cimri erkek mi anlamadım

enginar seviyorum

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2025
15
9
1
20
merhaba ben marmara hukuk 3. sinif ogrencisiyim, flortum istanbul hukuk 4. sinifta. ikimiz de ogrenciyiz. ilk datemizde 2 cay ictik hesabi o odedi. bugun ise ikinci bulusmamizdi. tavuk pilav yedik ben kendi hesabimi odedim o da kendi hesabini odedi. neyse sonra beni baya pahali bir kafeye goturdu kendisi, deniz kenarıydı, su 75 tlydi cok susamistim etrafta da market yoktu. ben kendime sadece su aldım, o ise kendine 100 tlye cookie ve 180 tlye filtre kahve aldı. hesabı öderken suyu ayrı alır mısınız dedi ve ben şok oldum. bi suyun hesabını yapması bana çok garip geldi, eski sevgililerim genelde tüm hesapları ödemeye çalışırdı, siz ne düşünüyorsunuz? kendi hesabına 280 tl odedi, sogumam normal mi?

Evet, cimri.
Şeytan ayrıntıda gizlidir işte, gerçi bu ayrıntı da değil bayağı göze sokulmuş bir durum.
Bununla devam edecekseniz her hesabı Alman usulü yapmaya ve hatta bazen hepsini ödemeye hazır olun derim.
İncelikler jestler falan beklemeyin. Yıl dönümü, doğum günü hediyeleri falan? I-ıh.
Bir kere yeni tanıştığın biriyle bir yerde oturuyorsun, sen kahveleri kurabiyeleri gömüyorsun, kız sadece su içiyor. Buna ok olan biriyle ben olmazdım. Sen ye iç, karşıdaki de gariban gibi su yudumlasın. Iyy harekete bak, hiç şık değil.

Bence uzaklaş.

İnsan bunu değil müstakbel kız arkadaşına , yabancıya bile yapmaz. Mesele cimrilik de değil, düpedüz nezaketsizlik. Bugün bakkalımdan 2 paket sigara aldım mesela, 76 lira, 200 lira verdim bana 50 lira para üstü verdi. 2 lira bi şey değil, ben de yeri geliyor almıyorum 2-3 lira para üstü. Burda mesele "nezaket".
Bu kadar temel bir değerden yoksun olan adam değil sevgilim, arkadaşım bile olamaz benim.

Alman usulü genelde böyle yeni tanışmış guruplar arasında olur. Öğrenciyken biz de yapardık ama öğrenci adı üstünde, arkadaş gurubu kendi içinde hallederdi. Ama bu daha farklı bir görüşme. Şimdi niye hep erkek öder vs. denilebilir. Bu konularda biraz daha gelenekçiyimdir. Kasada öyle bir ifade çok yanlış, hadi paranız yoktu üstünüzde? Misalen benim yaşça küçük kuzenlerimde, çalışıanı da var okuyanı da, yemeğe kafeye vs. çıkarsak, ellerini cebine attırmam. Saçma gelebilir ama kuzenlerle yemek vs. çıkmışsak, o masanın büyüğü de ( yaşça ) bensem, ben öderim.

En azından davet eden kişinin ödemesi gerekir.

Ayy bu kaçıncı böyle konu bugün.resmen yaşama sevincim kaçtı.

Hemen ikinci buluşmadan hesabı ben niye ödeyeyim belki ayrılırız boşuna param gitmesin demiştir kesin

Şaka maka çok tilt olurum. Cimri olsa pahalı mekana gitmezdi.

Pilavlar alman usulü olunca cafede de aynısının olması normal değil mi? Siz başlatmışsınız. Ayrıca öğrenci adam cimri mi diye düşünülmez. Herkesin anası babası ne zorluklarla gönderiyor çocuğunun harçlığını. Tutumlu davranmalısınız

Tamam ikinizde öğrencisiniz ama yani insan 2.buluşmada da yapmaz bunu
Olur biraz ilişkinin üzerinden zaman geçer o zaman kimde varsa o öder (öğrenci olduğunuz için)
Ah ah ne iyi zamanlarda flortler etmişiz :)
Şimdi prenses erkekler türemiş cidden:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…