- 21 Temmuz 2024
- 521
- 582
- 18
- Konu Sahibi mahurbirbestee
-
Cevabı kendin vermişsin, zorunlulukları yokEtmek zorunda değiller tabiki
Hiçbir şekilde tepki vermem ama mesafeli dururum.Kaynanamdan hayatımda bir kez bir şey istedim,turşu gönderir misin dedim param yok dedi.Diğer gelinine parmağındaki altını satıp,kıyafet alan birisi düşün.Merhaba. Kendim için değil ama ablam için sizlere danışmak istediğim bir konu var kendisi rica etti konu açmamı yorumları beraber okuyacağız şimdiden teşekkürler.
Ablamın eşi asgari ücretin 2 katını alıyor mesai vs olursa . Evleri kira değil ama 100 k borçları var . Geçen sene çalıştığı işte arabayı vurdu ve yaptırınca masrafı çıktı maaşı da o kadar değildi bi türlü ödeyememişler . Bu borçtan eşinin ailesinin haberi var . Ödeyemediklerinin de farkında . Eşi de kendi ailesinden ricada bulunmuş bana 100 k verir misiniz borcu kapatayım her ay size 10 k şeklinde ödeyeyim en azından kartlara 4-5 k faiz ödemem diye . Ailesi tamam demiş ama aradan bi sene geçmiş vermemişler . Eniştem de ben söyledim vermiyorlarsa napayım demiş. Bu arada eniştemin ailesinin aylık 150 k civarı geliri var hani onlar için çerez parası . Ama hiçbir şekilde ablamlara yardım etmiyorlarmış . Etmek zorunda değiller tabiki ama şu borç sürecinde çok zorda kaldıkları bi gün olmuş ablam kayınvalidesini arayıp 5 bin borç istemiş 10 gün sonra maaş yatacak vereyim demiş dolapta düzgün bi şey yok alışveriş yapmamız lazım demiş. Kadın bende yok demiş ve sonrasında da bu konuyla ilgili hiçbi şey sormamış ablam da tabi çok üzülmüş . O günden beri de eşinin ailesi ile görüşmek istemiyor. Mesele para da değil diyor borç vermedi ama bi sorabilirdi kızım n’aptınız diye . Ya da bi alışveriş yapıp getirebilirlerdi diyor . Çünkü durumları buna çok müsait . Yani bi de aşırı cimrilermiş enişteme dahi bir kuruş yedirmek istemiyorlar . Sizin tepkiniz ne olurdu bu durumda ?
Neden kaynanadan turşu istedin kiHiçbir şekilde tepki vermem ama mesafeli dururum.Kaynanamdan hayatımda bir kez bir şey istedim,turşu gönderir misin dedim param yok dedi.Diğer gelinine parmağındaki altını satıp,kıyafet alan birisi düşün.
O günden sonra bir şey istememeye yemin ettim (maddi beklentim zaten hiç olmadı onlardan).
Dün konuma bir hanımefendi mesafe hayat kurtarır demişti,çok hoşuma gitti.
Mesafe hayat kurtarır,mesafeli olsun.
Zorunlulukları yok ama dolapta bir şey yok diyene de verilir ya.Hem de evladı..Cevabı kendin vermişsin, zorunlulukları yok
Zorunlu değillerCevabı kendin vermişsin, zorunlulukları yok
Hayır 3 çocuğu var çalışamıyor onlara bakacak kimse olmadığı içinAblaniz calisiyor mu?
Bulunduğu yerde çok güzel bir turşu var,ben burada bulamadım.Normalde hazır alırım ama öyle bir gaflette bulundumNeden kaynanadan turşu istedin kibenim kaynana çok güzel turşu yapar eltilerime verir ben almam bile satılıyor sonuçta
İşte buna kırılmış en çok ve bedavadan istemedim borç istedim diyor durumları olmasa zaten istemezdim diyor ve sonrasında da asla sormamışZorunlulukları yok ama dolapta bir şey yok diyene de verilir ya.Hem de evladı..
Boş ver bazen ders oluyor sonra tövbe ediyorsunBulunduğu yerde çok güzel bir turşu var,ben burada bulamadım.Normalde hazır alırım ama öyle bir gaflette bulundum
Kesinlikle minnet etmesin şu saatten sonra.
O günden sonra ben de bir çöp dahi alıp götürmedim,oğlu yapıyorsa yapsın.Böyle daha rahatımBoş ver bazen ders oluyor sonra tövbe ediyorsunparası yokmuşmuş… Eminim yoktur…
Zorunlulukları yok ama bu da böyle bi şey değil ki, insan bi sorar bari. Kim olsa soğur, haksız bulmadım ablanızı. Eşinin düşüncesi ve tavrı nasıl peki ailesine karşı?Merhaba. Kendim için değil ama ablam için sizlere danışmak istediğim bir konu var kendisi rica etti konu açmamı yorumları beraber okuyacağız şimdiden teşekkürler.
Ablamın eşi asgari ücretin 2 katını alıyor mesai vs olursa . Evleri kira değil ama 100 k borçları var . Geçen sene çalıştığı işte arabayı vurdu ve yaptırınca masrafı çıktı maaşı da o kadar değildi bi türlü ödeyememişler . Bu borçtan eşinin ailesinin haberi var . Ödeyemediklerinin de farkında . Eşi de kendi ailesinden ricada bulunmuş bana 100 k verir misiniz borcu kapatayım her ay size 10 k şeklinde ödeyeyim en azından kartlara 4-5 k faiz ödemem diye . Ailesi tamam demiş ama aradan bi sene geçmiş vermemişler . Eniştem de ben söyledim vermiyorlarsa napayım demiş. Bu arada eniştemin ailesinin aylık 150 k civarı geliri var hani onlar için çerez parası . Ama hiçbir şekilde ablamlara yardım etmiyorlarmış . Etmek zorunda değiller tabiki ama şu borç sürecinde çok zorda kaldıkları bi gün olmuş ablam kayınvalidesini arayıp 5 bin borç istemiş 10 gün sonra maaş yatacak vereyim demiş dolapta düzgün bi şey yok alışveriş yapmamız lazım demiş. Kadın bende yok demiş ve sonrasında da bu konuyla ilgili hiçbi şey sormamış ablam da tabi çok üzülmüş . O günden beri de eşinin ailesi ile görüşmek istemiyor. Mesele para da değil diyor borç vermedi ama bi sorabilirdi kızım n’aptınız diye . Ya da bi alışveriş yapıp getirebilirlerdi diyor . Çünkü durumları buna çok müsait . Yani bi de aşırı cimrilermiş enişteme dahi bir kuruş yedirmek istemiyorlar . Sizin tepkiniz ne olurdu bu durumda ?
Ablam bize o dönem anlatmadı ailem üzülmesin diye zaten öğrenir öğrenmez ailem destek oldu
Kırılmasın ya hiç takmasın bile.Enişten de ailesini tanıyor,bugünün yarını da var.İşte buna kırılmış en çok ve bedavadan istemedim borç istedim diyor durumları olmasa zaten istemezdim diyor ve sonrasında da asla sormamış
Missss temiz iş boş ver, ben üst katımda olmasına rağmen o zamanlar domatesim yoktu markete gidiyordumO günden sonra ben de bir çöp dahi alıp götürmedim,oğlu yapıyorsa yapsın.Böyle daha rahatım
Ablanı çok öpüyorum “sıfır beklenti sıfır mutluluk” kafasına girsin ondan mutlusu olmaz. Destek bulamayan eşi düşünsün.Ablam bize o dönem anlatmadı ailem üzülmesin diye zaten öğrenir öğrenmez ailem destek oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?