeşi ögretmen bır adamla evlı.
Adam calısan es istememiş esı de ev hanımı.
Adam tek çocuk buna rağmen aılesı hıc arayıp sormaz ilgilenmezmıs .
Gelınle sorunlari da yok gelini kendileri önermiş hatta.
Ama oğulları ile bekarken de ilgilenmemısler.
Karı koca bırbırıne çok düşkün emekli memur.
Maddı durumları da çok ıyımıs bayağı mulklerı varmış.
Ama adama bır ihtiyacın var mı vs diye sormazlarmis .
Hatta adam aıle kavramını sızde gördüm diyormuş eşine.
Karı koca bırbırıne sevgı dolu cıftler ama çocukla hıc ilgilenme yokmuş.
Ne maddı ne manevi.
Bana çok tuhaf gelmişti ama var demek bu tür aileler.

Enişte 75 yaşında ya da 200k maaşı evlendikten sonra onda birine düştü sanırım. Aile evinde ekmek elden su gölden yaşasa bile 28k maaşla borçsuz harçsız ev alınmaz.
Ay ne alakası var Allah aşkına pandemiden önce alınan fiyatlardan haberiniz vardır diye düşünüyorum? O zaman ek işe de gidiyormuş kredi ile gayet de almış yani burda tanımadığım insanlara ne yalan borcum var

Ablan neden çalışmıyor , eniştenin ailesi para vermedi siz neden ablanizin dolabını doldurmadiniz enistenize borç vermediniz ?

Siz bence başkalarının mali konuları konusunda bu kadar emin konuşmayın. O kadar düşük maaşlı birinin sırf kendi birikimiyle ev alması bana mantıklı gelmedi. O zamanlar ek iş yaparak ev alacak parayı bulduysa şu an neden ek iş yaparak borçlarını kapamıyot?

Ailesi para verse de sizin haberiniz olmaz siz nerden bileceksiniz ki? Kaynım bizden kaç kere para aldı eltimin hiç haberi yok. Evlenirlerken eltimin gelinlik parasına kadar bizden borç alındı. Dolarla verdik TL ile geri ödendi. Dolayısıyla bir kısmı hibe edilmiş gibi oldu. Evlendikten sonra da param faizde onu harcamak istemiyorum gibi bir gerekçeyle bile para istedi bizden. Her alışında da kimseye söyleme diye eşime tembih ediyordu. Ne siz ne ablanızın eniştenizin ailesiyle arasında olan mali durumları tam olarak bildiğini sanmıyorum. Belki daha önce ablanızın haberi yokken kaç kere para istedi ve bıktılar. Böyle şeyler olabilir. Eltime kalsa eşim ve ben de cimriyizdir. Ancak el altından verilenlerden haberi yok. Siz dış kapının dış mandalısınız milletin kayın ailesiyle arasındaki para mevzularına fazla yorum yapmayın. Çok üzülüyosanız kendiniz para verin.

Ayrıca buzdolabında yiyecek bir şey bile yokken size üzülürsünüz diye söylememeleri de garip geldi bana. Kaynanasını arayıp para isteyen insan nasıl kendi ailesine söylemiyor? Size tavsiyem onların her söylediğine inanmayın. Şu an sizlerden borç almak için bile abartıyor olabilirler. Bunlar kesin böyledir demiyorum bu arada. Diğer tarafı dinlemediniz sonuçta. Bu yüzden kesin bir yargıya varmayın.

Son düzenleme:
Yani ben kendi ailemi ve kayınpederimi düşünüyorum onlar verirdi eşim işsiz kaldığında istemeden sürekli mutfak alışverişi yaptılar bir de biz 2 kişiydik ortada 3 çocuk var. Anne baba sorumsuzlukta master yapmış ama onlar torunlarını düşünmüyor mu? Bari siz yardım edin yazık çocuklara. Ve şöyle de bir şey var her gelirin bir gideri var. 150 bin geliri olabilir ama borcunu bilemezsin. Mesela bizim gelirimiz 120 civarı ama 90 bin borcumuz var(aylık) biri borç istese ben de veremem. Eniştenin borcu bence çok daha fazla. Ev araba varmış eş ailesinden muhtemelen

Ev almak pandemiden önce de zordu. Maaşlardan da ev fiyatlarından da geçim şartlarından da benim haberim var. Ama bilin bakalım kimin yok?
Yalan borcu demeyelim de ne hikmetse 15 yaşından beri çalışıp hem aile evine katkı sağlayan hem ev alan kocalar hep bu forumda oluyor. Tabii aile bu kadar cimriyken adamın bekarlığında da evi ona geçindirirmişlerdir. Adam 8000 lira maaşının 1000 lirasıyla ev alsa 500 lirasıyla da aile evine katkı sunsa kardeşinize altın bile yapmıştır.

İşe girip çalışır, kimseye eyvallah etmezdim.
Bu da bir seçenek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…