Cimri Eş Ailesi

Eşimle ev alırken paramız çıkışmadı. Kayınvalide kendisi şahit oldu bu duruma. Kendiliğinden maddi destek olmak istedi. Borç değil ben vericem kalanı diye. Kabul etmedik. Borç vermek istedi onu da TL kabul etmedik. Altın olarak aldık. Hem de altının o coştuğu dönem. Yine olsa o şartla kabul ederdim. Hem para onun kendisi için harcamayıp biriktirmiş hem de eğer evladı diyeceksek başka evladı da var. Hesabı karıştırmaya gerek yok derim . Sizin borç olayında da 100 bini bu enflasyonda 10 taksitle vermek zaten 20-30 bin TL karşılıksız yardım almak gibi bir şey ... Altınla alsanız en az 150 bin olarak geri ödeyeceksiniz belki 1 yıl sonra. Bir de yiyecek bir şeyimiz yok kısmı sadece bu araba masrafıyla olmaz. Muhtemelen harcamalarınız konusunda dikkatsiz bulunuyorsunuz.

Beni lütfen yanlış anlamayın dertleşme modunda yazıyorum. neden kendi ailenizden almadınız ?

Zorunlu değiller

Hayır 3 çocuğu var çalışamıyor onlara bakacak kimse olmadığı için
Hadi asgari ücretle gecinirken bir tane yaptın birakip calisamadin, ikinciyi de yaptın geçinmen iyice zorlaştı ama onu da bırakıp calisamadin , üçüncüyü niye yapiyosun? Ben bazı kadınların sırf çalışmamaya bahane olsun diye doğurduğunu düşünüyorum çünkü nasıl olsa eş, eş ailesi , konu komşu vs birileri çocuk var diye mutlaka onlara bakmak zorunda .... Mis.

Bı de böylelerinin çocukları 20 yaşına gelse bile bırakıp calisamiyorlar nedense. Sorunca hep "ama çocukları var bla bla" oluyor.

Eşi vefat etmiş bir uzaktan akraba vardı. Kadının 2 çocuğu var ortaokul çağında. Eşim yardım ediyordu aileye. Bakıcı arayınca kadına teklif ettik hem tanıdığımız diye kadın ben çalışamam çocuklarım küçük dedi. Ben 1 yaş bebemi bırakacaktım ona baksın diye o ortaokula giden çocuklarını bahane edip çalışmadı.. bazılarına çalışmak zor geliyor hazıra duacılar.. bu durum da bize ders oldu

Cevabı kendin vermişsin, zorunlulukları yok
Ya ne demek zorunlulukları yok, bunu söyleyip sıyrılmak moda oldu artık ve zaten böyle diye diye insanlar iyice yozlaştı ne anne baba, ne kardeş, ne evlat biliyorlar.
Aile çok farklı birşey ya, sen bilsen ki çocuğun evde aç dolabında birşey yok hemen birşeyler alıp götürmez misin? Anne, baba, kardeşten öte kim olabilir hayatımızda?
Yedi yabancı evimde birşey yok dese çıkarıp veriyoruz ya, gerçekten ben artık zorunda değiller lafını şu kadınlar kulübünde görmekten çok sıkıldım.

Benzerini yaşadım akrabamın apartmanında kapıcı dairesinde kiracı yaşayan bi kadın var annesi ve kızıyla yaşıyor eşinden ayrıymış sadece babadan maaş alıyormuş annesi de kendi babasından. Durumları çoook kötü. Evi bana yakın diye abla 1 gün gel 1 gün gelme asgari vereyim işe dönünce de bebeğime bak asgari üstü vereyim dedim. Kızım küçük dedi 4. Ya da 5. Sınıfta. Aynı şekilde servis hostesi ol dediler sadece servisle çocuk toplayacak gidecek kreşte bekleyecek o ara çocukların yemeğine yardımcı olacak sabahçı öğlenci bunu da kabul etmedi. Apartman bile silmiyorlar. Ama Durumları yok çocuk zapzayıf dersleri kötü. Öyle salıyor sokağa. Muhteşem bir anneliği de yok

su zihniyete sinir oluyorum
paralari var diye kocaman ogullarina her an destek cikmak zorundalar mi?
siz ne kadar kazanıyorsunuz? sizin kocanizla evinize aylik 75000 geliyorsa mesela siz de ablaniza 50.000 verin destek çıkın o hesapla. nasil olur?
ayrica karta 4-5 k faiz odemeyeyim diye küçük hesap yapmış kendini düşünmüş ama gecen sene bugun 100.000 tl 3.100 dolardi, bugun 2700 dolar. kendi 4-5 binini düşünüyor da ailesinin aradaki 15bine yakin zararini niye hesaba katmiyor? madem odeyecek euro borcu alsaydi, altin borcu alsaydi.
hiçbir aile evli barkli cocugunu ekonomik olarak desteklemek zorunda degil.
ki adam elden borc almis birinden falan- belki de ailesinden de zamanında cok borc aldi aldi ödemedi- kendinden bıktirdi. bilemezsiniz ki. bizim yakin aile uyelerinden de bir adam var. kendini zora sokup sokup cok acil durum, cok müşkül durum diye yakinlarindan borc gibi para alip asla odemeyen. disaridaki bilmez bile ama aile icinde kredisi bitti adamin. belki de boyle bir seydir
insanlar vermek istemiyorlar. niye zorluyor ki kardesiniz? ve madem bu kadar zor durumda neden ogullari arayip istemiyor da ablaniz ariyor?
madem yemek alacak paran yok bu kadar durumun kötü bari kocana yardimci olmak icin iyi kötü bir ise gir hic yoktan 4 ay calis - en azindan zor zamaninda destek ol - 2 asgari ucret giren eve 3 asgari ucret girsin borc rahat odensin.
sahsen gelinim calismasa beni arayip kendini acindirsa sinir olurdum gencecik kadin, bu kadar zor durumdaysa neden evde oturuyor? insan yemegi yoksa, dolabi boşsa calismaz mi?
yaslarini yazmasaniz da 3 cocugu var dediniz. asgari ucretten az fazla alan adama neden 3 cocuk? tamam herkes anneligi tatsin ama elde yok avucta yok neden 1 degil de 3?
annemin yardim ettigi bir adam vardi. fitreleri zekatlari kabul edecek kadar kötüydu durumlari. kadin calismiyor, adam calisiyor, ev kira - yetmiyor falan derken kadinin kucuk cocugu okula baslayinca- ise girebilecekken yeniden hamile kaldi, sonra o 5 yasina girince yeniden hamile kaldi. simdi 6 cocuklari var hala aclik sınırının altindalar, hala daha kadin calismiyor küçük cocugum var diye

Keşke yardım edebilselermiş ama etmiyorlarsada kendilerini de çok üzmesinler.

Sizin Aileniz destek olamıyor mu? En azından ara ara onlara market alışverişi yapsalar o bile toparlanırken iyi gelir.

Her sene doğurursa küçük çocuk tabi olur büyütüp arkasına yenisi geliyor
Bazı kadınlar hep madur olacak başkasından para gelecek, millet 3 aylık bebeğini bırakıp işe gider ama onların çocukları altından olduğu için anneleri asla çalışamaz, aç kalmışlar et süt yiyememiş çocuklar önemli değildir. Böyle o kadar kadın varki, temizlik teklif ediyosun yok, bakıcılık teklif ediyosun yok(mesela bebekliydi yaşlı teyzeye günlük gidicek iki kap yemek günlük temizlik bu kadar bebekte yanında olacak), biz kendi iş yerimize istedik haftada 1 mesela hepsine olumsuz itiraz bahaneler.
Gerçekten çocuklarını düşünen bir anne bunu yapmaz yani. 6-7 ay diş sıkar geçici işe girer yine elini hafifletir. Anca ağlasınlar kaynana bunu dedi kayınpeder şunu dedi diye.
Dünyanın binbir türlü hali var konu sahibinin kocası bi kaç ay çalışamasa ne olacak mesela kim bakacak o eve

Her konuda vermek zorunda değiller, yapmak zorunda değiller diyenleri anlamıyorum. Aile olmak gerektiğinde birbirine destek olmaktır. Adam hediye değil borç istemiş, vermeyecek ne var bu durumda? Insanoğlu bugün iyi durumdayken yarın muhtaç hâle düşer. Yolda biri param yok açım dese gider yemek yediririz yani. Yapacak bi şey yok, eşinin ailesi sonuçta, mesafe koyabilirler ancak.

bilmem, aileden aileye degisir. ben gönülden gelmeden yapılmak zorunda olan comertliklere karsiyim.
hemen yarin kayinbabaniz esinizi arayip hastalik degil, bişey degil sirf bankaya fazla para odemeyeyim diye 100bin istese (ki bu yilin enflasyonu %65, guncelliyorum 165.000 istese) "tabii ki biz bir aileyiz" diye şrank diye, seve seve öder miydiniz?
herkes ayagini yorganına göre uzatsin, hesabini kitabini bilsin isterim ben.
bir de ac birine lokantada yemek ismarlamakla cocuguna yuz bin vermek ayni sey mi?

konuda en cok dikkatimi ceken su oldu; kayinbabanin evine gireni oglunun baldizi bile biliyor. bu normal mi? ben babamin kazancini bilmem mesela, babam benimkini bilmez. emekli değilse siz kayinbabanizin maasini biliyor musunuz? ya da esiniz babanizinkini biliyor mu?
belki de ogullarinin tavri hep bu sekildedir - "nasilsa onlar icin cerez parasi" diye devamli bir maddi beklenti icine giriyorlardir. ne bileyim, belki de evlatlari kendi limitini doldurmustur. ailesine bakacak geliri yokken ailesine guvenip 3 cocuk yapmistir belki - durup durup para istiyordu. bu bilgiler verilmemiş ki bize.

Konu sahibinin ablası ve eniştesi nasıl insanlar bilemem. Benim anne babam bize herzaman maddi manevi destektirler. Ben evlendikten sonra bir kere bile destek istemedim çünkü bencede evli insanlar kendilerini geçindirebilmek zorundalardır ve ailelerine yük olmamalılardır ama ihtiyacım olursa ailem arkamdadır bilirim. Bende herzaman aileme destek olmaya hazırımdır onlarda bilirler. Durduk yere para istemekle zor durumda kalıp istemek ayrı şeyler. Kayınbabam beni arayıp yüksek miktarda borç istese vermem bu arada çünkü geri ödemeyeceğini bilirim :)

e bu adamin aylik geliri 28 bin. ulkenin hali ortada, 3 tane cocugu 1 tane karisi var. sence bu adam oder mi o parayi "ayda 150 bin kazaniyor onlar icin cerez parasi" dedigi babasina?
o yüzden gömmeden önce bir karsi tarafi da dinlemek lazim:)
bilmiyorum ya ben turk aile yapisinda sonuna kadar destek olma olayini sevmiyoruz. Ulkecek yaptigimiz seyin sorumlulugunu almayi bilmiyoruz bence. aile ne kadar destek olursa cocuk o kadar adam olamiyor, sorumsuz oluyor. misal KKda da hep okuyoruz eş kisisi kumar bitcoin falan bir sey yapıyor parayi ic ediyor. tam karisi evi terkedecek ailesi hemen borcu ustleniyor. adamin hayatinda degisen hicbir sey yok, yine güllük gülistanlık... e bu adam zorluk cekmedigi icin ayni hatayi tekrar tekrar yapiyor hic de akillanmiyor.
benim annemin erkek kardeşi de zamanında borcunu ödemezdi ödemezdi, umrunda bile olmazdi . ne zaman ki adamin evine haciz gelecek - kiyamayan ailesi hemen öderdi. haliyle adam asla borcuna sadik olmadi, odeyemeyecegi hesaplarin icine girdi durdu. evini ihmal etse babasi market alisverisi yapardi, cocugu hasta olsa babasi tum masraflari oderdi, gün oldu babasi kendi altindaki arabayi satti oglu dardayken falan. böyle bir ömür gecti. ne zaman ki dedem öldü oglu biraz adam oldu. onca sene geçti daha ne borcunu duyduk ne harcini. arkasinda dag gibi babasi olmayinca sorumluluk almaya basladi.
annemin kiz kardeşinin oglu da ayni sekilde. arkasinda dag gibi anne babasi var. baba parasiyla is kurdu kurdu batirdi. giden ailesinin parasi oldugu icin, ailesi onu ve cocuklarini asla parasiz birakmadigi icin her batmada yeni is hayalleriyle yeniden heveslendi, yeniden batirdi. simdi neredeyse dede olacak hala cocuk gibi - köseyi döneceğine ikna et hemen atlar teklifine
biraz da o yüzden evlatlarinin zorluk yasamasina izin vermeli aileler. zorluk yasasin ki daha dikkat etsin, zorluk yasasin ki daha akilli adimlar atsın. her düştüğünde tutarsan kalkmayi ogrenemez.

Bu dediklerinize tamamen katılıyorum, sorumsuz sırtını aileye dayayan erkek ve destek olmayan aileyi suçlayan kadın kişilerini bende asla tasvip etmiyorum. Sadece konu maddiyat olmadanda sürekli "kimse kimseye destek olmak zorunda değil" düşüncesini doğru bulamıyorum. Ihtiyaç durumunda aile destek olmak zorunda bana göre (karşı taraf bunu kullanmıyorsa). Ki ben birazda o bahsettiğiniz klasik türk ailesi olabilirim, söz konusu sevdiklerimse kendimi feda ederim, yardımcı olamazsam kahrolurum falan. Belki de sizin düşünceniz doğrudur, bilemedim :)

100 bini vermemelerinde haklilar onlarinda ona gore harcamalari vardir ama dolap bos diyen birinede yok cekmezsin hele birde oglani gelini gec o evde 3 torun varsa hic olmaz benzer sey bizimde basimiza gelmisti onlarin yuzunden basimiza acilan borctan dolayi boyle bir duruma dusmustuk hicte umurlarinda olmadi ama is kendilerine geldimi istekte sinir tanimiyorlar

Evleri kira değilmiş ve adamın 40k üzeri maaşı varmış, bu durumda 100 k onlar için çok büyük bir borç sayılmaz yavaş yavaş ödeyebilirlerdi bitmese bile azaltılırdı ama sanırım borç hala yerinde bekliyor. Borcu ödesin diye özellikle kayın aileyi mi bekliyorlar anlayamadım.. aile destek olsa tabiki çok gzl olurdu ama bilemiyoruz belkide bu kaçıncı istemeleridir, aileside özellikle artık yeter demiş olabilir. Bzm bi aile üyemiz var aylık harcamaları dışında ekstra harcayacağı her şeyi aileden bekliyolar, araba kaza yaptı ödeyin, trafik cezası yedim ödeyin, ilaç aldım hastaneye gittm ödeyin, tatile gidicem yardım edin vs.. aslında türkiye şartlarında iyi bi mesleği ve maaşı var ama sürekli gereksiz pahalı ve lüks harcamaları olduğundan sürekli borç içinde buna raşmen iphone telefonu her zmn son model olmak zorunda arabası da aynı şekilde en iyisinden olacak sürekli bi zararına satış ve yükseltme ihtiyacı var. Biz onun maaşının yarısını alıyoruz ve zor durumdayım borç verirmisiniz dedi kabul etmedik çünkü zor durumda değil eğer ayağını yorganına göre uzatsa gayette idare edecek ama illa istemeye alışmış ve bunu zorunluluk olarak görüyor ailemsiniz destek olun diyor, belki bu konudaki kişilerde öyledir ailede o yüzden yardım etmemiştir bilemiyorum…

Maaş 28 binmiş mesaiye kalırsa 40 bin oluyormuş oda her zaman değilmiş.

Kayınailenin aylık 150 binmiş geliri ama tutupta o insanlarda bir anda alın bu 100 bini diyemez bu sefer o insanlar sıkıntıya düşer o ay insanların ona göre geliri gideri vardır.

Market alışverişi yapılabilirdi sadece o konuda kırılmakta haklı ama dediğiniz gibi belkide eş sürekli para istiyorsa ailesinden eşinin haberi olmadan onlarda yeter demiş olabilirler.

Ben olsam ki daha önce maddi olarak çok zorlandığımız dönemler oldu, kv aynı şekilde elinde bir çok imkan olmasına rağmen umrunda olmadı. Üstelik benle aynı çatı altında kalıyordu.
Yani her kış bende kalıyordu o zamanlar.
Şimdi evinde bana gelip kalmıyor, o beni düşünmezse ben de onu düşünmem kısaca. O nasıl ki bana maddi imkan sağlamak zorunda değilse, bende ona gitmek, aramak, ilgilenmek zorunda değilim.
Ben o günleri atlattım çok şükür, o da gittikçe yaşlandı/ yaşlanıyor, eşimden başka ilgilenen çocuğu yok. Bakalım ilerisi bize ne gösterecek? Umarım günün birinde benim başıma kalmaz.

Konu sahibi çocukların yaşları 3 kez soruldu ısrarla yazmiyorsunuz. Neden?
Çünku calismak ıstemıyor konu sahıbının kardeşi.
Benım bir arkadaşın esi polıs ihrac edıldı.
Kadının bu durumda calısması lazım demi?
Ikı çocuk var yasları 12 14 .
Annesi okuldan alıp bakabilir kadın çalışsa.
Ama yok çocukları bahane eder ve çalışmaz.
Sımdı dılını bilmediği kültürünü bilmediği Almanya'ya göç ettı sırf calısmamak için.
Esı bır iş bulup çalışacak o evde oturmaya devam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…